Няма ли най сетне някой да се досети да попълни в профила си местоположението в Галактиката, когато търси съвет за сервиз?
Няма ли най сетне някой да се досети да попълни в профила си местоположението в Галактиката, когато търси съвет за сервиз?
София, предполага се...
Изпратено от моят Pixel 5 с помощта на Tapatalk
По-назад имаше оплакване от потребител с AEG пералня, че бутона за вкл/изкл. влизал навътре и не реагирал, тук такъв ли е проблема?
Иначе, в сайта на AEG е посочен телефон за сервизна подръжка 0800 46 019
.Аз имам 3 г. сушилня AEG, която е със същия бутон и засега нямам проблеми, но сушилнята се ползва 3-4 месеца в годината, не е като пералнята.
България сервиз може спокойно да ги пропусне!
Ще го "подстрижат" с цената на ремонта доста. Само посещението на адрес беше около 30лв. Частите и труда - отделно x 3.14.
Може да е всичко, като се започне от захранващия кабел, мрежовия филтър, предпазители (ако има такива), управляващия контролер и т.н.
Ако правилно съм разбрал, има и аквастоп, който при задействане на поплавъка, изключва машината. Но не съм запознат с конкретната схема. Ако на маркуча за изходящата вода няма проводници и/ или той не е оригиналния, може и това да е причината.
Все пак пералнята е на поне 8 години, а като се има предвид какво е качеството на техниката...
А уредът работеше ли преди повредата или е втора младост, докаран от вторични суровини отнякъде?
Здравейте ,
Имам пералня Finlux и от няколко дни наблюдавам следния проблем - заредих пералнята с пране и избрах програма. При стартиране на програмата пералнята започна да се пълни с вода. След като се напълни с вода веднага започна да я източва и изписа “end” и вратата се отключва все едно е изпълнила програмата . Без да върти барабана и да центрофужи . Целия процес отнема не повече от 2 минути . Пробвах няколко пъти но все едно и също . След това я пуснах само на центрофуга и пералнята си изпълни програмата нормално . След това нямаше никакъв проблем няколко пранета . Избирам програма и пералнята си я изпълнява . От вчера обаче се появи отново проблема , който описах . На никаква програма не тръгва да върти барана а пълни с вода и момента в който трябва да започне да пере и да върти барана започва да източва водата и спира все едно програмата е изпълнена . Пробвах програмите само за изплакване и за центрофуга но не се получава нищо . Почва и след няколко минути спира все едно програмата е изпълнена .
Моля за информация според вас дали програматора се е развалил и има ли вариант за оправяне ако извикам техник , който да я погледне ?
Колегата с АЕГ-то може преди да търси сервиз да си провери цедката на входящата вода. Може да е пълна с пясък.
Никакви цедки,бутони и прочее,В.импулсното захранване е заровено кучето.
Здравейте имам следният проблем със пералня Индезит,вратата се затваря а изтича вода от долната част на вратата и има лек луфт от долу прегледах уплатненията чисти са,някаква идея от какво е станало и как да го отстраня?
Sent from my M2102J2SC using Tapatalk
Пантите/ закрепването на люка, скъсан/ пробит маншон на люка.
Да беше написал модела и/ или приложил снимка, че днес гадателите почиват...
Трудно, но ако пантата е конструирана калпаво, се разбива, оттам висва и ако ползвателя не забележи и не повдига люка при затваряне, се протрива маншона.Точно това стана и с една от моите перални - Fagor, 2-ра употреба, правена за немския пазар ,явно там им е слабо място,при мен е над 10 години и се ползва от квартиранти.Лагерите на казана иначе не са мръднали.
Проблема с протрития ръб на маншона го реших със залепяне на скоч на проблемния участък +/- 15-на см в ляво и дясно, като оформих липсващия ръб.Вече 2 месеца държи.
Този пост е редактиран от Palev; 19-07-21 в 09:21.
Маншона изглежда да е здрав, вратата при пантите няма мръднало,изглеждаше ми че самото стъкло незнам точно как се казва на вратата беше по надолу леко го мръднах на горе и при следващото пране се образуваше лека капка,някой да препоръча майстор от Пловдив да я погледне.
Sent from my M2102J2SC using Tapatalk
По принцип е така, но конкретно - говорим за Индезит.
Пантата може да проверите сам - бързо и лесно. Отваряте вратата на 90° - перпендикулярно на лицевия панел - и опитвате леко да я повдигнете (самата врата). Ако мърда - може да се е разхлопала.
Маншона е гумен и еластичен … до едно време. Неговата задача е, да обхване стъклото на вратата ПЛЪТНО. Това стъкло - точно така се казва, освен ако не го „кръстите” с име по ваш избор.
Ако се загледате - стъклото е на конус (прилича на стъклен леген). Целта - на конуса - е, при затваряне да натисне и разпъне гумата, и да се уплътни отвора.
Преместването нагоре (от вала страна) е довело до там, че в момента в горната част на стъклото, има по-голямо усилие. Сега просто го натиснете надолу.
Пп. Ако направиш снимки - можем и тук „да погледнем”!
Този пост е редактиран от jhoro; 21-07-21 в 00:45.