Аз имам Ariston ARXF 109 и понякога преди да почне да центрофугира върти 10-15 минути, а пералнята няма още година. Явно това е обща болест на Аристона, ама набутването вече е факт.Първоначално публикувано от badr
Аз имам Ariston ARXF 109 и понякога преди да почне да центрофугира върти 10-15 минути, а пералнята няма още година. Явно това е обща болест на Аристона, ама набутването вече е факт.Първоначално публикувано от badr
Здравейте.Пералнята ми е Candy със сушилня.От няколко дена не загрява водата и логичното обяснение беше изгорял нагревател.Да ама не.Вече двама майстори виках и двамата установиха, че не отива напрежение до нагревателя,което ще рече програматор. Термостата бил добре уж. Днес ми направи впечатление докато беше майстора в нас и я тествахме,че няколко пъти се включи нагревателя,но за много кратко време и пак се изключва.
Какво ще ме посъветвате.Сигурно ли е,че ще е от програматора защото не ми дадоха 100% гаранция или може да е от нещо друго.Благодаря Ви.
Ами това Candy си има модел.Ако е с механичен програматор при моделите със сушилня е доста често срещана точно повредата на самия програматор.
Но ей така просто да те посъветваме е малко трудно.Ясно е, че щом не стига напрежение проблема трябва да се търси във веригата на нагревателя.Възможно е и ниворегулатора да е причина.
И що за майстори са тия дето не могат да диагностицират проблема?
Да с механичен програматор е. Модела е я AL CB 103T.
Здравейте, наскоро си взехме пералня-сушилня Индезит, модел IWDC-6125 и в началото всичко беше добре, когато след около седмица забелязахме, че започна да издава един странен звук, като виене когато върти, който го нямаше преди. Не е много дразнещо, но когато почне да центофугира виенето става вече много силно и пискливо, като че ли ще излита совалка. Въпроса ми е дали някой от вас е имал подобен проблем, защото скоро бяхме на гости в едни познати и тяхната пералня беше нова и виеше горе-долу по същия начин. Попитахме ги дали е нормално и те казаха, че предишната не е имала подобно виене, но явно новите са така. Да, но при нас в началото си беше тиха и едва след няколко дни започна виенето. Попитахме ги дали са се обаждали в сервиза и те ни казаха, че нямало нужда, защото няма да ни обърнат внимание.
Предварително ви благодаря!
http://www.technomarket.bg/products/...it-iwdc-6125-s
Всичко си е наред на пералнята.Така трябва да е.
E защо тогава в началото не го прави този шум и започва чак когато почне да плакне и центрофугира?Първоначално публикувано от badr
Форума има търсачка.Това е обеснявано няколко пъти.Лично аз поне три пъти съм го обяснявал.
Извинявай, но едно и също ли да повтарям.Омръзва.
Дори и отделна тема си пуснал със същото съдържание.
Да защото не видях, че я има тази тема първо. Модератора ще се погрижи. Пуснах в търсачката модела но нищо не излезе. Да беше дал поне линка да разгледам темата.Първоначално публикувано от badr
Пералнята ми блъска при центрофугиране, отворих я, видях паднал болт, счупен на две. Дълъг е 20см и е придържал нещо като тежест върху барабана.
Възможно ли е да блъска от това?
Трябва ли да купя специален болт или някакъв със същия размер?
Възможно ли е да се е повредило нещо от това блъскане, защото го прави от няколко месеца, но чак сега намерих време да се захвана с нея?
Предварително благодаря за помощта!
Брей,тия от самсунг са страшна работа,една пък изобщо нямала тежести и рипала кат младо конче.Да от това е блъскала.Взимай такъв размер или си направи.Виж дали има луфт м/у тежестта и болта(минава през нея или ляга отгоре?) и подпълни,погледни стойките на казана,отворите за болта и къде е удряла.Някой имат и долу тежести,погледни и там как е.Па дано се разминеш само с болт.
До сега си мислих, че е започнала да блъска, защото се е скъсал болта. Видях, че отворите за болта в тежестта са по-широки от болта и се замислям дали не се е скъсал, защото отворите са се разширили и е започнало да блъска. От друга страна отворът изглежда идеален кръг, няма следи от разбиване.
Чудя се и с какво да уплътня отвора.
Пералня Zerowatt ZX647I, Product No: 39931241, набор 1996.
Закачих по невнимание люка на пералнята, който беше отворен. Резултатът е два счупени пластмасови държача (панти), които са закрепени всеки с по 1 винт за люка. Залепих ги, но се опасявам, че ще се счупят по време на пране и ще направят голяма беля.
Може ли да се намерят резервни такива или целия възел на пантите с металната отливка?
Вече си намерих от един магазин за части, при това на две крачки от работата!
Даже успях да монтирам люка и да изпробвам как уплътнява. За сега нямам течове от люка!
Здравейте. Моите родители притежават пералня Индезит WN410??, която е на повече от 15 години. До сега си работеше с дребни ремонти. Наскоро обаче я местехме от един апартамент в друг. При пускането обаче напълни водата в барабана, след което изглежда когато започна да нагрява бушона падна. Изключих пералнята и след това вдигнах предпазителя. При пускане на пералнята отново бушона падна. Тъй като остана водя реших да я източа и завъртях програматора в края на програмата за да изпомпи водата. При включване отново пералнята изпомпи водата без да падне бушона. Наново заредихме пералнята, при което тя отново напълни вода. При завъртане на барабана обаче отново падна бушона. На какво може да се дължи това нещо от пералнята. Не е от бушона понеже пробвах в контакта една духалка на 2000 Вата и бушона не падаше.
Измъкни куплунга на електромотора и пробвай дали ще падне бушона.
Ако не е от него - извади кабелите((и двата кабела)) на нагревателя и пак проба.
Разбира се по-добре е да ползваш мултицет за пробите.
Така ще разбереш къде е проблема.