Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е повредената ви пералня ?

Гласували
242. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Miele

9 3.72%
  • Bosh

6 2.48%
  • AEG

19 7.85%
  • Siemens

9 3.72%
  • Electrolux

17 7.02%
  • Gorenie

27 11.16%
  • Whirpool

32 13.22%
  • Privileg

4 1.65%
  • LG

7 2.89%
  • Samsung

14 5.79%
  • Ariston

53 21.90%
  • Zanussi

6 2.48%
  • Siltal

2 0.83%
  • Candy

15 6.20%
  • Beko

16 6.61%
  • Edesa

0 0%
  • Fagor

5 2.07%
  • Smeg

0 0%
  • Baukneght

1 0.41%
Страница 19 от 80 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1191
Like Tree132Одобрявам

Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2010

Въпрос за ARISTON ARXF 109

Здравейте!Появи се странен проблем.На дисплея при включване се появяват не нули като време, а се появяват все едно оставащи две минути до края на програмата ,заедно със светещ диод за центрофуга.Освен това като цяло програмите не отговарят на положението си по врътката на програматора.Като функции работи всичко нормално стига да уцеля по памет за времето съответната програма.Заради тези две минути някои програми не мога даги пусна.Дали не трябва да се препрограмира?

2.  

3. Тук е от
    Jan 2012

Re:Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Здравейте! Писала съм ви и друг път относно пералня Аристон. Преди известно време не завършваше зададената програма за пране да край. Занесохме я в сервиз. Първия път не можаха да установят проблема, казаха ни, че е от тока в нас. Занесохме я втори път и тогава видяха проблема. Смениха и платката. Един месец си работи нормално, след което започна отново да не пере както трябва. Този път по време на прането центрофугата и зададените градуси на водата се изключваха от самосеби си, също на дисплея и се изписва F15, понякога всички надписи изчезват и т.н. За пореден път я занесохме в сервиза. След няколко дни ни се обадиха и ни казаха, че на пералнята и няма нищо. Отидохме да си я вземем, обаче се оказа, че даже не са я наблюдавали както трябва. Пуснаха я пред нас и когато започна да показва по-горе изброените дефекти, ги извикахме, видяха ги, оставихме си пералнята при тях и се върнахме. След още няколко дни ни извикаха да си я вземем, но когато я пуснах вкъщи - пак гореизложените проблеми. Отново изпра без центрофуга и със студена вода. Днес направих рекламация в магазина, сега вече чакам да дойдат в нас и да я видят на място. От сервиза обаче пак са казали, че може да е от тока, понеже са я изпробвали достатъчно. Пералнята ми е с електронен програматор, може ли наистина да е от тока, след като в сервиза и на двата пъти не работи както трябва и работниците там видяха , че нещо не е наред. И с какви стойности трябва да е напрежението на тока, за да работи нормално една пералня, променливият ток пречи ли? Междудругото в сервиза тока е бил на необходимите стойности, ако наистина проблема е само от напрежението би трябвало при тях всеки път да си работи нормално. На гаранционната ми карта пише, че първия път са и сменили платката, а втория път са направили ремонт на същата платка.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Не им се връзвай на сервиза!
    Да си напишат протокола (те знаят какъв) и сменете пералнята с друга марка! Дори и с доплащане!
    Доколкото разбирам доста време дефакто нямате пералня. Ако и е стояла повече от месец в сервиза и не са отстранили дефекта, съгласно Закона за защита на потребителите имате право на замяна. Трябва да имате писмени документи за датите на постъпване и получаване на уреда.
    Успех!

5. Тук е от
    Aug 2011

Здравейте,
    Имам проблем с пералня Аристон на 6 год , за 2ри път ми се разваля програматора и искам да попитам някой има ли идея къде мога да занеса да я ремонтират тази платка , защото първият път майстора преди 2г ми взе 250 лв а сега ми иска 140 и имам чувството че там където ги носи струва наполовина а на мен ми излезна златна вече ?Ако някой има предложения моля да пише защото посред лято с деца се превръща в спешен проблем.

Мерси

6. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Ако си от София я занеси във Варна. Хвърляме боб от къде си че да ти отговорим.
    Иначе има индезит (братче на аристона) и ако се повреди пак ще я хвърля.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2010

"взе 250 лв а сега ми иска 140 и имам чувството че там където ги носи струва наполовина".Може и много по-малко.Най-вероятно това място е казана за боклук.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2011

В момента, в който ти е поискал 250 лева за платката, е трябвало да гледаш за нова пералня... И сега не е по-различно.
    За 400-500 лева ще си вземеш пералня, която със сигурност ще изкара повече от платката на Аристона.

10. Тук е от
    Jan 2012

Re:Перални-проблеми,сервиз,начини за разрешаване

Вече се надявам на нещо

11. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Пловдив

Здравейте!
    След 10 г. сериозна експлоатация Горението ми реши да стачкува - шуми много, вероятно лагер, протече гуменото упл. на вратата и отзад - семеринга, ръждяса отвътре.... все причини да загледам едно АЕГ 60260FL. Предлагат го в Карфур Пловдив при приемливи за мен условия - 9 мес.разсрочено плащане , безлихвено чрез УНИКРEДИТ.....

Та се обръщам към Форума с молба за мнения за този модел. Според продавача пералнята е от Италия и е добър модел, по-добра от горене, но предпочитам мнението на Форума.
    Горене , съответстващо на АЕГ-то, е малко по-евтино- 699 лв. .

12. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Пловдив

Мдаааа...
    Предишният ми пост явно не е бил за тук. Но все пак взех този модел - АЕГ 60260.
    И , за съжаление, се сблъсках с проблем,който не мога да реша сам!
    Проблемът е следният:
    При вкючена дълга програма пералнята работи 10-11 мин.и спира. Започва да мига дисплеят и трябва да натисна бутона пауза, за да тръгне отново...И това го прави 2- 3 пъти! Това е крайно неудобно - непрекъснато да дебнеш пере ли, не пере ли!!!!!!!!!

Та , моля ви , помагайте!

Нова пералня - нов проблем!

Преди 12 дни купихме нова пералня - АЕГ 60260 FL . Но още в началото се появи проблем, за който няма писано никаде , и, въпреки внимателното четене на указанията, не можем да го разрешим.
    Проблемът е следният:
    При избиране на дълга прогрограма, за памук /над 2 часа/, пералнята започва да работи, но след около 10 мин. зависва , т.е.спира, започва да мига копчето ПАУЗА, трябва да се натисне това копче, за да продължи работа. Това го прави по 2-3 пъти....Мислех, че проблемът е от по-голямо количество пране /едва вкъщи разбрах, че този модел няма теглилка, а консултантът ме увери, че има.../ .Намалих прането, но тя пак си прави този номер - спира, мига си диодчето и трябва да натисна бутона ПАУЗА, за да тръгне отнново...а това е изнервящо!
    Най-малкото за това, че не може да се ползва отложен старт!
    А не ми се иска да викам сервиз, по понятни причини...
    Дали на някой друг му се е случвало това?

Надявам се ,че съм писал на правилното място и ще получа мнения .

Не пиши 1 мнение в 2 различни теми!

13. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Виж в упътването какво точно пише при работа на пералнята на дълга програма-при някои перални спирането за даден период от време не е повреда,а технологично заложено от производителя.Ако ли пък не пише нищо такова-звънкаш в сервиза.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Пловдив

Пише, че си избира време...но след като го е избрала, не тръгва - чаках я 20 мин,след това стартирах и си тръгна...
    Нова машина, от първо пране - в сервиз!?

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344767736[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от Ivaile
    Пише, че си избира време...но след като го е избрала, не тръгва - чаках я 20 мин,след това стартирах и си тръгна...И то не само днес! В петък жена ми я оставила без наблюдение - и след 2 часа пералнята си стояла на същото положение, мигала си и...толкоз! Натиснала бутона СТАРТ и тя заработила. С една дума - полуавтоматична е!

Нова машина, от първо пране - в сервиз!?

16. Тук е от
    May 2012

Това само при избор на дълга програма ли го прави, и задаваш ли преди старт редуциране на времето за пране?

17. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Пловдив

Не задавм редуциране на програмата - просто включвам нормално... . При кратката,20 мин. програма ПЪК ми
    светва Е10, недостиг на вода, а всичко - маркуч, кран, налягане на водата са ми в норма!

18. Тук е от
    May 2012

А маркуча за студената вода поставен ли е под ъгъл, както е на упътването?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 80 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сушилни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Alexi във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 97
    Последно: 02-12-24, 11:23
  2. Готварски печки - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 31
    Последно: 22-07-24, 11:02
  3. Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Lupus във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 140
    Последно: 11-07-24, 22:37
  4. Бойлери - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 24
    Последно: 28-04-24, 18:50
  5. Аспиратори - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От hristoslav2 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 02-02-15, 10:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе