Страница 37 от 46 ПърваПърва ... 273536373839 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 677
Like Tree71Одобрявам

DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

Отговор: DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

hitachi7403
    За почти всички твои болежки вече има писано в темата. Не виждам защо трябва да я разводняваме като повтаряме по 10 пъти едни и същи неща. Така само става все по-трудна за четене. Поне първия пост на темата не прочете ли? Там е извадено най-важното на готово. Може и на книжката с упътването да хвърлиш един поглед.

1. Провери дали ти е включено захранването на антената от менюто. Ако е включено, изкарай инфото за сила и КАЧЕСТВО на сигнала и се поразходи малко из стаята с антената за да хванеш стабилен сигнал. Имай в предвид, че добрите и лошите положения на антената може да се редуват през 1 педя и да е достатъчно едно леко преместване. Ако не се получи, тогава търси външна антена. Насочи я към предавателя (нямам идея къде е в твоя район) и ориентирана с пръчки перпендикулярни на земята.
    2. В какво се изразява нечетенето на USB? Прегледа ли упътването как се ползва, щото при тоя приемник е малко шантаво (ама то при коя от тия кутишки не е). Може да си копираш инфото от флашката и да опиташ да я форматираш със самия приемник.
    3. За да ти се изключва бързо приемника изключи от менюто опцията OTA ъпдейт при изключване - писано е вече в темета няколко пъти

И не връщай приемника, така като гледам, съфорумците пишат че е кът по магазините, а до колкото аз търсих читав модулатор за себе си, 8113 е май единствения избор - колкото и да се взирах, за разлика от други пръчки, при 8113 не успях да различа картината по комплексен вход с тая през модулатора. Пиши какво е станало.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от augata Виж публикацията
    За $10-15 бройката от китайски доставчик и ти искаш да си имат оправен софт... Няма как да стане пак трябва да сме благодарни че някои поне си ги оправят до някъде. You get what you pay for! Това че във България се продават за 60лв и повече си е наш проблем пак ни свалят кожата от гърба както се казва с тия ценички
    Нещо не си разбрал какво съм написал. Ако те вълнува, прочети пак.

2.  

3. rlr
    rlr е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

извинявам се,но случайно някой да има поглед в/у този декодер - Crystal Audio Prime-SD DVB-T Decoder (MPEG-4). предлагат ми го за уж читав за 54 лв,но изобщо не намирам никакви мнения за този производител.

4. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Производителя е стабилен и е име в бранша , но точно този модел , SD вариант и на тази цена , не бих си го взел . За 54 лв ( +3лв отгоре ) спокойно се купува Арива Т650 - супер е . Иначе ако има от моделите им - Prime HD или Premium HD на такава цена , 54 лв , взимай . Лично мнение .

- - - - - - - - - -

Thomson THT502 (50лв )/THT505(с дисплей - 55лв )

Супер сглобка , фешън дизайн , дистанционно като хората - елегантно , издължено и заоблено , е бутоните не са много големи , но сравнено с това на Стронг ( компанията-майка ) - несравнимо по-добре.
    Ново меню откъм цвят - червено-жълто . Бърза работа и при сканиране и при превключване между каналите и подменютата . Чувствителен тунер , добър плеър - чете си субтитри , които са плътно-бели и разположени долу на екрана , няма корекции за височина и цвят , но не и нужно , според мен .
    И най-важното , но и аз не съм си и помислил , че няма да е така , все пак това си е Стронг в друга кутия . През скарт си пуска( даунмикс до стерео ) звук на кинескопен ТВ . Това ми е важното - да мога като си пусна филм , освен да го виждам , и да го чувам , без да ползвам външни усилватели или системи за дом.кино .

Има и други екстри - запис , ...... , на който му трябват да си ги тества , аз не се интересувам от тях , а и нямаше време за повече тест и едва ли баба и дядо ще ги ползват, по скоро никога . Народа ги купува като домати на пазара .

Ако и цената беше с 5 лв по-ниска - супер ,мега , гига джакпот . Но и така бива .

Извод - покупката си заслужава , лично мнение . Очаквам да ми се плати за рекламата .

5. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна

А в сравнение с Аривата кой е по-добър?

6. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Колега , така казано си е некоректно . Разни хора - разни нужди . Но лично мен , ако питаш , за разлика от 5 лв , избирам Арива . При по-голяма разлика , ще се замисля .

- - - - - - - - - -

Нали си от Варна , виждам . За 55лв се намира ( сега го няма , но идва ) и Opticum HD T90 N2 , пряк конкурент на Арива Т650 и доста труден избор между тях двата .

7. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна

Какво казва боба ти, кога ще го има Opticum HD T90 N2 във Варна? Гледам Аривата и Томсъна ги има.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Колега , ако се опитваш да ме обидиш - няма да се получи и боба е доста по-голям и отговора по-точен , но не е за тази тема . При интерес може и има начин да разбереш . Иначе отиваш в пощата и си го поръчваш за 59лв .
    Аривата къде я има , не че не знам , но и някъде другъде ли е дошла ?

10. rlr
    rlr е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Погледнах имат и този-Crystal Audio Prime-HD DVB-T Receiver(MPEG4) Full HD ,но вече 65 лв,не е ли множко?от Варна съм и това е в магазина на "Speed computers".Обикалях по Технополис и Техномаркет ,но доста е опоскано всичко и няма голям избор,а това ми го предлага познат , ама като 4етох мненията тук,никой не ги споменава тези устройства като читави и вече маи взех да се разубеждавам.

11. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Колега , марката е непопулярна у нас , но си е от бранша , това го споменах вече . 65 пари си е мого за този декодер , при положение , че има по-добри за по-малко пари .
    Навсякъде се купува като за световно и все няма , но идват постоянно нови количества и се продават бързо .
    Не казваш какво очакваш от такъв декодер ? Избор има . Аз лично съм тествал доста бройки от различни марки , но от тези с наличности в Варна .

Декодерите на Crystal Audio са читави , но са с висока цена , понеже марката се води от UK , но си е китайско .

12. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от logic Виж публикацията
    Колега , ако се опитваш да ме обидиш - няма да се получи и боба е доста по-голям и отговора по-точен , но не е за тази тема . При интерес може и има начин да разбереш . Иначе отиваш в пощата и си го поръчваш за 59лв .
    Не съм искал да те обидя, дори благодаря за информацията. Утре ще има доставка и на Оптикума, остава да реша кой да взема

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ще ви помоля, когато коментирате нов за темата модел, да давате и линк към него от сайта на производителя
    Crystal Audio | Prime-HD - High Definition DVB-T Decoder and Media Player
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-10-13 в 19:52.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Тук е 58 лв - CRYSTAL AUDIO PREMIUM-HD/DVB-T - основна страница.

п.п. Само дето в момента е "не налично"

16. rlr
    rlr е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

а евентуално някой да има представа дали има опция някой от декодерите да се ползва с PC монитор,направо да се включва монитора ,може би евентуално с някакъв преходник.

17. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Всички HD декодери имат hdmi изход и ако монитора има такъв вход - няма проблем , само ще ти трябва и кабел за звук , ако монитора си няма колонки .

Може и с някакъв кабел hdmi-dvi ! Зависи от монитора ..

----
    mod
    Спри с излишните коментари!!
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-10-13 в 20:27.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ето една тема на поляците в която обсъждат FERGUSON ARIVA T650
    Emitel • Zobacz wątek - FERGUSON ARIVA T650i

Превод Google Преводач

Ето и за други модели
    http://forum.emitel.pl/viewforum.php...4d0f27587694d5
    ----
    rlr
    всичко зависи от това, какви портове има монитора ти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 46 ПърваПърва ... 273536373839 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5401
    Последно: 14-11-24, 22:50
  2. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  3. Strong / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-24, 12:10
  4. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе