Страница 35 от 46 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 677
Like Tree71Одобрявам

DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2013

Отговор: DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

И едно питане от моя страна, ако някой се е сбълскал с проблема. Беше писано в предишни постове, но остана нерешен проблема. Става въпрос за Ariva T650i, която има проблем с информацията за каналите. След рестарт се появява инфо за дадена програма. но след време се губи/ /за всички програми/ При нов рестарт на апарата се обновяват отново. Нямаше го това при Макс, но той е стар и при него е изчистен проблема. Има ли го при други ползващи Арива или е само при мен? Много е досадно наистина. но не съм писал до съпорта им. Надявам се да го решат с предстоящия ъпдейт.
    Този пост е редактиран от Iuly Kostov; 13-10-13 в 00:25.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

Поклон за труда, че вадите есенцията от темата в първия пост, обаче като копирате мненията е добре и малко да се мисли по тях.

"- Показанията за интензитет и качество са абсолютно неверни - имам предвид единичния meter който се появява при смяна на канала - там често е 0 до 10% и всичко е нормално, като когато се покаже Info чрез съответния бутон на дистанционното, там интензитета и качеството Винаги са на 100/97 %."

тук предполагам колегата съфорумец гледа прогреса на предаването и го мисли за сила на сигнала

също, говорих навремето с човека който пусна мухата в един друг форум, че 05 може да гледа и записва едновременно от различни муксове, и като опита пак номера, нещо не му се получи. та нека някой с 05 да изтества това и да каже със сигурност
    hristoslav2 одобрява това.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Поправено е - благодаря за забележката. Случва се и аз да пропусна нещо като копирам.

5. Тук е от
    Oct 2013

Аривата записва два канала трябва бърза флашка само че
    Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 13-10-13 в 03:05.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

Ами... нищо лично, но това малко ми прилича на приказката за лисицата и гроздето. Аз от както я открих тая функция съм си настроил таймера да ми записва МОНК и Комисията Павлов по нощите докато аз си спинкам сладко, и сутрешните блокове на bTV и NOVA като единствените смислени неща за ефирно гледане в момента за мен.
    Iuly Kostov одобрява това.

7. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от denyo Виж публикацията
    %."

............... мухата в един друг форум, че 05 може да гледа и записва едновременно от различни муксове, и като опита пак номера, нещо не му се получи. та нека някой с 05 да изтества това и да каже със сигурност
    Бих се пробвал , ако разбера кой модел е това 05 ? Нещо не ми е ясно съвсем - Стронг 8105 , MAX 105 , Corelink HD05 , Cyberlife 2005 , ...??

8.  

9. Тук е от
    Oct 2013

човека е дал избор от 05-ци сам да си избереш коя 05-ца да пробваш.
    Иначе аз си мисля че става дума за 8105 на "силните"

10. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от DJ_DOGGY Виж публикацията
    човека е дал избор от 05-ци сам да си избереш коя 05-ца да пробваш.
    Иначе аз си мисля че става дума за 8105 на "силните"
    Лошо няма , ама не ги копая в задния си двор тези приемници , че да ги имам винаги под ръка . Има един с картофи в задния си двор , ама едва ли ги копае сам , носят му ги изкопани .това врамките на шегата .
    Предполагам проблема е при конкретен модел , който е .... 05 .Хах и шаш !

- - - - - - - - - -

Има раздвижване на пазара .Явно нова стока влиза в БГ .
    Появи се пак Synaps 2857 - 55лв !

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Гледам по сайтовете пишат какви ли не глупости...собствениците се опитват всякакси да прилъжат хората да купят стоката им.
    Спокойно можете да използвате устройството като медия плеър, вместо да купувате скъпите media player-и, които нямат много по-добри параметри.
    MPEG4 цифров декодер за DVB-T ефирна телевизия
    Гаранция 12 месеца!? По закон е две години.

Един от производителите
    Digital terrestrial receivers | TELE System Electronic Srl
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-10-13 в 14:42.

12. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Не са глупости , а премерена реклама .

Двама от производителите - Gaoxin и Junuo .

- - - - - - - - - -

Я па тоя . Чети :

Раздел III
    Гаранционна отговорност

Чл.20. (1) Производителят може да предоставя гаранция за стока, която предлага на пазара.
    (2) Гаранцията е декларация на производителя или вносителя, че предлаганата стока притежава определени качества и свойства, които ще запази в определен период от време при нормална или предписана употреба, както и задължение на същия да понесе последиците при липсата на такива качества, като отстрани за своя сметка недостатъците и повредите, които се появят в гаранционния срок.
    (3) Производителят, предлагащ стоки с гаранция, е длъжен да посочи в договора или в документа за гаранция срока и условията, при които тя се предоставя.
    (4) Срокът на гаранция за хранителни стоки е срокът на тяхната годност.
    (5) Министерският съвет може да определи някои видове стоки, за които производителите задължително предоставят гаранция.
    (6) Гаранционният срок започва да тече от получаването на стоката, освен ако в договора или в документа за гаранция страните не са посочили друг по-късен момент.
    Чл.21. (1) Производителите са длъжни да осигуряват резервни части за поддържане и ремонт в гаранционните срокове.
    (2) Търговецът е длъжен да предлага стоки, ако са осигурени с резервни части и консумативи за срок, съответстващ на продължителността на тяхната употреба.
    (3) Алинея 2 не се прилага, ако потребителят е изрично предупреден, че стоката не е осигурена с резервни части или консумативи.
    Чл.22. (1) За гаранционно поддържане и ремонт на стоки от местно производство производителите откриват собствени сервизни бази или сключват договори със сервизните бази на други търговци.
    (2) За вносните стоки гаранционното поддържане и ремонтът се осигуряват от вносителите.
    Чл.23. Търговецът е длъжен при продажбата на стоката на потребителя да издаде документа за гаранция, предоставен му от производителя.
    Чл.24. (1) Търговецът може да предостави по-благоприятни гаранционни

- - - - - - - - - -

Гаранцията е точно толкова колкото е написал продавача. Ако там пише 1 година - значи една година. Ако пише 2 значи две. Ако някой не му харесва не купува .

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Гаранция 12 месеца!? По закон е две години.
    Я пак ?! Май имаме проблем.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-10-13 в 14:40.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

Ами да се изкаже пак простия човечец какво 05 е имал в предвид. Логично погледнато, в поста си говори за неща изведени в първия пост на темата. Също, говори за приемник за който се твърди, че може да записва един МУКС докато се гледа друг (което, за тия които не са на ясно, не е проблем а много яка екстра - два тунера). Пък и коментира главно Стронг в темата, а те всички започват с Strong SRT 81ХХ, различават се само по последните две цифри. И като погледна първия пост на темата ми се изяснява, че става дума за Strong SRT 8105. А предполагам, който е следил цялата тема внимателно помни, че Strong SRT 8105 беше единствения приемник за който се твърдеше, че има два тунера. А на тая цена на мен хич не ми се вярваше да има. И се надявам да му простите педантичността. Знам, излишно е в някакъв си форум информацията да е точна, то това си е масово форумно заболяване, съвсем в реда на наещата.

За Strong SRT 8105 става дума. Дали наистина има два тунера?

14.  

15. Тук е от
    Oct 2013

Е толкова си е гаранцията - 2 години. Какво не е ясно. От 2008 година, България като пълноправен член на EU е длъжна да спазва ероп. директива. Всяко техническо изделие в с гарнционен срок 2 години, освен ако търговецът е посочили по-голям срок. Всякакви други уговорки и споразумения между търговеца и купувача се считат за недействителни.
    И още нещо. Единственият документ с който се предявяват гаранционни искания е касовият бон! Никакви други гаранционни карти не важат освен ако не е обявен по-дълъг срок на гаранция.
    Четете го ЗЗП. Мисля че беше чл 143.

16. Тук е от
    Oct 2013

Е как ше има два тунера и няма да е обявено най-малкото да му искат пари отгоре и за това ? няма как да стане просто . Всеки сложил два тунера ще им иска парите ( да не говорим за ектрите , които следват след това и софт писането) . При мен започнал ли е запис , мога да браузвам само каналите от същия мукс , другите се скриват. Също бих помолил хубаво да се видят честотите на които превключвате и да се разбере наистина ли браузвате други честоти/муксове или просто местите само каналите от съответния мукс
    За 50 лева с "подарена" антена ..... някакси ме съмнява да е twin tuner?!

http://www.strong.tv/en/products/rec...o-air/srt-5222
    Ето тук си обявено както трябва .
    Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 13-10-13 в 15:57.

17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

А записа от флашката може ли да се гледа на компютър или някакъв смарт телевизор без проблем?
    Питам защото на Nippon-a който беше около 38лв в Алати няма проблем. Файловете се четат на всяко друго устройство. Също не е проблем да се гледа коя и да е програма от същия мукс докато записва, на другите излиза черен екран.

18. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

И ТМ са в играта - нови количества декодери .
    Strong SRT 8105 ( 55лв ) и два нови модела на Thomson - TH502 (50лв ) и ТH505 ( 55 лв с дисплей ). Нямаше време за тест , стоката беше току що доставена и още неописана . Но утре - тест , но не очаквам нещо по така . Всичко е Стронг !

http://www.thomsonstb.net/en/product...ceivers/tht502

http://www.thomsonstb.net/en/product...ceivers/tht505

- - - - - - - - - -

Сравнение на Thomson THT502 с THT505

- - - - - - - - - -
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-10-13 в 17:04.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 46 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5401
    Последно: 14-11-24, 22:50
  2. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  3. Strong / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-24, 12:10
  4. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе