остави Костов ти си разбирач . Не ставаш
Кой да прави тестове и да се занимава с ъпдейти . Нали е по-лесно другите да го свършат.
остави Костов ти си разбирач . Не ставаш
Кой да прави тестове и да се занимава с ъпдейти . Нали е по-лесно другите да го свършат.
Predavatel.com • Виж темата - DVB-T2 приемници
Някой ако има възможност, нека да направни същият тест.
Два различни приемника - свързани към обща антена със сплитер и еднакво дълги кабели.
После да напише параметрите за сила и качество на сигнала на двата приемника. Все пак трябва да вземем в предвид и разликите в софтуера, типа използвана антена и разположение.
За приемливо ниво на радиосигнал се счита 35 dB (мкВ) и по-високо.
За приемливо отношение сигнал/шум SNR=16 dB и по-високо.
За удовлетворително качество на сигнал се счита ниво 70%.
Качеството на сигнал се определя от количеството грешки, съдържащи се в първичния цифров поток. Впоследствие грешките се подлагат на корекции. Въпреки това, колкото повече са грешките, толкова е по-малка вероятността всички те да бъдат поправени. При качество на сигнал 50% и по-ниско количеството на грешки като правило превишава критичното ниво и те започват масово да проникват в изходящия транспортен поток, като правят неговото декодиране почти невъзможно. При голямо количество грешки видео потокът започва да преминава с голямо количество пропуснати кадри, а звукът да „накъсва”.
DVB-T:
THOMSON THT501-ALI 3601 400@Mhz; THOMSON THT502, 505 - ALI 3801 596@Mhz
TVNT.net - Le forum de la TNT • [Topic Unique] Thomson THT501 - 502 - 505 - enregistreurs TNT HD : Les adaptateurs pour recevoir la TNT gratuite en SD ou HD
DVB-T2:
STRONG 8502/THOMSON THT702 - STiH251 650@Mhz (1200@DMIPS); Flash 8mbit, DDR3-1333 (128mb)
Този пост е редактиран от augata; 02-11-13 в 15:53.
augata,
Благодаря!
Колеги Kostov и DJ_DOGGY,
Kое от написаното:
"Ariva ... не ме интересува.; Няма да влизам в бесмислени спорове! или
Зададох конкретен въпрос и очаквам също такъв отговор." не ви стана ясно?
Не разбирам защо продължавате да пишете за Ariva?
DJ_DOGGY,
Запази подобни коментари за себе си!
Аз каквото можах да тествам го направих, като недостатъците ги систематизирах и изпратих на вносителя на Ariva. Даже съм спестил няколко. Чак след това в другия форум същите неща ги потвърдиха колегите, включително Kostov. Едва после започна съставяне на списъци с "бъгове" и активната промяна на FW.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 02-11-13 в 19:18.
Ми да беше си направил труда да направиш нещо , а не пращам и чакам !! така нищо не става както го искаш . Аз исках да стане някакси , почнах , влязох в контакт и хората действат активно , защото и аз съм такъв - исках нещо и го направиха . Ако искам друго и него ще направят . Между другото съм влязъл в контакт с тях без уведомление на дистрибутора, така че..... И ти не знаеш аз от кога тествам и какво съм правил през това време и кога е било . Това че почнах да пиша тук не значи че не съм правил преди това нещо. Можех да си мълча "активно" и да си пиша с тях да оправят всичко и на никого да не кажа , нали ? Така че аз знам много добре защо коментирам - защото основно благодарение на мен ще се оправят нещата. Мисля че всичко е компренде !
Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 02-11-13 в 20:58.
DJ_DOGGY,
Не знам защо продължаваш с този наставнически тон!
Едва ли не съм длъжен пред някого да оправям продукта, който производителят не е изтествал докрай преди пускането му на пазара.
Похвално е, че си се свързал с когото трябва. Мен просто не ме отразиха, когато преди два месеца написах на Ferguson за субтитрите.
Освен това не отричам предимствата на Ariva, но част от възможностите й не са ми нужни. За някои пък са необходими допълнителни устройства, които са на стойност колкото самия приемник.
Аз нямам нито време, нито желание да се занимавам с писане на FW. Още повече, че от Ferguson не дават source code с оправданието, че е фирмена собственост. Затова и написах, че ако се оправят нещата, които мен ме дразнят, ще си купя отново Ariva за друг ТВ.
М/у другото, пробвал ли си WMV файл дали се възпроизвежда? Защото аз имам само някакъв явно нестандартен и никъде не тръгва, освен на PC.
И пак подчертавам, че ме интересуваше сравнение м/у Strong 8115 и THT505. Трябва ми приемникът едновременно да подава AV сигнал на SCART и на chinch. Сам знаеш, че това при Ariva няма как да стане, поради липсата на последните изходи.
Виж сега Гена ,
искам да изясним нещо само . В тия продукти тъй наречени няма такъв който да е тестван на 100% или оправен или както искаш го наречи. Всичките са от едно начало понеже не са 100% правени от фирмата а са ОЕМ продукти . В интерес на истината ако те интересува - СОрс-а наистина няма да го дадат защото това че е техен не е оправдание а истина . Софтуера се оказа е JAVA базиран или по-просто казано типаж на JAVA . Така че това е тяхно право и никой няма право да ги обвинява за това че не искат да го дават. Може би след време ще го пуснат , но както казах това не го решаваме ние . Впрочем никой не го дава ако забелязваш (не са само Фергюсън). Ако искаш да те "огрее" както се казва - декларирай им че искаш да си разработчик на техния продукт (За АЛИ говоря) и ще ти дадат тестов борд и SDK софтуер с който да правиш фирмуер за просецора . Това е решението. По скоро не са виновни фирмите като Фергюсън а самите АЛИ че не дават SDK-то свободно! Между другото се продава "test development board" за MSTAR ама кой процесор е не знам точно . така че.. смятам ме разбра правилно.
http://www.aliexpress.com/item/MSTAR...629185568.html
И да ти кажа защо има логика да не ги дават - защото иначе няма да има смисъл от тъй нареченото "брандиране" . Просто щяха да ти направят нещо китайчетата и край квото е това ше е и няма да се занимават с тебе повече. Тоест ако ти харесва, ако ли не правиш си свое А тук поне има кой да оправя ! Замисли се.
Относно WMV-то . Има два типа WMV8 i WMV9 , зависи ти какъв пускаш . Вероятно 8-цата може и да върви , но 9 не е сигурно. От там може да идва това нетръгване . А може и съвсем тотално друг контейнер да има вътре който е отбелязан пак като WMV. Там с тия УЙндоуските неща работите не са много ясни. . Но и не трябва да се заблуждаваме че всичките вероятно стотици формати могат да бъдат поддържани от само един фирмуер ! Няма как да стане това и затова само най-разпространените са директно поддържани.
Или по-точно вътре в софта има някаква библиотека за MPEG или с други думи мисля че всичко което процесора може хардуерно да прекодира в реално време до MPEG, се прави . Защото иначе няма как да е . А АЛИ-то като по нова платформа вероятно може да прекодира повече формати към изходния за гледане.
Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 03-11-13 в 16:39.
Пише го процесора - Mstar MSD6A801, нов модел излезе тази година 2x1000@Mhz (5000DMIPS) Cortex-A9. Съмнява ме обаче че скоро ще намери (ако изобщо) приложение в DVB машинки. С този модел излезе и още един на Mstar MSD7C51 700~800@Mhz (1500DMIPS), за него по може да се надяваме, даже вече има един модел на Gospell с него. А дано скоро, ама...
Този пост е редактиран от augata; 03-11-13 в 19:20.
помислих го за номер на борд-а , понеже не е типичното означение за процесор ....
Иначе Госпел ги знам , имат хубав модел със всички бутони за Т2
http://www.gospell.com/en/html/endtv7.html
Сега вече състезанието почва да става при мобилните устройства кой по-мощен процесор ще сложи . Компютрите ги изчерпаха с технологията (запънаха към 3-3.5 GHz) и сега са наред мобилните а както си личи и боксовете независимо дали са за Т2 или S/S2... сякаш ще станат чудеса. Нищо подобно пак ще станат компютри !! и пак наново се почват хакерските истории ( cracked... hacked ). Предвидими
Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 03-11-13 в 20:45.
да този на Госпел който си посочил е със същия процесор на мстар. Само не знам тия Госпел продават ли ги в Европа? Говоря за Т1/Т2 щото кабелен намерих даже в БГ . Само в алибабато ги намирам, иначе бих си взел поне на пръв поглед изглеждат прилично
Нашенците от Пако Стар пуснаха приемник с модулатор PST6060 - предполагам близначе на Strong SRT8113. Сега остава въпроса, дали страда от неговите вродени болежки и ако страда дали ще бъдат оправени.
Strong_SRT8113-PacoStar_PST6060.gif
Предстой ми покупка на декодер но с рф модулатора.Тв-то е стар грундиг който през скарт кабел не вади звук,но има картина.През антенния кабел всичко е ОК.Пробвах го с ТВ тунер X-TREMER DTV-X4 RF/ANT - Търговска верига "Зора" и качеството и сигнала бяха ок.Аз искам да закупя по-новия модел Х5,в магазина ме убеждават че няма смисъл,вътре били 1 към 1.Въпроса е по-добър ли е Х5,има ли някви детски болести и дали има рф модулатор чрез който да изкарам сигнал на тъпия ми грундиг? :D
Някаква идея какъв трябва да е формата на субтитрите за Strong SRT 8113,защото слагам 2-3 вида вече и казва,че няма субтитри.
Благодаря предварително
Живко
Понеже вече се набих с един X-TREMER -X3SD Въпросите са: Има ли вграден RF модулатор и ако няма със външен такъв дали ще стане за Велико Търново