Да има такъв многоцветен вход.
В какво се изразява лекият превес на Оптикума?
Да има такъв многоцветен вход.
В какво се изразява лекият превес на Оптикума?
Дистанционното на Opticum има функции, които липсват в 8115. Но те са важни за мултимедийния плеер.
Opticum има бутони и на лицевия панел на приемника за смяна на каналите.
Ако имате нужда от стайна антена в комплекта, леко по-чувствителен тунер и малко по-добра картина от Strong 8115, потърсете Strong 8113. Но плеерът му е доста зле откъм разпознаването на вградените и външни субтитри.
Препоръчвам Thomson THT-505 THOMSON THT 505 :: Цифрови Тунери :: Цифрови Тунери :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Цената обаче в момента е прекалено висока! Продукти - Приемник - Ефирни - THT505 Thomson приемниците са производство на Strong.
На всичките приемници е наложително да се направи upgrade на firmware!
Има и по-нови предложения на базата на друг чип, но не съм ги тествал. Примерно Synaps.
Малко се обърках.
На първа страница от темата прочетох следното:
От което си вадя извода, че 8115 дава по-добра картина от 8113. Предполагам това с % е качеството на картината. От вашият коментар обаче излиза, че 8113 е за предпочитане.
Може би Аз не съм разбрала правилно но кой от двата дава по-добро качество на картината?
Не, това е ниво и качество на първичния сигнал, който се лови от антената, и от този сигнал се формира картината. От около 60 до 100% качество на сигнала, разлика в качеството на картината не може да бъде забелязано. 8113 има едно преимущество, че може да се включи на всеки един телевизор без проблеми, за разлика от 8115, който няма модулатор за работа с най-старите телевизори, които имат само вход за антена.
Веси,
Стойностите за различните модели и марки не са абсолютни величини и не могат да се сравняват директно.
Това, което съм написал, вероятно е преди update на firmware на 8113. След това стойностите станаха почти същите, като на 8115.
Важното е да няма "замръзвания" на картината и загуба на звук. Ariva 650i например при мен показа най-висока чувствителност на тунера. NotOnly TV не съм тествал.
Момци, вдигам темата с молба за прост съвет какъв приемник да купя от Техномаркет конкретно (имам наличен някакъв ваучер за оползотворяване, затова от там).
Трябва ми цифров ефирен тунер, добра чувствителност (че е за една отдалечена вила), но бих оценил и добър .MKV плеър с хубави български субтитри.
Благодаря предварително!
Здравейте, имам едно питане. Имам приемник X-Tremer DTV-X2 който преди време се скапа. Проблема му е, че при стартиране изкарва първоначалното меню за настройка на каналите и при пускане на сканиране сканира без да намери нито една програма и след като свърши сканирането се рестартира и след това пак същото пускам да сканира свършва и пак рестарт като това се повтаря няколко пъти и след това почва сам да се рестартира без дори да мога да го пусна да търси канали. Според вас от какво може да е този проблем? Един мой познат жичкаджия казва, че може или процесора или паметта да са дали фира, аз се замислих дали софтуера не прави беля и за тази цел реших да го ътдейтна през USB-то с флашка но не можах да му намеря софт в нета, някой да има идеи от къде мога да го намеря да го ъпдейтна за да видя дали това му е проблема? Благодаря предварително за отговора, поздрави!![]()
Я първо го върни към фабричните настройки от менюто.
Как е свързан към телевизора и пробва ли с друг телевизор?
fbr пробвах го това да му върна заводските настройки и то многократно без резултат, hristoslav2 не съм го пробвал на друг телевизор, връзката е скарт към скар, имам и един dvd recorder в който всъщност влизаше скарт кабела от декодера и от двд-то в телевизора (т.е. сигнала от декодера минаваше с през двд-то с цел да имам и на двеге сигнал). декодера е с RF модулатор и бях опънал един коаксиален кабел към телевизора в кухнята за да гледам там и един вид декодера е захранвал двд то моя телевизор и телевизора в кухнята когато и трите или поне повече от едно е било пуснато, може ли от това да се е претоварил и от това евентуално да е изпушил
Здравейте!Подариха ми Numeriqs ht4402fa,но за съжаление идва от Гърция и не поддържа БГ език/в менюто и субове при плейване от външен източник/,така че молбата ми е ако някой има този модел ,но с БГ суб/меню да ми ги сподели?!?!?! Относно NEO DVBT-2000 HD, НЕ ГО КУПУВАЙТЕ!!! Закупих си 2 броя - първият се повреди в рамките на гаранционният срок и ми го замениха с големи перипетии /ТЕХНОМАРКЕТ/,втрорият за съжаление точно месец след изтичане на гаранцията???Не купувайте NEO!!!!
Здравейте, моля дайте съвет.
Имам Strong 8113, майка ми го използва на един KTN 21 инча(който си е NEO) CRT телевизор, обаче кинескопа му сдаде багажа - тръгва след 20 минути от включването и цветовете хич ги няма, вероятно защото антенката на 8113 е отгоре му с магнита, но както и да е там я сложих без да мисля, та запазил съм стария си геймърски монитор 22 инча TFT с прекрасни характеристики (свидеше ми се да го продам с компютъра).
Изводите на декодера са:
1. Антена 2. Mодулатор 3. ТВ/Приемник 4. S/PDIF (коакс) 5. ТВ (HDMI) 6. ТВ (SCART) 7. Захранващ кабел - това е от листовката
Входовете на монитора са:
1. VGA 2. DVI 3. 3.5 mm аудио вход(за вградените говорители)
Та мога ли да спретна един работещ ефирен приемник с тези двете устройства.
Мисълта ми е следната:
1.Преходник - HDMI от декодера към комбиниран DVI(или VGA) заедно с аудио на 3,5 мм жак. - търсих има едни кутийки по 30$ - не ми се дава толкова - последен вариант при никаква друга възможност. Неудобства - още едно захранване и 4-5 допълнителни кабела.
2.Преходник - HDMI от декодера към DVI(или VGA) и преходник S PDIF към аудио на 3,5 мм жак - два кабела са, но не ме бърка ще ги навия някъде - това само го мисля не зная дали изобщо има такъв аудио преходник - моля ако някой знае да каже.
3.Преходник - SCART от декодера към комбиниран DVI(или VGA) заедно с аудио на 3,5 мм жак -това също само го мисля не зная дали изобщо има такъв аудио преходник - моля ако някой знае да каже.
4. Предложете Вие моля Ви ако има и друг вариант.
Благодаря предварително за отговорите и идеите.
p.s.
Забравих да напиша, че имам HDMI към DVI и 3.5 мм кабел с мъжки конектори от двете страни. Но това може да се пренебрегне - трябват ми за друго, така че само за опит стават, ще купувам нови, ако измислим нещо с тях.
Този пост е редактиран от udi80; 17-11-15 в 00:12.
Ако се е намагнитил, кинескопа не е "отишъл" оправя се сравнително лесно, защото има размагнитваща намотка. Вечер изключваш телевизора от копчето (не от дистанционното) и го оставяш да изстине хубаво. Сутринта го пускаш пак оттам и размагнитващата бобина ще работи докато загрее един ограничителен елемент вътре. Ако се наложи - повтаряш операцията докато цветовете се изчистят...
Ще опитам, но нямам голяма надежда т.к. преди време го занесох при един познат в ТВ сервиз и той каза, че си е заминал кинескопа. Интересното е че презаписвахме чипа и от тогава стана. Имам съмнения, че от там се разбута нещо защото той му записа от NEO, а не точно KTN поне така забелязах, че се казва файла и като го питах каза - били едни и същи, но като не знам не споря.
Благодаря за съвета все пак.
Ако все пак не стане, мисля че не е проблем да се пусне картината от HDMI към DVI, има такива кабели. За звука единственото което ми идва наум е да се вземе от СКАРТ-а, но там обикновено кабелите са с чинчове, пак ще трябва някакво преходниче към 3,5мм жак