Страница 15 от 22 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 319

Какво домашно кино с HDMI изход

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Какво домашно кино с HDMI изход

Ако идеята ти е да използваш вхрадения плеър на телевизора и да изкарваш звука от него към домашното кино провери дали изобщо е възможно. Защото имам съмнения, че може да излезне DTS от TV по оптиката.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Точно такава ми е идеята, но не за DTS. И двата модела TV-та не поддържат DTS, но поддържат DD 5.1(AC3). В интерес на истината, питах доста хора директно дали оптичният изход на тези модели има passthrough на DD 5.1, но никой не го беше ползвал, което за мен е малко странно, защото от години гледам филми със звук само през усилвател, все пак саунда е 50% от филма. Но във форумите на AVforums, открих откъслечно инфо, че при плейване на вградения плеър през оптичния се вади 5.1 DD.
    А DTS ми трябва за DVD-тата с концерти които имам, ще продължавам да си ги гледам макар и на SD, ако плеъра ъпскейлва добре сигурно ще е страхотна картина. За това ти ще можеш по-добре да кометираш, дали един плеър в Home Cinema ще може да ъпскейлва по-добре от самия TV.?
    Поздрави

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

През телевизора ще може да изкараш най-много DD 5.1, но пак зависи от модела. Чети в ръководставата им и намери собственик с ресийвър да пробват.
    Имай предвид, че вече почти всеки HD филм вече е DTS звук и ще падне голямо конвертиране за да имаш звук. Вградения плеър е добра екстра, но според мен не може да се разчита само на него.
    Ако си вземеш ддмашно кино с оптика един WD TV ще ти свърши много по-добра работа. Или пък новия Xtreamer и по-скъпите модели NMT.
    Ъскелинга на плеърите е много зле и със сигурност на телевизора ще е по-добре, не очаквай чудеса. Изобщо гледай да избягваш ниските резолюции ако искаш качество. При концертите се преглъща защото там по-важна е музиката, но при филмите е голям минус.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Мерси.
    Ами основния проблем както винаги е бюджета. Поради тази причина се спрях на ТВ-та с вграден плеър за HD файлове, готов съм и малко да поконвертирам, затова и съм избрал домашно кино LG HT-503PH, което има минимума от изискванията ми и е в бюджетен клас.
    Ако ми позволяваха финансите,нямаше да се занимавам с глупости, ами щях да взема Панасоник G10E, popcornhour 110, усилвател Pioneеr VSX 817 с отделни колони Jamo или комплекта на Sony HTSF 1200, отделно някой плеър с HDMI и край.
    Ама не може, трябва компромис.
    Че и без това като кандисах на 37 инча, отиде парата още нагоре.
    Хайде ако ти можеш да откриеш дали оптичния на тия двата модела вади 5.1 DD, че имаш по-голям опит из форумите, ще съм ти благодарен. В avforums от два дни ми стои един въпрос за тая работа при LH4000 и ни вопъл, ни стон.
    Поздрави

6. Тук е от
    Aug 2009

Препоръчаите ми двд плеар които да плеива HD филмите свалени от торент тракерите.И да питам как се записват те зи филми,на двд дискове по нормален начин ли ?

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от bate_sasho
    Препоръчаите ми двд плеар които да плеива HD филмите свалени от торент тракерите.И да питам как се записват те зи филми,на двд дискове по нормален начин ли ?
    Не съществува такъв ДВД плеър.
    Има отделни плеъри за HD, които плейват от вътрешен или външен хард диск или по мрежата.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2009

chupakabra

Спрях се на LG HT-503PH(~430лв), искам поне двете предни тела да са високи
    Задните са високите предните са малките. Погледни LG HT-503TH (~500лв) там 4-те са високи няма голяма разлика в цената.

Tова което искаш съм го правил преди време с LG 42PQ200R(мисля че това беше модела) и LG HT-762TZ(~740лв)
    Най добре отиди на място и го пробвай

Ако имах възможност бих си взел HKTS 18 и AVR 3550HD и двете са на harman/kardon

lazarus18
    Ако DTS не излезе през оптика то през какво друго?

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от qbadabaduuu
    Задните са високите предните са малките. Погледни LG HT-503TH (~500лв) там 4-те са високи няма голяма разлика в цената.
    Ако имах възможност бих си взел HKTS 18 и AVR 3550HD и двете са на harman/kardon
    qbadabaduuu, първоначално се постреснах от поста ти, защото не съм я виждал тая система на живо, но чекнах в сайта на ЛГ, високите са предни, както си му е реда. Видях го и другият модел, може и него да взема, няма голямо значение.
    Проверих цената на Harmon/Kardon , които си споменал-в достъпен онлайн стор е над 2500 лв. Вероятно си струва, знае ли човек.
    DTS си излиза през оптика, но ставаше въпрос за тия двата модела ТВ - те нямат DTS декодер и нямат DTS passthrough. На панасоник някой от моделите във високия клас ги имат тия екстри, явно главно с поглед към американския пазар. Другата година сигурно всички ще ги имат.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от qbadabaduuu
    lazarus18
    Ако DTS не излезе през оптика то през какво друго?
    Не е впроса да излезне, а да влезне. Просто системата може да декодира само DD 5.1 през оптиката. DTS не може и затова няма да му свърши работа.
    Така вече се набута един познат, който взе за Попкорна една PT850 и звук не излезна от него. Сега чета, че и РТ860 е същото.

12. Тук е от
    Aug 2002

Темата е малко стара, но мой познат си взе нов телевизор и система за домашно кино LG HT-503PH - та прословутата система пуска звука само както е записан или ДВД диск със стерео звук звучи само през предните колони, а тези с АС3 кодек звучат както си трябва, за радиото е същото. Гледах настройките и т.н. и не може да се подкара да свири през всичките колони. Знаете ли решение на проблема или е така.
    Аз съм тествал при друг познат подобна система на LG и там си работеше нормално, но идея си нямам защо не работи 503-ката като хората, не ми се вярва да не става.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от georgyg
    Темата е малко стара, но мой познат си взе нов телевизор и система за домашно кино LG HT-503PH - та прословутата система пуска звука само както е записан или ДВД диск със стерео звук звучи само през предните колони, а тези с АС3 кодек звучат както си трябва, за радиото е същото. Гледах настройките и т.н. и не може да се подкара да свири през всичките колони. Знаете ли решение на проблема или е така.
    Аз съм тествал при друг познат подобна система на LG и там си работеше нормално, но идея си нямам защо не работи 503-ката като хората, не ми се вярва да не става.
    Не че разбирам нуждата стерео сигнала да се слуша на всички колони, но пробвахте ли бутончето на дистанционното VSM? Трябва да има някакъв Dolby ProLogic режим, в който да свирят всички колони.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не че разбирам нуждата стерео сигнала да се слуша на всички колони, но пробвахте ли бутончето на дистанционното VSM? Трябва да има някакъв Dolby ProLogic режим, в който да свирят всички колони.
    Ми то така пише в ръководството, но на DivX филмите и на радиото изобщо не е активна функцията. На тези с 5.1 работи и то много добре. Стигам до извода, че или има дефект във самото ДВД или е нещо софтуерно (мале докъде стигна софтуера).

16. Тук е от
    Apr 2006

Здравейте, искам да си купя домашно кино 5+1 и изчетох цялата тема, но все пак ако може да ме посъветвате какво да избера. Дотук което успях да си харесам от вашите предложения и питания на други съфорумци е:
    1. SAMSUNG HT-TX250 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029883
    2.SONY HTS-F1200 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036001
    3.PHILIPS HTS-3568 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09050957
    4.SONY HT-SF1000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036000

ТВ-то ще да е най-вероятно PANASONIC TX-P42U10E http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055053 ,но скоро ще ми предстои питане в друга тема на форума. Значи най-вероятно няма да се използва много много двд-то на системата (основно ще се ползва pc за пускане на филми и прочие), така че може да предложите и системи като в точка 4 (мисля, че може да се свърже директно в тази плазма, която съм споменал по-горе). Ами това е благодаря предварително на всички помогнали и в петък да отивам да купувам системата. Да спомена само за ресийвър и буфер и колони за над 1000лв няма пари прочетох, че е по хубаво и качествено от сериините но уви нямам толкова $.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    Sofia

Цитат Първоначално публикувано от bobez
    Здравейте, искам да си купя домашно кино 5+1 и изчетох цялата тема, но все пак ако може да ме посъветвате какво да избера. Дотук което успях да си харесам от вашите предложения и питания на други съфорумци е:
    1. SAMSUNG HT-TX250 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029883
    2.SONY HTS-F1200 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036001
    3.PHILIPS HTS-3568 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09050957
    4.SONY HT-SF1000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036000

ТВ-то ще да е най-вероятно PANASONIC TX-P42U10E http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055053 ,но скоро ще ми предстои питане в друга тема на форума. Значи най-вероятно няма да се използва много много двд-то на системата (основно ще се ползва pc за пускане на филми и прочие), така че може да предложите и системи като в точка 4 (мисля, че може да се свърже директно в тази плазма, която съм споменал по-горе). Ами това е благодаря предварително на всички помогнали и в петък да отивам да купувам системата. Да спомена само за ресийвър и буфер и колони за над 1000лв няма пари прочетох, че е по хубаво и качествено от сериините но уви нямам толкова $.
    Боби,
    По-добрия вариант да чуеш завука от системите които си харесал с различни жанрове музика. Така ще добиеш (според мен предства) коя система как завучи. Това ще стесни броя на вариантите за избор.
    Поздрави
    С.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Всички тези системи не блестят с добър звук. Общо взето изкарват еднакво лош звук. По-скоро търси някаква функционалност. Ако няма да ползваш двд-то вземи F1200, тя е система по-скоро с ресийвър и колони. Баса й е доста слабичък, но за домашно ползване е що годе достатъчен. Поне с нея ще имаш повече входове.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 22 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с HDMI връзка между ТВ Panasonic и домашно кино Samsung... ?
    От startus във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 13
    Последно: 06-07-11, 17:46
  2. Какво домашно кино да избера?
    От glorious във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 03-10-10, 18:05
  3. Никоя ли 9600GT на Inno3D няма HDMI изход?
    От stancho_75 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 0
    Последно: 11-05-08, 22:14
  4. Какво мислите за домашно кино PHILIPS HTS-3357
    От kolos във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 13-11-07, 17:21
  5. По-добър приемник от Филипса на ITV с HDMI/DVI изход?
    От roumen68 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 10
    Последно: 27-09-06, 03:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе