Страница 4 от 22 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 319

Какво домашно кино с HDMI изход

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Kx
    Kx е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re: Какво домашно кино с HDMI изход

от няколко дни съм собственик на Samsung HT-X30, първите впечатления са ... противоречиви
    Това което най-много ме дразни е че при HDMI връзка с телевизора прави wide screen настройка, която не може да се промени дори и от телевизора, което прави тази връзка практически незиползваема освен ако човек не си записва специално avi-та които след като се разпънат изглеждат нормално. Субтитвитрие са му сравнително дребни и вдигнати доста високо , дори при черна лента отдолу са върху филма. За сега няма DivX/Xvid формат който да не чета или да има проблеми с него.
    Друго което намирам за изключително тъпо е че не подържа 720p/1080i за картинки, когато показва картинки, маха възможноста за показване в по-голяма резулюция.
    Дистанционното също не е най-ергономичното
    Доволен съм от качеството на звука, макар че над 50% мощност има изкривявания.
    Смятам че проблемите са софтуерни, но въпроса е дали ще ги оправят.
    За тези пари толкова, мисля че в тази диапазон( 350-450лв) нещо по-добро неможе да се намери

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

От споделеното, което прочетох май най-добре е да си взема SONY DVP-NS78HB - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09030140
    От информацията, която е дадена би трябвало да няма проблеми с възпроизвеждане на повечето неща от мрежата. Някой да има мнение или впечатления?

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от docR
    От споделеното, което прочетох май най-добре е да си взема SONY DVP-NS78HB - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09030140
    От информацията, която е дадена би трябвало да няма проблеми с възпроизвеждане на повечето неща от мрежата. Някой да има мнение или впечатления?
    Сваляш този диск:

http://divxtest.surdvd.com/sommaire.php3?lang=en

и този диск
    http://www.sab.bz/details.php?id=31318

и ги пускаш на плеъра в магазина /дано те изтърпят/ и ще си наясно със всичко.
    Ако ги направиш, пусни тук резултатите, че ми е интересно.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

docR,
    Няма да сгрешиш, ако го вземеш този модел!
    Само не знам на какъв TV ще го гледаш? Субтитрите му не са от най-големите ...
    Между другото темата е за Домашно кино с HDMI, но няма значение ...

========================================================
    А ето какво открих днес при братушките:
    "Купила 555H-S

1) Подозревая, что с HDMI будет что-нибудь не то, перед покупкой позвонила в московские офисы Панасоника, Сони и Пионера, спрашивала про модели соответсвенно от EH57EE и up, HX750 и up, 555H-S и up (то есть с HDMI и USB) на предмет маштабирования рекордерами форматами геометрии по HDMI. Везде получила однозначный ответ нет.

И действительно, при подключении по HDMI геометрией (форматами16:9, 4:3...) управляет только телевизор. У меня ЖК Loewe (современный, продается, но выпущен исходно вроде в 2006г, следовательно в нем не последния версия hDMI наверняка, узнать ее невозможно) имеет при этом только три настройки 16:9, 4:3 и Zoom (последний абсолютно бесполезен). Это полный заговор производителей рекордеров !!! (не знаю как плееров). Жаль, что здесь никто четко об этом не писал.
    То есть:
    - при эфире 4:3 смотрим только с черными полосами по бокам (я избалована - обычно смотрю телек без рекордера либо в режиме "панорама" - когда по бокам небольшие черные поля и верх и низ чуть обрезаются, либо в режиме "кино" - с обрезкой верха и низа, но на весь экран)
    - неправильно отмаштабированное на студии эфирное 16:9 может спокойненько идти в виде прямоугольника посередине экрана (то есть полосы сверху и снизу и по бокам)
    - при ДВД 4:3 неизменяемое, неадекватно записанные копии старых фильмов 16;9 могут идти как описано выше про эфир.

так что hDMI остается только для последних современных версий цифрового кино на ДВД.
    По скарту все нормально, доступны все установки, предоставляемые телевизором. Компонент не пробовала (нет шнура, специально для пробы покупать нет желания)"

С две думи - през HDMI изхода жената не може да променя съотношението на картината от рекордера. Става въпрос за последен модел Pio DVR-555H. При това не са достъпни и различните формати на картината и от TV, което е пълна глупост!
    Някой забелязал ли е нещо подобно при свързване по HDMi на рекордер или плеер? Ако е така, то какъв е смисъла от този интерфейс, след като някои плеери извеждат (според User Manual) 1080i и на Component изхода?

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Вече излезе новия модел домашно кино Philips HTS-3367/12:
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...rchtxt=HTS3367
    Разлики - в дизайна и цвета черен пиано лак), HDMI Upscaling 1080p, менюто е малко променено - иконите са вертикално отляво, а не хоризонтално отгоре.
    Чакам с нетърпение да се появи и у нас, за да му направя едно тестче!

7. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте, понеже нямам много място за разположение на колоните съм се спрял на PHILIPS HTS-8100
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029616
    Някой може ли да каже нещо за този модел ?????

8.  

9. Тук е от
    Jan 2007

Здрасти имам домашно кино LG ht502th на 50% от филмите divx имам леко накъсване на картината от там и разминаване със субтитрите.Кажете ми какъв проблема.

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

firmware

11. Тук е от
    Apr 2006

Извинявам се на автора на темата,но ще използвам и аз да задам няколко въпроса.Имам телевизор http://zora.bg/main.php?p=products&s...d=8122&hotels=.Кажете,за да гледам филми HD,изтеглени от торент тракерите,освен домашно кино,трябва ли ми и още нещо?Аз съм се спряла на два модела,обаче незнам дали са удачни като вариант:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033176
    или
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09028552
    И още нещо-когато сваля филма от тракера,на диск ли се записва или направо от компютъра се прехвърля на двд-то?Ако се записва на диск,с коя точно програма става това?И ако компютърът е в едната стая,а телевизорът в другата,как става прехвърлянето.Трябва ли сега и лаптоп да купувам?Моля,отговорете ми,защото не ми се вярва на друго място да получа адекватни отговори.Благодаря.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

С нито едно от двете не можеш да гледаш най-разпространените филми по тракерите - H.264 MKV.
    За целта ще трябва да ползваш или компютър или някой от тези плеъри:

www.popcornhour-bg.com
    www.tvixbg.com

13. Тук е от
    Apr 2006

lazarus18 ,много ти благодаря за реакцията.Тези устройства четат ли двд и сд дискове?Имам предвид дали ще имам нужда от двд за другите формати,освен hdtv.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2006

Ти си дал достатъчна информация,сега видях.Много благодаря.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Jane
    lazarus18 ,много ти благодаря за реакцията.Тези устройства четат ли двд и сд дискове?Имам предвид дали ще имам нужда от двд за другите формати,освен hdtv.
    Плеъра няма двд/цд четец. Може да се сложи външно двд чрез USB, но няма да чете оригинални двд филми. Аз ползвам отделен двд плеър и мисля че така е по-лесно.

17. Тук е от
    Apr 2006

Аз писах на фирмата,която продава Popcorn Hour A-100 в България.В момента нямат в наличност,но може би скоро ще мога да си купя.Аз имам домашно кино.Нали няма проблем да работят двете?

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Какво ти е дом. кино?
    Идеята е да ползваш системата за звук и трябва да се види какви входове има тя за да е ясно дали може да стане.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 22 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с HDMI връзка между ТВ Panasonic и домашно кино Samsung... ?
    От startus във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 13
    Последно: 06-07-11, 16:46
  2. Какво домашно кино да избера?
    От glorious във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 03-10-10, 17:05
  3. Никоя ли 9600GT на Inno3D няма HDMI изход?
    От stancho_75 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 0
    Последно: 11-05-08, 21:14
  4. Какво мислите за домашно кино PHILIPS HTS-3357
    От kolos във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 13-11-07, 16:21
  5. По-добър приемник от Филипса на ITV с HDMI/DVI изход?
    От roumen68 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 10
    Последно: 27-09-06, 02:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе