Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 125

Булсатком!?!?! Да или не?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Булсатком!?!?! Да или не?

Цитат Първоначално публикувано от BenSherman
    Хора, кой оператор да изберем за цифрова телевизия, Тв-то е, евентуално, 42" плазма(по-зле ли ще бъде цифровият сигнал на плазма, отколкото на ЛСД телевизор?).

БулСат са за момента доста по-изгодни, но кой оператор предлага по-добър сигнал?

Мерси предварително!
    Качеството е почти еднакво. Цените и предлаганите пакети с програми са различни. Първо виж изобщо какви кабелни оператори предлагат в твоя район цифрова ТВ. После виж къде можеш да сложиш евентуално чиния у вас и с какво изложение си.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2009

Изложението е югозапад, няма проблеми с това. Операторите, за които съм сигурен, че предлагат в моя район са - БулСат/АйТиВи/Софийска Кабелна Компания, като последните не слагат антена, а просто срещу 5лв/месец повече пускат някак си по-чист сигнал или не знам и аз какво, но не е цифров сигнал тяхното 100%, защото ми казаха, че ако съм с DVB-C тунер, мога да хващам всичко безплатно само през кабела на обикновената им кабеларка..

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от BenSherman
    Изложението е югозапад, няма проблеми с това. Операторите, за които съм сигурен, че предлагат в моя район са - БулСат/АйТиВи/Софийска Кабелна Компания, като последните не слагат антена, а просто срещу 5лв/месец повече пускат някак си по-чист сигнал или не знам и аз какво, но не е цифров сигнал тяхното 100%, защото ми казаха, че ако съм с DVB-C тунер, мога да хващам всичко безплатно само през кабела на обикновената им кабеларка..
    Точно цифрова кабелна е, но явно не са я кодирали. Не знам обаче как са като канали и качество. Виж дали има покритие от Кейбълтел и ако няма ръгай Булсат. Или пък инвестирай в собствена система.

5. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@BenSherman
    Софийска Кабелна предлагаха(или още предлагат) цифровия пакет на iTV Partner. Т.е. получаваш 1:1 излъчваните от iTV програми, даже и картата която ти дава СКК е с лого на iTV. Ак осе интересуваш от чуждоезични програми като Euronews, RTL, ARD, RAI 1&2&3, BBC, Al Jazeera English, Super Tennis и т.н. по-естественият избор е iTV. Там с една антена без проблем може да хващаш 4-5 спътника. Със същата антена ще можеш и да гледаш Eurobird 9, където има няколко свободни ХД канала(Fashion HD TV 1&2, Luxe TV HD, Penthouse HD - не ясно до кога ), които плюс Eurosport HD, BabeTV HD и стартиращият FilmBoxHD си правят един приличен HD пакет, без голяма инвестиция.
    Булсатком пък за сега се развиват много добре с техния канал TV+, който закупува доста интересни спортни събития. Както и имат повече програми от iTV Partner.
    @Sirma
    Не, точно обратното - кабелната в България е почти винаги по-лоша от предлаганото от сателитния оператор. Точно поради причината, която съм описал по-горе: повечето български програми всяка кабелна у нас взима от един двата сат. оператора. Т.е. тези канали при кабелната са "втора цедка". А и избора на сателитно приемане дава много повече свобода след малко четене и разумна инвестиция.
    Предимството на кабелните оператори е възможността да получиш и интернет на добра цена.

6. Member Аватара на fikata
    Тук е от
    Apr 2008

Софийската кабелна в цифровата имат и TV+ /снощи гледах ЦСКА- Динамо/ и VTV . Качеството е идеално. Но до мене е оптичен кабел...Излизат ми на цифровата 88 програми некодирани/безплатни чрез С- тунера на Филипса и плащам такса за аналогова/

7. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@fikata
    На коя честота и какви параметри(модулация, FEC и т.н.) сканираш?

8.  

9. Member Аватара на fikata
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    @fikata
    На коя честота и какви параметри(модулация, FEC и т.н.) сканираш?
    QAM 256 /само един пакет - на 128/ , скорост 6900 За честотите ще пиша допълнително т.к. нямам данни в момента под ръка /не ги помня/

10. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@fikata
    Открих ги:

Frequency: 458 000, 466 000, 538 000, 546 000, 730 000, 835 000, 843 000, 851 000
    Symb. rate: 6900
    Modulation: QAM 256

Frequency: 690 000
    Symb. rate: 6900
    Modulation: QAM 128

Яки пирати са - Булсатската TV+ си върви на пушка ;-)

11. Тук е от
    Feb 2009

Откъде мога да си купя читав DVB-C tuner и на каква цена, че кабеларката ми искат 5лв месечно, за да ми дадат апаратурата под наем, а аз предпочитам сам да инвестирам и да си крада :D и без това няма да си кодират скоро сигнала СКК(моят оператор)?

12. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@BenSherman
    Не е ли по-добре да инвестираш в телевизор с DVB-C тунер? Ако вече не си купил сравнително скоро телевизор без такъв....
    А иначе няма много отделни DVB-C тунери в свободна продажба. Лично аз не знам къде продават.

13. Тук е от
    Feb 2009

Този, на когото съм се спрял, не разполага с такъв.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Дори и да си вземеш телевизор с такъв тунер пак ще ти трябва отделен модул за около 100-120 лева. Добре е да го имаш предвид защото знам, че купуваш ТВ в ниския клас и явно цената е определяща.
    Външен приемник ще получиш от кабелния оператор безплатно и покупката му за твоя сметка е излишно.
    Ако все пак по някаква причина държиш да го купиш - ето тук има:
    http://www.mca-sat-tv.com/Receivers_C.htm

16. Тук е от
    Feb 2009

Не, не. Отказвам се да купувам, БулСат и останалите предостававят безплатно цялата нужна електроника

Софийска Кабелна, ако са Ок наистина с тяхната цифрова без външна антена, а само през кабел, да отивам да взимам приемника им(за 5лв./месечно се наема, тоест +5 отгоре, което е нищо) и да си гледам цифрова без ядове, БулСат/АйТиВи и т.н. тогава?

17. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Дори и да си вземеш телевизор с такъв тунер пак ще ти трябва отделен модул за около 100-120 лева. Добре е да го имаш предвид защото знам, че купуваш ТВ в ниския клас и явно цената е определяща.
    Специално при СКК се оказа, че програмите от цифровия пакет са свободни, т.е. няма нужда от никакъв допълнителен модул или карта. В момента гледам програмите им само с помощта на телевизор. Има 50-ина канала общо цифрово. Другите са аналогови.

18. Тук е от
    Feb 2009

Да, не са си кодирали сигнала, ако човек е с вграден DVB-C tuner, гледа безплатно, стига да има аналогова от тях. (съмнява ме обаче да оставят така не кодиран цифровия си сигнал за дълго..?)

Ако тв-то е без вграден тунер, 5лв. на месец наем за апаратурата

С и без тунер има начин, без цифрова телевизия няма да остане човек, стига желание да има

п.с. А с DVB-T някой хваща ли ефирно цифров експериментален сигнал и как ? за в бъдеще ще се пускат ли още канали terrestrial с цифров сигнал ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LCD монитор към Булсатком?
    От Svetoslav Vasilev във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 15-01-15, 23:44
  2. Булсатком
    От hristobotev във форум Черен списък
    Отговори: 12
    Последно: 24-09-14, 05:57
  3. Булсатком
    От kocetoeh във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 8
    Последно: 08-05-14, 23:39
  4. Булсатком на лаптоп
    От valiouzana във форум Мобилни устройства
    Отговори: 7
    Последно: 29-12-13, 12:34
  5. относно ZHD 200 от Булсатком
    От disco68 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 4
    Последно: 08-11-12, 19:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе