Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 125

Булсатком!?!?! Да или не?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Re:Булсатком!?!?! Да или не?

Не разбирам защо се опитвате да ни убеждавате да не вярваме на очите си ? Качеството ... е няма го и при двата оператора.
    Нима качеството и на двата оператора не е под всякаква критика? След като прочетох надлежно 5 страници спорове се убедих, че по тези форуми е пълно с неграмотни хора (технически неграмотни), спорещи до последно. Знам какво качество получавам от сателитния приемник и виждам пошлия сигнал на Булсат в момента. Ако не гледах за 30минути на ден вечер новините ... бих се разделил с този оператор.
    По темата - нума разлика в качеството и на двата оператора, така че е нормално да се включиш към по-евтината услуга. Към днешна дата тя е Булсат.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Здравейте !
    Ползвам Булсат от 4-5 месеца с техен приемник.ТВ-то ми е 37 инча Toshiba.
    Искам да споделя опита си относно лошата картина със стандартният SCART кабел на Булсат.Освен Булсат , в ТВ-то влиза и антена за ефирна телевизия.
    Не знам защо , но когато ТВ-то е пуснато да приема сигнал от SCART , то едновременно предава по кабела сигнал от ефирният тунер, който , ако не е настроен на някаква програма , рефлектира на качеството на Булсата , като прави образа "зърнест".Ако ефирният тунер е бил настроен на БТВ например , положението е по-добро.
    Надявам се да съм бил ясен...Мисля че тоя евтин кабел е в основата на проблема с лошата картина...
    Когато пусна Булсата със SCART - чинч , картината е по-добра..
    Та въпросът ми е :-какъв качествен кабел да си купя , понеже са скъпи, трябва да съм сигурен , че ще върши работа.
    Колебая се между "марков" SCART - SCART , или пак "марков" , THOMPSON например, с интерфейс SCART - Y Pb Pr, (дето са с пет чинча - три за видео, и два за аудио)

4. cec
    cec е офлайн

Тук е от
    Apr 2009

От всичко прочетено до тук разбрах, че цифровата телевизия на БУЛСАТ май не е цифрова. Имаше един стар виц, че филмът не бил шведски, а съветски

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Правилно си разбрал...горе-долу.Сигналът е цифров до приемника,НО се изпраща до ТВ-то аналогов...после в ТВ-то (ако е LCD) се преобразува отново в цифров , като при двете действия /цифров-аналогов , и аналогов-цифров/ се губи от качеството на картината.
    На всичкото отгоре сигналът минава през SCART интерфейс...нямам думи...

6. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

То качеството го няма, какво да се губи? Такива са ни телевизиите.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2006

И двата български оператора не стават за нищо , качеството е под всякаква критика за елементарни работи се проточват в продължение на месеци даже години.Истината е да си купите сравнително сносен сателитен приемник и да си пуснеш някой чужд оператор , аз си пуснах Platforma HD http://www.platformahd.ru/ срещу 3$ качеството е невероятно .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Ste1, а ще бъдете ли така любезен да опишете по-подробно как на практика го постигнахте! Благодаря предварително!

10. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Копуваш си някакъв приемник според възможностите , цените варират от 400-2000лв.Регистрираш се в някой шеринг сървар , има най различни , плащаш за един пакет или збор от различни пакети.
    [img width=227 height=600]http://i42.tinypic.com/2q9zarm.gif[/img]

11. cec
    cec е офлайн

Тук е от
    Apr 2009

От тази картинка не се разбира нищо. Кажи по-подробно за тези шеринг сървари, дай линк ако може. Иначе разгледах платформа.ру, но не разбрах как мога да си купя карта.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Картинката си я копирай и увеличи , там са цените и пакетите .Ето няколко линка , има подробно обяснение;
    http://www.cardsharing.cc/
    http://billing.satup.org/login.php
    http://www.tv-share.com/

13. cec
    cec е офлайн

Тук е от
    Apr 2009

Благодаря, почвам да ги разучавам!

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Виждам, че доста се говори за качеството на двата български DTH оператора в сравнение с кабелната телевизия. И то доста неверни работи.
    Повечето български(и някои чужди) канали при ВСЯКА кабеларка се приемат от сателит ТОЧНО от пакетите на тези 2 оператора. Т.е. качество при кабелната телевизия на тези канали няма как да е по-добро! Говорим за програми като bTV, NOVA, BNT sat, Fox Life&Crime, Kanal 3, Fiesta, Eurosport, NatGeo, GTV, BBT, RingTV, TV7, Sport7, FanTV, Balkanika, СК Фолк, Евроком, Диема +/2/Family...
    Останалите канали като CNN, BBC, Euronews, RTL, RAI 1,2,3, DW, ZDF, FashionTV, Al Jazeera и др. се приемат от абонатите пак директно от спътниците и са с максималното доброто възможно качество. Няма как да е по-друг начин.
    А и директното разделяне на честотната лента на един транспондер на броя на каналите излъчвани на него е погрешно. И двата оператора използват динамичен bit-rate, т.е. всеки канал може да получи дори 6-7Mbps когато са му нужни, и да върви на 700 kbps когато има статична картинка. Такива са особенностите на MPEG компресията.

16. Тук е от
    Aug 2009

Златко, да разбирам ли, че не си струва да си сменя кабелната с Булсатком. В тази дилема съм от 2 седмици. Доводът ми досега беше качеството, но от прочетеното тук, става ясно, че няма особено значение, защото всички взимали сигнал от едно място.
    Проблемът ми е, че Булсатком не предлагат немските канали, а моята кабеларка - да. Разбрах, че за да гледам немски канали, трябва да си купя доп. чиния и после да се боря с разни техн. неща, които не разбирам изобщо. А и не искам... жена съм все пак
    От Булсатком ми обясниха, че мога да си взема от тях такава чиния и ще приемам каналите, които са на Hotbird. Оказва се обаче, че по-интересните немски канали - RTL, RTL 2, VOX, Pro 7 - са на Astra.
    Помагайте.

17. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Това, че не харесваме качеството на Булсатком е защото при този тип пренос се очаква доста по-добър сигнал.
    Но .... "кабеларката" ти гарантирано е пъти по зле от Булсатком

18. Тук е от
    Feb 2009

Хора, кой оператор да изберем за цифрова телевизия, Тв-то е, евентуално, 42" плазма(по-зле ли ще бъде цифровият сигнал на плазма, отколкото на ЛСД телевизор?).

БулСат са за момента доста по-изгодни, но кой оператор предлага по-добър сигнал?

Мерси предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LCD монитор към Булсатком?
    От Svetoslav Vasilev във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 15-01-15, 23:44
  2. Булсатком
    От hristobotev във форум Черен списък
    Отговори: 12
    Последно: 24-09-14, 05:57
  3. Булсатком
    От kocetoeh във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 8
    Последно: 08-05-14, 23:39
  4. Булсатком на лаптоп
    От valiouzana във форум Мобилни устройства
    Отговори: 7
    Последно: 29-12-13, 12:34
  5. относно ZHD 200 от Булсатком
    От disco68 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 4
    Последно: 08-11-12, 19:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе