Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 106
Like Tree17Одобрявам

Помощ при избор на домашно кино или саундбар

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    394
    #16

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Благодаря за насоките и разяснението morandis.
    Ще го имам в предвид при евентуален избор, НО за съжаление все още не съм подбрал въобще какво да гледам - готови решения, надграждащи решения ли, втора ръка ли?
    nassko1 - е много прав за превозното средство пари.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    914
    #17

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Цитат Първоначално публикувано от morandis Виж публикацията
    Според моя опит, 5.1(или повечеканални) аудио системи с малки сателитни(съраунд) говорители всички имат този недостатък, че ниските честоти, LFE каналът или басът са насочени от електрониката единствено към субуфера, с цел да се предпазят малките странични говорители от "претоварване" от ниски честоти. Така че, в сателитните колонки липсва, няма какъвто и да е бас и ако не се включи субуфер, звукът от тях е съвсем анемичен. При тях дори да заменим малките сателитни колонки с някакви по-големи, с 8" говорители пак няма да чуем бас, защото електрониката го филтрира и не го пуска към тях.
    Значи, когато избираме подобна многоканална системка трябва да опитаме да я чуем, да я послушаме с изключен субуфер и ако чуем бас, ниски честоти само от сателитите - е добре, ако не се чуе басът - значи имаме стандартна конфигурация и дори да заменим малките сателитни колонки с някакви по-големи, с 8" говорители пак няма да има бас.
    Това Онкио май е стандартен бюджетен ресивър, така че настройки ще има, фронталните колони са с допълнителни атмос говорители което си е предимство.субуфера малко съмнителен ,но за 15кв.м стая би трябвало да е ОК.Някой от форума май го беше купил .

    Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    125
    #18

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Здравейте, ако става въпрос за съвет относно ОТ според мен в съотношение цена/качество марките са две Dali и Audio Monitor. Относно Monitor Audio не бих могъл да бъда полезен, но пък впечатленията ми от Dali Zensor са отлични. Ако става въпрос за озвучаване на стандартен хол то аз бих предложил следния вариант за фронтални Dali Zensor 3, за съраунд взимаш Dali Zensor 1, центъра Dali Zensor Vokal и разбира се черешката на тортата DALI SUB Zensor E-12F Black. Относно ресийвъра тук колегите с повече познания биха били по полезни.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    54
    #19

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Здраейте на всички! Благодаря за съветите Аз също доста изчетох по темата и съм 100% сигурен, че съветите сам да си го събера са най-доброто решение, но... 1- за начало ще ми трябват повечко пари, а после още поне толкова :D 2-не ми се претрупва с много джажди, а вариант 2.1 много ми харесва (чисто визуално)

    Та... загледах се по следните модели:
    https://www.cnet.com/products/sony-ht-nt5/

    Klipsch RSB-6

    https://www.amazon.com/Denon-DHT-S51.../dp/B00GXXSI9I

    HK SB20 | Advanced soundbar with Bluetooth and powerful wireless subwoofer

    - - - - - - - - - -

    Ако все пак се реша сам да си ги събера... към тези
    https://www.pazaruvaj.com/tonkoloni-...RoCJ38QAvD_BwE

    какво трябва да купя, за да ми върши горепосочената работа?

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    125
    #20

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    В Базар и ОЛХ има доста голям избор на ресийвъри Yamaha просто разгледай и си набележи няколко модела!

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    914
    #21

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Практичният избор е саундбара на Klipsch , но вземи RSB-8, че Буфера е по сериозен.Имаш компактно решение пасващо на всеки интериор, няма кабеляци, жената е доволна.Най-важното спираш да мислиш за ъпгрейди , ъпдейти и т.н...
    По качественият избор са Далитата.Много добре познавам серията Сензор , даже сега имам и Сензор 3 вкъщи.Разликата със Сензор 1 е голяма, ама много голяма.Така че купи Сензор 3.Това предложение , ако няма някаква измама е добро за ресивърhttps://www.olx.bg/ad/prodavam-resyy...0-ID77mbw.html.Със сензор3 може да минеш и без суб за начало, но после ще си купиш.Като човек дал не една ,а две коли за AV техника , ти казвам обаче , че при този избор бъдещите ъпгрейди и съответно финансови разходи са ти гарантирани.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    54
    #22

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Блазнят ме много Dali Zensor 3, особенно след всичките коментари,но... при този вариант... минавам на 1000+ само за две колони, като взема и ресийвър...а после и буфер удрям едно 2к минимум, затова този най-вероятно ще пропусна този вариант Като цяло съм далеч от разбирач и мога да кажа дори,че нямам претенциозно ухо. Фен съм на хубавия бас Klipsch RSB-8 изглежда много добре, така че ако реша да вдигна бюджета, ще намеря начин да го чуя

  10. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    394
    #23

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Колеги моята дилема все още на лице.

    За това ще Ви помоля да коментирате това предложение дали би задоволило нуждите ми от качествено "потопяване" при гледане на филм и от време на време слушане на музика през youtube от телефона като рок, хард рок и добрите стари евъргрийн-и, а и не след дълго и децата ще се усетят за връзване на игралната конзола?

    Pioneer HTP-074 Аудио Ресийвър за домашно кино с тонколони 6x100W

    Благодаря.

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    914
    #24

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Колегата just_a_fil има същото и не е доволен , май и го продава на около 6 месеца за 400 лева , питай директно него.Минуса му е пасивния суб като на повечето дом. кина.За кино и гейминг става, за музика едва ли с тези колонки- винаги можеш да ги смениш.

    - - - - - - - - - -

  12. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    394
    #25

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Написах ЛС на колегата, а в последствие видях по-назад в темата, че той си е купил модела НТР - 073, който няма Блутут, Радио и май в общи линии е тва.

    Но пък ми е важно неговото мнение за качеството на звука от колонките и суб-а. Те едва ли ще са различни???

    just_a_fil - сподели ако обичаш това, което наблегна колегата morandis :
    Дали Ресивъра ограничава електронно бас-ите към малките тонколонки???

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    125
    #26

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Здравейте колеги, аз ще се опитам да обясня защо системите на Pioneer HTP-072,073 и 074 са абсолютни недоразумения! И въобще не отива на реномето на компанията да предлага подобни продукти.
    Ресийвъра – първо самият ресийвър не е чак толкова лош и неможе да се каже че е пълен “кенеф” защото когато му закачих далеч по качествените високоговорители Dali Zensor 1 звука стана осезаемо по-качествен. Големия проблем тук е абсурдното решение на производителя да спести PRE OUT за активен буфер. Защо е важен този PRE OUT? При изграждането на 5.1 система за домашно кино. Суб буфера е 1-чта във системата, НО е черешката на тортата и е от изключителна важност за цялостното звучене на вашето дом. кино, защото удоволствието от това вашият суб буфер да възпроизвежда качествен нискочестотен звук като и същевременно създава и звуково налягане което ви кара не само да чувате звука а й да го усетите с тялото си е несравнимо! Това със пасивен суббуфер е невъзможно по същество пасивния суб си е една кутия с говорител която просто дрънчи и вибрира и разваля удоволствието.
    Съраунда – колоните който са включени в комплекта ще ги опиша с две думи “ПЪЛЕН ТАШАК”. На тия пластмаси ако ще и усилвател от 1,000,000 лв да вържете звученето ще е такова като на домашно кино от 40 лв.
    И повечето ще кажат, майната му след време ще сменя колоните с по-качествени! И тук нещата са пак се обезмислят защото каквото и да правите пасивния буфер ще съсипва всичко! А може би пък някой ще сметнат че едни хубави флорстендъри ще решат проблема, да ама реалната мощност на ресийвъра е около 50 W при 6 ома и е леко съмнително дали ще ги захрани достатъчно за да получите една добра динамика.
    Като заключение ще добавя че на практика се убедих в това че е далеч по-добре във стаята ви да има две качествени ОТ със един приличен ресийвър, отколкото едно такова бързо и евтино решение. По-добре е защото детайлността и качеството на звука ще е с класи пред това бутафорно 5.1.

    - - - - - - - - - -

    Ето ви и една проста сметка
    1. Pioneer HTP-074 650 лв качество на звук - тук е абсурдно да се говори за качество.

    2 Yamaha RX-V375 - 320 лв; Dali Zensor 1 - 180 лв; KEF PSW 2010 200-250 лв или обща сума 700 - 750 лв е тук вече може да говорим за качество!
    gopeto_86 одобрява това.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    394
    #27

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Благодаря изключително много на колегата just_a_fil за изчерпателното мнение и съвети, които отправи към мен.

    Сега остава самият аз да намеря чисто физически своето решение за качествено озвучаване в домашни условия на филми, малко музика и желанията на децата.

    Моля за предложения в средният ценови диапазон за избор на ресивър, колони и активен суб-буфер - кои марки мога да комбинирам, от къде мога да закупя на добра цена и с отношение към лаик клиент и не на последно място с отговорност при спазване на гаранционни условия?

    ПП. Имам такъв въпрос - притежавам от доста години един стар, но качествен касетофон Сони, който към момента е вързан към ТВ. Възможно ли е да бъдат ползвани неговите тонколони, който свирят прилично, но честно казано аз не знам какво да очаквам. Прикачам снимки.0-02-04-149c7d454dac288e795742cdeea1d89865ed9978fcb7a46f8057a2f616dc96fd_full.jpg0-02-04-88e15353310ce928ffd0426ece941a60b4fe491c439cd292dbe7eab68a96fc51_full.jpg

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    125
    #28

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Здравей Жоре, колоните са 6 омови и можеш да ги използваш. Предполагам че ще ги използваш за фронтални и тук малкия проблем ще е избора на център който да се съчетае чисто хармонично със въпросните колони! Но, ако идеята ти е временно използване докато събереш парички за нещо по-хубава аз смятам че можеш да ги използваш

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    905
    #29

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Аз се чудих бая какво да си взема и взех на Лоджитек Z906. Напълно доволен. Гърми яко, филми от тв-то през оптиката, музика от компа през другите входове. Има и един свободен оптичрн за още нещо, ако трябва. Маалко е аутуф дейт конфигурацията (няма хдми и е до dts) обаче ме устройва и звука е ОК.

  18. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    394
    #30

    Отговор: Помощ при избор на домашно кино или саундбар

    Новината за колоните е повече от добра.

    Давайте предложения за избор на ресивър - явно ще да е Ямаха, център с задни озвучители и най-вече активен суб-буфер - кои марки мога да комбинирам, от къде мога да закупя на добра цена и с отношение към лаик клиент и не на последно място с отговорност при спазване на гаранционни условия?

    Благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Помощ за избор на Hi-Fi система за домашно кино.
    От krumsp във форум Аудиотехника
    Отговори: 48
    Последно: 08-06-13, 12:47
  2. Помощ за избор на домашно кино
    От koziak във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 21-12-10, 20:48
  3. Помощ при избор на Домашно кино !
    От jovanoty във форум Аудиотехника
    Отговори: 143
    Последно: 02-09-10, 04:04
  4. Помощ: Избор на домашно кино
    От lestat_vamp във форум Аудиотехника
    Отговори: 12
    Последно: 14-01-10, 18:35
  5. Помощ при избор на домашно кино
    От dany_girl във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 19-10-07, 11:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе