Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22
Like Tree3Одобрявам

Проблеми със саундбар Samsung Q600C

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Отговор: Проблеми със саундбар Samsung Q600C

Писах ти по-горе да си смениш кабела с точно:Ultra High Speed HDMI Cable

Всичко останало са простотии!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    tolostoi , Passtru-to за въпросните формати работи, защото портовете на устройствата са HDMI 2.1 (eARC)
    What is eARC and how is it different from ARC?
    Както и и производителя е "заложил" поддръжката им.
    И да работи на C805.

magiaa
    смени HDMI кабела.
    HAMА
    имат бюджетни сертифицирани кабели HDMI 2.1. Използвам Кабел HAMA 205239 HDMI 2M 8K
    Случвaло и на мен, накъсване за кратко, когато сцените са интензивни. И вината беше във бавната флашка.
    Затова е хубаво e да тестваш (след като смениш HDMI кабела).
    Пусни въпросния филм и през медиа плеъра на ТВ (за тест)
    При KODI в аудио настройките (докато е пуснат филма) има опция да се избира аудио потока.
    От, там може да избереш losless или DTS Core например. Стига да ти се показва, като опция.
    OK, TCL C805 го може, съгласявам се и се радвам, че вече има телевизори които го могат. Не е магията в eArc-a, ако нямаш софтуерна поддръжка, лиценз/сертификат и т.н. няма никакво значение дали "желязото" го може.
    Аз последно купих кабел от Елимекс, който върши работа. Между 10 и 20 лв беше, уж позлатен, зелени букси бяха, мисле, че е този https://elimex.bg/product/92904-cabl...8k-ultra-hd-3m

4. Novice
    Тук е от
    Feb 2025

Така, ето и ъпдейта:
    Реших да ви послушам и си купих сертифициран HAMA Ultra High Speed HDMI кабел (със стикер с холограма, проверих го като го сканирах), надявайки се да сте прави. Ами за съжаление никаква промяна, така че проблема си остава налице.
    tolostoi, да, това за излизащото подменю с DTS Core опцията съвсем го бях забравил. Благодаря, че ме подсети.

5. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Вземи от някъде добър андроид бокс за проба и виж през него. Навява ми мисъл че телевизора кляка.

6. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от magiaa Виж публикацията
    Така, ето и ъпдейта:
    Реших да ви послушам и си купих сертифициран HAMA Ultra High Speed HDMI кабел (със стикер с холограма, проверих го като го сканирах), надявайки се да сте прави. Ами за съжаление никаква промяна, така че проблема си остава налице.
    Опитай с друг носител на информация(както писах по горе), било то външно SATA SSD, nvme, бърза флашка. Да не окаже, че не стига захранването на външния диск (при захранване само от USB 3 от ТВ)

Директно през медиа плеъра на ТВ, пак ли има проблем?

7. Novice
    Тук е от
    Feb 2025

Хард-ът е с външно захранване от 220 чрез адаптер, USB-то е само за пренос на данни. А и картината си върви съвсем гладко, без накъсвания.
    С вградения плеър на ТВ-то звука пак прекъсва.
    Явно тези филми ще се гледат с DTS Core-настройката в Kodi.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Пробвах при мен и тестовия клип и звздни войни войни (зор го намерих с дтс, щото 4К версията на блурея, явно е само с трухд, а 1080 блурея е с ДТС-а) които си споменал, пуснати с коди на Фире стик 4к макс ген 2 и на Коре елек - работят си без грижи, даже тоя тестовия е много як Саундбара ми е Q990D но май е същото от към декодиране на звуци. Ако си ОК с това което имаш си карай така. Аз както вече казах, не мога без външен плеър, понеже ползвам 99% Коди, силата му на плеър е, че има АФР и превключва резолюция и фреймрейт каквито са на клипа. Примерно клипа е 1080 24фпс коди подава на телевизора 1080 24фпс, телевизора превключва резолюцията на 1080 и на 24 кадъра, от там процесинга на самото тв ъпскейлва и наглася кадрите както му е зададено, което е перфектния вариант. Защото на ТВ-то това му е силата. Сега имаш едно коди, което не го знаеш даже каква резолюция ти пуска филма, може да му зададено 4к, може и да му зададено 1080 и да пуска всичко на толкова (в тоя случай, коди ъпскейлва или даунскейлва картината и ти пуска колкото му е зададено видеото и ... не понятно колко кадъра в секунда, вероятно 50, колкото е телевизията) Отделно и имаш проблеми със звука (за това е темата) не виждам и защо да го товариш (ако грее при натоварване му скъсяваш живота), като си го купил, за картината която те радва. Всичко друго го има във външните плеъри и като ти е кеф ги сменяш, не сменяш тв-то.
    Това е от моята камбанария, понеже окото ми свикнало да гледа филмите както са си с оригиналните кадри и забелязвам дреболиите и ме дразнят. Пък и гледам повече сериали и филми директно от торенти, което си натоварва процесора доволно, няма смисъл да си товаря ТВ-то.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Проблеми при Samsung Q80D
    От bumbata във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 01-02-25, 15:00
  2. Проблеми с климатици Samsung
    От divna във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 287
    Последно: 10-09-24, 18:12
  3. Проблеми с хладилници Samsung SR-429 и GE Profile
    От jokolin във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 16-09-09, 17:27
  4. Проблеми със SAMSUNG CD-R/RW-SW224B
    От Vandal във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-04, 15:05
  5. Проблеми с Samsung CD RW
    От koleto във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 21-11-02, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе