Писах ти по-горе да си смениш кабела с точно:Ultra High Speed HDMI Cable
Всичко останало са простотии!
Писах ти по-горе да си смениш кабела с точно:Ultra High Speed HDMI Cable
Всичко останало са простотии!
OK, TCL C805 го може, съгласявам се и се радвам, че вече има телевизори които го могат. Не е магията в eArc-a, ако нямаш софтуерна поддръжка, лиценз/сертификат и т.н. няма никакво значение дали "желязото" го може.
Аз последно купих кабел от Елимекс, който върши работа. Между 10 и 20 лв беше, уж позлатен, зелени букси бяха, мисле, че е този https://elimex.bg/product/92904-cabl...8k-ultra-hd-3m
Така, ето и ъпдейта:
Реших да ви послушам и си купих сертифициран HAMA Ultra High Speed HDMI кабел (със стикер с холограма, проверих го като го сканирах), надявайки се да сте прави. Ами за съжаление никаква промяна, така че проблема си остава налице.
tolostoi, да, това за излизащото подменю с DTS Core опцията съвсем го бях забравил. Благодаря, че ме подсети.
Вземи от някъде добър андроид бокс за проба и виж през него. Навява ми мисъл че телевизора кляка.
Хард-ът е с външно захранване от 220 чрез адаптер, USB-то е само за пренос на данни. А и картината си върви съвсем гладко, без накъсвания.
С вградения плеър на ТВ-то звука пак прекъсва.
Явно тези филми ще се гледат с DTS Core-настройката в Kodi.
Пробвах при мен и тестовия клип и звздни войни войни (зор го намерих с дтс, щото 4К версията на блурея, явно е само с трухд, а 1080 блурея е с ДТС-а) които си споменал, пуснати с коди на Фире стик 4к макс ген 2 и на Коре елек - работят си без грижи, даже тоя тестовия е много якСаундбара ми е Q990D но май е същото от към декодиране на звуци. Ако си ОК с това което имаш си карай така. Аз както вече казах, не мога без външен плеър, понеже ползвам 99% Коди, силата му на плеър е, че има АФР и превключва резолюция и фреймрейт каквито са на клипа. Примерно клипа е 1080 24фпс коди подава на телевизора 1080 24фпс, телевизора превключва резолюцията на 1080 и на 24 кадъра, от там процесинга на самото тв ъпскейлва и наглася кадрите както му е зададено, което е перфектния вариант. Защото на ТВ-то това му е силата. Сега имаш едно коди, което не го знаеш даже каква резолюция ти пуска филма, може да му зададено 4к, може и да му зададено 1080 и да пуска всичко на толкова (в тоя случай, коди ъпскейлва или даунскейлва картината и ти пуска колкото му е зададено видеото и ... не понятно колко кадъра в секунда, вероятно 50, колкото е телевизията) Отделно и имаш проблеми със звука (за това е темата) не виждам и защо да го товариш (ако грее при натоварване му скъсяваш живота), като си го купил, за картината която те радва. Всичко друго го има във външните плеъри и като ти е кеф ги сменяш, не сменяш тв-то.
Това е от моята камбанария, понеже окото ми свикнало да гледа филмите както са си с оригиналните кадри и забелязвам дреболиите и ме дразнят. Пък и гледам повече сериали и филми директно от торенти, което си натоварва процесора доволно, няма смисъл да си товаря ТВ-то.