С външна антена съм и имам пряк изглед към ТВ кулата. Излизат ето тези канали към момента:
1.BNT 1
2.BNT1_HD
3.bTV
4.NOVA
5.bbt
6.TV7
7.BG on air
7 часа
6 часа
5 часа
4 часа
3 часа
2 часа
1 час
Не гледам телевизия
С външна антена съм и имам пряк изглед към ТВ кулата. Излизат ето тези канали към момента:
1.BNT 1
2.BNT1_HD
3.bTV
4.NOVA
5.bbt
6.TV7
7.BG on air
Аз пък хващам само OnAir. Philips 5605H с вътрешна антена по среда на стаята, ще пробвам да я местя тук-такм.
Друг въпрос имам.
Искам да взема някакъв евтин (40-50 лв.) mpeg4 приемник за да гледам цифровите канали на други тв-та
и да има опция да се гледат .avi/.mkv-та поне 720п с бг субтитри и по възможност dolby и dts.
Ако знаете или имате поглед върху някой такъв, ще се радвам :-)
Благодаря и честит празник на всички !
Привет на всички! Телевизорът ми е Самсунг и със вътрешна антена успях да хвана няколко канала,но качеството на картината е ужасно-не помогна нито въртенето на антената,нито фината настройка.Може ли някой да ме насочи какво да направя,за да стане картината гледаема-външна антена/не ми се иска,че съм на 1 етаж/, приемник /като посочения от get/ или нещо друго?
Мерси предварително!
Само външна антена на по-висок етаж. Или вътрешна антена с усилвател.
Ами тези програми се излъчват за сега.Аз също хващам само тях-с вътрешна антена.От Пловдив съм.
Слаб старт....очаквах повече програми като начало. Ако продължават така, едва ли ще прилъжат някой да мине на ефирна цифрова. Трябват им поне двойно повече програми за да залъжат хората - иначе не представлява алтернатива...
Съмнявам се телевизиите да се включат мясово, при сегашните такси които се споменават /тарифата е по 1млн на Mbits/
, а и в България платежоспособните телевизии се броят на пръстите на едната ми ръка, останалите телевизии пък са закъсали финансово. Тоест 3 милиона на канал за ефирно + 200 хиляди за сателитно на същият /за година/....няма да има много кандидати, но да видим... Съвет за Електронни Медии
Така е когато има монопол над мултиплексите. 6 от тях са на Цветан Василев, собственик на Корпоративна банка, който пък миналата година заедно с руската "ВТБ Кепитъл" купи "Виваком"/.
БНТ готви "данък цифровизация" в полза на Цветан Василев - OFFNews.bg
Българска национална телевизия - За БНТ - Пресинформация
Чудно какво ще стане есента когато им спрат аналоговият сигнал. Сигурно ще ревнат групово, че цената на цифровото им идва в повече...Освен това никой няма да даде 50-60 лева за декодер и 10-ина програми. Само дето дадоха 17.5 милиона за реклама и приемници...
http://www.focus-news.net/?id=n1755475
http://www.segabg.com/article.php?si...30200040000502
Никой няма да замени платената си кабелна за тази безплатна ефирна.
BNT2 и BNT World за сега няма да се излъчват. Нямат лицензи от СЕМ за национално цифрово излъчване.
Кога ли ще го доживеем да се случи у нас...
Prove di Ultra HD DVB-T2 in Spagna | AV Magazine
BNT2 отново е в ефир.А за декодерите напротив-има достатъчно много възрастни зрители,които при тези мизерни пенсии ще предпочетат да платят еднократно 40-50 лв. вместо абонамент в някоя кабелна.Повечето от тях и до сега са на аналоговите програми и сега като станат повече още по-добре.Може дори някои да се откажат от кабела и да минат на ефирна тв.
Имам усещането, че мултиплексите имат огромен проблем с настройката и синхронизирането на мрежата.
Хахахахаха,парче коаксиален кабел в единия край го навих на кръг за да се получи антена и на терасата,другият край в тв-то....Изкара 8 канала с егати качеството,не знаех че вади такава картина.На мсат съм,ама да го духат....
http://bnt.bg/bg/news/view/96265/sle...ifrovizacijata
Към началото на 2013 г. лицензираните от Съвета за електронни медии телевизионни програми за ефирно цифрово излъчване са както следва:
1. Алфа ТВ,
2. Балканика,
3. БНТ1,
4. БНТ2,
5. БНТ Свят,
6. bTV,
7. bTV Action,
8. България Он Ер,
9. ТВ Черно море
10. TV7,
11. News 7,
12. Супер 7,
13. Нова телевизия,
14. ТВ Европа,
15. Еврофутбол ТВ,
16. България ТВ,
17. TV1,
18. Канал 3,
19. ТВ Варна,
20. Вест ТВ,
21. The Voice,
22. Дарик ТВ,
23. Пинк БГ,
24. Ринг БГ,
25. Фен ТВ,
26. Фолклор ТВ,
27. Шанс ТВ,
Имайки в предвид големината на таксите /3 млн. лева за национално разпространение/- половината от тях нямат шанс за ефирно излъчване.
Появиха се и две радиа - Хоризонт и Христо Ботев..
Фирмите подали документи за участие в определянето на доставчик на приемници за соц. слаби граждани са: Техномаркет, Технополис, Зора.
Тази вечер в 20.00 часа започва NEWS7 HD...интересно е дали ще ги качат веднага на мястото на ВВТ.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-03-13 в 17:58.
Наверно програмите ще се увеличават, но днес дори пробното излъчване, което приемах с една тел с приемливо качество, днес го няма. Говоря за Бургас. На моменти се появява стържещ звук, пиксели и замира. Намерих в менюто как да гледам сила и качество на сигнала, сила 40-60, качество 0-15. Знам, че моето не е антена, но преди седмица беше супер. Остава сега сигнала им да е много по-слаб, а преди за пробите да са били по-мощни. От утре почвам с антените.
Обществената поръчка за доставчик и разпространител на декодиращите устройства бе обявена в края на миналата година. На 27 декември бяха отворени и офертите на кандидатите да продават декодерите. "В момента комисията продължава работата по разглеждането и оценяването; подписването на договор с изпълнител и по-конкретно изразходването на публични средства е обвързано с положително произнасяне на ЕК относно схемата за държавна помощ", коментираха от МТИТС. Компаниите, които участват в търга, са три: веригите магазини "Техномаркет", "Технополис" и "Зора". На пазара обаче се коментира, че поръчката ще бъде спечелена от веригата "Техномаркет", собственост на "К енд К електроникс". През ноември мажоритарен акционер в дружеството стана регистрираната в Лихтенщайн компания Domtech Holding, свързвана с банката на Цветан Василев. КТБ влезе като кредитор в "Техномаркет" в началото
на 2012 г. и впоследствие преобразува заемите си в собственост, като увеличи капитала на групата.
"К енд К електроникс" кандидатства за т.нар. обособена позиция 2, която е за Северозападния район на България, включващ областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен. "Техномаркет" е единственият кандидат, подал оферта за тези населени места. За Южен централен район, в който влизат областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково (позиция 1) и за Североизточния район, в който са области Варна, Добрич, Търговище, Шумен (позиция 3), кандидатите са два – "К енд К електроникс" и "Зора М.М.С.". Най-оспорвана е надпреварата за град София (позиция 4), където оферти подадоха "К енд К Електроникс", "Зора М.М.С." и "Технополис България".
15 март конкурс за седмия мултиплекс оператор/ двама кандидати - Ди Ви Би Ти, и Булсатком.
Междувременно HD Медия сървисиз, се готви да блокира конкурса или резултатите от него. Компанията вече е подала протестно писмо до КРС, че комисията стартира процедура за още един конкурент, при положение че не е осигурила честотен ресурс за работа на вече допуснатите до този пазар дружества.
http://www.capital.bg/biznes/media_i...p=0#storystart
Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-03-13 в 18:53.
За вчера, 5 програми, един на 42 канал- БГ он еър, и 4 на 49 канал. Сила на сигнала 40-60, а качество 80-100. Приема се отлична.... Днес сила на сигнала 15-25, качество 0 и никаква програма не хващам, нито сутринта, нито вечерта. Ако това цифровизацията...Май някой ще излапа едни пари, а ние ще си висим на кабеларките.