Вижте резултатите от анкетата: По какъв способ приемате телевизионен сигнал ?

Гласували
565. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Цифрова кабелна с вграденият кабелен цифров тунер (DVB-C) + Cam modul

209 36.99%
  • Цифрова кабелна с вграденият кабелен цифров тунер (DVB-C) без Cam modul

128 22.65%
  • Цифрова кабелна с приемника на кабелният оператор (set-top-box)

152 26.90%
  • Аналогова кабелна телевизия с тунера на телевизора

76 13.45%
Страница 8 от 28 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 410
Like Tree27Одобрявам

Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

ползвам нет1 (не са кодирани, ръгаш и гледаш дет се вика). Качеството е добро (гледам на lg 42ld750), малко диемите издишат, но ме самнява, че има по-добър вариант. Цената е 20 кинта без договор. Даже мисля един стб от близу да взема и да си гледам и на монитор през хдми.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2010

Обръщам се за съвет. Гледам Blizoo в Стрелбище, с CA модул и вграден DVB-C с поддръжка на MPEG4. За ресивер за Dolby Digital използвам доммашното BluRay кино с оптичен вход, в който вкарвам сигнала от оптичния изход на ТВ-то. Плащам всичките HD пакети, но най-интересният от тях на 170 MHZ , където са NatGeoHD, DiscoveryHD , HBO HD и (хайде може и без него - MTV HD, вървят с постоянни прекъсвания и забивания на видеото и аудиото. Няколко пъти виках техници от Близу, но не знам откъде намират такива тъпаци и ги вземат на работа- поне един курс да им проведат за обучение, щото хал хабер си нямат от broadband мрежи - не можаха да идентифицират проблема. Донесоха сет топ бокс с HDMI, през него нямаше проблеми, но МРАЗЯ ВСЯКАКВИ ПОДОБНИ ВЪНШНИ УСТРОЙСТВА, защото качеството през тази китайска сапунерка е боклук. Сложиха Hi-pass filter и изолатори, от които стана още по-зле. Махнах изолаторите и преместих Hi-pass филтъра до самата входна коаксиална букса на телевизора. Стана малко по-добре, но пак продължи да прекъсва и забива Прочетох FAQ в тaзи тема на форума, смених захранващия кръг (включих ТВ-то и плеъра/ресивъра в друг контакт- не помогна кой знае колко. Какво да правя. Пртедполагам, че мрежата е зашумена от намиращ се наблизо източник на електромагнитни емисии именно в честотния обхват на 170 MHz. Какви мерки да взема, за да се справя с проблема сам, а не да разчитам на техниците на Близу, които няма да го оправят никога? Иначе всички SD-ta и повечето други HD-ta работят нормално. Но тези четири, които са сыс звук Dolby Digital забиват и прекъсват. Ще бъда много благодарен, ако някой дасде квалифициран съвет.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Сигнал индикаторът какво ти показва за точно този пакет? По-слабо ли е SNR?
    Като начало си смени буксата с такава - навива се директно на F-конектор:

5. Тук е от
    Jun 2010

Здравей, dejane, и огромно мерси за отговора. Да. буксата ми е такава, и между нея и F-конектора е навит въпросния високочестотен (hi-pass) филтър.
    Мамерих индикатоерите за сигнал в Меню Самидиагностика на ТВ-то. Единият- "Сиола на сигнала" - показва 100 стабилно. Другият "Ниво на грешка бит" от време на време скача между 5 и 10 (докрай)_ и тогава става прекъсването. Имтересно защо ли се получава?

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Някой със Самсунг да помага - при Панасоник се виждат нивата Level и Quality с 2 индикатора.
    Иначе най-простото - пусни на аналогова ако има такава и виж каналите в ниските честоти чисто ли се виждат.

7. Тук е от
    Jun 2010

Деяне, таман ги намерих в Меню Самидиагностика на ТВ-то. Единият- "Сила на сигнала" - показва 100 стабилно. Другият "Ниво на грешка бит" от време на време скача между 5 и 10 (докрай)_ и тогава става прекъсването. Имтересно защо ли се получава?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

На други честоти предполагам не се получава това?
    Аз залагам на късо някъде по мрежата. Прегледай си връзките. Не съм голям спец какво може да го причинява това в ниските честоти, но вината е в кабелната, не в теб. Я някой дефектен тап, окъсен конектор или крайно устройство прецакват нещата.

10. Тук е от
    Jun 2010

Мерси, Деяне, обадих се на Близу с подробно обяснение на ситуацията (добре, че на кол центъра беше някакъв що годе разборащ нещата пич, а не някаква дебилна блондинка), предупредих ги да не ми пращат некомпетентни хора, утре ще видим какво ще направят. А за късото ще им кажа да проверят, още веднъж мерси. Да видим какво ще направят, дано въобще направят нещо.

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Близу са пуснали нов HD канал - DELUXE LOUNGE HD, на мястото на един от Coming soon-ите. БНТ2 също може да се гледа.

12. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Аз съм на МСАТ и на Samsung B650 с вградения кабелен тунер и CAM modul хващам 221 цифрови канали заедно с HD и FM. От 3-4 месеца и моите родители станаха абонати на MSAT и по мои препоръки си взеха CAM modul но на техния телевизор LG 32LH2000 се губят някои честоти и съответно липсват над 80 канала...проблема възниква основно вечер след полунощ. Техниците от оператора твърдят, че проблема е в тунера на телевизора. Как така имате ли обяснение?!?

13. Тук е от
    Apr 2010

КЗК глобила близуто за заблуда на клиенти:

http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/10...ienti/?ref=rss

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Бълха ги охапъло трябва езеседмично да ги глобяват и не по 30 а по 300 хиляди.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Аз пък ще кажа, че съм изключително доволен от Близу Търговище! Още от 1996г., когато бяха Глобо, после Кейбълтел, а сега Близу съм техен абонат. А от м.Март тази година ползвам тройния им пакет, защото ми излиза много по-евтино, отколкото когато стационарния телефон и интернет бяха към Виваком, а цифровата с HD пакета към Близу. Сега, когато всичко е към тях ми излиза минимум с 20лв. по-евтино и съм нямал никакви прекъсвания на интернет (наистина не поддържат обявените скорости, но те и не гарантират за тях), телевизия, или каквото и да било друго. Налагало се е да идват за проблеми (по спомен два-три пъти за толкова много години), още на същия ден след обаждането са реагирали и са на вратата.
    Според мен повечето недоволни от Близу са от София (поне от това, което чета на други места) или от градове, където нямат добра организация на местно ниво.
    Близу Търговище според мен са на много добро ниво във всяко едно отношение и се надявам занапред да продължават в същия дух и да не ме/ни разочароват - винаги своевременна реакция и професионализъм.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от MONI56
    КЗК глобила близуто за заблуда на клиенти:

http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/10...ienti/?ref=rss
    Съветвам ви ДОБРЕ да прочетете коментарите под статията - от личен опит мога да ви кажа че огромна част от това което са написали хората е абсолютно вярно. Това го препоръчвам на тези които се двоумят дали да им станат клиенти. Не че конкуренцията им е цвете ама близуто са уникално кофти компания и много лош избор!

18. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    близуто са уникално кофти компания и много лош избор!
    Това с основание на какво го твърдиш?
    Аз ползвам цифровата им тв-я и съм много доволен. Сд каналите са идеални а за хд-тата няма смисъл да коментирам. Ползвам си кам модул, който не можех да ползвам на булсата.
    Това, че нета им е зле е ясно, ама да говориш цялостно е леко казано неуместно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 28 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  2. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46
  3. NetWorx - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 27-01-13, 23:45
  4. Мегалан - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От jabkata във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 43
    Последно: 09-06-12, 16:09
  5. Спектрум нет - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 13-04-12, 12:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе