Здравейте, предстои ми да избера цифрова телевизия в София, от изчетенота във форума се колебая се между: Blizoo - Bulsatcom - Megalan,
засега везните клонят към Булсатком, ще се радвам ако изкажете мнение, и кое за момента е най-доброто в София.
Здравейте, предстои ми да избера цифрова телевизия в София, от изчетенота във форума се колебая се между: Blizoo - Bulsatcom - Megalan,
засега везните клонят към Булсатком, ще се радвам ако изкажете мнение, и кое за момента е най-доброто в София.
Здрасти, мога да изразя мнение от Megalan. Аз съм към тях, цифрова + интернет 44лв. Съпорта им е на много високо ниво, качеството на картината също, по-добро от булсат с делта (така им се казва приемника). Преди бях на булсат, но им хвърлих антената. Приемника на Megalan е доста по-добър от тоя на булсат има HDMI изход, PIP, мисля че става да се върже и през WI FI (но тряя да се пита). Като недостатък мога да кажа, че нямат HD канали, за сега. За близу, нищо не мога да кажа.
Бил съм на Кейбълтел (сега част от Близу), в момента съм на Мегалан... Вероятно следващата ми телевизия ще е сателитна
Истината е, че всички са зле и точно затова всеки сменява оператори и технологии и все не е доволен.
Ако имаш възможност за Мегалан се включи към тях. Определено образа е най-добър. Това, че нямат HD канали е все едно защото и без това по другите оператори каналите са тъпи.
Проблема при тях е, че при натоварване на мрежата започва едно пикселизиране. Доста често ходя на гости при приятели с тяхна телевизия и се наблюдават от време на време дефекти в образа.
При Булсат същите проблеми ги има при всеки повей на вятъра и облаче по небето.
Здравейте,
Аз съм вързан към TIVIA чрез моя интернет доставчик. Образа е перфектен и никога не ми е насичало. Имаме си и 2 HD канала към основния пакет и още наколко платени HD, но аз не ги гледам.
поздрави
PS темата не е за тази телевизия, но нямам наблюдение върху другите изброени
Близуу е много разтегливо понятие , всъщност това са различни мрежи в различните градове и райони. В София -Кейбълтел и Евроком . Качеството на цифровата е много добро , но състоянието на мрежата особено в центъра и най-вече съпорта ,пак там ,са отвратителни . Да не дава Господ да имаш проблем, само записват и не идват. Като включат някой нов абонат съсипят сигнала на целия квартал...
Булсатком поради силно компресирания сигнал /всичко в 4 транспондера/ нямат кой знае какво качество, а и трябва да ползваш техния външен сет топ бокс, влияе се от атмосферните условия.
Мегалан , също задължително ползва външен СТБ и страда като всички подобни на основата на интернет когато започне голямото дърпане-стрийм .
Все пак кабелен оператор,да речем Близуу , изглежда най-добре, защото ако ТВ-то има цифров кабелен тунер можеш да избегнеш външният СТБ.
Благодаря за отговорите на всички, аз от няколко години им ползвам интернета и съм много доволен от качество и обслужване, веднъж нямах няколко часа интернет, звъннах им и много бързо отстраниха проблема, впоследствие ми се обадиха да ми се извинят за причиненото неудобство и ме компенсираха с 3 дни отгоре фрее. Притеснява ме че ако качестовото на телевизията зависи от интернета тук са много натоварени /дървеница/ и да не ми е кофти картината. а за ХД-то предполагам че скоро ще се включат. Не не гледам много спорт, общо взето нямам време и телевизия да гледам много 1-1.5 часа на ден, но имам малко дете което скоро ще му е много интересно да гледа...
Проблема е че откакто пуснаха тв и качеството на интернета спадна, незнам как ще е занапред...
Явно говориш за Мегалан , ако е така сам виждаш проблема на тази система -при натоварен трафик интернета бави ,а телевизиятя ще започне да пикселизира и насича. Това не е задължително за цялата мрежа разбира се , но при натоварените направление така става.
Здравейте, аз за една година и кусур, насичане, на мегалан, не съм забелязвал. Вчера видях че са пуснали някакви HD канали, тестово. Може скоро и HD пакет да пуснат Реално погледнато не виждам смисъл от HD телевизиите, които вървят при нашенските оператори, за едно NGHD не си заслужава.
това е такаПървоначално публикувано от nkd
но хората там с взели доста мерки да не се стигне до този "ефект" не случайно се забавиха с почти година
аз имам впечатления от Мегалан и от Булсат. Според мен Мегалан са скъпи. Булсат имаме на село. Само веднъж беше изгубил сигнал заради една лозница която се беше навряла пред антената. При бури има насичане.
http://forums.megalan.bg/index.php?showtopic=29092 - това е един от най култови проблеми, които съм може да има човек
кокото повече чете човек, толкова повече се обърква....така беше ис избора на тв... накрая броиш до три и взимаш..
Само с жените е по-лесно ,защото те избиратПървоначално публикувано от vet_voychev
Абонат съм на Мегалан и честно казано не съм впечатлен. Не знам как е при конкуренцията, но определено това което показват по шоурумите и това което пристига вкъщи като сигнал се различава значително. Може би факта , че гледам на сравнително голям ТВ - 46" има значение , но определено не съм доволен от качеството.
Пробвах всякакви комбинации - ъпскейл от приемнка, от телевизора , но така и не докарах образ, който да ми хареса на 100%.
Освен това, част от каналите са с доста по-лошо качество от останалите.