Дали няма разлика в самите канали? А в качеството? То ако се кара само на бройка, за 0 лв можеш да имаш хиляда канала.
Дали няма разлика в самите канали? А в качеството? То ако се кара само на бройка, за 0 лв можеш да имаш хиляда канала.
Препоръчвам ти Вива.Аз съм на БУЛСАТ и положението става трагично.Лошо качество,малко хд канали.Следи и форума на БУЛСАТ .Някои вече се прехвърлиха и твърдят,че Виваком е много по- добре.За обслужването ползвам мобилни услуги от Вива-супер.Като се обадиш на централата се чустваш човек,а в Булсат като...И изобщо Булсат от ден на ден затъва.Мен само ме спира,че гледам футбол и испанската примера.Ако това не ти е толкова важно няма място за сравнение-ВИВАКОМ.
Аз да питам, от НОВА ТВ, възнамеряват ли да пуснат основния си калан в HD качество... BTV, макар и продажна телевизия - издухаха всички останали, като първи въведоха HD сред българските канали... Срам за НОВА ТВ!
В булсат форума мернах мнение, че щели да пускат HD канал на основната програма, но няма инфо в нета...
Не знам как точно да ти отговоря,затова ...
Първо на ''Нова''само така и е името,а би трябвало да е ''стара''.Те още в 4/3 предават,къде ти хд.Пък и темата е за Булсатком и Виваком,така,че ''Нова''квото и да пуснат Булсат ще продължи с цапаниците си.Виж при Вива сигурно.За да се оправи нещо в тая скапана държава,може да стане само като с цифровата тв-Европа да каже до еди кога си,после бой.Друг начин няма.Каквито и доводи да им дадеж сто човека ще скочат,...''ами баба ти се нова в хд е гледала'',''ами кво да правят тези дето не могат да гледат хд'' и тем подобни глупости,от помагачите на Булсат в техния форум.
Нова ХД... Едва ли ще е скоро. С триста зора пуснаха Нова Спорт ХД, и възможностите им стигат колкото да пуснат мача на живо в ХД... А записа е СД.
Въобще, нашите телевизии са смешна работа. Ясно, че преходът към ХД изисква средства, но все веднъж на 20 години би трябвало да си обновяват оборудването.
Обновяването ние ще го платим с нашите такси за уж HD телевизия. Поне да пускаха каналите във вида в който ги приемат.
До преди няколко месеца се учудвах, защо ресивъра ми дава LPCM аудио на MTV и HBO при HDMI свързване със STB им, при Pass-through настройка за аудио изхода.
На кабеларката преди това - всичко си беше ОК - Dolby 2.0 или DD 5.1 според канала.
Естествено звъннах в централата /за Виваком става дума/ да питам за проблема и това, което ми отговориха - направо ме разби.
Да, сигнала идвал при тях с долби звук, но техните декодери или каквато там техника ползвали, го пускали към потребителите в LPCM.
Върха на сладоледа бе, когато логично се поинтересувах, кога тази глупост ще бъде премахната. "Специалистката" насреща ми отговори, че търсели вариант да пуснат оригиналният звук със заплащане.
Един вид - киноманите с домашни кино системи да си плащаме допълнително, ако искаме по-качествен звук. Как пък не, няма да дръпна въпросния филм от тракер с DTS 5.1 саунд, ами ще им пълня гушите за Dolby аудио.![]()
Според мен трябва да пуснеш 2 реда писмено оплакване в офис на Виваком.Един път съм пущал за мобилна услуга,начин за проверка на потреблението,отговориха ми и го направиха.Иначе ''специалистките'' я знаят,я не какво е това Dolby ...яде ли се пие ли се.
От няма и месец смених паницата на булсат с тази на виваком и съм доста разочарован от качеството на картината, а и някои друг канал по-малко също, НД каналите са им гола вода, а СД положението е зарежи... Сам съм си виновен, подлъгах се по цената и телефонната оферта с обещания - чиста проба форма на нелоялна конкуренция. Монтажа на паницата "извършиха" на конзолата на булсата, видимо чинията им е с по-малък диаметър от тази на булсата. Чудя се, дали ако не върна старата чиния на булсата и монтирам на нея LNBто на виваком няма да се подобри сигнал с някой и друг децибел ? Или са пълни глупости това, не знам...
Малка е антената при облаци направо изчезва сигнала. Сменяй я смело.
Антените са еднакви , нищо нема на направиш - на спътника покритието е по слабо - аз съм със 80 см и пак изчезва при облаци - е няма отърване![]()
А колко трябва да голяма за да няма проблеми ?? И на мене Булсата ми изчезва като завали дъжд...
Е , булсата при 80 см може и почити да не изчезва - какво да се прави , да не е па да изчезва за часове ....за 10/15 минути не е проблем![]()
Благодаря Ви jonov, cooler и VeleV.Klima за отзивчивостта и бързата реакция, днес след работа измерих двете чинии и видях, че са по 60 сантима и двете, какво съм се заблудил че булсата е с по-голям диаметър, нещо вече и аз изкуфявам. Явно така ще си карам докато не ми изтече договора или вивата не си оправят качеството. А между другото виваком ми спряха fusion tv което е iptv, понеже спрях да плащам. Интересно дали допълнителния приемник ще ми работи, тъй като за него съм предплатил до другия септември 2016та.