За мен предимството на Нет 1 е съчетанието на удобство-качество-цена-надеждност.
Удобство - бодваш коаксиалния кабел и забравяш, няма карти, няма STB, няма рутери. Ако имаш повече от един ТВ, моля, слагаш и забравяш.
Качество - определено не отстъпват на конкуренцията по качество на сигнала. Съдържанието е подбрано така, че да задоволи средностатистическия потребител. Платените канали не са по джоба на всеки, затова ако предлагаш масова услуга без претенции за ексклузивност, липсата им не е минус. Kодирането заради HBO би довело до по-бавно превключване на каналите, което ми се вижда достатъчен повод да няма подобни "екстри".
Цена - мисля, че просто нямат конкуренция, особено с абонамент за 18 месеца, дори заралии отстъпват.
Надеждност - може би най-сериозната конкуренция на Мегалан в София, а вярвам, че всички знаят за прословутата надеждност на Мегалан, е Нет 1 не им отстъпват.
А дали са номер 1, 2 или n! - зависи от потребностите на конкретната личност, един иска футбол, друг филми, трети ХХХ, свят широк, хора всякакви. Не може да им се отрече обаче, че предлагат прилична услуга, поздравления за което!