“Мтел” купува кабелния оператор “Близу”. За сделката е постигнато споразумение с досегашния собственик – EQT V, съобщиха от компанията майка на мобилния оператор “Телеком Австрия груп”. Цената и останалите детайли се запазват в тайна.
“Придобиването на “Близу” е още една стъпка към това да развием допълнително изпълнения с предизвикателства български пазар. Ние, заедно с “Мтел”, виждаме огромен потенциал в силно растящия пазар на фиксирани услуги, което в крайна сметка ще е ползотворно за българските клиенти”, коментира Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на австрийския телеком. Компанията ще финансира покупката със собствени средства. Окончателното финализиране се очаква в края на годната.
По данни на австрийците “Близу” има 8% пазарен дял във фиксирания интернет и 11% при тв услугите. Компанията била с 373 000 клиенти, които получават гласови услуги, интернет и тв продукти. През 2014 г. приходите на кабелния оператор възлизат на 47 млн. евро, а печалбата е 19 млн. евро.
“Тази сделка открива широка гама от възможности за “Мтел” и засилва нашето портфолио от фиксирани услуги. Очакваме от властите положително решение за придобиването, тъй като тази сделка ще спомогне за развитието на пазара и за по-големи инвестиции в българската икономика”, заяви Танасис Кацирубас, главен изпълнителен директор на “Мтел”.
Според изпълнителния директор на “Близу” Харалд Рош и досега клиентите на кабелния оператор са могли да се възползват от пакетни услуги, но заедно с “Мтел” вече ще им бъде предложен пълният спектър от мобилни и фиксирани продукти.
Оферти за “Близу” имаше и от другите два оператора - БТК и “Теленор”. (24часа)
От няколко деня руския канал Техно 24 излиза като "scrambled" (телевизора ми е Philips и така се изписват недостъпните/заключени канали). Реших че са заключили канала по политически причини (там дават чудесно заснети филми за съвременно и не чак толкова руско оръжие, но има и чудесни американски научно-популярни филми...) и се обадих на съпорта. Обясниха че няма промени в програмната схема имало някакви проблеми, не се излъчвал и други глупости, с две думи нищо не ми отговориха.
Някой знае ли нещо повече?
Сега пробвах при мен - абонат съм на друга цифрвора IPTV и там също съответния канал ми дава черен екран....
Здравейте! Бива ли го качеството на цифровата телевизия и наистина ли е така както пишат на техния сайт, че не се компресира допълнително качеството, ами го пускат 1:1?
Във всеки офис има демо кът с телевизор, на който може да разгледате каналите и сам да прецените с какво качество са.
Някой изпозва ли предплатен абонамент 100 mbps 3 месеца за 9.99лв и какви са критите условия след тези 3 месеца? Благодаря!
Вече ментел си казаха думата и във близу - спряха форума - от няколко дена не работи , не се вижда и таба във официалната страница , той се вижда на дъното на страницата - тръгнал си е
Хехе не са забравили старите си номера! Едно време и с Мегалан така направиха копелдаците мръсно МЕНТЕЛСКИ. Сега ми е страшно интересно, дали абонатите на близалките, ще се разбягат със страшна сила, така както ние навремето се изпарихме след покупката на Мегалан. Като се има в предвид, че повечето абонати на Близо за онаследени от времето на Евроком и Кейбълтел, в съчетание с овчедушието на народа/абоната ще ми е забавно да гледам какво ще се случи.
Какво има да се случи? Ако развалят качеството, естествено, че ще им бия шута.
не мога да разбера ръководството на близу -
- хич ли не ги вълнува че не предлагат тв.канал с испанската примера дивисион?
- и осъзнават ли шефовете че отблъскват много клиенти от този факт???
Скрити условия няма. Офертата е много добра.
"нe мoгa дa paзбepa pъĸoвoдcтвoтo нa близy - - xич ли нe ги вълнyвa чe нe пpeдлaгaт тв.ĸaнaл c иcпaнcĸaтa пpимepa дивиcиoн? - и ocъзнaвaт ли шeфoвeтe чe oтблъcĸвaт мнoгo ĸлиeнти oт тoзи фaĸт??? "
Всичко е въпрос на преговори.
Договора става безсрочен цената е 9.99 лв. получаваш 25 mbps. и 50канаа аналог който не са ограничени.
От 2 месеца съм абонат на техния интернет и е трагичен, за пръв път от 10 години нямах сигнал повече от 24 часа, в общоприето работно време сигнала изчезва на пресекулки и поща не става да отвориш. От кол центъра ми пожелаха - бърза развръзка на проблема.....