EON е само по интернет. Коаксиалните няма да ги използват. Ако влязат, защото не е сигурно (виж си адреса, с каква свързаност е), през оптика ще преобразуват в LAN и от там си действаш със съществуващото окабеляване.
Ако влязат по ЛАН - ясно е.
Класически / аналогов Телефонен Модем
Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)
Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)
Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка
Широколентов достъп през сателит
Широколентов достъп през мобилен телефон
Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)
Локална мрежа (LAN)
Друго
EON е само по интернет. Коаксиалните няма да ги използват. Ако влязат, защото не е сигурно (виж си адреса, с каква свързаност е), през оптика ще преобразуват в LAN и от там си действаш със съществуващото окабеляване.
Ако влязат по ЛАН - ясно е.
благодаря за бързия отговор! да разбирам ли, че EON бокса се свързва с LAN кабел? относно свързаността - прилагам скрииншот от страницата на виваком
Значи може и с оптик да влязат. Ще разбереш [emoji1787]
При всички положения ще можеш да си използваш окабеляването.
докладвам, в случай, че на някого му предстои включване на услуга EON при наличност на гигабитова свързаност (GPON):
1. в жилището влиза оптика, която стига до рутъра на виваком (Nokia - конвертор и гигабитов рутър в едно, излъчва на 2.4 и 5 GHz)
2. виваком рутъра има 4 LAN порта, които водят до съответните тв приемници (в моя случай два броя) и останалите - по избор (в моя случай до два други рутъра, работещи като рипийтъри)
3. не може да има друг рутър между вивакомския и тв приемника, не тръгва телевизията (така поне твърдяха техниците).
4. при 500/300 свързаност по договор, постигам 280/290 по wi-fi, с кабел не съм тествал
Супер за обратната връзка! Остава да си доволен от качеството на кнтернет и телевизия.
По т.3, както казах - може, ако рутерът е читав и го настроиш на определн порт да пропуска входящия сигнал. Не ме питай как. Само съм чувал [emoji1787]
Всичко обаче работи при теб и по-скоро не се занимавай.
цяла седмица ме няма и не съм разглеждал менютата, но смарт приложенията се викат с бутона, ограден с червено
p.s. не е от заградения в червено бутон, а от средния бутон на втори ред отдолу нагоре
Този пост е редактиран от joro_kem; 07-09-21 в 23:21.
Здравейте, същия случай. Пловдив, бивш N3, сега Vivacom с оптика. Техниците докараха Nokia рутър, оптиката влиза в него. Аз ползвах Asus router. Това, което направих е следното:
1. От LAN изхода на Nokia пуснах кабел до WAN входа на Asus (Погледнете как си взема IP по DHCP. Може да се наложи да промените ръчно IP на вашия TP Link, например 192.168.0.1, защото Нокията е с адрес 192.168.1.1)
2. Логвате се в Нокиата и спирате WIFI, отивате в Security, DMZ, и разрешавате порта, на който се показва TP Link.
3. Restart и на двата рутъра.
4. TP link вече е пак в играта. Публичното му ИП ще е това от LAN на Нокията, но това не е проблем, дори и да искате да ползвате DDNS. Например услугата на NoIP си работи без проблем. Вероятно и други DDNS провайдъри ще работят. В случая Нокията е само модем и нищо друго, всичко се върши от стария рутър както преди. Оставете кабелите за боксовете свързани към Нокията за да ви работи телевизията. Ако пуснете Нокията в Bridge mode, тогава ТВ се губи и схемата е различна. Успех!
Аз се обадих на 123 и помолих да ми кажат паролата за Нокията. Друг начин да я разберете май няма. Опитах с инфото от етикета на Нокията, но не стана поне при мен. Там пише адрес 192.168.1.224, има и юзър и парола, но не става. От Виваком ми казаха, че рутъра е репрограмиран, та затов не можело... бла бла бла... Както и да е, обадете им се и ще ви кажат паролата, кажете им, че искате да си вържете вашия рутър за Нокията.
Здравейте,
имам свързан ЕОН тв с телевизор, който не е смарт. Мога ли да използвам Chromecast от смартфон и да предавам съдържанието му на тв-то или и той трябва да смарт? Ако е възможно как става това?
Благодаря!
Ако телевизора не е смарт , става само ако му прикачиш Каст-донгъл - например https://www.technopolis.bg/bg/Aksesoari-za-Tableti/MULTIMEDIEN-PLE%C3%A0R-GOOGLE-CHROMECAST-3-0/p/534061
Само не разбрах , ако имаш ЕОН вързан към телевизора , защо да се мъчиш ?
Използваш ли VPN през телефона?