Дистанционното на смарт телевизорите не работи ли с приемника?
Класически / аналогов Телефонен Модем
Цифрова телефонна линия / Ай Ес Ди Ен (ISDN)
Широколентов достъп през телефонна линия Ей Ди Ес Ел (ADSL)
Широколентов достъп през кабел за телевизионна връзка
Широколентов достъп през сателит
Широколентов достъп през мобилен телефон
Широколентов достъп през мобилно устройство (USB/Ю Ес Би)
Локална мрежа (LAN)
Друго
Дистанционното на смарт телевизорите не работи ли с приемника?
Не,обратното е. На дистанционното на приемника можеш да настроиш няколко бутона за телевизора. Например аз съм настроил увеличаване/намаляване на звук, смяна на входовете и вкл/изкл на телевизора
Понеже тв има simplink и мога да контролирам външни устройства с дистанционното на тв. Така работя с бокса на булсата.
На оптика с IPTV, само веднъж ми се случи да тегля голям файл, нямаше HD програма, която да не насича. Като цяло не ми харесва картината.
Тия гейтаци няма ли да вземат да си обноват оборудването или гнусно написания софтуер, че вече тотално не се търпи. Чакам няколко секунди докато реагира на опита ми за навигация по менютата и по-специалното EPG. Отделно се налага да го рестартирам ръчно често, защото като поработи повече и почва да сече, когато си пусна нещо на запис и по-специално HD. Буфера е малък и не се самопочиства...
Хммм странно. Нито един от тези проблеми не са наблюдава при мен.
Мога ли да пренаредя каналите по мой вкус?
Отказах се от Мтел тв тъй като спряха HD каналите. Без неустойка, по тяхна вина.
Моля ви ,
напишете мнение за Виваком ТВ . Какво да избера? Нямам оптичен кабел . Живея във вилна зона.
Сега, не мога да си кривя душата, но и трите ни сателитни ТВ оператори са със сходно качество на излъчвания сигнал. Все пак, препоръчвам ти да избереш Виваком ТВ. Е, зависи какви критерии имаш за включените канали в пакетите на оператора, но Виваком ТВ според мен е поносим вариант пред Булсатком и МТЕЛ сателитна ТВ.
Ако става въпрос за сателитна телевизия - с най-добро качество е на Булсатком. За пакетите не знам.... там е въпрос на избор и пари
Аз съм с два IPTV приемника и 100mbps. Единият в до рутера (директно включен), а другият в друга стая. На него пращам сигнал с двойка Powerline адаптери. Стените са много двбели и рутера не може да прати нет ефективно до другата стая. Така, че съм сложил втора двойка Powerline адаптери да пращат нет към друг ритер в другата стая. По принцип за да има минимални загуби на скоростта тези адптери трябва да се включват директно в мрежа(т.е. без разклонители. Но при мен е проблем, защото имам само един контакт там където идва оптиката, а аз имам два Powerline адаптера. Та съм си купил тройник и в него ги включвам. Максимално близо до медните жици на мрежата. Та губя само около 10mbps в другата стая - 80~85mbps.
Теглил съм на максимална скорост и HD канлите не сечат.
До скоро имах много гаден проблем. Единият приемник все даваше грешка message id 108001 нещо за липсващ достъп до мрежата. (Забравих го точно) Какво ли неправих и не става.
Два пъти пращаха техницитехници.
Първият път се оправи от само себе си. Но вторият път техника ме научи как да оправям проблема. Проблема е, че при софтуерен ъпдейт нещо е станало и не се е ъпдейтнало като хората. По принцип оптичния кабел идва в едно устройство и от него по кабел в рутер. Приемниците са закачени за портовете на този рутер. Решението било проблемния приемник да не св включва в рутера, а директно в устройството с оптичния кабел докато си изтегли ъпдейта и после пак на старото място.
Не ми харесва само липсата на опция за подредба. Много е странно защо няма такава.
Здравейте, отчупи ми се накрайника от оптичното влакно, мисля, че просто беше монтиран ужасно мърляво. Понеже не ми се чака минимум 3 дни, някой знае ли, от къде в София мога да купя такъв конектор и максимално евтини инструменти за монтирането му?
Доколкото се ориентирам, мисля, че е SC/APC.
Продават се по 4лв. , какъв е смисъла да ремонтираш ?