Страница 19 от 53 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 788
Like Tree222Одобрявам

Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Булсатком ТВ - сателитна телевизия / съвети, обсъждане, мнения

Настройването не е нещо сложно - Satellite Finder / Dish Alignment Calculator with Google Maps | DishPointer.com - вкарваш си координатите, избираш необходимия спътник и ще ти "нарисува" накъде да сочи антената , а също и останалите необходими данни . Ползвал съм също - https://play.google.com/store/apps/d...haligner&hl=bg - полезно е .

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2014

Мерси за отговорите на колегите, относно проблема с приемника, на другия ден заявих, за ремонт приемника и на следващия ден, дойдоха техници( късметлии, че дойдоха през работно време и беше само жената вкъщи), та направо са сменили приемника и сега съм със zhd 210. Разбрах, от друго място, че е изгорял, което е простото обяснение на колегата, за проблема с кондензаторите.

4. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Тези дни видях че са закачили един комшия на моята антена. Ами поне да ме бяха попитали поне, стана ми интересно това нормална тяхна практика ли е да не питат имам на предвид .

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

По-скоро комшията се е прикачил към твоята антена. Махни му кабела.
    jonov одобрява това.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Абе не е като да не са го правили монтажниците тоя номер и друг път - що да не си спестим една антенка и конвертор и после да ги шитнем , че заплатата малка ...
    Този пост е редактиран от svetlio1; 07-05-14 в 22:38.
    jonov одобрява това.

7. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Абе те комшиите си имат антена някъде на 3-4 метра от моята е, и в момента си стои там ама е без око или както там се казва това. Моята беше с два изхода и са го сменили с четворка.
    Не ми пречи и не смятам да ставам циганка, просто си мислих че е редно поне да питат. Най-много като компенсация да сваля свободната чиния, майтап какво ще я правя. Интересно ми беше дали им е практика това.

8.  

9. Member Аватара на ockac23
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София

Не бях чувал за такава практика. Защо не звъннеш да ги питаш?

10. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от vencifcl Виж публикацията
    Абе те комшиите си имат антена някъде на 3-4 метра от моята е, и в момента си стои там ама е без око или както там се казва това. Моята беше с два изхода и са го сменили с четворка.
    Не ми пречи и не смятам да ставам циганка, просто си мислих че е редно поне да питат. Най-много като компенсация да сваля свободната чиния, майтап какво ще я правя. Интересно ми беше дали им е практика това.
    За съжаление в зависимост къде в страната си може а попаднеш на много лоши техници. В провинцията е страшно. Последният път като идваха изчезна портфейла на майка ми и един адаптер който не беше техен. Това става докато тя е развеждала вторият техник да провери телевизорите в къщата.

Така че трябва да се внимава какво правят техниците.

В момента в който имаш проблем съпорта им почва да затваря телефона, трябваше да пиша на мейала на сайта им за да обърнат внимание.

11. Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    РиоДеМаксуда

В рамките на тази година 4G мрежата на Булсатком ще бъде готова, като в момента изграждаме т.нар. клетки - базови станции. Това съобщи в Стара Загора оперативният директор на компанията Тинко Тотев. Булсатком, както и още две компании - Макс Телеком и 4 Джи Ком, получиха лицензи за изграждане на мобилни мрежи в обхвата 1800 MHz, в който работят и GSM операторите, в края на 2011 г. "За да стартира всяка нова услуга в мобилните комуникации, тя трябва да покрива поне 20 на сто от пазара", подсказа Тотев причината за забавянето. В момента Булсатком държи около 35% от цифровата телевизия на България. "На този етап нямаме намерение да бъдем съперници на мобилните оператори", призна Тотев. Новите услуги, в които ще се съсредоточи компанията, са предоставяне на телевизионен сигнал през интернет и монтиране на фиксирани телефони.
    източник: Бизнес - Булсатком е на финала за 4G мрежа - Стандарт

12. Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    Варна

Някой знае ли как се справя приемник zhd100 с подаван сигнал към телевизор fullhd примерnо 32" . Идеята ми е има ли разлика в качеството на картината между подавания сигнал към HDReady и FULLHD говоря за 32 инчови модели телевизори?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Приемника няма как да подава сигнал с различно качество към различни телевизори.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    Варна

Добре а разлика в качеството на картината дали ще има. Не става въпрос за канали с HD качество а за другите

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Според мен, ако сигнала е по нискокачествен или поне равен на HDReady, то разлика не би трябвало да има.

17. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от correge Виж публикацията
    Някой знае ли как се справя приемник zhd100 с подаван сигнал към телевизор fullhd примерnо 32" . Идеята ми е има ли разлика в качеството на картината между подавания сигнал към HDReady и FULLHD говоря за 32 инчови модели телевизори?
    Не се справя добре, трябва си full hd приемник за 32 инчов телевизор.

18. Тук е от
    Jun 2014

Цитат Първоначално публикувано от vencifcl Виж публикацията
    Тези дни видях че са закачили един комшия на моята антена. Ами поне да ме бяха попитали поне, стана ми интересно това нормална тяхна практика ли е да не питат имам на предвид .
    По семейна линия имам поглед над работата на Булсаткомци и мога да взема отношение, като се надявам да ти бъде от полза.

Има няколко варианта:
    - Ако техниците са били мързеливи или тарикати, не са си дали зор да закачат отделна антена на съседа. Смятам, че се случва рядко чак такова своеволие.
    - Има и момент с липсата на антени понякога, особено в по-малките градове. Отвреме навреме се налага да пуснат повече от един абонат на една антена щом капацитетът и позволява. Разбира се, това е временно решение и винаги трябва да ви уведомяват.
    - Друг момент е лошата видимост на комшията. Така се случи при моите родители, например. Към тяхната антена също закачиха съсед, който нямаше никакъв излаз и беше невъзможно да се намери такова място за антената, откъдето да се хваща читав сигнал. В такъв случай отново уведомяват страните като най-лесното и удобно за всички е, да се разберат двата абоната помежду си и да си делят сметката. Е, това техниците сигурно не го дават като оферта, защото нямат интерес, но за клиента друг вариант няма.
    И в двата случая, независимо дали положението е перманентно или временно, най-добре е финансовата част да се уреди и така няма да ви пука изобщо дали сте на една антена или на повече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 53 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От oggieasp във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1515
    Последно: Вчера, 16:47
  2. Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 737
    Последно: 12-12-24, 22:48
  3. Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От Nasko Hristov във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 615
    Последно: 23-09-24, 02:00
  4. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  5. Скат - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 09-11-17, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе