За 32F6400 има ли начин да се настрои аспекта така, че като превключвам каналите, да го сменя според както съм го настроил за конкретния канал - т.е. поканално. Знам че има автоматично определяне, което в аналоговата долу-доре определя правилно, обаче в цифровата нещо не работи - всички канали ги опъва на 16:9 - поне на ефирната(която хванах само с едно парче ~30-40 см. коаксиален кабел вместо антена, в Бургас - всички 11 канала). Интересното е че, може да се настройва за различните резолюции - т.е. за един SD канал като го настроя на 4:3, за всички SD канали се включва автоматично на 4:3, а на HD си остава в 16:9 - т.е. запомня аспекта на конкретна резолюция, но не на конкретен канал. Проблема е че в SD има канали които оригинално се предават в различен аспект - едни в 4:3 други в 16:9, пък е неудобно да се сменя аспекта ръчно всеки път като се превключват канали предавани в различен аспект.
Оправих се накрая, оказа се че съм настроил 4:3->16:9 в меню -> картина, а после от Tools->"размер картина" дори да е на автоматично определяне, пак продължава да ги опъва когато е на цифрова. Сега като го настроих 4:3->4:3 всичко е перфектно - автоматично си определя геометрията правилно дори когато един канал си променя аспекта по време на предаването - например БНТ1 и БНТ2 го правят този номер.