Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 95 от 107 ПърваПърва ... 45859394959697105 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,411 до 1,425 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

За 32F6400 има ли начин да се настрои аспекта така, че като превключвам каналите, да го сменя според както съм го настроил за конкретния канал - т.е. поканално. Знам че има автоматично определяне, което в аналоговата долу-доре определя правилно, обаче в цифровата нещо не работи - всички канали ги опъва на 16:9 - поне на ефирната(която хванах само с едно парче ~30-40 см. коаксиален кабел вместо антена, в Бургас - всички 11 канала). Интересното е че, може да се настройва за различните резолюции - т.е. за един SD канал като го настроя на 4:3, за всички SD канали се включва автоматично на 4:3, а на HD си остава в 16:9 - т.е. запомня аспекта на конкретна резолюция, но не на конкретен канал. Проблема е че в SD има канали които оригинално се предават в различен аспект - едни в 4:3 други в 16:9, пък е неудобно да се сменя аспекта ръчно всеки път като се превключват канали предавани в различен аспект.

Оправих се накрая, оказа се че съм настроил 4:3->16:9 в меню -> картина, а после от Tools->"размер картина" дори да е на автоматично определяне, пак продължава да ги опъва когато е на цифрова. Сега като го настроих 4:3->4:3 всичко е перфектно - автоматично си определя геометрията правилно дори когато един канал си променя аспекта по време на предаването - например БНТ1 и БНТ2 го правят този номер.
    Този пост е редактиран от edin; 09-11-13 в 22:25.

2.  

3. Member Аватара на BaHko_goTuHoTo
    Тук е от
    Sep 2009

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

От вчера е наличен нов Firmware 1114.1 за F серията.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2004

Някъде има ли информация, какво включва всяка нова версия на софтуера? Никъде в сайта им не намирам, както и по други сайтове. Напоследък се нови версии излизат и ми е любопитно, какво бутат.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-11-13 в 17:32.

6. Тук е от
    Nov 2013

Здравейте, бихте ли ми препоръчали телевизор на Samsung в диапазаон 800-1000 лв и конкретно какво мислите за следния модел: SAMSUNG UE-32F6400?

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

8.  

9. Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от Rosenrot Виж публикацията
    Здравейте, бихте ли ми препоръчали телевизор на Samsung в диапазаон 800-1000 лв и конкретно какво мислите за следния модел: SAMSUNG UE-32F6400?
    Доволен съм, най-много ме радва изглаждането на движенията(гладко, без насичане). Плейва безпроблемно много видове видео файлове от USB диск, флашка, или по мрежата от компа с DLNA - всякакви там x264 xvid divx, с блурей файлове с размер от порядъка на няколко десетки Гб. понякога е добре а понякога има проблеми - може мрежата да му е бавничка знам ли. Случвало се е с някои ".ts" файлове да му липсва звук, и да има проблем с превъртането напред-назад. Има си браузър от който мога да отварям и гледам линкове с флаш видео като youtube и разни предавания по интернет live streaming. Не съм го сравнявал с други модели на Самсунг.

10. Тук е от
    Apr 2009

Здравейте ! Телевизора е 40Д6500 . От много време не бях ползвал смарт хъб и вчера се оказа ,че не мога да гледам клипове от Vbox7 през браузера ,а преди можеше. Това заради сменения плеър на сайта ли е и оправя ли се с ъпдейт на тв-то - или чао Vbox7. Други флаш приложения си работят нормално....

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Фирм 1114.1 и F6670 , vbox7 се гледа без проблем.

12. Тук е от
    Aug 2010

От около месец имам Samsung UE40F6400.Вече няколко актуализации на софтуера излязоха.Всичките съм ги инсталирал,включително и 1114.1.Като цяло съм доволен от работата на телевизора.Единственото,което не харесвам е доста мудният вграден МЕДИЕН ПЛЕЙЪР.
    Правя сравнение с другият ми телевизор ,също Самсунг -UE37С5000.При него отварянето на всякакви файлове,които поддържа става почти мигновено!Докато при новия като сложиш флашка или външен хард,например снимките докато ги зареди като папка/ особено ,ако е по-голяма/,после всяка поотделно, минава доста време,въпреки,че скоростта на слайдшоуто е на БЪРЗО...Около 20-25 секунди на снимка...Като през почти цялото време излиза горе в десния ъгъл един надпис "ЗАРЕЖДАНЕ...",който е много дразнещ.При видеовъзпроизвеждане нещата са по-добре,но там пък забелязах,че като тръгне филмът и ако поискаш веднага ,още в началото да превъртиш на 2-ра или 3-та скорост ,не ще...,само на 1-ва ,докато минат около 30 секунди като време/трябва да се изчака/.При старият ми телевизор това става без да се замисля!При музикалните файлове,положението е същото...бавно зареждане.Надявах се ,че с последният софтуер ще го оправят ,но за съжаление ......Не знам,каква е причината,но явно разработчиците от Самсунг или не знаят за тези проблеми или не им се занимава.А е елементарно да се оправи.Първо си мислих,че причината е в Линукса,който все пак е операц. система и може би Медия Плейъра върви по тежко на него.Но не е това.Намерих и качих външен ВИДЖЕТ /приложение/,който има много функции,като едната от тях е да възпроизвежда мултимедийно съдържание.Като използва настройките на телевизора ,например за снимките,като скорост,ефекти на преливане.Снимките се сменят за секунди,няма го дразнещият надпис,че зарежда... Това ме устройва,но все пак хубаво би било от самия телевизор,без външни програми да стават лесно нещата.
    Не знам,дали само при мен е така,кажете колегите с такива телевизори как е.
    Мисля да се свържа със Самсунг и да им обясня за проблема,но не знам,дали тези от поддръжката по телефона или онлайн чата ще могат да направят реално нещо,в смисъл да предадат където трябва за проблема и при следваща актуализация да му обърнат внимание.

За тези,на които им е интересно и им се занимава,ето това е виджетът: Телевизоры Smart TV - Виджеты - TheDark SmartTV Media Center

13. Тук е от
    Nov 2013

Здравейте, можете ли да препоръчате няколко LCD/LED телевизора на Samsung в диапазона 47/50'?

14.  

15. Тук е от
    Aug 2010

По повод предишният ми пост #1421 ,за бавният Медия Плейър на Samsung UE40F6400 ,ето какво отговориха от онлайн-чата :

• Методи :
      Разбирам ситуацията.
    • Методи :
      Това е достатъчно, ще предадем ситуацията към отговорен технически отдел и ще бъдат взети необходимите мерки в границите на потвърдените симтоми описнаи от Вас.
    • ///////////// :
      А,дано.....!!! )))
    • Методи :
      За момента искам да Ви посъветвам да използвате вградените приложения и другите функции който Ви предлага устройствот о.
    • Методи :
      Благодарим Ви, за вашата обратна връзка.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Аз съм с 6670 и потвърждавам горното относно медиа плеъра.Вярно е че работи тежко, даже ми се е рестартирал телевизора при ползването на 750GB HDD.Дори ми се струва че когато има закачен голям външен диск страда цялостната работа на телевизора и по точно смарт функциите.Телевизорът при сканирането на диска може би кешира заглавията за да могат да се отварят по-бързо и в последствие тв-то почва да изпълнява бавно командите и ако му дойде в повече се рестартира.

17. Тук е от
    Aug 2010

Моят хард е 500 ГБ -Самсунг.Вече няколко пъти забелязвам,че при поставяне на буксата в гнездото на телевизора,след няколко секунди се рестартира.../хубаво ,че това става рядко/,но явно не е само заради това,че включвам хард,защото забелязах,че и с флашка 2 ГБ-Кингстън ми го направи тоя номер 1-2 пъти...Трябва да отбележа,че това се получава при включване на харда при работещ телевизор.
    Има си кусури,нали е Линукс...,като гледам софтуерът му е по-голям от този на Уиндоус ХР- 717 МБ е.Това означава -бъгове колкото щеш...и едва ли ще ги оправят някога...,защото излизат по-нови модели и старите ги зарязват.Все пак,като цяло съм доволен!
    Приложението TheDark SmartTV Media Center,както писах по-горе ,работи добре и увеличава мултимедийните възможности.IPTV-каналите вървят без проблем с него.Също добре върви PLEX сървър :https://my.plexapp.com/servers .Много добро приложение е и виджетът nStreamLmod 3.0.

П.П.
    Преди малко пуснах от флашката папка със снимки,които не са много-44.С вградения Медия плейър.На 3-тата снимка телевизорът се рестартира...Пускам 2-ри ,3-ти път-същото на по-следващи снимки отново...рестарт.
    Този пост е редактиран от satmann; 11-11-13 в 19:16.

18. Тук е от
    Sep 2013

32F6400, firmware 1114.1 - Не мога да кажа бавно ли е отварянето на файлове в сравнение с други телевизори, защото не съм го сравнявал, обаче бих се радвал ако се ускори.

С някой файлове с разширение ".ts" ми се е случвало като искам да отида на точно определено време напред/назад да го прави само първия път, а после не работи, докато не затворя и отворя целия файл наново - същото и с клавишите за напред/назад.

Браузърът му в някой случаи изглежда да е бавен - маркерът на мишката и скролирането влачат. Клипове от youtube се плейват безпроблемно с изключение на 1080p - ако пусна такова клипче дава само звук, и от тук нататък всяко клипче което се опитам да отворя го дава така, без значение на резолюцията, и после като изляза от браузъра няма картина и на телевизията. Всичко се оправя като изключа и включа телевизора от дистанционното.
    Опитах се да го бенчмаркна от Peacekeeper - free universal browser test for HTML5 from Futuremark ама по някое време изрева че му е свършила паметта, и ме питаше дали да презареди страницата или да отвори началната.

Сам си форматира диска с ext4 файлова с-ма, а после не ще да чете от нея файлове които качвам от компа - търси само записана телевизия.
    От ntfs няма проблеми да чете, ама май не искаше да пише(не съм сигурен за това). Ако има смисъл в това, може би е предпазливост от затриване на потребителски данни от диска, друга логика не виждам.

Не е като да няма дребни бъгчета телевизора, но наистина са дребни на фона на удобствата които ти дава. Пък и са все софтуерни, което значи че може и да ги оправят в следващите версии на firmware.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе