От около месец имам
Samsung UE40F6400.Вече няколко актуализации на софтуера излязоха.Всичките съм ги инсталирал,включително и 1114.1.Като цяло съм доволен от работата на телевизора.Единственото,което не харесвам е доста
мудният вграден МЕДИЕН ПЛЕЙЪР.
Правя сравнение с другият ми телевизор ,също Самсунг -UE37С5000.При него отварянето на всякакви файлове,които поддържа става почти мигновено!Докато при новия като сложиш флашка или външен хард,например снимките докато ги зареди като папка/ особено ,ако е по-голяма/,после всяка поотделно, минава доста време,въпреки,че скоростта на слайдшоуто е на БЪРЗО...Около 20-25 секунди на снимка...Като през почти цялото време излиза горе в десния ъгъл един надпис "ЗАРЕЖДАНЕ...",който е много дразнещ.При видеовъзпроизвеждане нещата са по-добре,но там пък забелязах,че като тръгне филмът и ако поискаш веднага ,още в началото да превъртиш на 2-ра или 3-та скорост ,не ще...,само на 1-ва ,докато минат около 30 секунди като време/трябва да се изчака/.При старият ми телевизор това става без да се замисля!При музикалните файлове,положението е същото...бавно зареждане.Надявах се ,че с последният софтуер ще го оправят ,но за съжаление ......Не знам,каква е причината,но явно разработчиците от Самсунг или не знаят за тези проблеми или не им се занимава.А е елементарно да се оправи.Първо си мислих,че причината е в Линукса,който все пак е операц. система и може би Медия Плейъра върви по тежко на него.Но не е това.Намерих и качих външен ВИДЖЕТ /приложение/,който има много функции,като едната от тях е да възпроизвежда мултимедийно съдържание.Като използва настройките на телевизора ,например за снимките,като скорост,ефекти на преливане.Снимките се сменят за секунди,няма го дразнещият надпис,че зарежда... Това ме устройва,но все пак хубаво би било от самия телевизор,без външни програми да стават лесно нещата.
Не знам,дали само при мен е така,кажете колегите с такива телевизори как е.
Мисля да се свържа със Самсунг и да им обясня за проблема,но не знам,дали тези от поддръжката по телефона или онлайн чата ще могат да направят реално нещо,в смисъл да предадат където трябва за проблема и при следваща актуализация да му обърнат внимание.
За тези,на които им е интересно и им се занимава,ето това е виджетът:
Телевизоры Smart TV - Виджеты - TheDark SmartTV Media Center
По повод предишният ми пост #1421 ,за
бавният Медия Плейър на Samsung UE40F6400 ,ето какво отговориха от онлайн-чата :
- Методи :
Разбирам ситуацията. - Методи :
Това е достатъчно, ще предадем ситуацията към отговорен технически отдел и ще бъдат взети необходимите мерки в границите на потвърдените симтоми описнаи от Вас. - ///////////// :
А,дано.....!!! ))) - Методи :
За момента искам да Ви посъветвам да използвате вградените приложения и другите функции който Ви предлага устройствот о. - Методи :
Благодарим Ви, за вашата обратна връзка.