Страница 2 от 38 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    90
    #16

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    Цитат Първоначално публикувано от vais_vr
    ...трябва да развиеш едно болтче отзад да свалиш едно ламаринено капаче и ще видиш...... IEEE-1394.
    vais_vr, може ли да раздуеш малко за тоя Firewire. То че е цифров, цифров е, ама единственото което ми хрумва че може да се включи в този вход е видеокамера. Идеята на Ludia беше че нямаш DVI и HDMI, съответно нямаш HDCP, съответно ако искаш да включиш некое от неизлезлите нови Blu-ray & HD-DVD просто няма да можеш. Честно казано аз се надявам да го кракнат HDCP-то, съответно няма да имаш грижи да си гледаш HDTV филми през компютъра, ама все пак ако знаеш някаква друга полза от Firewire-а ще съм ти благодарен да кажеш, че един колега си взе 37pa50 и да го светна.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    14
    #17

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    ХракТа, честно да ти кажа и аз не съм му намерил някакво полезно приложение.Физическия куплонг не е стандартен IEEE-1394. Това е някакъв нестандартен куплонг (предполагам, че и затова са го скрили) и освен IEEE-1394 според мен има и някакъв друг интерфейс, но от Panasonic ми отговориха, че е IEEE-1394. Бях замислил да доуточнявам, ама така си остана със замисъла...
    А това за Blue-Ray и HD-DVD направо ме забърка...е това се казва поглед в бъдещето.За съжаление мъглата по отношение на тези дискове е много голяма.Само едно е сигурно, че ще имат невиждана и нечувана досега защита против копиране.
    А на твоя колега с 37pa50 мога да му бъда полезен с един съвет: ако действително иска качествено изображение от компютър, му препоръчвам да свърже компютъра с телевизора чрез компонентен сигнал.Ако проявяваш интерес мога да ти дам и подробности.Имам практика с дължини на проводника до 30 метра, и работи перфектно без никакви междинни усилватели.

    Lupus, телвизора е много чувствителен към качеството на сигнала.Това е характерно за всякакви системи телевизори с голям диагонал (в края на крайщата появата та tv с голям диагонал е и причината за появата и на HDTV и EDTV).Дори и практически незабележими смущения на 21 инчов телевизор са в състояние да развалят дотолкова изображението на 42 инчов телевизор, че ти идва да го изхвърлиш.По мой наблюдения LCD са по-чувствителни в това отношение от плазмените.Несъмнено кабелна мрежа (особено надземната изградената с коаксиален проводник) е много по- уязвима от проникване на смущения, оттам и качеството на сигнала при крайния потребител да е лошо. При една добре изградена кабелна мрежа качеството на изображението е почти същото като това получено с индивидуален сателитен приемник, но като се има впредвид склонността на съседите към незаконни включвания...по добре си включете в сметките и т.н. цифрови пакети (това засега според мен е оптималния вариант ако имате голям LCD или плазмен телевизор).

  4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #18

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    @vais_vr
    Казаното от теб напълно се покрива с моите наблюдения. За това се и отказах от LCD телевизор и в момента събирам система от следните компоненти:
    1. Телевизор - LG RZ-42PX4RV
    2. Система за домашно кино - JVC TH-SW8
    3. Телевизионен сигнал - цифров приемник HCR-1002C и цифровите пакети на ЕСТНЕТ
    Според мен това е добър компромис качество/цена и дава възможност за развитие в обозримото бъдеще.
    Мисля, че изхвърлянето в качеството и цената на някой от компонентите над другите не отговаря на сегашното ниво на качеството на доставяните програми и носители. Когато оптиката достигне до всеки дом, когато навлязат масово HDTV, HD DVD и другите върхови технологии, ще дойде времето и на смяна на плазмата с OLED, SED или друга технология TV.

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #19

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    Ще трябва очевидно доста да се изчака:
    Представители Sony объявили точные сроки появления в продаже Blu-ray...
    Вторник 28 февраля 2006, 12:02

    Представители Sony Pictures сообщили, что оптические диски и приводы, поддерживающие разработанный компанией формат Blu-ray поступят в продажу на территории США 23 мая 2006 года, сообщает агентство Reuters.
    Первыми фильмами, выпущенными на новых носителях компаниями Sony Pictures Home Entertainment и MGM Home Entertainment станут "50 первых поцелуев" ("50 First Dates"), "Пятый Элемент" ("The Fifth Element"), "Хитч: правила съема" ("Hitch") и "Дом летающих кинжалов" ("House of Flying Daggers"). Всего к середине июне 2006 года компания планирует выпустить 16 фильмов на новых носителях.

    Сообщается, что появление новых дисков на рынке произойдет одновременно с началом продаж плеера Blu-ray от Samsung. Вслед за этим появятся приводы Blu-ray от Sony и Pioneer (Lenta.ru)

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,086
    #20

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    vais_vr
    Хубаво e когато специалисти споделят мнение и опит все пак повечето от не можем да и мечтаем за ТВ-та от рода на 5к и нагоре ! 10x

    Малко допълнение от мен и разсъждения по въпроса HDTV или EDTV и кои от стандартите ще се наложи:
    - в САЩ в момента е напълно достъпна услуга и мисля ,че пътя е утъпкан или поне се утъпкава от HDTV-то
    - 480p кажи речи DVD качество докато 720p и 1080p са в пъти по детайлни
    - новото поколение конзоли и видеo формати се ориентирало към HDTV

    Не знам за сумите нужни за разпространяването на новитестандарти ,но EDTV не ми се струва качествен скок в качеството спрямо ДВД така че залагам на HDTV !

  7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #21

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    Нищо не разбирам от тематиката, но виждам, че специалистите смятат, че HDTV скоро /2-4 години/ в България няма да има.
    От друга страна кабелният ми оператор - Естнет и в момента предлага HDTV пакет???
    Кой прав и кой крив?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    164
    #22

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    КрИс,
    невежеството в БГ е най-големия проблем след турското робство.

  10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #23

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Нищо не разбирам от тематиката, но виждам, че специалистите смятат, че HDTV скоро /2-4 години/ в България няма да има.
    От друга страна кабелният ми оператор - Естнет и в момента предлага HDTV пакет???
    Кой прав и кой крив?
    Аз бих казал, че срока ще е още по-дълъг. HDTV все още е на експериментален стадий в целия свят. Проблемите са няколко:
    1. Подмяна на цялото студийно оборудване за работа по този стандарт
    2. Създаване на достатъчен запас от видеоматериали в HDTV стандарт, с които да се оперира
    3. Въвеждане на HDTV функционалност в най-масовия и достъпен клас телевизионни приемници и закупуването им от преобладаващата част от семействата по света. Сега тя се въвежда само в приемниците от най-висок клас.
    Опита на ЕСТНЕТ за разпространение по кабел на HDTV канал е първата лястовица и заслужава адмирации, но до истинската пролет е още далеч. СетТоп бокса за HDTV може да се види изложен в Технополис.

  11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #24

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    В Интернет се намират достатъчно HDTV филми за точене, още повече новите видеоплатки имат HDTV изходи, така че на първо време не е голяма болка за умиране, че няма да гледаме новините в резолюция 1280х720...

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #25

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    vais_vr, МНОГО МОЛЯ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИЯ по мой адрес!!! Нито ме познаваш, нито си ме виждал. Не мога да знам, какво знаят от другите магазини КОНСУЛТАНТИТЕ (не съм ВАНГА или гадател), особенно като им се дават пари, да продават стоката, коята техният магазин доставя!!! При мен положението е доста по-различно и съм го доказал не един и два пъти във форума с моите исказвания. Всяко нещо което ми е доставено съм си играл с него и съм се бъзикал с него, не давам съвет за нещо което не съм видял или пипнал. Орносно твоят модел мога да кажа само хубави приказки за качеството на картината. Но съм го сравнявал само с 4 видя други 42" плазми: Самсунг, DAEWOO, NEC и един ELITE. И 4 падат в канала от него, като качество на образа. PIP и други допълнителни работи не ги смятам като нещо много важно!
    Но както казваш, човека сам си е вярвал. Ако не забеляза при мен има една "малка" разлика. Аз ти пиша за native пикселите (да поясня ако не само ти, но и някой друг на който му е интересна темата не е разбрал(недогледал)- това са физическитети пиксели в едни квадратен инч, колкото повече, токова по-добре, премахва се тази зърненост на образа при гледане отблизо).
    Относно директивата или аз не съм се изразил правилно или ти не си разбрал. Не говоря за HDTV, а че ВСИЧКИ ПРЕДАВАНИ СИГНАЛИ, без значение РАДИО, ТВ-о или Сателитно трябва да бъде ЦИФРОВИЗИРАНО!!! Имам познат, който работи като ОФИЦЕР по КОМУНИКАЦИИТЕ на едни пасажер за богати фръцльовци, той също потвърди моята информация!!! Можеш да се позаинтересуваш ако желаеш, не вярвам да няма инфо из нета. Поне аз не съм търсил и не мога да предоставя линк.
    Относно HDTV и това кога и как ще навлезе в постоянна употреба, не мога да знам. Но едно е ясно в графата на всички компании и малки и големи КИНЕСКОПА го пишат УМРЯЛ! Говорим в период от 3-5 години няма да има вече кинескопни ТВ-и или не поне в сегашният им вид. На 1 ноември 2005 г. LG спряха да правят кинескопни ТВ-и. Това е по информация от шефовете на Филипс България!
    Относно EDTV, не не съм го чувал и не го знам. Ако желаеш би ли дал линк да се запозная с EDTV.
    HDMI интерфейса се спряга като наследника на SKART конектора, но може и да не е така.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    14
    #26

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    Лудия (абе човек, що ти трябваше да си избираш такова име), извинявай.
    Ще се опитам да разсея малко мъглата за това: Какво е HDTV и има ли почва у нас ?
    native resolution (Истинска резолюция) е броя физически елементи (в случая пиксели), които има устройството за възпроизвеждане на изображение, общата бройка върху екрана, а не на квадратен инч. По-висока или по-ниска резолюция се получават със специални алгоритми за интерполация на изображението (разпъване и свиване).Така е въведен и терминът “коефициент на интерполация” (например 1024х768=786432 пиксела. 852х480=408960 пиксела.Коефициент на интерполация 786432: 408960=1,92) .Колкото е по-голям коефициента на интерполация, толкова повече се влошава изображението.Най-добро изображениение се получава когато истинската резолюция съвпада с резолюцията на подавания сигнал. ЕDTV e заснемане, кодиране, пренос и възпроидвеждане на сигнал 480р (добре познатия сигнал от повечето съвременни DVD устройства). Затова този сигнал се възпроизвежда най-добре от устройства с истинска резолюция 852х480, но с прогресивно сканиране.Много от програмите приемани от спътник са във формат 480р, и ако са заснети в такъв формат, това е EDTV. Ако са заснети (или формирани) във формат 480i, а след това сигналът чрез deinterlacer (удвоидел) са трансформирани (някъде по пътя до панела) в 480р, това вече не е EDTV, в този случай има забележима загуба на качество. Прието е HDTV да се нарича сигнал 720р или 1080i (според мен 1080i ще се наложи, поради това, че се поддържа с по-малко разходи от 720р), но заснет в такъв формат, а не впоследствие трансформиран.Каналът за пренос на този сигнал (HDTV) може да бъде чрез аналогов или цифров интерфейс. Аналогови интерфейси за пренос могат да бъдат VGA (чрез този интерфейс се комутира RGBHV сигнал – червен, зелен, син и сигнали за хоризонтална и вертикална синхронизации, по отделни кабели), SKART (чрез този интерфейс се комутира RGBS- хоризонталните и вертикалните синхронизации са обединени в един) и YPbPr (компонентен или цветоразликов).Цифрови DVI (директен цифров сигнал от четящото устройство) и HDMI (разликата от DVI e това, че е включено и аудио).Така, че не е задължително да имате HDMI за да гледате HDTV. Това го подчертавам, защото много хора си мислят, че задължително трябва да имат HDMI за да гледат HDTV (даже се стига до там, че HDTV се асоциира с HDMI), което не е вярно. По отношение въвеждането на HDTV най-напреднали са не САЩ, а Япония. Дори се оказва, че при изграждането на кабелни мрежи за пренос на HDTV, по-удачен се оказва аналоговия интерфейс YPbPr.При използуване на аналогов интерфейс качеството на изибражението е по-малко зависимо от качеството на източника, поради това, че може да се използуват т.н. системи за подобряване на сигнала (филтри) вградени в самия телевизор, който се изолират при подаване на цифров сигнал (т.е. използува се директно панела на телевизора). Виждал съм истинско HDTV върху съответния телевизор, така, че не споря,качеството е по-добро от EDTV, но не драстично.Не е вярно ,че разликата а такава както разликата между черно-бяла и цветна телевизии.Така, че HDTV (или нещо подобно) е бъдещето....спор няма, но според мен няма да се наложи скоро.След използуване на тестови таблици, се оказва, че ще видите до 15 % повече дребни детайли от EDTV изображение, така, че се поставя въпросът: Заслужават ли си разходите? Според мен си заслужава, но според масовия потребител с 200лв. заплата.....това е основната пречка пред HDTV.


  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    14
    #27

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    Доживяхме и това.....фабричен дефект в телевизорите Sony –BRAVIA. Това не е злорадство...и аз не мога да повярвам.Досега не са пускали стока с фабричен дефект. На Sony напоследък нещо не им върви.Интересно какво ли ще правят сега?

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #28

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    vais_vr, ти какво искаш след като взимат "САМО НАЙ-ХУБАВИТЕ и РАБОТЕЩИ панели от фабриката" СОНИ-САМСУНГ 7-мо поколение!!! Тука пишештите хора ми знаят мнението относно Самсунг :knuppel2:. Аз Сони отдаван съм ги отписал като НАЙ-ДОБРИТЕ на пазара. Къде заради ценовата им политика, къде заради боклуците дето рекламират като номер 1. Имам на работа 19" Бравия, какво да кажа, СТАВА!!! Тъмна, тъмна като в негърски г..з, дори и да увеличиш яркоста и осветеноста, пак не е добре. Сега като им бях на презентацията на W40 топ модела им се виждаше друго, но хехехехе все пак ......... И не може някаква 19" въшка да ми я дават на цената на 26" AQUOS, който пребива като качетво на картината тая Бравия, че сигурно и другите от S класа (ниският им клас). СОНИ отдавана не са това което са били!!! Но все пак в БГ има много глупави и наивни хора(селяни, роми) които като видят мараката СОНИ им потикът лигите все едно са видели Ева Херцигова-Карамбьо гола в леглото си . Те на такива балъци разчитат.

  17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #29

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    Наистина този шарп ми е.. майката.Влюбих се в него.Но защо не е 32"....

  18. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #30

    Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

    Къде и на каква цена се продава 26" AQUOS в България?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 38 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 10:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 17:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе