Страница 4 от 38 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Цитат Първоначално публикувано от vais_vr
    Да. PIONEER PDP-436FDE и PIONEER PDP-436ХDE. Панелите са едни и същи.Разликата е, че първия е с аналогов тунер( няма VGA вход) , а втория с цифров.
    За първия се очаква промоция в Метро. Имаш ли информация къде се продава втория в БГ и за колко?

2.  

3. Тук е от
    Feb 2006

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Само дето на моите кашони пише, че телевизора е направен в UK, ама аде(те явно от Електрон са се пообъркали малко ). И все още не съм я пуснал тая пущина, защото някои глупак забравил да сложи към доставката и стойка :knuppel2:. И телевизора се продава БЕЗ стаойката, поне на книга никъде нямаше показано, че е в комплекта. ЕХХХХ мръсни тарикати мамка им, хем ако ще го вземеш даваш една солидна сума, хем аде още 200-300 лева какво са за този който си копува такъва ТВ. Голяма наглост!!!

5. Тук е от
    Sep 2005

Sashooks, несъмнено 42PV500 е по-добър телевизор от 42pa50 .
    Ако имаш необходимите средства според мен по-удачния избор е Pioneer 436 от 42PV500. ......
    Та много ти мерси за тая информация, въпреки че точно с тея три модела ( двата Panasonic и Pioneera съм запознат като отзиви доста добре, както и за качествата на отделните видове връзки към плазмите) Та засега съм се ориентирал към 42PA50, знам че другия е много добър и то най-вече при HDTV-то, но е и доста по-скъп. Ta въпроса ми по-скоро беше ако имам компютър можеш ли да ми пратиш линк къв точно кабел ми трябва за да го вържа към Panasonic 42PA50 и също така очаквам мнението ти относно качеството на обикновеното TV , DIVx филмите и DVD-tata за тоя модел, и изобщо обикновено TV* става ли за гледане на таиа плазма или си е е..ло мамата от размазано. Просто очаквам мнение от потребител, не от някой дето кибичи по щандовете и гледа TV-tata* със супер променени настройки ( contrast , brightness etc. )* и в хале дето е осветено от десетки киловатови прожектори

6. Тук е от
    Feb 2006

Бих могъл да ти дам конкретен отговор ако ми дадеш подробности:
    1.Компютъра ти какви видео изходи има?
    2.Видеокартата поддържа ли HDTV?
    3.На какво разстояние е компютъра от телевизора?

7. Тук е от
    Sep 2005

Бих могъл да ти дам конкретен отговор ако ми дадеш подробности:
    1.Компютъра ти какви видео изходи има?
    2.Видеокартата поддържа ли HDTV?
    3.На какво разстояние е компютъра от телевизора?
    Видео картата е ATI Radeon X300 - D-Sub 15pin and DVI. Предполагам поддържа HDTV ( щом мога да гледам HDTV клипове на монитора??) Компа ще бъде на разстояние 1м от телевизора. Първоначално мислех за варианта плазмата да я ползвам и за монитор и да ползвам PIP , тествах го това на Samsung( носих си лаптопа в Техномаркета) и работи перфектно. С тая разлика че Panasonica вади доста по-добър черен цвят и затова искам такъв да си купя, но пък евтиния модел не може май да се ползва и за монитор ??? Имам си и тунер на компа, така че ме устройва единствено ТВ-то да може да се ползва като монитор ..

8.  

9. Тук е от
    Feb 2006

Sashooks, 42PA50E не става за монитор, затова няма и VGA вход. Това е панел за възпроизвеждане на телевизионни програми и за гледане на филми.Просто резолюцията на панела не е достатъчна за да се използува за монитор.
    Като те питах дали картата ти има HDTV нямах впредвид дали можеш да гледаш филми HDTV на монитора, а дали има изход за компонентен сигнал за пренос на HDTV (ако има е прието да се казва, че картата поддържа HDTV).
    Та, ATI Radeon X300 не поддържа HDTV, т.е. няма изход за компонентен сигнал, а PA50E има само такъв вход, така, че проблемът е по-голям...
    Имаш няколко възможности:
    1.Да си закупиш транскодер.Нещо подобно на това:
    http://www.keydigital.com/ProductDet...3&productname=
    Свързваш го към VGA изхода на компютъра и с кабел с три чинча (син, зелен и червен. Продава се в почти всеки магазин за електронни компоненти) да го свържеш към телевизора.
    За съжаление такъв транскодер не можеш да си закупиш в България, така, че ще се наложи да си го доставиш от чужбина.
    2.Да смениш видеокартата на компютъра с такава която има компонентен изход.От Radeon 8500 нагоре всички карти имат компонентен изход.Чрез съответния пасивен адаптор и кабел с три чинча можеш да го свържеш с телевизора.Адаптора е нещо такова:
    http://shop.ati.com/product.asp?sku=2537967
    Отново не можеш да си го купиш в България.
    3.Да ползуваш S-video изхода и с обикновен s-video кабел да го свържеш с телевизора през SKART куплонга на телевизора.За целта ще ти е необходим адаптор S-video – SKART. Продава се в България и струва 3-4 лева.В този случай изображението ще е значително по-некачествено от предишните случай.
    Както вече ти казах 42PA50E не става за монитор, резолюцията е недостатъчна за целта . Но изображението при подаване на качествен телевизионен сигнал, било кабелна или от индивидуален сателитен приемник е много добро, контраста е направо феноменален.Същото е положението при гледане на филми, били те DVD или DivX формат.Липсва всякаква пикселизация, замазване и цифрови шумове което говори за много високо качество на обработка на сигнала.По данни на производителя процесора е 12 битов (14 битова обработка на сигнала при затъмнените сцени), на което съм склонен да вярвам.
    Имал съм си работа с много телевизори, и ти гарантирам, че 42 инчов апарат ( независимо от системата LCD, DLP, PDP и т.н., с цена до 5000лв.) за гледане на телевизия с по-добро изображение няма да намериш...поне на сегашния етап.
    Изображението при подаване на EDTV сигнал е по-добро дори и от телевизори с двойно по-висока цена…не се бъзикам.
    Освен това при подаване на HDTV през компонентния вход качеството на изображението е по-добро от болшинството плазмени панели които се продават с гръмката реклама HD-Readi...отново не се бъзикам.

10. Тук е от
    Sep 2005

Sashooks, 42PA50E не става за монитор, затова няма и VGA вход. Това е панел за възпроизвеждане на телевизионни програми и за гледане на филми.Просто резолюцията на панела не е достатъчна за да се използува за монитор.
    ............
    Ето спецификацията на 42РА50:
    -42" ПЛАЗМЕН ДИСПЛЕЙ+ПИЕДЕСТАЛ
    -ФОРМАТ НА ДИСПЛЕЯ 16:9
    -КОНТРАСТ 4000:1
    -РЕЗОЛЮЦИЯ 1280Х768
    -NICAM A2/ СТЕРЕО ХИПЕРБАНД ТУНЕР
    -ПАМЕТ ЗА 100 КАНАЛА
    -ПРОГРЕСИВНО СКАНИРАНЕ
    -МЕНЮ И ТЕЛЕТEКСТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
    -ПИЕДЕСТАЛ-ПОСТАВКА ЗА ПЛАЗМЕН ДИСПЛЕЙ
    ВКЛЮЧЕНA В КОМПЛЕКТА

Тая резолюция знам че не е native, native mu e 852x480. Но тая резолюция не значи ли че телевизора може да работи като монитор?? знам че качеството ще е зле, аз нямах предвид да чертая на AutoCAD* на тоя телевизор, аз компа така или иначе го ползвам само за видео и ТВ. Кажи ми плс ти как си си вързал телевизора у вас и как гледаш DivX филми? С кой точно кабел и ква видео карта си.

//mod edit Lupus
    Няма смисъл от цитат на цели постове. Ограничавай се до най-необходимото, за да бъдеш правилно разбран. Иначе темата става тежка и трудно четима.

11. Тук е от
    Feb 2006

Видеокарта RADEON 9550GE.
    Адаптор: http://shop.ati.com/product.asp?sku=2537967
    Кабел: http://www.svideo.com/trimese6.html
    Превключваш адаптора и драйвера на сигнал 480р, и работата заспива.
    Телевизора като монитор работи, на качеството не ме удовлетворява.Виж за гледане на телевизия и филми качеството на изображението е много добро.

12. Тук е от
    Sep 2005

Мерси туй ме интересуваше. Надявам се под много добро да имаш предвид перфектно или поне по-добро от SAMSUNG PS-42S5H щото се колебая и за тоя телевизор, понеже той работи добре като монитор, поне колкото да си видя мишката за да си пусна DVD

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Никой не е застахован от преблеми добри и най-добрите! Ето ви 2 снимки на едни PIONEER PDP 43 FDE с прегорели пиксели. На 4 дена беше ТВ от пускането си в магазина и само 1 ден се беше въртяло едно ДВД и вижте какво се получи: http://community.webshots.com/myphot...ecurity=wOCMJK http://community.webshots.com/myphotos?action=showPhoto&albumID=549117689&photoID=2930277580088398121&security=aZuJyP . Не вярвах, че ще се случи, но ето. ТВ за 5500 лева без стойката и с такъв гаден дефект, не че не се оправя, ама няма функция за рефрешване на картината както беше писал МИРЗАТА. Как после да обеснявам на хората да си го купят.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

Ludia, за да се получи нещо такова трябва доста да е седяло - не е ли по вероятно докато не си бил на смяна колегите ти да са отебали някое DVD на пауза и съответно сега да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.

Пък и като пускаш нова плазма в първите стотина часа трябва да я сложиш на по консервативни настройки, та да се поразработи един вид.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

То че е седяло ДВД с тоя RELAXING филм не на пауза ами на меню, не му бяхме пуснали repeat-а. По принцип аз им правя настройките на всички нови LCD/PLASMA ТВ-а. И гледам да са някъде около средни(NORMAL). Освен това двд-то се въртя само един работен ден, като от време на време се сещахме да го пускаме. Както и да е оправи се. Днеска ще им ги връщаме плазмите на доставчика. Аз си знам че след време си се оправя тая гадост, защото преди година имах такъв номер с един 30" LCD PHILIPS, беше му се отпечатало менюто на СПАЙДЪРМЕН , но след около 1-2 седмици и той се оправи. Не е фатално, но той поне беше седял 3-4 месеца на стената, а тая плазма ебеше на 3 дена. Както и да е. Но викам да покажа за какво става дума на хората. Аде до писане. А мдам получих и 26" БРАВИЯ но не съм се занимавал с нея.

17. Тук е от
    May 2006

Здравейте на всички не мога да не напиша следното:
    Вчера ходих във техномаркет варна въодушевен от футболната им промоция на самсунг за SAMSUNG LE-32R51 +SAMSUNG HT-TP33 за 2199лв. направо без пари. НО НО НО НО НО НО НО едва ли не с надсмешка ми обясниха, че офертата била изчерпана и вместо LE-32R51 предлагат LE-32T51 който е с малко контраст и т. н. Тва направо ма разби еб..... и веригата за електроника.
    Реших да поогледам малко за информация и се отчаях масово лсд-тата имаха отвратителна картина въпреки че преди това ми обясниха че вече били всички на итв-цифров сигнал и имаха ужасно тъмна или бяла като мъртвец картина
    пълна боза е да хубава картина имаха тв-та с цена 7000+ лева и то плазми или лсд на показно двд.
    На връщане понеже имаше задръстване на елпром се отбих и в технополис.
    Там още по добре се вижда разликата защото всички лсд са наредени на няколко реда и пак се вижда тъмната или бяла картина а едно сони бравия ма разби с ужасната си картина която цялата бе на размазани прозрачни квадрати 30 инча към 3000лв. а над нея имаше пак сони само че плазма 42 инча даваха някакъв мач и картината беше супер.
    Освен това имаше изложени и две плазми 42 инча на беко и санг 2200 и 2600 едната със другата без колони чесно казано само табелите с надписа беко и санг ги различаваха и картината им беше прилична + 2 тунера и стойка за стена + пиедестал.
    Хубава картина имаха отново по скъпи модели ЖВЦ,СОНИ,ЛГ,ПАНАСОНИК с цена като на прилична кола на старо.
    Вече съм тотално объркан в избора си а съм ограничен от към място и 100% ми трябва тв за стена.
    Почвам да клоня към плазма и то към беко или санг от един и същ турски завод или самсунг е вариант евтини с 3г. гаранция при положение че повечето са с 18м. или 24м.ама в техномаркет мноо ма ядосаха аз като са замисля повечето уреди съм ги взел от технополиса.
    ПЛС помогнете направо не знам и аз като space_digital писна ми да чакам нови модели и нови по ниски цени искам сега че скоро може да почна да не довиждам и все ще ми е тая

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

McLaren, що не мина и през МЕТРО да ги видиш там работите как съм ги направил. Да ти кажа имам ГРУНДИГ Плазма 42" тя също поне според мен е на БЕКО, защото там правят и кинескопите им. Много е ЗЛЕ, а не вярвам за различните плазми да ползват различни газове и покривни слоеве :coolsmiley:. Значи Бравията са много зле от към скорост. Тея от СОНИ си ги хвалят на 8 мс. ама това е от сиво до сиво. значи реално 16 мс. Това че е давала на квадратчета е от сигнала. И в трите магазина: ТЕХНОМАРКЕТ, ТЕХНОПОЛИС и при нас в МЕТРО, нямаме качествен сигнал на ТВ-я. На всеки клиент си му казвам че за момента всяко LCD си иска качественият сигнал и това е. Убедил съм се, че плазмата крие голяма част от шума и на една и съща антена плазмата има по-малко шум. Относно БЕКО и САНГ, ами разлика нямат САНГ е марка на технополиса, и им ги правят БЕКО. Значи отиди и ги накарай да ти направят на ТВ сигнал на една и съща програма настройките на плазмите на нормално. И ги гледай, ще видиш коя си заслужава, веднага и коя не!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 38 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе