Страница 12 от 38 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Здравейте и от мен, нямаше ме в София-та. Първо мерси на miro_vampiro за помоща, като ходих при него. В крайна сметка нищо не зех, а и при него тогава го нямаше модела, който съм си избрал. Той ме прати на Техномаркет София Сити Център, където не ми обърнаха никво внимание, а като поисках да тествам LCD-то, продавача ме пита,".. ти на мен на интересен ли ми се правиш" , не направих скандал, макар че си заслужаваше. Пък и носих пари да купя, НО карай. така и така ше се местя ноември и за тогава ми трябва телевизор, просто цената ми хареса.

Мен ми харесаха и другите модели SAMSUNG LE-26R71B SAMSUNG LE-26R72B, но са по-скъпи, та ако им падне цената към края на октомври, ше се ходи при miro_vampiro и ще се тества, а сега от бачкането чакам един лаптоп, така че с тестове на място .

Един въпрос към miro_vampiro , разясни моля те (просто на предишните страници не видях) за 3 дни гаранция за изгорели пиксели, мисля че е важно за всички ни. И още за хората, който се надяват (като мен) повечето време да използват LCD-то като монитор дали са съвместими с видео картите. (При мен е ОК - NX66128DP2 поддържа HDTV)

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей moris
    първо много съжалявам че не са ти обърнали внимание колегите от Техномаркет София Сити Център, не ги познавам, но ако това се случи още веджъж ще си имат проблеми с мене ! Не може такова отношение, при това че съм те изпратил аз! Не е правилно, като не им се работи, да си ходят , аз лично вчера съм отделил час на едно семейство, тествах им дооста неща,и обещаха да се върнат след няколко дена.
    Пък за тестовете, няма проблеми, идваш и тестваме Пък сега ги има S71 серията при мене , поне 26 цата
    Така, на другия ти въпрос, по закон може да върнеш нещо до 3 дена ако има проблеми с него, някой спомена че сега закона е до 15 дена, ще питам за да съм сигурен! Затова когато някой си вземе LCD, му казвам да го тества ако трябва и 20 часа без да го изключва, защото според LG/Philips пикселите блокират/горят в първите 7 часа от експлоатация на дисплея.
    Така, за видеокартите, стават всички, няма проблеми, само че вчера нещо се ядосах, тествах DivX филм, 16:9 формат, с компютър с видео Ati 200 ако не се лъжа, та зададох на видеокартата 16:9 режим, но филма не излезна като хората, пак ги имаше лентите отгоре, странно, а пробвах всички настройки, иначе като пробвах с X800 видеокарта преди време, само че тогава пробвах с двд филм, след направените настройки си разпъна картината като хората, 16:9 режим, затова тук трябва да пробвам повечко
    radioton няма несъгласни с тебе, ти пък
    Всеки сам за себе си си решава какво му е нужно, телевизор за 700 лв, или такъв за 5 000 лв, важното е на него да му харесва.
    Пък да ти кажа, надявам се да има чип за PS3, а дано, но първо да го видиме какво ще представлява, че имало някакви проблеми с пройзводителността на видеото му
    Иначе сам видя, само LCD от висок клас работят невероятно, и ти харесват, и на мене ми харесва панасоник 42PV600 И тн, ама нямам пари, така че само си го гледам
    Иначе и аз трябва да сменям всичко за да мина на PCI Express, И тн, но нямам желание за това.
    За филмите, аз гледам по 4 - 10 часа седмично филми, това правя през свободното си време, и засега 29 инчов телевизор ми стига, след време може би ще мина на проектор, или плазма/LCD, но след време
    Успех на всички в избора, питайте каквото ви интересува, пък ще помагаме ако можем

4. Тук е от
    Sep 2006

Пиши на кирилица...
    Крис

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Абе незнам какво има става на тея хора в Техномаркет-оня ден си купих ютия от Техномаркет Цум- консултантката ми я даде направо и питам-няма ли да я пробваме дали работи, "Работи!" ми казва тя.Не ми се разправяше обаче.
    И tonito1912,пиши на кирилица ,моля те.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Sharp LC-32P55E e s component,no prez D-sub!Upatvaneto vijte tuk: http://esupport.sharp.at/html/om/ind...ng=ru&iStart=0

mod edit badr
    Оценявам желанието ти да помогнеш,но все пак бих те помолил да пишеш на кирилица

7. Тук е от
    Jul 2006

LUDIA, благодаря за снимките. За 20" модел може би има някакви съмнения, но за другите оставам с впечатление, че са наистина произведени в Япония. Може би просто са по-висок клас и компанията е преценила, че за момента не е необходимо да изнася производството на тези модели зад граница. Прочетох дискусията и искам да кажа, че наистина липсват достатъчно опции за свързване при тези модели, но все пак подобни "екстри" не са за всеки потребител. Тоест на средностатистическия зрител, телевизора му е необходим да си включи сателитната/кабелна телевизия и да гледа някое ДВД от време на време, а Шарп очевидно добре са преценили това и са заложили повече на качеството на изображението (разбира се при съответното цена/качество), а не на опциите за свързване, което по лично мое мнение ги прави доста добър вариант за избор на фона на всевъзможните "марки" и модели, които заливат пазара. Както и да е всеки сам може да си прецени какво точно му е нужно.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro

Така, на другия ти въпрос, по закон може да върнеш нещо до 3 дена ако има проблеми с него, някой спомена че сега закона е до 15 дена, ще питам за да съм сигурен!

здрасти колега! малко OFF от мене, доста ти е стара информацията внимавай да не изгорите

ето извадка от новия закон за търговията и защита на потребителите в сила от 10.06.2006 чл.105(2)

Продавачът отговаря за всяка липса на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, която съществува при доставянето на стоката и се прояви до две години след доставянето й, дори и да не е знаел за несъответствието.

ето и този член е много интересен:

Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

така че гаранционен срок по-малък от 2(две) години НЯМА независимо какво пише на гаранционната карта!!!

no comment...

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей aram
    няма лошо, ако е месец, е добре !
    НО, не забравяй че според производителите на LCD дисплей блокиране или изгаряне на пиксел/и е нещо нормално, понеже те гарантират 99.9 процента изправност на панела(справка упътванията на някой LCD та,същото го имаш написано и за DLP проекторите, че е нормално понякога да се появат черни точки на екрана, което не е дефект според тях ) така че винаги могат да ти се направят някъде на ударени за смяна!
    Какво да ти кажа, закони в България има, но кой ги спазва
    Нали знаеш, ако зависи от мене връщането и заменянето на дефектна стока, няма проблеми, но не зависи от мен.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

miro_vampiro, имам бивши колеги, които работят и в ТЕХНОМАРКЕТ, и в ТЕХНОПОЛИС. ПОЛИТИКАТА и на двете фирми е да не се връща стока, т.е. да няма рекламации. И доста хора са се опарвали особенно от Техномаркет и ПАН СЕРВИЗ. Аде няма да разправям, но доста хора наврмето са ми се оплаквали.
    Понеже за да ми рекламират някаква стока, поне 50% минава през мен да я преценя и аз определям на място как да се процедира- замяна или кредитно и да си купува друго, клиента каквото реши. Ако по някакво мое решение или на търговският оправител решим да откажем рекламация, което е рядкост(все пак доста боклуци продаваме ;-) ), повечето клиенти търчът в Комисията за защита на потребителя. Не знам дали си имал работа с тях, но глобите им са доста солени. И са прави хората. Сега друг въпрос е колко от клиентите са достатъчно благоразумни и си четът USER MANUAL-а. По новият закон ПРОДАВАЧА ОТНАСЯ ВСИЧКО. Така че няма къде да се бяга, колегата много правилно ти е посочил тези точки от закона. Пък и бих казал, че на ден рекламациите в един наш магазин са колкото всички рекламации в двата маркета взети заедно, за една седмица. Много рядко се връща клиент. Но пък и какви клиенти има човек може да падне и от смях, и от яд или от умопомрачение.
    Относно Шарпа мдам има си компонентен преходник от RGB към D-SUB. В комплекта на веки телевизор е, но кой да помни какво има вътре в окоплектовката.
    radioton, както ти казах и по-горе, както ти каза и miro_vampiro има кабели в единият край са DVI в другият са HDMI и така си връзваш компа към Тв-а. Щеше да минаваш да гледаме ШАРПА със Стейшъна. Къде се загуби??? Утре пак съм на бачкане от 10 до 19. Звънкай един телефон и идвай да гледаме.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей LUDIA
    ясно ми е за законите, но нали знаеш, от мен, тоест от нас консултантите в повечето случай не зависи нищо
    За политиката на фирмата, може и да си прав, не знам, но аз винаги съм се опитвал да помогна на клиента в такъв случай, с изключение на някой случай. Един такъв,2 жени си купили Панасоник HT885 домашното кино, НЕ прочели и упътването и идват да ни го връщат, защото видиш ли, не му свирили всичките колони при слушане на музика и тн, мноого се ядосах, караха се на управителя, и накрая им го върна, а аз после му се накарах на него! Обяснихме им че могат да се слушат с натискане на едно копче, ама това трябвало да им го кажем в началото още, лелле още се дразна като се замисля за това Така че знам за какво говориш.
    radioton ходи да видиш Sharp а да кажеш после как се представя
    Приятен ден и приятна работа на всички

13. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Брошурата на метро е объркана!!!Резолюцията е посочена,като 1366/768,а както вече стана ясно Р серията на Sharp е със специфична такава от 960 x 540!!!По руските форуми и он-лайн магазини,моделите са заявени като произведени в Испания.
    Между другото да попитам отново,каква е цената на 37" модел ?
    Второ:какво означава 20 години гаранция на дисплея от производителя/справка-брошурата/?

14.  

15. Тук е от
    May 2006

LUDIA,
    абе приятелю! Къде спомена думата ПАН СЕРВИЗ, че ме влудна! Тия там са абсолютни професоро-малоумници!!! Всичко друго, но не и сервиз.....

16. Тук е от
    Sep 2006

Здравеите вчера си взех един ШАРП 32 от метро като му настроих каналите на канал 1 и бтв не излезе говор някои може ли да каже как се донастроива звука,

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

niko1975, вземи си USER MANUAL-a и погледни на ръчно търсене на програмите, от там за самият канал сменяш само стандарта на звука DK в BG или обратното.
    moderator_S, точно това ихах впредвид, добре че по новият закон максимум 30 дена може да седи в сервиза едно изделие и после се подменя с ново, а не като преди ами докато ви дойде часат или тем подобни. Клиенти ми са се оплаквали от 40-50 дена срок на оправяне на ДВД плеър и подобни.
    miro_vampiro, знам точно, наскоро имах такъв подобен случай, само че ставаше сума за едно радио-касетофонце за 60 лева на WATSON. Пак така идват семейство и жената почва да реди: "Вие тука в това Метро само боклуци продавате", следователно аз я питам най-учтиво, "какъв е проблема", а дамата "ами бътона PLAY на касетката не ще да работи и само се връща в обратно положение. Бутнах аз 1-2 пъти мдам, така беше, и викам да го огледам и да видя дали всичко друго си работи. Пускам и чувам, че се върти диска, отварям вратичката и гледам техният един диск с някакви записи. Дадох им го и си викам на акъла я пак да видя аз за касетата тоя проблем, отварям за касетата и какво да видя. Вътре се мъдри една касетка със превъртяна лента до края(както се сещате това за 60 лева няма авто ревърс) и много ясно, че като се натисни плеят като няма лента ще се върне копчето. Показвам го и на двамата да видят за кви глупости се правят на интересни(по точно жената мъжа през повечето врем си мълчеше). Обръщам касетата и превъртам малко напред и им го пускам да чуят и видят че всичко работи. Отговора беше: " ами вижте сега, аз съм лаборантка, но помежду другото се занимавам с търговия и от тея неща въобще не разбирам, тя дъщеря ми се занимава с него", следва друго оплакване, че видите ли моят колега който бил на смяна, то хубаво им го проверил дали работи всичко(радио, касета и CD) ама не им го бил проверил на режим ЗАПИС !!! И тогава ми падна пердето, викам той колегата специално има празна касетка за да ви го пробва как рабжоти на запис. При все че освен ОПИСАНИЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, друго в кутията няма, но никой не чете. Та ходих, взимах книжка да им покажа как се правят записи и ги пратих да си ходят в тях и да се занимават. После с колежката от рекламации се смяхме 20 минути.
    n8852, относно грешката в книжката, се обадих в Сф, на който трябва и викам така и така това е грешка, от там отговора беше, че това била официалната информация от Интерсервиза. Аз им казвам, че това са лайна и глупости и че в упътването на всеки ТВ, в раздел спецификации си пише друго, и че в Интернет пише друго. Накрая отговора беше, добре де недей казва на клиентите, пък аз ще проверя какво е станало и къде е грешката. Викам си аз на акъла да ве да, докато проверите и ще е минала промоцията, и затова на всеки клиент, който ме запита по сериозно си му казвам каква е далаверата. По принцип в Метро Книжките има адски много грешки: неправилни снимки на продуктите, грешни уписания, грешни гаранционни срокове и т.н.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Благодаря на всички и най вече на LUDIA!
    Взех си 32" от Метро-София.Дори не го тествах в магазина,но мога да кажа,че отговаря напълно на очакванията ми.Разликата от по-големият модел е може би само оптична.Когато са един до друг на щанда е видима,но в къщи този ефект го няма.
    Менюто е интуитивно и не ми се наложи да прибягвам до упътването.Направи ми впечатление много бързият телетекст,за съжаление ми излиза с латински букви.Дистанционното е с нестандартна форма,но е много ергономично и удобно.ТВ е много добър за гледане на телевизия и DVD/прогресивно сканиране чрез D-sub адаптор,приложен в комплекта/.
    За цената си е добър избор.За големината също-винаги може да бъде преместен в друга стая.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 38 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе