georgebg, утре ще питам и за цена на 42XD1E. И ще пиша, яко желаеш може да минеш да се запознаем и да ми дадеш телефон и да ти се обадя като имам отговор. Не съм поглеждал гаранционните карти, но ще ги копирам и ще пиша. Относно изгорели пиксели никога не съм проверявал, защото всеки LCD и PLASMA, която продвам се тества на место, ако се види нещо, сменям, но досега никой не ме е питал за това. Инак имам компютър може да му пуснем сигнала към ТВ-то и да се тества с НОКИА МОНИТОР ТЕСТ или TFT TEST. За мен самата гарнция която дават 20 години на дисплея означава, че самият панел е тестван предварително преди финалното асемблиране.
PVV, разликата между дтарият модел full HD и XD, е че онзи идва от КАМЕЯМА 1 фабриката и е 7-о поколени, а XD е от КАМЕЯМА 2 и е 8 поколение. Но пак ще проверя. За да не се окаже, че ви лъжа бнез да искам. Относно МАЗАНЕТО и ЧЕРНОТО можем много да поспорим. Имал съм на рабато само гадни плазми с изключение на 2-3 модела. Ами разликата между тях и примерно 37P55E е от земята до небето. ОСОБЕННО В ЧЕРНОТО, където тея боклуци издъхваха, т.е. имаше само черно там където при LCD-о показваше и контури и хора. Пример: гледаме на 4 ТВ-а Евроспорт - състезание по SNOOKER(май така се пишеше), ами на гадните немаркови и на Панасоник PA50 се виждаше черно там където зад светлината бяха хората и трябва да има хора, но имаше само черно петно, докато при LCD-о си се виждаха очертанията на хората и можеше да се каже колко човека са даже. Относно мазането съм писал доста по темата в ТЕМАТА. Относно това ще палзмите дават по "прегрят" или "натоварен" цвят от повечето LCD, коото уморява доста очите, а на мен лично не ми харесват тея засилени цветове. Относно тоя 100 Хц
САМСУНГ, четох аз за него, ами какво да кажа, те това си половинчата работа. НА филми обража е УЖАСЕН, поради това, че самото подаване на ТРЕТИ кадър след всеки два прави някакво луди премигване при филми. Много-добре се държало в игри и подобни. На път са от САМСУНГ, но имат още хляб да ядът докато стане перфектно. Така че вземи си едно full HD да ти е мирна главата.
goro_burgas, какво разбираш под това, че нямал 16:9 формат. ТА самата мартица е изрязана по тоя формат. Не е14:9 нито 4:3, а си е 16:9 не те разбирам. Опиши точно какъв е проблема, за да можем да ти отговорим по ясно и пълно.
ukelichko, за КАКЪВ ЧЕП ми е гадното СОНИ като ОБРАЗЪТ му е МАЗЕН и не мога да го гледам, имал защити и подобни лайна. БЛЯ БЛЯ, да ти кажа от СОНИТО никакъв чеп за зеле не става. И поради това, че са големи отворковци, и за да им работи на 6 техниката трябва всичко вързано към него да ти е ПАК СОНИ. Какво е според тен това, извиване на ръце, само и само да си купиш техните ПО-СКЪПИ продукти, които са с нищо по-добри от конкурентите. ЕТО ТОВА. Много пъти съм писал колко съм отвратен от СОНИ и тяхната ценова политика. Пример: пускам му сигнал от ДВД плеър на Филипс с гаден 2 левов чинч 3-ка и пускам демото на Филипс, ами едно мазане не ти е истина; пускам същото само че през ДВД Сони, ами картината друга, почти няма мазане, какво означава това???? Само като му пуснеш цифроф сигнал само тогава няма проблеми с мазането или почти няма. Аде моля ти се, имам на работа един Филипс на 1,5 г. модел, ами 16 мц. или повече, АМИ НЕ МАЖЕ И НЕ МАЖЕ, какво да каже, каквото и техника да му сложа да му подава сигнал, няма проблем.