Страница 37 от 38 ПърваПърва ... 2735363738 ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

georgebg, утре ще питам и за цена на 42XD1E. И ще пиша, яко желаеш може да минеш да се запознаем и да ми дадеш телефон и да ти се обадя като имам отговор. Не съм поглеждал гаранционните карти, но ще ги копирам и ще пиша. Относно изгорели пиксели никога не съм проверявал, защото всеки LCD и PLASMA, която продвам се тества на место, ако се види нещо, сменям, но досега никой не ме е питал за това. Инак имам компютър може да му пуснем сигнала към ТВ-то и да се тества с НОКИА МОНИТОР ТЕСТ или TFT TEST. За мен самата гарнция която дават 20 години на дисплея означава, че самият панел е тестван предварително преди финалното асемблиране.
    PVV, разликата между дтарият модел full HD и XD, е че онзи идва от КАМЕЯМА 1 фабриката и е 7-о поколени, а XD е от КАМЕЯМА 2 и е 8 поколение. Но пак ще проверя. За да не се окаже, че ви лъжа бнез да искам. Относно МАЗАНЕТО и ЧЕРНОТО можем много да поспорим. Имал съм на рабато само гадни плазми с изключение на 2-3 модела. Ами разликата между тях и примерно 37P55E е от земята до небето. ОСОБЕННО В ЧЕРНОТО, където тея боклуци издъхваха, т.е. имаше само черно там където при LCD-о показваше и контури и хора. Пример: гледаме на 4 ТВ-а Евроспорт - състезание по SNOOKER(май така се пишеше), ами на гадните немаркови и на Панасоник PA50 се виждаше черно там където зад светлината бяха хората и трябва да има хора, но имаше само черно петно, докато при LCD-о си се виждаха очертанията на хората и можеше да се каже колко човека са даже. Относно мазането съм писал доста по темата в ТЕМАТА. Относно това ще палзмите дават по "прегрят" или "натоварен" цвят от повечето LCD, коото уморява доста очите, а на мен лично не ми харесват тея засилени цветове. Относно тоя 100 Хц
    САМСУНГ, четох аз за него, ами какво да кажа, те това си половинчата работа. НА филми обража е УЖАСЕН, поради това, че самото подаване на ТРЕТИ кадър след всеки два прави някакво луди премигване при филми. Много-добре се държало в игри и подобни. На път са от САМСУНГ, но имат още хляб да ядът докато стане перфектно. Така че вземи си едно full HD да ти е мирна главата.
    goro_burgas, какво разбираш под това, че нямал 16:9 формат. ТА самата мартица е изрязана по тоя формат. Не е14:9 нито 4:3, а си е 16:9 не те разбирам. Опиши точно какъв е проблема, за да можем да ти отговорим по ясно и пълно.
    ukelichko, за КАКЪВ ЧЕП ми е гадното СОНИ като ОБРАЗЪТ му е МАЗЕН и не мога да го гледам, имал защити и подобни лайна. БЛЯ БЛЯ, да ти кажа от СОНИТО никакъв чеп за зеле не става. И поради това, че са големи отворковци, и за да им работи на 6 техниката трябва всичко вързано към него да ти е ПАК СОНИ. Какво е според тен това, извиване на ръце, само и само да си купиш техните ПО-СКЪПИ продукти, които са с нищо по-добри от конкурентите. ЕТО ТОВА. Много пъти съм писал колко съм отвратен от СОНИ и тяхната ценова политика. Пример: пускам му сигнал от ДВД плеър на Филипс с гаден 2 левов чинч 3-ка и пускам демото на Филипс, ами едно мазане не ти е истина; пускам същото само че през ДВД Сони, ами картината друга, почти няма мазане, какво означава това???? Само като му пуснеш цифроф сигнал само тогава няма проблеми с мазането или почти няма. Аде моля ти се, имам на работа един Филипс на 1,5 г. модел, ами 16 мц. или повече, АМИ НЕ МАЖЕ И НЕ МАЖЕ, какво да каже, каквото и техника да му сложа да му подава сигнал, няма проблем.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

мерси предварително, направо може да се отбия , поне да се запознаем
    иначе за 37" тук има отзиви :
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=437300
    ... или да обобщя - като цяло много добри отзиви и невероятен черен цвят, който оценяват хора минали през доста други марки (нещо което на нас за съжаление не може да се отдаде - ние май избираме ТВ като за цял живот ... голямо чудене

4. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Благодаря на georgebg и LUDIA за вниманието ,което ми отделихте. Мисла ,че вече съм се хвърлил в дълбокото и дано да не съжалявам. Напред някой писа че Шарповете имат 4:3 формат .Мислех да питам един продавач в Интермаркета , но като видях киселата му физиономия се отказах. LUDIA , ако може при теб да поръчам ще прескоча до Варна ,поне да знам ,че съм коментирал нещата с професионалист. На доста места такива струва ми се няма.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

georgebg и PVV, ами отбийте се, ще ви помогна с каквото мога, за поръчването проблеми няма. Ще ви покажа и ще ви обесня каквото мога и каквото знам от личен опит. И PVV, не е нужно да пускаш 2 еднакви поста ;-). Явно нещо се е объркало, ще го оправят модераторите.
    Относно burn in, ghost или persistent image не е само проблем на Пламсите, но и на LCD екраните. Виждал съм го и на двете, като се почвяват след дългото седени на 2 или повече доста различни един от друг образ за повечко от 8-9 часа без да се мърдат, например:нямам време да пусна скапаното ДВД на repeat и като го забравим няколко дена по 3-4 часа без да пуснем филма и ето хоп, менюто на диска се е отбелязал на дисплея. По принцип не е опасно, защото с времето тоя ефект се оправя, ако се хване на врем и се пусне някакъв динамичен образ малко по-дълго. В съвременните плазми и LCD има в сервизните менюта такава опция, която пуска на черен фон бързо бели линии и обратното, като този ефект в домашни условия може да постигне с НОКИА МОНИТОР ТЕСТ.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Djmetal бягай да ти сменят телевизора докато е време, и следващия път гледай още отначало за пиксели, ако първите 7 часа от експлоатацията на телевизора няма проблемни пиксели, и занапред не би трябвало да има !

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от Djmetal
    Взех си SAMSUNG LE-32R71W, лошото е че му цъфнаха два пиксела за около 4 дни гледане по няколко часа на ден.
    Оня ден ходихме с един приятел да купува LCD за дъщеря си, окото веднага ми се залепи за Samsung LE-32N71B, цветовете наистина му бяха здраво напомпени и от 3-4 метра телевизора просто грееше, но като го погледнах отблизо имаше изгорели пиксели, а беше на няколко дена само - явно пикселчетата не са издържали "овърклока"...

8.  

9. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Взех Philips 32" 5331 защото по последна информация от Интерсервиз Sharp-ове ще пристигнат неясно кога след Нова Година
    Първите ми впечатления са\ положителни, със съвсем малко забележки. Има черен цвят когато намаля яркоста малко под средното, но тогава образа е тъмен. Когато го позасиля черното не е точно черно, но не дразни. Липсата на аудио изход (освен за слушалки) както и на VGA вход ме изненада, но се компенсира с 2бр. HDMI. Гледам го от 2.8м. През деня няма проблем с контраста, но вечр (тъмна стая) направо ще ми извади очите, не мога да си представя как ще се държи следващия модел 7331 който има двойно по-силен контраст. Опитвах с различни комбинации на яркост, контраст и цветност, но продължава да ми изморява очите, опитах и със запалена лампа в другата стая...не помага особено.
    Има ли някакви правила или "правилна" комбинация между тези настройки?
    Довечера ще му включа компютър през HDMI и като го поизтествам ще пиша още.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

breiii, честита ти покупка. Да си го ползваш със здраве. Относно гледането на тъмно поне при Шарп и сони са решили проблема радикално, имат си оптичен сензор, който при намаляне на светлината в стаята автоматично ти намаля и яркоста или задната подсветка. Другото решение, като за теб което е в настрокийте на картината нали има поне 3-4 режима на картината, примерно: ЕКО, СТАНДАРТЕН, ДИНАМИЧЕН и ползвател. Ами виж как ще е като въртиш тези готовите на тъмно. За тях си има отделен бутон на дистанционното, както и за звука. Ако никой от готовите не ти върши работа, си правиш ти един профил на картината за през ноща и си го сейваш. Така когато си легнеш и загасиш лампата си пускаш режима, който ти си направил и готово. С друго в момента не ми идва на акъла как мога да ти помогна.

11. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Благодаря LUDIA, опитах ги записаните (още не съм стигнал до собствен профил), но за да ми харесва образа явно усилвам повече контраста и ми изморява очите, изключих една екстра (контраст+) и малко се пооправи, но все още свети като крушка . Както обещах ще напиша и впечатленията си от гледане през компютър. Много време ми костваше докато разбера, че като активирам full screen опцията (досега винаги така съм гледал) образа става 4:3 и е силно деформиран. Windows XP, nVidia 7600GS, последен драйвер от nVidia. И чак когато го изключих образа си стана какъвто е на филма (16:9). Друго което ме озадачи е, че когато съм дал резолюция на ТВ-то по-малка от 1164:768 (приблизително), филма е в прозорче съответстващо на резолюцията, но и над тази резолюция отново става в прозорец който не изпълва целия екран . Все едно това е физическата резолюция на екрана, позволява ми разширяване до 1920:1080 (приблизително) и в десктоп режим се вижда добре. Нямах достатъчно време снощи за да си поиграя с ХД филм, но довечера и това ще пробвам.

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Вчера минах през Метро , но се разминахме нещо с LUDIA... а имах опашка с мен и не можах да изчакам по-дълго ... нищо друг път.. и без това реших да премина в изчаквателна позиция и ще споделя моите прочини:

- от всичко което гледах (изгубвайки 3-4 часа и поослепявайки за ден-два ) и четейки поне още 2 пъти по толкова в нета стигнах до извода че представянето на Sharp е най-добре (поне за сега, а както изглежда и за вбъдеще ).
    - Точно това ме накара да отложа самата покупка, а именно:
    1. във avforums.com се съобщава за някой бройки на които се появяват светли вертикални ивици, което е видимо само при игра от xbox или др. конзоли, но все пак хората затова ги подменят, а тук не ми се мисли какво приключение би била подмяната...
    2. очаква се да излезе новата серия HD1E, която според мен ще е вече тотално приемлива - ето и линк към очакваните параметри http://www.abtelectronics.com/images..._SpecSheet.pdf
    (няма да коментирам параметрите) като се споменава във форумите и евентуално наличие на HDD, разбира се всичко ще стане ясно на 7.01.2007 на изложението CES където ще бъдат анонсирани новите модели и всичко ще се изясни.
    в тази връзка се очаква да се появи и 42" модел около април месец от новата серия, за 37" нищо не се споменава (е имам време да събера още някой друго евро за 42" )
    Мисля че тази серия ще е и смисъла и възможностите на новия завод и 8-мата генерация LCD.
    3. Цените - всеки казва че цените след нова година ще се вдигнат - може да обсъдим аргументите , но аз не мисля точно така - при LCD-тата не се очертава да е много натоварваща продуктовата такса (или както там се казва), защото тя е на кг. , а за митата не съм много наясно - рових се , не открих да има в този сектор някакви изменения, ама може и да не съм догледал..... факт е все пак , че 37XD1E се продава в Англия на 1000-1100 лири, в Германия на пръв поглед около 1700EUR ... - разликата в това отношение с БГ не е голяма в момента (няпомням че в момента в Интермаркет , цената е 3899, с подарък DVD Sharp и 3% доп.отстъпка при плащане в брой ... бтв в Добрич ги има още - явно тука няма кандидати ) не намирам и причина разликата да нарастне след като влезнем при гореспомянатите страни и сме на техните условия

Всичко това са моите лични причини да отложа покупката още съвсем малко , разбира се има и две възможности за промяна:
    - не успях да разговарям с LUDIA, което може и да промени мнението ми , защото той доста е чел и има много голям реален опит с този род техника (а аз само зяпам и не смея да пипна )
    - ако случайно намалят в МЕТРО изложения 46XD1E - ами той толкоз се е амортизирал вече , толкоз хора блеят всекидневно пред него, кашлят , пипат ...не е за разправяне .....
    та към 2к надолу ме устройва и го грабвам и забравям за горните разсъждения

13. Тук е от
    Dec 2002

Телевизора е за майка ми и тя каза, че нищо не виждала и че не и пука, че има изгорели, ако станат повече тогава ще го макнем да го сменяме.То наистина не се забелязват от мястото на гледане, ама все пак давам инфо тука да се знае че горят . Миро при колко изгорели пиксела ги сменят, ако говорим за продължителна експлоатация, на мониторите искат минимум 3.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте пичове, да се похваля преди седмица си взех LG 26LC2R за 1400лв, малък е ама ми залепна на стаята и от 2.80м го гледам, харесва ми. Вързал съм го с компютъра през RGB за сега щото ще слагам видеокарта с DVI изход и ще вързвам с кабел DVI към HDMI. Какъв е проблема обаче, модела няма два тунера а има PIP през компютър и какво става като му пусна компютър на цял екран и избера ПИП ми излиза телевизията в малкото екранче но немога да ги обърна компютъра да слезе на малкото а телевизията на големия. Компютъра ми се появява от ляво като основен а телевизията от дясно и няма звук ня телевизията. Лудия каза че левия екран е основен и неговия звук се чува а на десни я не, ама немога да го оправя бе хора, лудия обеснява ама немога мамка му. да не би да иска сигнала от компютъра да се подаде през HDMI входа или цялата работа е от настройките на компютъра. Владе батко няма как мая ще идваш в къщи да го оправиш тъкмо тука за разни Нокия тестове чета да ги направим и тях. А и между другото хора си взех една оптична клавиатура на ТРУСТ с вградена мишка/голяма екстра/ и си цъкам от леглото без да мърдам, направо супер. Само това с смяната на картината при ПИП да стане и ще бъде невероятно. Живи здрави на всички и весел празник желая, да знаете най важното е вътрешното удовлетворение от покупката защо все пак всеки си има различни преоритети и важното е да става за това за което го иска. Лудия, извинявай батко вече на главата ти се качих направих пътека до метро ама ти си моя човек няма как, в техномаркет хората казват неможем и това е!

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

http://www.tradenet.sharp.co.uk/file...C46XD1E287.pdf , това е линк да си изтеглите упътването на XD1E серията, 46/52". 12 Мб е, но е пълно.

17. Тук е от
    Dec 2006

След доста четене тук SHARP ще е тв-то.Спрял съм се на 3 модела,а именно 32GD8E,32BT8E и 32GA9E.Въпроса ми е разликите между 1и2 модел аз не открих такива,и дали си струва +300лв за третия като при него само някаква или някакав truD чип или система е разликата,и за какво е той? И LUDIA моля за цените при теб и дали ги имате в наличност,в интера са 2199 за първите 2 и 2499 за третя.И дали първия модел ще е по-евтин ако е GA без цифров тунер?

18. doc
    doc е офлайн

Тук е от
    Dec 2006

Някой има ли впечатления от следния модел LCD : JVC LT32R71BU. Използвах търсачката, но не открих нищо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 38 ПърваПърва ... 2735363738 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе