Страница 35 от 38 ПърваПърва ... 253334353637 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Здравейте на всички! От скоро чета форума и искам да благодаря на всички които отделят време да понапишат нещо- мнение, препоръка, наблюдения.. Решил съм да си взема и аз плоско телевизорче, обикалям магазините и ги съзерцавам, ж общи линии всички ми изглеждат еднакви. Спрял съм се на 2 модела: NEO TF-3708 LCD 2 и NEO PDP-42S2H. Първото е LCD a второто плазма. Нека ако някои има наблюдения или може да изкаже някакво професионално мнение да ми помогне да реша. Сякаш плазмата ми харесва повече.. Ако може да не коментираме че било измислена марка и да се добавят още пари за "хубав" защото няма откъде да ги добавя Мерси!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2006

Уважаеми съ-форумисти и по специално колега Ludia!
    Придобих усещането, че съм разбрана леко неправилно, т.е. по никакъв начин не съм искала да засегна някого с предишното ми изявление! Идеята ми беше, да не се набутвате (набутваме) за скъпи модели на известни марки, защото истинските неща са там- отвъд, а тук са бледи копия - имитации на тези модели. Както правилно написа по-горе друг наш колега, уж ъгъла бил едва ли не 180 градуса на ТФТ-то, ама не се виждало и на 90. Както и много други неща, за които пък аз писах преди. Затова според мен, е много по-добре да се вземе куча марка - но истинска, отколкото фирмено - за изтока. Двойно-тройната разлика в цената едва ли си заслужава. Имам ЦРТ - Панасоник 29", произведен в Англия, който за мен тогава бе върха на технологията! Няма Турско, няма Корейско! С една дума АНГЛИЯ! Да, ама се скапа още в гаранция, която не ми я признаха! Имало импулс по кабелната! Да, ама от 3 ТВ-та в къщи, само този гръмна. После му отказа да приема сигнала от дистанционното и трети път го носих заради изчезналия звук. Няма що- фирмен продукт!
    Днес си взех Нео плазма 42" от МОЛ-а на Стамболийски. Както колегата blau правилно забеляза, и там веднага ми предложиха да дам още 500 лв и да си взема нещо "истинско", в случая - Панасоник. Ако ги имаш свободни пари - ок, ама ако ги нямаш?... Този Панасоник беше с по-ниска резолюция, но с по-добър черен цвят. Единствено само този модел. Другите около него имаха сиво-син "черен" цвят, а Нео-то сиво, но се гледаше много по-добре от сиво-синьото, дори към зеленикаво на останалите Панасоници! И само толкоз. При това Неото е с 2 тунера, които си ги въртиш както искаш. Пак се намери "специалист", който каза, че 2-та тунера не е никаква екстра, не случайно Фирмените ТВ-та я нямат. Каква желязна логика само! Сега си играх с това, невероятна екстра е, повярвайте!
    Казано най- общо в моя случай:
    Панасоника- 500 лв повече, по-ниска резолюция, липса на 2-ри тунер, но по-добро черно, има автоматичен контраст.
    Нео-то - 500лв по-евтин, по-висока рез., 2 тунера PIP, PAP; черното-сивее, но само при сравнение, а сега в къщи изобщо не се забелязва. Смятам, че кантара е в полза на Нео.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

goro_burgas, имаме налични 37GA9E - 2 броя, но никакъв ни ми е проблема да звънна в СФ и да кажа трябват ми 1-2-3 броя за днеска утре. Склада на Интерсервиза е на гарата-10 км. Относно това какви размери на картината има, съм писал в по-горният ми пост, чети внимателно!
    За спецификациите на Тв ето:
    * Brightness: 450 cd/m2
    * Diagonal Size: 37" - widescreen
    * Image Aspect Ratio: 16:9
    * Image Contrast Ratio: 1200:1
    * Resolution: 1366 x 768
    * Series: Aquos
    * Technology: TFT active matrix
    * Viewing Angle: 176 degrees
    Backlight Life: 60,000 hour(s)
    Connector Type: 2 x HDMI ¦ 1 x VGA input ¦ 2 x SCART ( 21 PIN SCART ) ¦ 1 x serial ¦ Component video input ¦ Composite video/audio input ¦ S-Video input ( 4 PIN mini-DIN ) ¦ Audio line-out
    * Output Power / Total: 30 Watt
    * Sound Output Mode: Stereo
    * Speaker(s): 2 x right/left channel speaker - 15 Watt
    * Speakers Included: 2 speakers
    * Depth: 30.4 cm
    * Height: 71.4 cm
    * Product Type: 37" LCD TV
    * Series: Aquos
    * Weight: 21.9 kg
    * Width: 92.8 cm

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    Деси аз сега ще ти отговоря на някой твой разсъждения:
    NEO PDP-42S2H предимства: 1024х768 резолюция, панел на LG , HD ready, 2 тунера картина в картината, меню на български език, пройзведено в Турция(заводите на беко)
    недостатъци: Няма черен цвят,близък до тъмно син да, но НЕ и черен, друго което според мене не е маловажно, при динамични сцени картината Играе, в превод, изсветлява и потъмнява, извод, най вероятно по слабо захранване
    За 2200 лв толкова, не е лош избор
    Сега какво можеше да се вземе за 2999 лв, е да даваш 800 лв отгоре ноо:
    Панасоник 42PV60EH 1024х768 резолюция, HD ready, 1 тунер, меню на български език
    предимства: ИМА черен цвят, кой каквото иска да ми обяснява но при липсата на един основен цвят страдат и другите цветове, при панасоника НЯМА такива проблеми, картината е превъзходна, цифровите филтри за обработка на картината(при НЕО то няма и помен от такива освен DNR ) си вършат работата страхотно
    Недостатъци: който види такива да ми пише моля ?
    Така че Деси моля те, има и маркови боклуци, но има и такива които работят превъзходно
    Избора си е твой, след като ти хареса НЕО то, да си го ползваш със здраве, както отбелязах по нагоре има си и предимства и недостатъци, все пак за 2200 лв толкова
    Приятен ден

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

здравей georgebg,
    значи аз съм на ИТВ и отскоро съм с Панасоник 37PV60 и мога да ти кажа че картината изглежда перфектна. Отначало беше една размазана на квадрати но тогава ми казаха да си взема истински скарт кабел и всичко си дойде на мястото.

7. Тук е от
    Oct 2006

днес си харесах Samsung 32N71 - с новата S-PVA матрица. Моля Ви за мнение. Шарпа изключвайки най-новите модели XD1 (които идват с по 1000- 1500лв по-скъпи) дали е по-добър. Питам защото няма как да бъдат поставени един до друг и да направя преценка. Единияе е в Метро, а другият в Техномаркет.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте! Рискувам да ви досадя и аз , но просто се нуждая от съвет и не мога да реша без помощ от вас. Колебая се между плазма Панасоник 42 PV60 и LCD Филипс 37 PF3321. Тук четох много добри отзиви за плазмата на Панасоник-а , а в Техномаркета ми хареса и LCD -то на Филипс - по-висока резолюция два тунера /PIP/ , и не на последно място - цената. LCD -то е с 600 лева по-евтино. Моля ви да ми дадете съвет кое си заслужава повече. Ще се гледа на Булсатком , от около 4-6 метра. Благодаря ви предварително!

10. Тук е от
    Dec 2006

Кво ще кажете за промоцията на НЕО ТФ 3208 LCD2 дали има черен цвят?Чудя се дали да си го взема ?

11. Тук е от
    May 2006

След доста ровене в интернет и във форуми като този въпреки ограниченото си свободно време отделих 2 часа за технополис и техномаркет.
    От техномаркет за пореден път се разочаровах защото почти всички продавачи са бездарни и ги мързи да си свършат работата ( сигурно някои си имат причини за това ) Добре че попаднах на едно момче което си беше взело компа за да прави проби на място през цифровия ДВИ.
    Оказа се че и той си е набелязал модели ЛСД до 2000лв.
    След проби на ЛЖ,Самсунг,Деу,Филипс. В друг мой пост съм ги писал моделите че даже и Сони ама е БОЗА. Филипса единствено извади 1280-768 75 херца обаче.За това си взех Филипса 32" лсд от ТЕХНОПОЛИС обаче 32ПФ5331. За тез пари е супер с достатъчно входове и изходи и достатъчно поне за мен екстри. Единствено като минус мога да отбележа че наистина няма чист черен цвят но това е болна тема за ЛСД поне в достъпния за мен ценови диапазон.
    Успех на колегите в избора им, но основно е да се гледа на място защото масово има изложени грешни данни за дадения модел както и бездарни продавач консултанти.
    ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

catana,
    щом ще гледаш от 4-6 метра си вземи по-голям екран, иначе и филипса ще ти свърши работа. Аз гледам от по малко от 3 метра 37 инчовата плазма и ми е идеално, но ако се отдалеча на 4 и повече метра вече ми изглежда малък екрана.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Интересна статия:
    Плазма остыла
    Цены на плоскоэкранные телевизоры в США за год снизились на 40%

Гэри Макуильямс

22.12.2006, №242 (1769)

--------------------------------------------------------------------------------

добавить отзыв 5 блоггерам письмо только текст

--------------------------------------------------------------------------------

Жесткая конкуренция на рынке плоскоэкранных телевизоров в США в этом году принесла радость покупателям и огорчение продавцам. Магазины американских ритейлеров остаются забиты плазменными панелями, несмотря на то что цены на них за год снизились примерно на 40%.

Когда Wal-Mart в конце ноября громко заявила о том, что собирается продавать роскошную плазменную панель Panasonic с высоким разрешением за $1294, крупнейший продавец электроники в США — сеть Best Buy выставила ту же модель за $1000, ниже себестоимости. По словам генерального директора Best Buy Брэда Андерсона, в тот момент, в День благодарения, это было необходимо. “Если мы предложим ту же цену, что Wal-Mart, мы проиграем”, — объяснял он.

Цялата: http://www.vedomosti.ru/newspaper/ar...6/12/22/118183

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от divxstore
    здравей georgebg,
    значи аз съм на ИТВ и отскоро съм с Панасоник 37PV60 и мога да ти кажа че картината изглежда перфектна. Отначало беше една размазана на квадрати но тогава ми казаха да си взема истински скарт кабел и всичко си дойде на мястото.
    и аз съм уж със скарт ама явно е нещо фалшив ... това ме обнадеждава донякъде

иначе как ти е образа на панасоника с 4:3 - трае ли се това разпъване на картината и дали се свиква , че това също ме притеснява..

и към LUDIA още едно въпросче - каква е цената на 42XD1E, и в крайна сметка ми се струва , че серията xd1 само на 46"и52" е най-ново поколение, защото 37" и 42" моделите имат контраста и реакцията на по-старите, само резолюцията е дигната ? има ли нещо такова или каква е причината за тази разлика ...
    бтв... как да те позная в това метро че поне намясто да ти досадя

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

georgebg, не знам каква е цената, нямам информация. Относно XD серията, не се тревожи и 4-те ТВ-а за 8 поколение. Според мен по-ниският контраст се дължи на самият размер на екрана, които са доста по-малки от 46/52" модели и там не трябва толкова силно осветяване за целият екран, ако ме разбираш какво искам да кажа. Но това е мое лично съждение, което може да е напълно неправилно. Ако си забелязал правилно и 4-те модела са на 6 секунди, но само 46/52 имат ACTION мод за 4 ms. Вероятно пак се дължи на прекалено големият екран или незнам, може би като върховите модели да е запазено само за тях, незнам просто гадая като млада циганка на боб.
    Инак за познаването като влезеш в магазина при Тв-те ще има само един "малък" човек около 150 кила с бяла мръсна престилка и обесняващ на някого нещо, ако ме няма питай за мен, ще ме извикат. Търси Владо.

17. Тук е от
    Dec 2006

Може ли някой да ми отговори какво означава "Картина в картината (PAP, PIP, POP,PAT)" например при плазма Панасоник TH-37PV60E, а също и разликата между вграден тунер и DVB цифров тунер.

18. Тук е от
    Dec 2006

LUDIA Здравей искам да те помолия да ми кажеш какъв LCD телевизор да си взема от ТехноМаркет или Технополис до 2000лв???Да има черен цвят как да разбирам дали има черен цвят пишели нещо или требва да гледам картината за да разбера???Който иска да ми помогне нека да пише че утре вечер отивам да си купя пък незнам още какъв да взема!!!!!Благодаря ви предварително хора!!!

PS А и да е 32" забравих да поясня

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 38 ПърваПърва ... 253334353637 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе