Страница 8 от 38 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro
    roumen68 кофти ти е нета, даже много, тия при вас лапат като за световно Е ако имаш път към София скоро, мини през магазина(това на лично ще се разбереме) да ти дам един HD филм да си го пуснеш на лаптопа вързан с комп, кабела към плазмата ти, да видиш качеството!
    miro_vampiro, Благодаря ти за поканата! Често пътувам до Сф, непременно ще се отбия да се видим! Ще се разберем допълнително. Значи този изход за монитор 5 пина на 3 реда е D-Sub? И се ползва с VGA кабел? В аксесоарите към Филипса имам DVI/VGA адаптор. Ако е така - остава да си намеря VGA кабел поне 5-6 метра и работата заспива Имам пуснат S-Video 5м до TV-то, но се усеща загуба на сигнала - картината е по-тъмна и червенее. Това е засега, лек ден

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    moris писал съм ти на лична!
    Иначе не мисля че са бракувани модели, няма как просто! За сервиза, нямам представа, може да проверя, но нали знаеш, по закон до 30 дена могат да го ремонтират, така че тук няма как да ти помогна, нямам връзки в сервиза Иначе ние сме в доста добри отношения със Самсунг, доколкото съм запознат сме дистрибутор за цяла източна европа.
    Така че заповядай, ще ги тестваме и тн, все пак ако можеш виж и предложението на LUDIA, за Шарп а, може и той да е добър, пък така ще може и на мене да ми кажеш как се представя дадения модел.

roumen68, ще се радвам да се видиме, когато минаваш насам, пиши една лична
    Иначе правилно си разбрал, ще стане така номера, а и все пак както каза, лаптопа ти е добър, така че ще ти дам и един HD филм да видиш за какво говориме на плазмата
    Приятен ден на всички, опа вечер де

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

moris, 960х540 означава, че имаш по-малко пиксли в един квадратен инч и самият пиксле ще е по-голям от този на екран с резплюция 1366х768. НО НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ КАРТИНАТА ще е по-гадна или нещо друго!!! Отиди в което и МЕТРО да е и виж сам. Който е от Варна идва и му слагам едно до друго 32" Бравия 1366х768, Шарп 37", които е със същата резолюция и 32" Шарп. Ще им пусна сигнал еднакъв и ще занулим настроиките. И ще се види кое е по-доброто.
    n8852, аз на работа имам 37" Шарп, но е в комплект с ДВД система на Шарп и цената е 3500 лева без малко. Може би реално цената е към 3100-3200 без системата. Стойката на цялата серия AQUOS не се върти, не се накланя и не се корегира по височина. Това го има само по LCD мониторите за компютри. Ако се вземе допълнителна стойка за стена те имат такива възможности, но цената почва за 32" модели и нагоре от 160 лв.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз лично все още съм за CRT телевизорите. Единствения им недостатък беше,че заемаха повече място. Наскоро правих ъпгрейд на домашното кино и поразгледах и телевизаорите и определено плоските телевизори са постигнали голям напредък. Гледах една 50" плазма Panasonic и определено бях впечатлен от коректността в цветовете, което им беше огромен недостатък. В момента съм с 36" CRT Панасоник и съм супер доволен, но до една година и аз мисля да мина по вашия път на тежкия избор. Определено по това, което чета напоследък, плазмата има малко повече предимства, особено ако се позлва за гледане на телевизия или двд. Ако става дума за включване към компютър, ЛСД-то има по-висока резолюция.
    За HDTV не се притеснявайте, плазмите си поддържат всички стандарти /1080i, 720p......

Единствения ми съвет при покупка на такъв тип техника е избирайте хубави марки. Избягвайте NEO, ELITE, BEKO, CROWN и други подобни. Те сстават само за стари, наложени технологии, като 14-21" тв-та, обикновени двд плеърчета и тн. И също така не мисля, че Метро е мястото за избор на такава техника. Нямат достатъчно квалифициран персонал. Поне докато се ориентирате, обикаляйте малките, специализирани магазини за техника. Там са доста наясно с нещата доста повече дори и от веригите хипермаркети за техника, които също са пълни с пълни профани.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей
    правилно се ориентираш, новите технологий напредват постепенно и е време вече да се минава на тях! Е трябва да имаш и малко парички, няма начин
    Ясно е че плазмите поддържат всички стандарти при HDTV, само че важното тук при тях е с каква резолюция е панела, избягвайте тези с 852х480, не че не стават, но по добре си е 1024х768
    Но не съм съгласен да избягваме марки като НЕО, БЕКО, ЕЛИТ и КРАУН , няма как да знаеш в кой завод са правени и с какъв панел са, примерно 3201 на НЕО е с панел на LG , и вярваш или не, работи доста добре за цената си, добре се държи и при бързи сцени и тн! Все пак това са евтини LCD та с прилично качество! Но всеки сам си преценява какво да вземе, и не съм тук за да налагам мнение, само давам съвети.
    Съгласен съм че по малките магазини в някой случай знаят доста, но пък аз работя в голяма верига, а мисля че техническите ми познания са на доста добро ниво
    LUDIA все пак резолюцията на Шарп а е ниска, колко милисекунди е ? Но както казах, докато не го видя не мога да коментирам как се справя

7. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Малко информация за модела:
    LC-37P55E
    Новая модель жидкокристаллических телевизоров SHARP из уже хорошо зарекомендовавшей себя серии P, оптимизирована для сигналов PAL и SECAM специально для европейского зрителя. Новый оригинальный дизайн Sharp. Доступны диагонали 37, 32 и 26 дюймов. Тюнер и все коммуникационные разъемы интегрированы в телевизор.Высококачественное изображение
    • широкоформатная PAL / SECAM матрица разрешением 960х540 пикселей
    • высокая яркость 450кд/м2 и контраст 800:1 благодаря использованию технологии Advanced Super View
    • технология Quick Shoot – четкое чистое изображение без размытия и дрожания
    • функция OPC – автоматически подстраивает яркость экрана в зависимости от условий освещенности в комнате
    • акустическая система - 2х10Вт, Nicam stereo и Объемного звука
    AQUOS – центр развлечений
    • подключение по SCART, HDMI, PC in (аналог RGB), Component (через D-Sub 15 pin) и RS-232C
    Время отклика матрицы 12мс
    Не секрет, что большинство ТВ изначально ориентированы на воспроизведение сигнала NTSC, используемого в США и Японии. Компания Sharp представляет новейшие телевизоры серии P, разработанные специально для европейского зрителя. Новая панель имеет разрешение 960х540, что соответствует сигналам PAL и SECAM.
    Разрешение новой панели Sharp полностью соответствует разрешению PAL/SECAM, поэтому сигнал воспроизводится на экране без доработок и сокращений.
    Панель телевизоров серии P имеет разрешение 540 строк, что составляет ½ от разрешения телевидения высокой четкости 1080i HDTV и ¾ от разрешения сигнала высокой четкости 720p. Поэтому высококачественный HD сигнал, как и обычный сигнал PAL/SECAM воспроизводится на экране телевизора четко и без размытия.
    Повече подробности на адрес:
    http://www2.moretosee.com/ru/

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Здравей
    правилно се ориентираш, новите технологий напредват постепенно и е време вече да се минава на тях! Е трябва да имаш и малко парички, няма начин
    Ясно е че плазмите поддържат всички стандарти при HDTV, само че важното тук при тях е с каква резолюция е панела, избягвайте тези с 852х480, не че не стават, но по добре си е 1024х768
    Но не съм съгласен да избягваме марки като НЕО, БЕКО, ЕЛИТ и КРАУН , няма как да знаеш в кой завод са правени и с какъв панел са, примерно 3201 на НЕО е с панел на LG , и вярваш или не, работи доста добре за цената си, добре се държи и при бързи сцени и тн! Все пак това са евтини LCD та с прилично качество! Но всеки сам си преценява какво да вземе, и не съм тук за да налагам мнение, само давам съвети.
    Съгласен съм че по малките магазини в някой случай знаят доста, но пък аз работя в голяма верига, а мисля че техническите ми познания са на доста добро ниво
    LUDIA все пак резолюцията на Шарп а е ниска, колко милисекунди е ? Но както казах, докато не го видя не мога да коментирам как се справя
    Тази стратегия "добро за парите си" никога не съм я удобрявал. Това за мен значи "Как нямаш пари си вземи тоз боклук". Не казвам, че всеки трябва да купува най-скъпото, но винаги е по-добре да отделиш малко повече пари или да вземеш нещо от по-нисък клас, но сигурно. Щом работиш в голяма верига предполагам знаеш с какво е пълен сервиза ви. Лошото е, че и "марковите" вече ги правят прекалено близо до България и там има доста издънки.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

miro_vampiro,

Имам проблем с извеждането на ТВ-то изображението на десктопа на лаптопа. Пуснал съм го тук като въпрос:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg203832

Вчера се видях с Ludia, но клиентите го дърпаха отвсякъде горкият, така че не можахме много да си говорим. Народа се е разпазарувал на телевизори А аз си търсех стъклена масичка за плазмата, че в Техномаркета най-евтините започват от 299 лв! Междувременно погледнах и прехвалените Sharp Aquos 32" и 37" LCD-та. Какво да кажа - не е лоша картината, но осезаемо отстъпва на моята плазма по контраст, цветове и движението на образа. Може би вече не съм безпристрастен, но това е което си помислих и то от пръв поглед още Явно за LCD-та са добри, но имат още да гонят плазмите.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    lazarus18 по моя информация до момента няма нито едно LCD на НЕО за ремонт, нито едно, мога да проверя като звънна пак,но засега е това положението, при положение че са продадени немалко бройки! И пак казвам, не са боклуци, в ценовия си клас бият модели на други марки, ако искаш вярвай, това си е твое право ! Все си мисля че модела 3205 е добър, и е 8 милисекунди, има всички екстри и тн ! Така че не можеш да ме убедиш че са боклуци.
    Един въпрос, ти какво ще вземеш, 32 инчово лцд, прехвалена марка, което маже за световно, има проблеми с захранването(няма да кажа модела ама е добър в ценовия си клас) или някоя марка, сглобявана примерно в корея с лого на нейзвестен пройзводител, която обаче работи доста по добре от прехваления модел, има същата гаранция и прочие, че и не маже при бързи сцени! Избора си го прави всеки, демонстрирах как 32R41 маже, докато 3205 на НЕО НЕ маже на бързи сцени, като цветове бяха еднакви, ъгъл на виждане също, самсунга обаче беше малко по контрастен! Така че, ако желаеш заповядай,. ще тестваме и ще си кажеш мнението
    Пак казвам, никого не карам да купува НЕО, Елит и тн, всеки сам си преценява! НО телевизор НЕ СЕ купува по марката, а по това КАК работи!
    Мисля че с това си съгласен
    roumen68 ей сега ще погледна темата ти

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Здравейте
    lazarus18 по моя информация до момента няма нито едно LCD на НЕО за ремонт, нито едно, мога да проверя като звънна пак,но засега е това положението, при положение че са продадени немалко бройки! И пак казвам, не са боклуци, в ценовия си клас бият модели на други марки, ако искаш вярвай, това си е твое право ! Все си мисля че модела 3205 е добър, и е 8 милисекунди, има всички екстри и тн ! Така че не можеш да ме убедиш че са боклуци.
    Един въпрос, ти какво ще вземеш, 32 инчово лцд, прехвалена марка, което маже за световно, има проблеми с захранването(няма да кажа модела ама е добър в ценовия си клас) или някоя марка, сглобявана примерно в корея с лого на нейзвестен пройзводител, която обаче работи доста по добре от прехваления модел, има същата гаранция и прочие, че и не маже при бързи сцени! Избора си го прави всеки, демонстрирах как 32R41 маже, докато 3205 на НЕО НЕ маже на бързи сцени, като цветове бяха еднакви, ъгъл на виждане също, самсунга обаче беше малко по контрастен! Така че, ако желаеш заповядай,. ще тестваме и ще си кажеш мнението
    Пак казвам, никого не карам да купува НЕО, Елит и тн, всеки сам си преценява! НО телевизор НЕ СЕ купува по марката, а по това КАК работи!
    Мисля че с това си съгласен
    roumen68 ей сега ще погледна темата ти
    Не споря, че има сполучливи и несполучливи модели от всяка марка. Признавам, нямам опит с LSD ili plasma. Мнението ми за тези марки е само при аудио и домакинска техника. Единствените Нео неща у нас бяха един 14" тв и една аудио система, които спечелих на един турнир по табла и побързах да ги подаря.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    ...Признавам, нямам опит с LSD...
    добре е, че нямаш опит с LSD

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    lazarus18 аз не съм казал че другите неща на НЕО струват, повечето не струват, лично мнение, и не бих си закупил от тях!
    Просто казвам че не всичко е кофти направено, има и сполучливи модели, това е важното, все пак замисли се, 37 инчово LCD за 2100-2350 лв, или 40 инча за 3000 лв,8 милисекунди !
    Както и да е, който каквото иска да си купува

И добре че нямаш опит с LSD, хехе, базик
    Иначе лошо е да казваш че LCD, и плазмата не струват, след като нямаш опит с тях, така подвеждаш хората! Едно време плазмите не струваха, но сега не е така.
    Айде успешен ден, и ако си от София, пиши едно лично, ще ти демонстрирам плазми, LCD, та и тн, да видиш как работят новите технологии и сам да прецениш кое струва и кое не
    Успешен ден на всички

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Здравейте
    lazarus18 аз не съм казал че другите неща на НЕО струват, повечето не струват, лично мнение, и не бих си закупил от тях!
    Просто казвам че не всичко е кофти направено, има и сполучливи модели, това е важното, все пак замисли се, 37 инчово LCD за 2100-2350 лв, или 40 инча за 3000 лв,8 милисекунди !
    Както и да е, който каквото иска да си купува

И добре че нямаш опит с LSD, хехе, базик
    Иначе лошо е да казваш че LCD, и плазмата не струват, след като нямаш опит с тях, така подвеждаш хората! Едно време плазмите не струваха, но сега не е така.
    Айде успешен ден, и ако си от София, пиши едно лично, ще ти демонстрирам плазми, LCD, та и тн, да видиш как работят новите технологии и сам да прецениш кое струва и кое не
    Успешен ден на всички

Не съм казал, че не струват, а че доскоро плазмите имаха проблем с коректността на цветовете, а ЛСД-тата все още си имат проблем с "мазането".
    Все пак мерси за предложението. Догодина мисля да сменям тв-то с плазма и може да се възползвам.

ПС. Чак сега схванах за LSD-to. Забавна грешка, но така се получава от постоянното превключване от cyr i lat.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

n8852, при мен 37" е на 1366х768, но за да не стане някакво объркване пак ще му видя днеска книжката със спецификациите и ще пиша.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    a Ludia и на какви пари ще е 37 цата?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 38 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе