Страница 6 от 38 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

@miro_vampiro
    Извини ме за невежеството, но колко е все пак full Hd резолюцията???

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

1920х1080 за прогресивно сканиране.
    1080p
    The debate over 720p vs. 1080i continues, but one thing is clear - a system that offers the best of both would be ideal. In other words, combine the high resolution of the 1080i system with the stable progressive scanning of 720p. The result is 1080p (1920 x 1080 pixels @ 60 Hz refresh). A very important aspect of 1080p is that it requires double the bandwidth of its lesser HD siblings 720p and 1080i. The SMPTE 274M standard defines the pixel frequency for 1080p/60 as 148.5 MHz; the digital bit rate is 1.485 Gbit/sec.

From its earliest days in the primordial cosmos of HD, 1080p has been the “holy grail” of HDTV developers. However, the technology to create and display 1080p images has been astronomically expensive until just recently. There are now a few 1080p displays on the market such as Sharp’s PN-455, a breathtaking 45” LCD monitor. More 1080p capable displays are appearing and many more are in development. А ето и линка за цялата статийка http://www.audioholics.com/techtips/...finitionTV.php

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Колегата пак ме е изпреварил, и ти е отговорил на въпроса !

5. Тук е от
    Sep 2003

Да, мерси за поясненията.
    Аз сам се насочих към Panasonic TH-50PV600 - за мен образа е изключителен! Много добро черно и добри цветове. Хубави градации в тъмното. Просто нямам забележки.
    Разликата с модела PV500 е осезаема! Срвнявайки ги с LG и Philips e много по-добре. Какво мислите?

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей
    Да, панасоника просто предава много добре, много добри цветове, черен цвят и тн! Заслужава си напълно !
    Е цената му е малко по висока от други 50 инчови модели, но има защо !

7. Member
    Тук е от
    Jan 2005

интересно инфо:
    http://www.neowin.net/index.php?act=view&id=34670 - plasma is in trouble.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

hihimor, това са исмукани от пръстите предположения. Само защото една КОМПАНИЯ като Сони е напправила грешният подход да разчита само на LCD панелите. Все още е много трудно да се каже кое ще победи, но едно е сигурно, при представянето на SED и OLED пред клиенти, е тогава ще видим голямата борба на стандартите. Относно BURN IN изображениета, еднакво се получават и на LCD и на PLASMA. Тове, че на СОНИ им се иска да е само с плазмите е хубаво обаче не е реалноста. Сони според много други компании и хора са поели по погрешният път-отричането на една технология за сметка на друга. Плюс обвързването им със САМСУНГ от 2 години насам. Лично на мен това ми казва едно, компанията губи позиции и всячески се опитва да остане на върхъ. Но ще поживеем и ще видим.
    Друг голям проблем е разликата в цените на LCD и PLASMA. При това да не забравяме, че все повече нови плазми с цена около 3500-4000 лв. са с резолюция 1024х768, а не със старата 852х480. Един качествен 40" LCD е на цена от 4000 нагоре.

10. Тук е от
    May 2006

В някакъв руски сайт бях гледал подробна презентация на Demo 40'Toshiba SED TV представен на японски форум за нови технологии. По информацията от тестването с няколко върхови модели за момента LCD телевизори на различни фирми, този прототип е изумил присъстващите с невероятно съвършенна картина и на 90% липсващи проблеми от наличните при сегашната LCD технология. Въпросът е дали така ще бъде, когато се появи официално на пазара.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

moderator_S може ли да дадеш линк към статията ако може да я намериш ?
    Че ми е интересно и на мен

12. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте,
    Бях се нагласил за някакъв LCD, но колкото пъти ги гледам в магазините, толкова по-не ми харесват, нещо все ми се струва че мажат, някви сенки се провлачват. Верно, че пиксела на плазмата от близо се вижда, но нали няма д асе гледа отблизо ТВ-то. Моля разбиращите хора да ми кажат все пак не е ли по-добре адна плазма от колкото LCD-то и ако може да ме насочат към някоя 42' плазма. А относно детайлите, знам ли, нали затова питам тук, щото не съм в час много. Може би да е HDTV, ще г освързвам с PC-то, но няма да го ползвам като монитор. Общо взето добра машина при оптимално съотношение цена-качество.
    Благодаря предварително.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей
    все пак ако си прочел темите тук и в hardwarebg.com/forum трябва да си добил някаква представа
    какво да вземеш, ако ли не, надали ние може да ти кажем какво е добро и какво не!
    Ти решаваш какво да вземеш
    Все пак търсиш 40 - 42 инча, добре, до какви пари говориме ? И това е важно в избора на плазма ?
    Иначе добрите 42 плазми започват от 3800 до към 5000 лв, така че избор има, важното е да ти хареса на
    тебе как предава.Ако си от София може да ти демонстрирам, ако ли не, обикаляй по магазините и гледай!
    Като ориентир ти давам 42PV600, също един Филипс плазма, един пич от форума си го е купил, също работил
    добре, виж в темата за 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си? модела е 42PF9966 !
    Това са добри плазми, с 1024х768 резолюция,(тоест добра) с добра цена са, и са доста добри модели
    С това може да ти помогнем
    Успех в избора

14.  

15. Тук е от
    May 2006

Миро, на този тест попаднах по време на почивка в един хотел. Там едно русначе цъкаше някакъв техен сайт, който незапомних. Sorry!
    Един съвет: Повярвай ми, нещата вече тръгват към реално подобрение в името на качество и цена в полза на потребителя!!!

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от moderator_S
    Миро, на този тест попаднах по време на почивка в един хотел. Там едно русначе цъкаше някакъв техен сайт, който незапомних. Sorry!
    Един съвет: Повярвай ми, нещата вече тръгват към реално подобрение в името на качество и цена в полза на потребителя!!!
    Върни се към началото на темата и прочети всичко за новите технологии и техните реални перспективи! Нещо пишеш в стила на spacedigital и започвам да вярвам в прераждането на Userite във форума.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Миро,

благодаря за препратката към моята сага с избора и покупката

В сайта на Технополис виждам че в страната само на 2 места са останали от този модел - Пловдив и София на Цариградско шосе. Надявам се че и там са преоценени на 3999 лв, нищо че в сайта пише все още 5699 лв.
    Адреса: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09012129

P.S. Между другото PHILIPS 42PF9966 има и много хубав дизайн - определено по-добър от Панасоник 42PV600, както и дори от новите модели Philips за по 9 бона! И това е не само мое мнение.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    moderator_S кофти че не помниш сайта, както и да е!
    roumen68 няма проблеми, все пак тук сме за да си помагаме!
    Значи за филипса, цената му била объркана в сайта на Техномаркет, тоест, по струва колкото ти казах, все пак провери
    като отидеш на място, и ако наистина работи по добре от 42PV600 го взимай, ако не, взимай смело 42PV600, и той е много добър избор !
    Хайде, отивай да гледаш и да взимаш нещо, и после да се похвалиш

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 38 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе