Страница 7 от 38 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Извинявам се, не Технополис, а Техномаркет. А на Филипса резолюцията в ръководството му я дават 1024x1024 a не на 768. Не пише дали е native или друга.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Офф, така е като работя много, ставам доста завеян!
    Взел си вече филипса, радвам се, хехе, важното е че ти харесва!
    Иначе native резолюцията и е 1024х768, спокойно, иначе шеше да гледаш квадрати като при плазмите с резолюция
    852х480!
    Плазмата ти си я бива, така че ползвай си я със здраве
    ПП, ако на твое място имах компютър, щях да си дърпам HD филми и да си гледам на воля!(все пак видеокартата ти трябва да поддържа 16:9 иначе филмите ще ти излизат с черните ленти отгоре! )
    Още веднъж честито

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Отново ти благодаря, Миро! Както ти писах вече - пожелавам ти и на теб скоро да преминеш от 29" на 42" Доколкото разбирам - работиш в Техномаркет срещу Метро, на пътя за Калотина?

Няма черни ленти - филипса има 6 формата на екрана. В режим auto например картината си е на целият екран и то без видимо разпъване, логото на програмата само се скрива след време - явно за да не прогаря пикселите, а ако субтитрите са твърде долу или нагоре - от дистанционното можеш точно да си ги наместиш.

Откъде да дръпна HD филми? Аз си гледам DivX филми от сървъра на интернет доставчика ми - голямо разнообразие и добро качество. Та ако филмчето е особено добро - конвертирам го в DVD (със субтитрите), записвам го на диск и го пускам на DVD плейъра. Картината се получава средно около 5 Mbps, a звука от 128 Kbps отива на 192 Kbps или повече, стерео или 5.1 канален - в зависимост как е оригинала DivX.

Тъй като съм с лаптоп - нямам голям избор на видео изходите - имам изход за външен монитор и S-Video. Мога да пусна S-Video до Филипса, но като че ли е най качествено както ти казах - записвам филма на DVD диск и после го гледам на DVD плейъра. Ако пък филма е трепач - записвам го на HDD на плейъра (160Gb) и след това за да гледам не ми трябва ни PC, ни DVD диск

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей
    благодаря за пожеланията, но няма да си купя плазма в близките 5 години Финансов Проблем хехе
    Иначе не работя в този магазин, в друг съм
    Иначе за форматите на картината на плазмата ти ми е ясно, имах в предвид ако пускаш филм със 16:9 формат от лаптопа към плазмата как ти излиза, но все пак новите лаптопи могат да пускат сигнала в 16:9 и филмите си се гледат супер.
    Така, HD филми може да дърпаш от торент сайтовете в БГ, има предостатъчно, голяма част от тях са преведени и тн, а все пак качеството на тези филми е доста по добро от на двд или DivX, тук резолюцията варира от 1280 на 744 до 1920 на 1080! Така че се сещаш за какво качество говориме. Обаче подозирам че лаптопа ти няма да се справи с HD филми с 1080i резолюция, но може да се справи евентуално с 720p резолюцията, която си е около 1240 на 740 или подобна, с която картината пак си е убиец, дръпни си един филм и пробвай! Само че с това S-Video пак нищо не правиме, ако лаптопа ти има D-SUB изход(за външен монитор) вържи го през него с плазмата и виж как се виждат тези филми.
    Приятен ден

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Здравей!

Е, не бъди песимист - до 5 години както падат цените - не плазма, ами може и холографен (3D) прожектор да си вземеш

Какво представлява този D-Sub изход? При мен е този стандартен изход за монитор, на 3 реда по 5 пина.

А няма ли начин да запиша HD на DVD формат? Колко е голям като Gb един HD филм? Проблем ми е, че интернета ми е ограничен до 16 KB/s, а това сигурно значи 2 седмици да го тегля. От сървъра си дръпвам DivX филм за 3 мин. Иначе видеокартата ми поддържа 1600x1200, а процесора ми е 3,06 GHz, RAM 512 Mb - може би ще се справи?

7. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте отново , днес видях ето тази промоция и след ровене по руски сайтове това което се предлага в Техномаркета ми се стори МНОГО примамливо, ако някой мисли че има нещо гнило нека сподели, че утре мисля да ходя по магазините и да зяпам, а ако ми и хареса, може и към 3-4 септември и да си го купя:
    SAMSUNG LE-27S71B цена с ДДС: 1,449.00 лв. код: 09023079
    -27" TFT LCD ТЕЛЕВИЗОР
    -HDTV READY
    -КОНТРАСТ 3000 : 1
    -ЯРКОСТ 500 CD / M2
    -PC РЕЗОЛЮЦИЯ MAX 1360 X 768 60 HZ
    РЕЗОЛЮЦИЯ НА ДИСПЛЕЯ 1366 X 768
    -8 MS ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ
    -HDMI / PC ВХОДА
    -DNIE ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА КАРТИНАТА
    -PIP ПРЕЗ HDMI И PC
    -СТЕРЕО ХИПЕРБАНТ ТУНЕР
    -100 КАНАЛА ПАМЕТ
    -SRS TRUSURROUND XT ЗВУКОВА СИСТЕМА
    ето и страницата: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023079

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

ПИЧОВЕ НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА КОПУВАТЕ ВЪОБЩЕ!!!
    От другата седмица влиза в МЕТРО промоция на SHARP AQUOS 32" 32PE55, на страхотната цена от 1798,80 лева КРАЙНА, при сегашна 2398,80, което е "само" 600 лева надолу. Утре ще знам дали нещо не е объркана цената, но все пак получавам книжката на Метро копирана и не вярвам да е нещо объркано. Ако е такава цената просто ги забравете тея НЕО и там подобни.
    moris, Самсунг не предлагам в момента(продавал съм), но моето мнение относно тая МАРКА е известна на всеки още повече, че доставчика е най-лайняният на пазара. Все пак докато не го видя не коментирам, видях онзи ден едно промо ревю с една игра на един Самсунг 42" LCD и ми хареса как се вижда, НО все пак е анимация, а всички знаем как по-хубаво се вижда на анимация отколкото на реален ТВ сигнал или филм. Има хубави показатели на хартия, но как ще се вижда е друга работа, както и със ПРЕХВАЛЕНИТЕ БРАВИЯ на СОНИ . Освен това докато не се сложат 2-3 много добри LCD панела един до друг не може да се каже кое е по-доброто.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Moris и Ludia,

Всеки си прави сметката какви пари може да задели, но моят съвет - ако щеш кредит си изтегли, но екрана да бъде поне 37". За кино атмосфера у дома, възприятие на детайла, потапяне в действието и т.н - голям екран! 32" са твърде малко за това. При 32" - научаваш за какво се разказва във филма, може да се кефиш на хубава картина и цветове, но това е. Aз ако имах достатъчно място - не 42", а 50" щях да си взема Но и при 42" усещам огромната разлика в кино-ефекта, спрямо 29", на какъвто бях доскоро. Колкото е по-голям екрана - толкова повече ти грабва вниманието и удоволствието от гледането е по-голямо. Ще направя едно сравнение: събере се компания, има хубава музика, пусната от някакъв малък касетофон, макар и надут до дупка. И никой и не мисли да да танцува, приказките си текат, всеки се надвиква с другият, музиката е като фон. Обаче някой докарва мощна уредба с баси дето ти разбъркват червата в корема. И тогава даже и заклетите кибици се изпотяват от танци, настроението е пъти по-високо от преди. Много е сходно с големият екран - и при двете се въздейства на възприятията и се увеличава удоволствието.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    roumen68 D-Sub а ти е изхода от лаптопа !
    HD на двд формат няма смисъл да запишеш, просто няма, то и двд то няма да го чете, освен ако не смачкаш картината до 720 на 576 което е безмислено ! В момента на пазара в чужбина има плейър на самсунг BD-1000 който чете HD филми, на скромната цена от 1000 долара, излизат и други в момента.За това си е най добре от приличен комп да гледаш такива филми !
    А какъв интернет имаш пък ти, какво е това 16 к, това е трагедия, аз за 15 лв имам 300 бг и 47 международен, при това с подземна мрежа.
    А иначе си прав, трябва си голям екран за кино, само чакам един приятел да си довърши ремонта и да слага проектора!

Така, аз и в края на годината може да си купя 37 инчово LCD, Но Не Ми се дават толкова пари, просто ще ми дойде в множко, но като се знам, току виж го направя.
    LUDIA няма да ми обиждаш НЕО, аз ги продавам тия дървета, хехе, сега сериозно, Самсунга е свестен, но говориме за LE-32R71B , харесва ми как работи, сравнен с панасоник, и тн, хубав е, виж предните им модели, R41 51 и тн, не ми харесват, мажат и тн, според мене имат и други проблеми, но както и да е
    Bravia На сони има готини цветове и тн, ама защо маже при 8 милисекунди трябва да ми обясни някой?
    За Шарп а цената му е доста добра според мене, може ли да дадеш линк с спецификации на модела, че чичо google не каза нищо, или съм объркал нещо или ти ?
    Приятен ден на всички

12. Тук е от
    Aug 2006

, ama вие момчета не си ли почивате след работа?? Мерси за отговорите. При мен парите са основния проблем, аз даже и 1000 нямам и мисля на заем да зема, така че 1449 лв. ми е крайното. За размера дали да е по-голям - хубаво , ама стаята не е голяма, така че няма кой знае колко място. Сега още съм си с един CTX-тринитрон тръба 17 и ми стига, но просто си мисля че офертата не е за изпускане. То даже ако го зема ше го оставя на наште поне 1-1,5 месеца, щото сега се местя.
    Та от утре (днес) почвам да обикалям и да гледам. Мен ме съмнява да не са доставили некви 3-качество SAMSUNG LE-27S71B , който въобще да не са по стандарта и за това сега да са толкова ефтини, защото 26' са 1899.00 , къде къде по-скъпи.

SHARP AQUOS 32" 32PE55 това звъчи примамливо и ще трябва да се погледне и за него, ама дали ще ги събера , айде лека че и аз трябва да стана в 6 35.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

roumen68, има хора на които ограничението им е 32" максимум! Така, че не винаги по-голямато е подходящо ;-)
    miro_vampiro, 8мс. но Grey to Grey, т.е. това е времето за средна реакция на дисплея от полуосветено положение на пиксела, минава се през напълно осветено и пак до полуосветено. Е за това като пусна самолетчето на ORACLE ор рекламата на PHILIPS и на бравията мажи като за световно. РЕАЛНАТА СКОРОСТ НА ДИСПЛЕЙ LCD се мери в BLACK to BLACK, т.е. от напълно неосветен пиксел, до напълно осветен и пак до напълно изгасен. Е там времето за реакция е двойно. И какво се получава накрая 8х2=16 мс. Е това е проста сметка, ако си обърнал внимани и при компютърните монитори същата работа я има, те го пишат 6 или мс., а той двойно повече. Относно цветовете на СОНИТО можем много да поспорим, бледи са, на екрана му липсва контраст и като цяло S серията са лйана. В една темата за 29"/32" съм дал характеристиките на 26" Шарп. на 32" са същите. Като цяло до 32" Шарп са с по малко пиксели на квадратен инч, но това не им пречи да са може би най-добрите LCD TV в момента(лично мое мнение или може би само в БГ ;-) ). Не опеделно цената е много добра, като се сметне че имам към 5-6 продажби на такива 32" на 2400 лева цена, при новата незнам колко клиента ще имам.
    П.С. moris ами, че плати половината телевизор на ръка и другата го вземи на изплащане за 1 година. Къде по лесно е така от колкото да даваш 1400-1500 наръка.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro
    А какъв интернет имаш пък ти, какво е това 16 к, това е трагедия, аз за 15 лв имам 300 бг и 47 международен, при това с подземна мрежа.
    Уви, това е положението в по малкият град. 16 KB/s или това е 128 Kbps, на месец струва 30 лв. И като цяло - живота в провинцията, особено насам към морето е по-скъп от столицата при това при по-ниски средни заплати. В Сф единствено автомивките са по-скъпи Сори за офтопика, лек ден

16. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    LUDIA няма нужда да ми обясняваш за Сонито, и аз не съм впечатлен от него, смешното е че дори и НЕО LCD тата, 3201, 3208 дето даже и милисекундите не им пише, ами не мажат като сонито, дооста по добре са, а новия модел 3205 не маже на бързи сцени!
    Иначе ще ги видя тия Sharp, но надали ще дойдат при нас ! Но все някъде ще ги има да ги погледна че са ми интересни
    moris както ти каза колегата, дай 1000 лв за начална вноска и останалите на изплащане, това е решението при теб, оттам нататък ти си реши какво да бъде, НЕО, Самсунг, Шарп, Панасоник и прочие !
    roumen68 кофти ти е нета, даже много, тия при вас лапат като за световно Е ако имаш път към София скоро, мини през магазина(това на лично ще се разбереме) да ти дам един HD филм да си го пуснеш на лаптопа вързан с комп, кабела към плазмата ти, да видиш качеството!

17. Member
    Тук е от
    Feb 2006

LUDIA,
    Отдавна чакам поевтиняването на Sharp и виждам,че момента за покупка настъпва.Мога ли да те помоля да провериш,каква ще е цената на 37" SHARP AQUOS 37PE55 и дали се върти стойката,за да мога да го гледам от две различни позиции/0-180 градуса/?Благодаря предварително!

18. Тук е от
    Aug 2006

Зарибих се и аз по този Sharp , обаче гледам характеристики на някакъв подобен на него - 32" (81см) LCD TFT телевизор, Хипербанд стерео тунер, Резолюция: 960х540, Контраст: 800:1, Яркост: 450cd/m2, Опреснение: 12 ms и ако е толкова ниска разделителната способност, не ме устройва. Днес обаче няма да мога да обикалям. Много ми помогнаха отговорите и целия форум за избор - т.е. човек трябва да ходи и да гледа с часове . А за парите и аз си мисля да платя 1000 лв. и после на кредит, обаче се пак човек си казва мога да дам толкоз пари, иначе не аз ще купя телевизора, а той мен. Разделителната способност ми е мн. важна, щото тел, почти не гледам - 10-20% от времето, свалям си филми или си купувам понякога DVD-та, повечето време мисля да го използвам като монитор, затова мисля и да си зема безжична мишка и клавиатура и от спалнята, пред монитора да ходя в хола пред LCD-то.

- ако някой вече си е купил или има наблюдение върху SAMSUNG LE-27S71B нека сподели, дали е доволен. Разбрах че сервиза, както и вносителя са кофти работа. ТА дали не са това некви бракувани и затова са на тази цена, щото да дам толкоз пари и да се окаже че не отговарят на характеристиките, ще е преебавака .

miro_vampiro нали при теб ги има тези LCD-та! ше мина да ги видя преди да им е изтегла промоцията! Ако е удобно кажи (пиши и лично съобщение) кога няма много хора и кой ден??

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 38 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе