Страница 26 от 99 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 1476

Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 10.12.2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    15
    #376

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Няма никакъв проблем това да е неговия телевизор, но поне обяснете всички всички положителни и отрицателни страни на този телевизор. За да не се окаже разочарован, че е очаквал едно, а е получил съвсем друго. Пък той ще си прецени сам кой е неговия телевизор.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    30
    #377

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Поразгледах и прочетох доста по въпроса преди да вложа тази сума за телевизор и наистина мисля, че съвета който ми дадохте тук е правилен. Като съотношение цена - качество (надявам се) този Филипс е най-добрият вариант за момента (поне за мен). Все пак неможе човек да очаква всичко за тези пари, а и за тези функции и качества които има мисля, че е един добър избор. Като го взема ще си напиша мнението, а и не е изключено да има някой друг въпрос, ноо всичко с времето си както са казали хората Благодаря на всички още веднъж, радвам се че пиша в един наистина полезен форум.

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #378

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Цитат Първоначално публикувано от FreeStyleR777
    Аз нещо не разбрах.. Преди 2 дни тук ми препоръчаха този модел на Филипс ---> http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09040826
    Значи ли, че ако го взема няма да мога да гледам HD каналите предлагани от кабелния ми оператор? Ако има някакви забележки моля кажете, че утре към обяд ще го купувам..
    НЯМА телевизор в продажба, на който да не можеш да гледаш цифрова кабелна телевизия, включително и HD Канали. Просто има модели, които ползват собствен тунер за целта, а на теб ще ти трябва външен такъв. ЕДИНСТВЕНИТЕ модели телевизора, които имат вграден тунер за цифрова кабелна ТВ+HD канали са няколко модела на Сони, най-евтиния от които е този:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038570
    Доколкото знам за допълнителния приемник за HD канали при кабелния оператор се плаща около 300 лева. Според мен обаче абонирането за тази услуга е пълен абсурд. За 300лв + 15 лв/месец (само за HD) получаваш общо 3 канала - National Geographic HD, Eurosport HD, на който през повечето време не се излъчва реално HD и Luxe HD, на който въртят само някакви безмислени клипчета.
    Ако смяташ, че това е интересна услуга мисли за HD тунери и тн. Това са цени на Евроком, а при Кейбълтел е по-скъпо.
    Моя съвет е да си вземеш сега телевизора, който си харесал, а след 2-3 години когато евентуално ще има някакъв нормален HD пакет може и да дошло време за смяна на телевизора и без това /по-голям, по-хубав.../

  5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    30
    #379

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Благодаря и на теб за разяснението, наистина ми беше от полза а предполагам и на още доста хора тук.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    15
    #380

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Благодаря на lazarus18 за разяснението, но имам една дребна забележка. Всичко, което каза е вярно. След 2012 година обаче всички излъчвани телевизионни програми трябва да са цифрови, което предполага увеличаване и броя на HD програмите дотогава. Като имаме в предвид, че времето, което остава е под 3 години, мисля че трябва да го съобразим с избора на телевизор. Защото според мен са малко хората тук, които си сменят телевизорите на 2-3 год. както предполагаш ти. Това е моето мнение, с най-добри чувства.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    81
    #381

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Цитат Първоначално публикувано от radex
    След 2012 година обаче всички излъчвани телевизионни програми трябва да са цифрови, което предполага увеличаване и броя на HD програмите дотогава. Като имаме в предвид, че времето, което остава е под 3 години, мисля че трябва да го съобразим с избора на телевизор.
    Не забравяй че живееш в Бг, цифровата тв изцяло до 2013 т.е. 4 пълни години са, сроковете я се спазят я не, а за HD ще почакаме още. Дотогава мераклиите ще гледат генерирани рекламни клипове в Техно..магазините, ще ахкат, а от кабела едва ли ще име ХД формат скоро. За ефира да не говорим. Мешавицата е татална. Нека си вземе тв който му е на сърце, според средствата да има цифров/и/ тунер/и/ ако може и толкова.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #382

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    radex, не бъркай преминаването на цифрова платформа с HD. Ti e sega 90% от които гледаш са преминали на цифров сигнал. Повярвам ми, още дълго време след 2012 ще си съществува аналогова кабелна телевизия. Операторите ще си приемат цифровия сигнал и ще го пращат по кабела до вас цифров както правят и сега. Знаеш ли колко малко са програмите в световен мащаб, които са HD в момента, а ние се движим години след тях. Сигурен ли си, че след 2-3 години пак ще ползваш цифрова кабелна? Ами ако преминеш към Булсат/ Ай тиви? Телевизор с DVB-S2 ли ще търсиш сега? Хората са го измислили - външни приемници. Сега искат по 300-400 лева за HD приемник, но след 2-3 години когато реално ще има поне 10-12 канала ще ги раздават без пари.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,654
    #383

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Доста от т.н. цифрови канали, които предлагат кабелните оператори са кодирани и няма да може да ги гледате с вградения тунер. При някои оператори проблема се решава с поставянето на специална декодираща карта ако ТВ-то има тази възможност, а при други оператори няма карта и декодирането се извършва във външния тунер доставян от оператора, който е пригоден от самия оператор за тази цел. Ефирните ТВ са толкова ограничена бройка, така че не вярвам скоро да представляват голям интерес, за да се възползва някой от ефирния цифров тунер.
    Силата и красотата на тези ТВ в момента, а за в България и още доста години, е само в гледането на HD материал свалян от мрежата или от Блурей (HDDVD) дискове. Когато масово се появят много ХД канали, както в САЩ тогава му мислете за тунери и т.н.
    И не мислете, че тези техники ще изкарат толкова време както старите ви преди години. Техниката все повече се прави да изкарва максимум няколко години и след това да се сменя. Или стандарти се сменят или пък технологичния живот свършва. Не е като едно време ТВ с тръбата да карат по 10-20г.

  11. Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    403
    #384

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Привет!
    Вчера вечерта се изтъпанчих с един списък от модели ТВ в Технополис, решен да не излизам без покупка
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037173
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037939
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038563
    Препоръчаха ми това, но без вашето мнение не посмях да импровизирам :
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039013
    Е, нищо не взех Гледах 42 LG 6100 - кофти работа. А бях отишъл за него. Разбит съм психически и физически! Това е равносметката. Два часа обикаляне и пулене в телевизорите и характеристиките им. Вече ми се дорева от безсилие! Помагайте, че ще си посегна! Или на някой консултант. В рамките на 1900лв искам да си взема нещо, с което да гледам кабеларка (спорт,National Geographic), някое и друго филмче от РС. Ще ми се да има и PIP. Плазма или LCD? Още се чудя. От съветите ви ще преценя. Разстояние от което ще се гледа? 2-2,5м.
    Благодаря на всички отзовали се! Като lazarus18 и hristoslav2


  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,654
    #385

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Хора, не разбирам защо правите такива драми и си докарвате толкова притеснения за някакъв битов уред. Хората са по-важни от уредите. В магазините сигнала ако не е ХД винаги изглежда зле. В къщи ще изглежда много по-добре в 99% от случаите. Като не можеш да избереш по съвети от форуми, избери този, който е с най-голям екран и ти харесва като го гледаш на живо и можеш да си го позволиш финансово разбира се. Това е. И аз уж бях подкован теоретично миналата пролет, но си взех съвсем различен модел, който ми хареса на място и беше по джоба ми. Не съжалявам. Е, не се вманиачавам да меря нюанси на черното и бялото. Пускам ХД филми от НТРС-то и съм доволен. Почти всички модели се справят с тази част. Иначе на мачовете гледам играта, а не цветовете на тревата и гащетата.

    И винаги има едно правило. С покупката на техниката и излизането от магазина и вече си леко прецакан. Защото винаги цената в близко време ще падне или ще излезе нов модел на същите пари. За това карай смело, взимай каквото можеш да си позволиш в момента и се радвай на живота.

  13. Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    403
    #386

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Цитат Първоначално публикувано от VanDan
    Хора, не разбирам защо правите такива драми и си докарвате толкова притеснения за някакъв битов уред. Хората са по-важни от уредите. В магазините сигнала ако не е ХД винаги изглежда зле. В къщи ще изглежда много по-добре в 99% от случаите. Като не можеш да избереш по съвети от форуми, избери този, който най-ти харесва като го гледаш на живо и можеш да си го позволиш финансово разбира се. Това е. И аз уж бях подкован теоретично миналата пролет, но си взех съвсем различен модел, който ми хареса на място и беше по джоба ми. Не съжалявам. Е, не се вманиачавам да меря нюанси на черното и бялото. Пускам ХД филми от НТРС-то и съм доволен. Почти всички модели се справят с тази част. Иначе на мачовете гледам играта, а не цветовете на тревата и гащетата.
    Хи-хи! Това бе за разведряване на сухите ми писаници. Но пък и немога да гледам високомерно на сумата, подлежаща на експортиране от джоба ми. Тъй че, ще се надявам на полезни мнения за намиране на пътечка в джунглата от телевизори!

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,654
    #387

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    В определен ценови диапазон, който можеш да си позволиш, повечето модели са със сходни характеристики. Гаранцията е почти една и съща. Вероятността за повреда е субективна и може да се случи на всяка марка. Ти ще го гледаш, така че трябва да ти харесва на теб. Горе-долу има написано достатъчно за моделите за всеки ценови клас. така че няма какво да се чудиш. Няма да направиш суперудар или пък да се поболееш, че нещо е станало.

  16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #388

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Като цяло, в общия случай си прав, но всеки си има определени критерии. Примерно дали панела да е лъскав или матов, дали да има кабелен тунер или не, дали да има USB, LAN, четец карти, да се върти ли стойката или не, дали може да се ползва наличното дистанционно с друга, вече притежавана техника, дали има нужните входове за да се свърже с наличната техника и тн и тн. Точно тези дребни детайли определят избора.

  17. Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    403
    #389

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Като цяло, в общия случай си прав, но всеки си има определени критерии. Примерно дали панела да е лъскав или матов, дали да има кабелен тунер или не, дали да има USB, LAN, четец карти, да се върти ли стойката или не, дали може да се ползва наличното дистанционно с друга, вече притежавана техника, дали има нужните входове за да се свърже с наличната техника и тн и тн. Точно тези дребни детайли определят избора.
    А в моя частен случай?

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,654
    #390

    Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009

    Твоят частен случай само ти трябва да го решиш. Ти даваш парите, ти ще го гледаш. Другите може само акъл да ти дават, но няма да ти го купят. Написано е изчерпателно за много модели. Както каза Лазарус18 гледаш за специфични подробности ако имаш специфични изисквания. Гледаш го лично на живо, ако може и с твой собствен видео материал ако си претенциозен. Избираш това, което ти е направило най-добро впечатление, вадиш парите и се хвърляш в боя.
    Аз харесвам това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037939 , но пък е 37инча, а другите са по-големи. Много е субективно. Последното решение е само твое.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 99 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. SAMSUNG 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Samsung телевизори
    Отговори: 207
    Последно: 15-09-09, 12:56
  2. PHILIPS 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Philips телевизори
    Отговори: 141
    Последно: 28-08-09, 13:56
  3. Отговори: 3
    Последно: 16-08-09, 20:10
  4. SONY 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Sony телевизори
    Отговори: 44
    Последно: 01-05-09, 18:17
  5. LG - модели 2009
    От pantsiani във форум LG телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 24-01-09, 13:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе