Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 113 от 443 ПърваПърва ... 63103111112113114115123163 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,681 до 1,695 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Интересно-а пробва ли да си направиш настройка на картината докато гледаше филма от компа?
    Обикновенно телевизорите имат една настройка на картината
    но има модели при които можеш да направиш настройка за всеки вход поотделно и тя да се запамети
    има даже модели при които с подаване на сигнал по HDMI-се подобрява черният цвят на картината
    съвета ми е да си настроиш картината за HDMI входа
    Може да си забравил за какво ставаше въпрос, да ти напомня. След като свързах лаптопа към ТВ с HDMI кабел и пуснах филм, картината потъмня до такава степен че едвам се виждаха някакви силуети. Като изключа връзката лаптоп-ТВ картината се нормализира в лаптопа. Какво трябва да се направи, за да не се получи това потъмняване на картината? Каквито и настройки на картината от лаптоп и ТВ да правя няма никаква промяна. Дали това потъмняване не се дължи на видеокартата или е някъде другаде проблема. Който има идея нека помага, предварително благодаря.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

По-скоро ми прилича на някаква опция, която умишлено да го прави с цел съхраняване на тока или да не пречи светлината.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Може да си забравил за какво ставаше въпрос, да ти напомня. След като свързах лаптопа към ТВ с HDMI кабел и пуснах филм, картината потъмня до такава степен че едвам се виждаха някакви силуети. Като изключа връзката лаптоп-ТВ картината се нормализира в лаптопа. Какво трябва да се направи, за да не се получи това потъмняване на картината? Каквито и настройки на картината от лаптоп и ТВ да правя няма никаква промяна. Дали това потъмняване не се дължи на видеокартата или е някъде другаде проблема. Който има идея нека помага, предварително благодаря.
    има друга тема за това-Свързване на LCD/Plasma към компютър
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35398.0.html
    пиши там-може някой да знае решението на проблема
    опиши проблема с повече подробности

5. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от tsanko
    Неможах да намеря нищо за LG 32LH3000. Някой може ли да ми каже дали е добър и как се справя с СД сигнал.
    Привет tsanko :-)
    искам да използвам твоя пост, за да напомня на новите потребители на форума що е SD сигнал :-) То е това:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Display_resolution
    По-точно е там, дето пише "SDTV". Другото, което не го пише, са резолюции от аналоговата телевизионна ера, влизащи през антенния вход, които (все още, засега) съществуват у ефирното и кабелно пространство в нашата мила, многострадална, 1300-годишна, хем почти-модерна, хем полу-ориенталска, влизаща с гърба напред в Европа, родна държава.
    Та, в тая държава се очаква скоро да се разпространява цифров телевизионен (ефирен, но и кабеларките не изостават) сигнал. Доколкото ми стигат наблюденията, повечето TV продукти, предлагани на пазара, се справят добре, много добре или чудесно с цифровия сигнал, подаван на цифровия им вход (HDMI) или на цифровия им тунер. Някои кабеларки вече предлагат карти, ако притежаваш DVB-C тунер на телевизора. Та...
    ...Ъъъ, на кого ще му пука, след броени години, за т. нар. "SD" сигнал? Подаден през аналоговия тунер?????
    Ммм?
    :-)

6. Тук е от
    Jul 2008

Вашето мнение за PHILIPS 32PFL5604H.Това модел 2009г. ли е.

7. Тук е от
    Mar 2009

Няколко думи за SAMSUNG LE-32B530. Първия вариант за избор беше PHILIPS 32PFL7803D, но се отказахме от него - на демото, което гледахме в магазина, на което се очаква картината да е по-по-най беше голямо мазало в движението, иначе статичната картина беше ОК. Може би настройките не са били подходящи, но това е. Друг (незначителен за повечето купувачи) минус на Филипса беше липсата на таймер за включване, нещо, което използвам много. Всъщност, както обясниха, имало таймер, чиито часовник се сверявал от телетекста на първия канал, и то ако не минава през цифровите машинки, дето ги дават кабеларките. Та взехме Самсунга.

Вероятно най-голямото предимство на Самсунга е цифровия тунер за ефирна и кабелна. Така цифровата машинка отиде за ТВ в другата стая. Най-общо картинката (МСАТ във Варна), която се получава е добра (гледана от 2.5-3 метра), но си зависи и от канала. Например на БНТ1 е доста зле, понякога минават едни хоризонтални линии нагоре-надолу, това не се забелязва при други канали и го отдавам на БНТ-то. Зле са и разните измислени канали, но те така и така не се гледат. Чужбинските канали, немските например, се виждат много добре. При движение малко замазва, но търпимо, и само ако се загледаш нарочно. МСАТ пуска и 5-6-7 HD канали, за тях няма какво да говоря, супер са във всяко отношение, дори и от 1 метър.

При натискане на бутоните на дистанционото малко забавя реакцията, може би под секунда. ТВ-то има три таймера за включване и може да се програмира за различните дни на седмицата.

Трябваше ми известно време да разбера как се настройват субтитрите на различните канали за излизат на български, но мисля, че схванах процедурата. Но нещо което не става - не мога да го накарам да запомни избрания език на говор на Евронюз - запомня го за момента, но ако сменя канала и се върна настройката вече е загубена и тече само оригиналния запис на предаванията, според това какво са снимали - на английски, френски, без отгоре да е превода.

Направи ми впечатление че на програма "0" не може да се записва канал, поне не цифров канал. Ако се натисне "0" се включва празен канал на анлогова ТВ. Също така ако натисна "1" се превключва на БНТ, например. Но ако отново натисна "1" се включва аналогов канал "1" (ако са програмирани аналоговите канали, ако не са се включва празен канал) и така се редуват веднъж цифров, веднъж аналогов.

Дистанционното е сравнително удобно, но има какво да се желае. Но това май е минус на всички сегашни дистанционни, не са много интуитивни, често използваните бутони са хаотично разположени.

Не съм пробвал връзката с компютър.

Имайте предвид, че не съм разбирко и съм нямал опит с други LCD телевизори.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2009

Здравейте!
    Поздрави за форума и благодарности за информацията, попрочетох доста ценни и насочващи неща.
    Та искам и аз да помоля за помощ при избор на ТВ.
    Засега ще го ползвам за кабелна (цифрова) и филми от компа. Няма да се ползва за монитор т.е. като си върша някаква работа или браузя и едва ли ще се играят игри от компа на него.
    Разстоянието, от което ще се гледа основно е горе-долу около 3 метра (на толкова ми е дивана в момента), но ще се гледа и от по- далеч, хола ми е големичък, а искам да се радвам на добро гледане поне и от масата, която е на около 5 метра.
    Парите, които смятам да отделя са около 2500 лв.
    Размера мисля да е 40-42 инча (поне толкова, но ми се струва, че повече ще дойде много голям), иска ми се и да е Full HD.
    Не ми трябват някакви ултра екстри от типа на да се вързва към ЛАН и т.н. (вече забравих всички, които ги четох тук ).
    Принципно се бях насочил към ЛЦД, но като почетох вече не съм сигурен дали това е по- добрия вариант за мен..

Ами не се сещам какво повече да дам като инфо, ако някой може, да помага, предварително благодаря и поздрави!

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

за плазма ти препоръчвам ето това
    PANASONIC TX-P42G10E 2,299.00 лв
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052292

LCD
    SAMSUNG LE-46A656 2,699.00 лв
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037781

11. Тук е от
    Apr 2009

Помощщщ... Моля за помощ компетентните хора в този форум още веднъж като ще бъда по конкретен. Значи намерих си вариант да си взема телевизора без ДДС, но трябва да стане утре!!! Иначе няма да мога да се възполвам от този вариант. Двата телевизора между който последно се колебая са: LG 37LH4000 и SAMSUNG LE-37B551. МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ НА КОЙ ОТ ДВАТА ДА СЕ СПРА.. Предварително благодаря на всички.

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

На 40-42 "

13. Тук е от
    Apr 2006

Здравейте,фен съм на форума и благодарение на него вече втора година моето семейство,приятели и роднини се радваме на новите си придобивки.Благодаря на всички Ви.Мислех че съм готова в избора си на TV -PANASONIC TX-P42G10E,или Panasonic TH-42PY85P-но както винаги става очите ми са в по-скъпото и разглеждайки в нет-а вече съм на път да избера -Pioneer PDP-428XD,въпреки разликата в цената.
    Закупените плазми на PANASONIC за сега се държат чудесно,но този Pioneer PDP-428XD с тези характеристики и цена е доста привлекателен.Не че 1000лв разлика е малко,но последните години не съм си и мечтала,че в къщи може да се гледа плазма на Pioneer.Телевизора ще се ползва по-вече като TV, но естественно и при налично време ще се гледат филми с добро качество/през PC и ДВД/.
    Та въпросът ми е- струва ли си разликата в цената/все пак е Pionner/,или да се примиря с PANASONIC-все пак е по-достъпен.Това,че Pioneer-а не е FULL HD ,смятам че не трябва да ме притеснява. Всяко мнение ще ми бъде от полза.Благодаря предварително.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vaspo1
    Здравейте,фен съм на форума и благодарение на него вече втора година моето семейство,приятели и роднини се радваме на новите си придобивки.Благодаря на всички Ви.Мислех че съм готова в избора си на TV -PANASONIC TX-P42G10E,или Panasonic TH-42PY85P-но както винаги става очите ми са в по-скъпото и разглеждайки в нет-а вече съм на път да избера -Pioneer PDP-428XD,въпреки разликата в цената.
    Закупените плазми на PANASONIC за сега се държат чудесно,но този Pioneer PDP-428XD с тези характеристики и цена е доста привлекателен.Не че 1000лв разлика е малко,но последните години не съм си и мечтала,че в къщи може да се гледа плазма на Pioneer.Телевизора ще се ползва по-вече като TV, но естественно и при налично време ще се гледат филми с добро качество/през PC и ДВД/.
    Та въпросът ми е- струва ли си разликата в цената/все пак е Pionner/,или да се примиря с PANASONIC-все пак е по-достъпен.Това,че Pioneer-а не е FULL HD ,смятам че не трябва да ме притеснява. Всяко мнение ще ми бъде от полза.Благодаря предварително.
    Виж, колкото и да съм фен на плазмите на Пионер ми се струва, че избора ти не е рационален. Факт е, че 428 е значително по-добър от новите плазми на Панасоник, но... цената е прекалено висока. По-скоро е необосновано висока. Извинявай, но 50 инчовия модел от следващото поколение Пионер е 4000 лева! 360 лева повече за най-добрата картина и то с цели 8 инча по-голяма.
    Още не съм се ориентирал в новите модели на Панасоник, но се води, че ще има модели с THX сертификат и настройки, което може би ще е добра алтернатива. Дано не ни ги спестят и този път и да отидат само в Америка.
    Според мен трябва да си върл фен за да прежалиш тези 1000 лева в повече.

16. Тук е от
    Apr 2006

Благодаря, LAZARUS!
    Не толкова фен на Pioneer съм,колкото дългогодишния стремеж все уж да подбереш нещо,което дълго време ще ти доставя удоволствие.А с тези все по-бързо излизащи нови технологии,вече трябва да сменя мисленето,и може би от това бе провокиран интереса ми към Pioneer PDP-428XD,макар че е модел 2007г.Блазни ме мисълта,че по-дълго време ще ми спести неприятни изненади като дефекти.
    Техниката отдавна си я купуваме на риск и късмет,колкото и проучвания човек да направи,но все пак някакви граници на коректност трябва да има, и може би това е най-същественното което си помислих.
    Омръзна ми след 2-3 мес да се оказва,че все нещо не е така,както го били написали в характеристиките на даден продукт.А не открих много мнения за Pioneer plasma и за това с удоволствие ще
    приема всяко.
    Още един път благодаря.

17. Тук е от
    Apr 2006

Забравих да пиша,че Pioneer PDP-428XD - вече може да се намери и за 3300лв

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vaspo1
    Забравих да пиша,че Pioneer PDP-428XD - вече може да се намери и за 3300лв
    Да, видях я цената. Точно 1000 лева над Panasonic 42G10. Плюса на Пионера е по-добрата обработка на SD сигнала, повече възможности за настройка на цветовете/картината, по-добрия външен вид и по-солидната/качествена изработка.
    Панасоника е със поне същото черно и контраст, по-висока резолюция, по-малка консумация и доста по-евтин.
    Отделно Панасоника след няколко месеца ще почне да му пада цената и ще отиде под 2000 лева, а този Пионер едва ли. Даже не съм сигурен дали ще могат да ти го доставят вече. Най-добре питай, че може да се оказа, че няма какво да го мислиш и вече да не се продава.
    От Панасоник ще излизат още 3 серии плазми нагоре. G15, V10 и S нещо си.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе