Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 145 от 443 ПърваПърва ... 95135143144145146147155195 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,161 до 2,175 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от Dan86
    Последното въпросче е за звука от този телевизор - може ли да се изкара през колонките на домашното кино ? Хммм доста въпроси станаха , но ще съм благодарен, ако някой ми помогне поне за някое от съмненията ми
    Не съм сигурен, но мисля, че евтините 5.1 ДВД-та нямат аудио вход през СКАРТ-буксата и няма да можеш да изкараш звука от ТВ-то.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от fit
    В менюто на панасоника имаше "100хц" като го натиснеш става "50хц"на плазмата!
    1въпрос които е извън темата:
    Сателитна или кабелна телевизия е по-добре?
    Ако сателитната е по-качествена да си търся ТВ с DVB-S2 ако не с DVB-C HD?
    А и има ли ТВ които да не маже на SD "цифров"?
    Мерси!!!
    Тези 100 херца намаляват трептенето на образа.
    Под мазане се разбират 2 неща - едното е от бавна реакция на матрицата и е проблем при ЛСД. При телевизорите матриците с около 15-20 мс реакция и това мазане се усеща все още. Въпреки че не мога да отрека, че с разни системите нещата вече са в рамките на приемливото. При плазмата този проблем го няма защото технологично не съществува.
    Другото, което се разбира по мазане е от ниския битрейт на сигнала. Забелязва се при всеки роден оператор на повечето канали поради орязания битрейт.
    Ако имаш възможност да монтираш чиния и да гледаш директно от спътника е по-добре въпреки че и там българските канали не са цвете. По-добрия вариант обаче да си вземеш отделен приемник, а не да търсиш модел с DVB-S2 защото те са голяма рядкост.
    DVB-C HD засега е напълно излишно, но след няколко години щше е полезно. В момента може да получиш само 1-2 канала от родните оператори с HD По кабела.

4. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от mitakata
    Не съм сигурен, но мисля, че евтините 5.1 ДВД-та нямат аудио вход през СКАРТ-буксата и няма да можеш да изкараш звука от ТВ-то.
    На твое място не бих давал съвети щом не съм сигурен,става въпрос за конкретен модел.

5. fit
    fit е офлайн

Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Тези 100 херца намаляват трептенето на образа.
    Под мазане се разбират 2 неща - едното е от бавна реакция на матрицата и е проблем при ЛСД. При телевизорите матриците с около 15-20 мс реакция и това мазане се усеща все още. Въпреки че не мога да отрека, че с разни системите нещата вече са в рамките на приемливото. При плазмата този проблем го няма защото технологично не съществува.
    Другото, което се разбира по мазане е от ниския битрейт на сигнала. Забелязва се при всеки роден оператор на повечето канали поради орязания битрейт.
    Ако имаш възможност да монтираш чиния и да гледаш директно от спътника е по-добре въпреки че и там българските канали не са цвете. По-добрия вариант обаче да си вземеш отделен приемник, а не да търсиш модел с DVB-S2 защото те са голяма рядкост.
    DVB-C HD засега е напълно излишно, но след няколко години щше е полезно. В момента може да получиш само 1-2 канала от родните оператори с HD По кабела.

Значи да комбинирам евтина плазмаPANASONIC TX-P42X10E + 1 дриймбокс +по-голяма антена за да избегна мазането?
    Ама след някои друг месец мисля,че ще пуснат повече тв с DVB-S2 или се лъжа.
    Мерси за отговора!

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Съмнявам се, че DVB-S2 ще стане масово разпространено в телевизорите. Ти дори и да имаш вграден такъв тунер нямаш 90% от функциите на Дриймбокса, които са ти важни да получиш хубавия сигнал /за по-малко пари/.

7. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от superchampion
    Днес си купих SAMSUNG LE-37B650 и довечера ще го инсталирам. Не можах да разбера как да използвам DLNA wireless за да гледам съдържание от моето РС. Момчетата от ТМ ми обясняваха нещо, но съм общ взето профан и не разбрах. Купих едно устройство , което се дключва към телевизора за да получава сигнала, но не можах да разбера какво устройства трябва да имам на РС-то за да го излъчи.
    Някой може ли да ми каже какво трябва да сложа на РС-то за да излъчва сигнала по DLNA стандарта към телевизора?

Благодаря
    Извинявам се че досаждам пак със същия въпрос, но още не знам как да се спарвя с DLNA връзката между моето РС, което няма такава приставка ли е или нещо друго, и телевизора.
    Моля за съвет какво да направя за да може двете да комуникират по този стандарт.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Като за начало си прочети книжката. С телевизора би трябвало да имаш някакъв диск със софтуер, който да сложиш на компютъра за да стриймва и да го "види" телевизора".
    Мисля, че и с TVersity също ставаше.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivan.metodiev
    Здравей, това по-скоро ми се струва, че е бъг /непълно изключване на динамичния контраст/. Например е доста дразнещо при сцена на телефонен разговор, когато единия е на плажа, а другия в някое мазе. Едните субтитри са ярки, а другите доста тъмни и в този случай няма нищо общо с осветлението в помещението на тв-то. Щом това е функция и има опция за изключването й, а не се получава напълно се превръща в проблем. Мернах разни постове в avforums, но нямах достатъчно време да се ровя, а и не знам има ли смисъл да се дразня след като вече съм си дал парите и трябва да се примиря. Ъпдейтнах последния софтуер, но нищо, в сервизното меню не видях нещо допълнително за динамичния контраст. Има разни стойности за контраста, но от там не смея да пипам, а и ме съмнява, че ще стане.
    Ako някой е забелязал подобен проблем да пише

11. Тук е от
    Mar 2009

Вчера качих новия firmware на Samsung LE-40A856. Честно да ви кажа забелязват се подобрения. Те са главно в предаването на SD сигнал и бързина в CPU-to. По-бързо се движат менютата, особено когато сменяш формата на картината (16:9, 4:3, AutoWide .....)

Има ли някаква опасност, ако гледам SD телевизията на 4:3 формат с черните ивици отстрани нищо че е LCD.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от 4efosan
    Има ли някаква опасност, ако гледам SD телевизията на 4:3 формат с черните ивици отстрани нищо че е LCD.
    Има !! и тя се състои в блокиране на пикселите във вертикалният ред на границата на картината и черните ивици отстрани- предупреждението го има на последната страница в книжката с инструкциите

13. Тук е от
    May 2009

Здравейте,

От доста време чета форума и ми е много интересно. Радвам се, че ви има!!!
    Реших се и аз да си купя TV. Все още се колебая дали да е LCD или PLasma, но поне си избрах няколко модела.
    Колебая се между:
    1. Panasonic TH-46PY80P
    2. Sony Bravia KDL-46W4000
    3. Philips 47PFL5604H

На мен лично като картина най-ми хареса Philips-a. След като дълго време се чудех между PAnasonic и SONY, вчера реших да обиколя Техномаркет и Технополис и да се спра пред образа, който най-много ми хареса. И в двата магазина беше Philips. Видях, че е 60Hz, а другите са 100Hz, но наистина образа ме впечатли. Всички TV-та предаваха едно и също.

Инче телевизора ше го ползвам с PC и някаква кабеларка. Другата седмица се местя в нов квартал и идея си нямам каква комуникация ще бъде възможна там.
    Ще се радвам ако може да ми помогнете с избора.

Благодаря!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Fujifen
    Значи за външен хард диск забрави(5604H) няма да стане.През USB не вървят субтитри и не възпроизвежда MKV та.Относно субтитрите писах до поддръжката на Philips и чакам отговор......
    Fujifen понеже виждам, че и ти имаш Philips 5604 - при мен без проблем си работи с външен хард (80GB), дори е разделен на 2 дяла и са NTFS - вижда ги и работи и с двата. Колкото за субтитрите - нещо се дърпат:
    Dear Angel,

Thank you for your e-mail.

We are glad that you decided to share your opinion regarding our product with us. Subtitles, while playing movies directly from USB device, are currently not supported by any of our TVs. We are working on this facility, however, it is not our priority at the moment and it is hard for us to judge when exactly it will be introduced. It is important to remember that TVs supporting movies playback from external USB device use the simplest player and any additional options require big modifications in software in order not to overload microchip used in TV.
    Големи модификации, глупости на търкалета - щом може да плейва филми, едни субтитри няма как да го претоварят, да не говорим че като гледам как има някакво листче описващо какви open source неща за Linux са ползвали най-вероятно и могат да ползват някое готово решение, но се дърпат...

Имам и един въпрос към Христослав - понеже видях, че в друга тема си съветвал да се пуска от сервизното меню Pixel plus na 7603. В сервизното меню на 5604 във Video Processing гледам, че има разни Pixel Precise HD и т.н., които по принцип са в характеристиките на моделите от по-висок клас. Безопасно ли е да се пробват и въобще има ли смисъл или това си изисква друг хардуер, който го няма в 5604?

16. Тук е от
    Mar 2009

covekat Сонито не е 100 Hz и кофти моделче. От трите като, че ли Филипса определено.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от angel_t
    Имам и един въпрос към Христослав - понеже видях, че в друга тема си съветвал да се пуска от сервизното меню Pixel plus na 7603. В сервизното меню на 5604 във Video Processing гледам, че има разни Pixel Precise HD и т.н., които по принцип са в характеристиките на моделите от по-висок клас. Безопасно ли е да се пробват и въобще има ли смисъл или това си изисква друг хардуер, който го няма в 5604?
    Пробвай-ако е активно го пусни - не вярвам да има проблеми. Единственото което ще се случи е ,че ще се смени надписа в потребителското меню. Лично за мен тези названия са търговски трикове-писал съм за това-процесора си е един и същ.

Цитат Първоначално публикувано от ПешоТанка
    covekat Сонито не е 100 Hz и кофти моделче. От трите като, че ли Филипса определено.
    ПешоТанка или SOON
    хайде стига с това оплюване на Sony -не ти ли омръзна
    Sony Bravia KDL-46W4000 е модел 2007г и единственото по важно е че не се справя добре със SD сигнал
    и няма настройки в менюто за баланс на бялото

18. Тук е от
    May 2009

Пешо Танка,
    Благодаря за съвета. Ще се радвам ако получа повече инфо и за трите модела.
    Благодаря

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе