Първоначално публикувано от hristoslav2
Около 1700-1800 лв.По точно мога да ти кажа утре.Модела е много добър. Може би с тези конкурентни цени и добро качество Philips ще са хит тази година.
Ще има 47" .Първоначално публикувано от covekat
Първоначално публикувано от hristoslav2
Около 1700-1800 лв.По точно мога да ти кажа утре.Модела е много добър. Може би с тези конкурентни цени и добро качество Philips ще са хит тази година.
Ще има 47" .Първоначално публикувано от covekat
Здравейте,
Въпреки, че няма да ми е първият LCD (LG 20; 26; 42 модели от преди две години), и знам какво горе-долу да гледам при избора ще ви помоля за помощ.
Основният въпрос е да ме насочите към нови модели LCD, на които да се вижда максимално добре цифрова кабелна тв.
Мисля си за 37 или максимум 40, не виждам смисъл от по-голям за помещението, в което ще го гледам. Искам да бъде Full HD, въпреки че знам, че разлика се забелязва на 40, но ще го пускам на често към PC и там разликата я има и при по-малки размери. Би било супер ако има DVB-C и 100 Hz. Глезотии, като гледане на филми през USB не ме интересуват особено много.
Сега идва итрудният момент - искам да се огранича до максимум 1400 лв.
Има ли магазин в София, където може да се получи добър съвет без да се опитат да ми пробутат стар невървящ модел.
Промоцията, за която всички говорите в ТМ ме интересува. Как ви се струва 40-инчовия? Има ли заинтересовани за 46?
Какво ще кажете за LG 37LH3000? Някой има ли директни наблюдения от SD сигнал?
Много ви благодаря предварително!
И аз съм със Самсунг 856, но 46", можеш ли да ми кажеш от къде го свали и дали ще стане и на 46", ако искаш пиши и на личноПървоначално публикувано от 4efosan
нне очаквай да се промени нещо кой знае какво !!!Първоначално публикувано от raiders
Днес за пръв път видях при един приятел LCD телевизор, който се гледа почти без разлика в зависимост от ъгъла. Модела е: "Panasonic TX-32LE7P" и е от преди може би 2 год. Интересува ме с каква матрица е, но явно не е с TN.
По темата сме писали в новите модели на Samsung http://forum.setcom.bg/index.php/topic,39861.40.html . Прочети в ръководството е описано точно какво да се прави в 4 та глава. Ако имаш въпроси пиши там или на лично. Успех!Първоначално публикувано от superchampion
Най-логично ми звучи, няма откъде другаде да бъде. После нека да ми обясняват, че лсд-тата не облъчват. Не е постоянно, не знам от какво зависи, но засега намерих решение.Първоначално публикувано от hristoslav2
М/у другото и аз ъпдейтнах, абе освен може би по бързо браузване по менютата, друго не забелязвам.
http://www.samsung.com/uk/consumer/d...6S1MXXU&mode=CПървоначално публикувано от raiders
S-PVA (SAMSUNG) матрицa- и има разлика в картината в зависимост от ъгълаПървоначално публикувано от taralion
В сериите LM и LE са поставени S-PVA (SAMSUNG) матрици
В сериите LX и LZ са поставени IPS (Matsushita-Hitachi)матрици
Какво решение намери? Аз също имах допреди година ключ за осветление с дистанционно но го махнахПървоначално публикувано от Лъчезар
LCD-тата излъчват слабо ултравиолетови лъчи- така че не облъчват/CRT тата малко рентгенови лъчи
Само серия LX и LZ на Panasonic  е с IPS-Alpha матрица от 2007г. а това ,че не вярваш си е твои проблем.
Добе бе аз не мога да разбера едно нещо. Уж много разбирате в този форум, уж сте големи фенове на качеството и истинската картина, а ми говорите в 90% от постовете за супер сгрешената технология LCD. Плаща ли ви някой не мога да разбера, но при наличието на съкрушителни плазми като Pioneer PRO-111FD за манияците и Panasonic G10 за простосмъртните как може изобщо да се говори за други телевизори. G серията започва на цена от 2299 за 42-ката и мачка всичко по пътя си. Всички международни сайтове( HD-Guru, Cnet и др. ) я слагат втора само след Pioneer- а, но и 2- пъти по-евтина за 50 инча. И какви са тия глупости за светлата стая-тъмната стая. И двете технологии не са направени да се гледат на двора. Просто не мога да повярвам, че и видеофили се потдават на пропаганда и се насочват към LCD. Разбирам бай мангал дет събрал 2000 лв. и отива в супермаркета и зима най-лъскавото, което му препоръчат "спецовете", но вие би трябвало да вярвате на очите, а не на ушите си.
Стгласен съм че плазмите са по добри в някои отношения-обсъждаме и двете технологииПървоначално публикувано от LCD???
всеки си избира какво ще гледа-ако си забелязал повечето нови членове на форума имат малък бюджет и търсят 32"-37' модели
и според теб колко от хората разполагат с бюджет за PIONEER ?
LCD???Има пазар и за двете технологии,малка плазма няма какво правиш тогава,CRT ли си купуваш,освен това различните хора имат различни допълнителни изисквания,по сигурно се браузва и геимва на LCD отколкото на плазма да не говорим че при плазмите това бе немислимо преди 2 години без по сериозни последствия като прогаряне на панела.За всеки влак си има пътници, май трябва повечко да почетеш за да се запознаеш с предимствата и недостатъците на двете технологии.
Приятелю,намери ми 32" или 37" plasma tv full HD Pioneer или Panasonic и ще те черпя!Ако на всички апартаментите им бяха по 200 квадрата,най-малкия размер който щяха да произвеждат щеше да е 42"-46"!!!Първоначално публикувано от LCD???
Абсолютно съм съгласен, че еднинствената основателна причина да вземеш LCD е липсата на място или използването му не за телевизор( за рекламна стена, кухненски телевизор, радио или украшение )
Чел съм достатъчно и съм съгласен, че за PC-монитор също LCD е по-добро, за калкулатор също и за GSM, но мисля че темата се казва
"Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009" а не "Помощ за избор на PC-Monitor- 2009 " и някой може да остане с погрешно впечатление.
Освен това филмите се гледат през едно нещо, дето се казва TV-out. И според мен е по-добре малко да се замисляш колко време оставяш статична картина и да гледаш истинска такава отколкото обратното.
П.С. За Pioneer-а не случайно казах, че има алтернатива и то неразличимо по-слаба в лицето на G10 на Panasonic