Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 15 от 443 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Някой знае ли защо на руския сайт на Samsung LE32A656A1F е обявен с контраст 50,000:1, а на британския е с 15,000:1?
    http://www.samsung.ru/products/tv/lc...=specification
    http://www.samsung.com/uk/consumer/d...XXU&fullspec=F

правилно е изписан на руският сайт-на британският явно е грешка

32A656 e 15000:1
    37A656 e 15000:1
    40A656 e 50000:1
    гледах ги 2 месеца преди да скоча на 37А656, който в последствие замених за 40А656 заради дефект в матрицата

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ciel
    Pioneer KURO LX-6090H = 6214.89 €*
    Пич, искренно ти желая да си го купиш! Аз трябва да поработя още, за да мога да отделя, без да ми пука, 6214,83 евро за тв. Виж, ако става въпрос за кола е друго нещо
    Веднъж нещо да е по-евтино в България - тука струва 10700 лева. Далавера!
    Хората, които купуват такива телевизори карат "малко" по-скъпи коли.

Аз не знам защо пък трябва да се търси каквато и да е техника да е перфектен отвсякъде. В крайна сметка винаги се прави компромис с нещо. Дори и Pioneer Kuro има куп недостатъци.

4. ego
    ego е офлайн

Тук е от
    Jul 2008

Pioneer KURO LX-6090H = 6214.89 €*
    Пич, искренно ти желая да си го купиш! Аз трябва да поработя още, за да мога да отделя, без да ми пука, 6214,83 евро за тв. Виж, ако става въпрос за кола е друго нещо
    Пич, мерси за пожеланията. Вече си го купих. Затова и споделям мнение.
    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18

Дори и Pioneer Kuro има куп недостатъци.
    Lazarus,
    Може и така да е, аз поне за сега не мога да открия при LX - 6090H . Ако споделиш някои, ще ми бъде интересно.

5. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте!

След доста четене и гледане по магазините си взех нещо, за което никой тук не споменава (май) - Daewoo DLT-32G1. Скромна цена - 700 лв., матрица A-MVA, 10,000:1 контраст, всички необходими входове (има и цифров зуков изход), цифров ефирен тунер и т.н. Вярно, че ги правят малко сякаш на "ишлеме" ( с каквито матрици имат под ръка, но сега не ми се обяснява защо). С риск да ... подразня някой мога да дам един съвет на всички, които търсят подобни телевизори - понеже вие ще си ги гледате, не робувайте на марки, а отидете и вижте с очите си за какво става въпрос. Така и не зарбрах защо например ЛГ или моите любими Филипси са поне 300 лв. ( и отгоре) по-скъпи при аналогични матрици и възможности (ЛГ 32ЛГ2000 определено на СД сигнал предава....зле в сравнение с Деу). Вярно че се плаща и името на марката, но чак пък толкова...До 2 пъти по-висока цена не виждам съществено по-добро предаване на СД сигнал (само Шарп 32Д44 има някакъв шанс да покаже по-добра картина, но не чак толкова по-добра), а няма какво да се лъжем - дори и "цифровите" ни телевизии са си със СД сигнал. Е да - Филипс 32PFL9603/D е друго, но 2159 лв. за 32 инча - хаиде нема нужда... Все пак след по-малко от година това, което имаш ще е старо и други (дори по-евтини) ще предават по-добре. Ами това е от мен - съдете ме ако искате
    Ще се опитам да бъда кратък на темата "защо се плаща за марка малко повече пари", макар че трябва да обясня. Първия CD MP3 плеър за колата ми беше Panasonic, но ми писна да записвам дискове, затова след 2 години реших да го сменя с плеър с CD, USB и SD, въпреки, че все още работеше без никакви проблеми. Избрах си добре изглеждащия на пръв поглед плеър на Daewoo (който обаче отблизо е с ужасна дървена изработка, панела се клати, надписите се изтъркаха бързо и т.н.), но всичко свърши в момента на монтажа - в сервиза ме предупредиха, че не трябва да го оставям да работи когато не е запалена колата (с панасоника нямах никаква грижа), защото изяждали акумулатора за нула време (така е с евтините плеъри, беше кратък техника). Както и да е, преглътнах го. Второто разочарование - плеъра плейва песните не по азбучна подредба (както е нормално), а по реда на записването им на съответния носител, като може да плейва максимум 500 песни, при това тези, които са музикални файлове измежду първите 500 записани файла на носителя. Освен това определени флашки просто отказва да ги чете. Хитро, а... От всяка песен изрязва първата половин-една секунда. Като го изключиш - някой път помни докъде е стигнала песента, някой път - не, а някой път направо почва от първата песен. Дотук - добре. На 8-мия ден се скапа - остана да работи само CD-то, занесох го в сервиза, върнаха ми го след 5 седмици, слава богу работещ. Оттогава (1 година) не се е развалял, но от няколко дена се скапа гнездото на SD картата, и вечер като изляза от колата, не знам сутринта къде ще си намеря картата (изстрелва я като снаряд) - днеска беше под водещата релса на шофьорската седалка. Ще го изчакам още малко и ще го джасна в кофата за боклука. Поне разбрах защо струваше 100-150 лева по-малко от "марковите" си събратя...

Та - дотук с марката Daewoo...

6. Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от ego
    Пич, мерси за пожеланията. Вече си го купих. Затова и споделям мнение.
    Lazarus,
    Може и така да е, аз поне за сега не мога да открия при LX - 6090H . Ако споделиш някои, ще ми бъде интересно.
    А да споделиш твоите впечатления от телевизора,сравняваики го със някои от топ моделите плазми и лсд.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Разгледай темите във avforums.com и avsforum.com за този модел и ще видиш.
    Това, което аз знам от личен опит е, че за да постигнеш максимално добър резултат в картина е нужно постоянна смяна на настройките според сигнал. Няма засичане на това какъв тип е сигнала (видео/филм) за да приложи нужната обработка. Отделно много хора се оплакват от проблем black crush - запушване в тъмните сцени. Макар да е в много по-малка степен спрямо масовите модели, хората дали толкова пари са недоволни.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2004

Веднъж нещо да е по-евтино в България - тука струва 10700 лева. Далавера!
    Хората, които купуват такива телевизори карат "малко" по-скъпи коли.
    Брей, то верно е на далавера тук А за колите не си прав - познавам хора с тв. за 2200+ и кола за 4000 Пак е добро съотношението. Все едно - всеки си знае. А за марковата техника - мнения много и може да се спори много, защото работя във фирма, правеща "маркови" неща. Но не е тук мястото и както вече казах - всеки си знае. Просто съществува мнението, че колкото по-скъпо - толкова по-хубаво. Да - 10,000 е по-добре от 1,000, но не винаги 2,000 е по-добре от 1,000.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

някой виждал ли е как се представят тези телевизори Prestigio ?
    http://www.cbs-bg.com/content/blogcategory/4/13/

и ето тези PANASONIC TH-50PH11EK/ES-най долу на страницата
    уж нови а 1366 x 768 пиксела

http://panasonic.bg/index.php?p=newp...b0b7fb5c2f2d6d

11. ego
    ego е офлайн

Тук е от
    Jul 2008

Разгледай темите във avforums.com и avsforum.com за този модел и ще видиш.
    Това, което аз знам от личен опит е, че за да постигнеш максимално добър резултат в картина е нужно постоянна смяна на настройките според сигнал. Няма засичане на това какъв тип е сигнала (видео/филм) за да приложи нужната обработка. Отделно много хора се оплакват от проблем black crush - запушване в тъмните сцени. Макар да е в много по-малка степен спрямо масовите модели, хората дали толкова пари са недоволни.
    Lazarus,

Знам какво пише там и донякъде е така ако гледаш TV със настройките които са стандартно вградени ( защото всички AV режими са еднакви за всички Imputs ). За да се избегне този проблем съм направил следното : активиране на ISF calibration ( със специална програма). По този начин можеш да настоиш на всеки Imput различен входящ източник ( Blu-Ray, DVD, Цифрова ) и отделно за всеки Imput имаш режим ISF day, ISF night and ISF auto( които се активират допълнително). След това в зависимост от сигнала който получаваш, просто сменяш Input and AV режим. Естествена ако при един Input имаш смесен video and film материал ( от цифровата TV) трудно го разпознава. Просто правиш два различни Imputs за двата. Но при всички случаи обработката е много по добра от на всеки друг TV. И повярвай ми с ISF нещата са наистина различни.
    И последно - съгласен съм с теб че няма нищо перфектно. Но от всички форуми и ревюта до сега, никъде не съм видял някой дори да застраши първото място на Pioneer.

12. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от blake
    Ще се опитам да бъда кратък на темата "защо се плаща за марка малко повече пари", макар че трябва да обясня. Първия CD MP3 плеър за колата ми беше Panasonic, но ми писна да записвам дискове, затова след 2 години реших да го сменя с плеър с CD, USB и SD, въпреки, че все още работеше без никакви проблеми. Избрах си добре изглеждащия на пръв поглед плеър на Daewoo (който обаче отблизо е с ужасна дървена изработка, панела се клати, надписите се изтъркаха бързо и т.н.), но всичко свърши в момента на монтажа - в сервиза ме предупредиха, че не трябва да го оставям да работи когато не е запалена колата (с панасоника нямах никаква грижа), защото изяждали акумулатора за нула време (така е с евтините плеъри, беше кратък техника). Както и да е, преглътнах го. Второто разочарование - плеъра плейва песните не по азбучна подредба (както е нормално), а по реда на записването им на съответния носител, като може да плейва максимум 500 песни, при това тези, които са музикални файлове измежду първите 500 записани файла на носителя. Освен това определени флашки просто отказва да ги чете. Хитро, а... От всяка песен изрязва първата половин-една секунда. Като го изключиш - някой път помни докъде е стигнала песента, някой път - не, а някой път направо почва от първата песен. Дотук - добре. На 8-мия ден се скапа - остана да работи само CD-то, занесох го в сервиза, върнаха ми го след 5 седмици, слава богу работещ. Оттогава (1 година) не се е развалял, но от няколко дена се скапа гнездото на SD картата, и вечер като изляза от колата, не знам сутринта къде ще си намеря картата (изстрелва я като снаряд) - днеска беше под водещата релса на шофьорската седалка. Ще го изчакам още малко и ще го джасна в кофата за боклука. Поне разбрах защо струваше 100-150 лева по-малко от "марковите" си събратя...

Та - дотук с марката Daewoo...

Извинявай много, но доста глупаво сравнение си направил..... тук става дума за ЛСД, да беше поне за някой телевизор казал нещо от тази марка... добре, ама това с тези касетки мисля, че е неумесно !!!

13. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    някой виждал ли е как се представят тези телевизори Prestigio ?
    http://www.cbs-bg.com/content/blogcategory/4/13/

и ето тези PANASONIC TH-50PH11EK/ES-най долу на страницата
    уж нови а 1366 x 768 пиксела

http://panasonic.bg/index.php?p=newp...b0b7fb5c2f2d6d
    Това което показват Панасоник на саита си са професионални плазмени монитори те не са за обикновенният потребител -цените им са 2до 3 пъти по високи,другото характерно за тях е че са без говорители имат само панел с аудио изходи но разполагат с много настроики на картината pip,pap и т.н.Използуват се за презентации,или по хотели,гари,летища,дипломатически сгради,мall центрове и т.н. за да поднасят информация на много потребители на веднъж.Обикновенно резолуцията там е 852*480,така че тези наистина са нови.Стават и за мозаечна картина -много панели показващи отделни части от една обща картина.В България се внасят по поръчка или се дават под наем,няма да го видите да се продава по технотата.Самсунг също имат такова производство но техни модели плазмени не съм виждал  отдавна-PPM-50M6 или 42М6SS.Такава 42 има на гарата в Бургас.Последно май наблегнаха  на LCD технологията въпреки неините недостатъци и показаха през 2006 SM-460Pn ,46ца със същото предназначение  само че нямах възможност да погледна с каква матрица е.  

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

те и PIONEER продават телевизорите си без високоговорители
    но ми беше интересно другите показатели на тези дисплеи -контраст-дълбочина на черното-/Kd/
    пък и нямат цена-интересно колко струват и панела кое поколение е

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

какво ви е мнението за:
    Sharp LC - 32X20E - http://www.sharpbg.com/index.php?productID=244
    благодаря ви

17. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    те и PIONEER продават телевизорите си без високоговорители
    но ми беше интересно другите показатели на тези дисплеи -контраст-дълбочина на черното-/Kd/
    пък и нямат цена-интересно колко струват и панела кое поколение е
    При  PIONEER и тунерите бяха външни,но бяха в комплекта.Това пак повтарям са професионални дисплеи и нямат нищо общо с останалите телевизори и като входове и като панели
    SAMSUNG PPM-63,50,42M7HS /PDP/     яркост1300cd    контраст10000/1 резолюция 1366*768/1024*768 за 42М7       панел 13bit  549,8млрд. цвята ,антирефлексно отражение,защита от прогаряне,видеостена 2*2,3*3,4*4,1*5,5*1,сигнал RGB,DVI-D,COMPOSITE S-VIDEO,COMPONENT VIDEO,MDC,Tabletoot 2pcs,RCA  
    SAMSUNG  SM-570DX /LCD/ яркост 600cd    контраст3000,резолюция 1920*1080,време за реакция 8мс,ъгъл на виждане 178 , сигнал RGB,DVI-D,COMPOSITE S-VIDEO,COMPONENT.    PIP/PBP,RS232C,
    видеостена,антирефлексно отражение
    Имат и модели с размери 46,40 и 32инча 1366*768 ,яркост 500,450cd  ,контраст1200,1000*1
    както забелязахте нямат HDMI портове
    този пост май трябваше да е в една друга тема

18. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от wulfgar
    какво ви е мнението за:
    Sharp LC - 32X20E - http://www.sharpbg.com/index.php?productID=244
    благодаря ви
    Много хубав модел.. ще останеш доволен ! Аз искам да попитам.. трябва ми 32" ЛСД.... ще го ползвам за монитор, за филми.. интернет и най-вече за Хбокс 360... може и някой ден и за телевизия Таа съм се спрял на няколко модела най-вече моделите на Тошиба от нисък клас.. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036497 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09045420
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09041324
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037570
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033244
    И един модел на Деу.. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09041667
    Всички са в един ценови диапазон.... кой би бил най-подходящия или няма да има голяма разлика.. защото може да го поръчам от нета, без да съм го видял на живо... за това се допитвам до вас, Благодаря предварително на всички които ще вземат някакво мнение по-въпроса И тези модели на Тошиба дали са по-добре от Деу ? Приятен Уикенд на всички

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 443 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе