Първоначално публикувано от
blake Ще се опитам да бъда кратък на темата "защо се плаща за марка малко повече пари", макар че трябва да обясня. Първия CD MP3 плеър за колата ми беше Panasonic, но ми писна да записвам дискове, затова след 2 години реших да го сменя с плеър с CD, USB и SD, въпреки, че все още работеше без никакви проблеми. Избрах си добре изглеждащия на пръв поглед плеър на Daewoo (който обаче отблизо е с ужасна дървена изработка, панела се клати, надписите се изтъркаха бързо и т.н.), но всичко свърши в момента на монтажа - в сервиза ме предупредиха, че не трябва да го оставям да работи когато не е запалена колата (с панасоника нямах никаква грижа), защото изяждали акумулатора за нула време (така е с евтините плеъри, беше кратък техника). Както и да е, преглътнах го. Второто разочарование - плеъра плейва песните не по азбучна подредба (както е нормално), а по реда на записването им на съответния носител, като може да плейва максимум 500 песни, при това тези, които са музикални файлове измежду първите 500 записани файла на носителя. Освен това определени флашки просто отказва да ги чете. Хитро, а... От всяка песен изрязва първата половин-една секунда. Като го изключиш - някой път помни докъде е стигнала песента, някой път - не, а някой път направо почва от първата песен. Дотук - добре. На 8-мия ден се скапа - остана да работи само CD-то, занесох го в сервиза, върнаха ми го след 5 седмици, слава богу работещ. Оттогава (1 година) не се е развалял, но от няколко дена се скапа гнездото на SD картата, и вечер като изляза от колата, не знам сутринта къде ще си намеря картата (изстрелва я като снаряд) - днеска беше под водещата релса на шофьорската седалка. Ще го изчакам още малко и ще го джасна в кофата за боклука. Поне разбрах защо струваше 100-150 лева по-малко от "марковите" си събратя...
Та - дотук с марката Daewoo...