+1Първоначално публикувано от ПешоТанка
Ще кажа само, че очакванията ми бяха мнооого под действителноста.
Според мен G10 се държи прекрасно на sd Булсатком , като се има предвид какво може да се очаква от наште DHT оператори.
+1Първоначално публикувано от ПешоТанка
Ще кажа само, че очакванията ми бяха мнооого под действителноста.
Според мен G10 се държи прекрасно на sd Булсатком , като се има предвид какво може да се очаква от наште DHT оператори.
Много лесно може да проверите - пуснете си едно PAL DVD /25 кадъра/. Вижте колко е дълъг филма и засечете за колко време ще го изгледате вие. Ще се окаже, че на практика гледате филма със 4% забързано.
При видео материал нещата са малко по-добре.
Моля ?Първоначално публикувано от lazarus18
Нещо не загрях ?
Упс!Първоначално публикувано от lazarus18
По-добре го махни тоя пост.
lazarus18 аз SD сигнала го гледам от (Булсат) с това: http://www.satshop-bg.com/product_in...roducts_id=227
a HD-то от това: http://www.popcornhour.com/onlinesto...info&item_id=6
и тази плазма с тези сигнали кърти в детайлност, контраст и катранено черно, че думи нямам.
Предишните модели на Панасоник за мен нямат нищо общо с този панел. Никога не съм предпочитал тази технология, но вече не съм на това мнение точно от G10.
Напротив lazaruss18 e прав- винаги се получава такаПървоначално публикувано от LCD???
Pulldown- система за реконструкция на изображението
Системата NTSC работи на принципа 30 полета за секунда. Кинематографическият стандарт е 24 кадъра за една секунда. Това несъвпадение на кадрите доведе до създаване на система за реконструкция на изображението 3:2 Pulldown.
(Актуално само за система NTSC), при система PAL подобна реконструкция не е нужна. PAL работи на основа 25 полета в секунда, което е съпоставимо с оригиналният кино-стандарт 24 кадъра в секунда. Но вследствие на това, че в системата PAL за една секунда се формират 25 "кадъра", един и същ филм e средно с 5 минути по-кратък, отколкото в кинотеатър или при преглед в система NTSC. Даденият аспект е незабележим за болшинството хора.
24 кадъра:
24 Hz - 1:1 pulldown
120 Hz - 5:5 pulldown
240 Hz - 10:10 pulldown
25 кадъра (PAL):
25 Hz - 1:1 pulldown
50 Hz - 2:2 pulldown
100 Hz - 4:4 pulldown
200 Hz - 8:8 pulldown
30 кадъра(NTSC):
30 Hz - 1:1 pulldown
60 Hz - 2:2 pulldown
120 Hz - 4:4 pulldown
240 Hz - 8:8 pulldown
И това какво общо има с модела телевизор?
Може да бъркам, но си мислех, че ще видя филма за точно толкова време, колкото е изписано на дигиталния часовник на плеъра ми. Може то да е различно от киносалона, но във всички случаи мониторът няма как да ускори времето, иначе хората, които геледат филми, снимани в 24 кадъра на PAL телевизори без 24fps режим щяха да остаряват по-бързоПървоначално публикувано от hristoslav2
![]()
Истината е, че ако телевизора правилно засича PAL и NTSC сигнала и прилага нужната обработка ще гледаш филма с нормална скорост /при PAL/.
Ясно ми е, че за повечето от хората това не е проблем, но за мен е. Въпроса е, че нямам избор и Панасоник се правят на ударени и орязват моделите си от тези опции като гледат да задоволят изискванията на масовия потребител.
Хубавото е, че един наистина хубав ъпскелинг ДВД плеър проблема се решава в голяма степен.
При гледането на телевизия няма спасение, но и без това "ефира" бъка от лошо миксиран сигнал и дори и професионалните скалери/деинтерлейсъри се дънят и ще продължаваме да гледаме артефакти докато не преминем на прогресивно излъчване.
Между другото един сериозен сайт за ревюта,който освен това има подменю за пряко сравнение на 2-модела тв лице в лице: http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10
Сайта наистина е добър, но липсват доста нови модели от отделните марки.
Здравейте на всички
Искам да споделя нещо относно серията W5500 -sony!!!Според тестовете в Германия разликата между 40 и 46 W 5500 е огромна
sony 40W5500-оценка 2.3
sony46W5500 -оценка 1.5
Как ще го коментирате?
panasonic TX 42 GW10 -оценка 1.8
ПО МАЛКАТА ОЦЕНКА ОЗНАЧАВА ПО ДОБРЕ,ДА СЕ ИМА ВПРЕДВИД!!!
Здравейте,
Прочетох много от написаното относно модели, функции и прочие, но това ме обърка допълнително.
Все пак гледайки брошурата на техномаркета и промоцията на SAMSUNG LE-32B650 ме поставя пред дилемата, заслужава ли си да го купя за тази цена -1499 лв и най вече това което отчитам за мен за плюс е интернет връзка която незнам дали ще ми е пък от полза имайки PC. Изключвайки USB останалото си го има и в по евтини ТВ като LG LH 3000- за 1000лв. Дали да изчакам да поспадне цената след месец два или да си взема направо LG-то.
rumen032 виж на този сайт има ревюта на PANASONIC TX-P42G10 и SONY KDL 40W5500 : http://www.hdtvtest.co.uk/reviews.php