Първоначално публикувано от
alex_rangelov Здравейте!
И на мен предстои закупване на ТВ.
Четох доста - тук и в разни сайтове за ревюта, но въпреки това (може би точно заради това) нямам идея какво да взема
Телевизорът трябва да бъде поне 37 инча и да е до 1400-1500лв макс (но по-скоро до 1300, предния лимит ще бъде за нещо, което наистина си заслужава и ще направи разлика).
Ще се ползва предимно за телевизия - от кабеларка - вероятно КейбълТел с цифров преобразувател - включително спорт, което до колкото разбрах значи или плазма или 100Hz LCD. Също така от време на време някой филм от компа (двд плейър). За PC монитор няма да се ползва.
Ще се гледа от около 3-3,5 метра.
Аз обичам да снимам - имам идея кога едно изображение е добро и кога не (имам предвид, че по принцип забелязвам неща в картината - снимка или видео, коиот на други не им правят впечатление) - но не съм маниак, поне не на тая тема
Сега например в Метро (видях го докато си пазарувах посуда за новата къща) има една плазма на Панасоник на добра цена - 1430 май беше - TH-42PY8P - 1080, 100Hz... не разбрах има ли цифров тунер, изглежда добре.
Има обаче една малка хватка при плазмите - телевизорът ще бъде на стена, която е срещу прозорец - т.е. ще се гледа с прозорец зад гърба - а плазмите са с отражателен дисплей - вероятно ще бъда част от действитето така
? Но пък за тая работа има щори и пердета.
Та какво бихте препоръчали при тези условия.
Знам, че 5-та серия на Самсунг е добра. НО така е и не разгледах подробно Philips. Сони в ценовия клас който търся май не си струва.
Ще съм благодарен за идеи....