Мислех,гледах...и реших да взема LG32LH7000.Този модел нали има DVB-C - на Техномаркет сайта не е посочeнo,може ли някои да потвърди?Някой да има отзиви за гледане на кабелна МСАТ цифрови канали(затова искам да е DVB-C)?
Мислех,гледах...и реших да взема LG32LH7000.Този модел нали има DVB-C - на Техномаркет сайта не е посочeнo,може ли някои да потвърди?Някой да има отзиви за гледане на кабелна МСАТ цифрови канали(затова искам да е DVB-C)?
Да има тествано с 37LH7000 на МСАТ държи се чудесно ще ти изкара и няколко HD канала.
Първоначално публикувано от lazarus18
Първоначално публикувано от fikata
Благодаря!! Тествах го на кабелна телевизия СКАТ-Бургас и отне около 30 мин. сканиране -доста време в сравнение със СОНИ!!!!На цифрови по кабел и аналогови ---откри към 270цифрови от които 80% са кодирани--немските са с ПЕРФЕКТНО качество за разлика от свободните български.Запаметява ги общо цифрови и след тях и аналогови--докато при Сони си е отделно--което лично мен повече ме кефи!! А и EPG на Сони действа светкавично за разлика от Филипса!! На кабелна RN-Бургас се хващат всички цифрови с кабелния тунер но не и на Скат -там си ги кодират!
Прекрасен съвет за страната. Телевизора го финтирах че е Германия и намери 170 цифрови, 60 аналогови и 30 радиота.Първоначално публикувано от hristoslav2
Аналоговите се виждат без проблем, радиотата също. От цифровите само рекламата за пей пер вюто, но явно си е кодирано положението. Нещо повечко за този кан модул можеш ли да споменеш (вай направо си ме е срам от неграмотността).
Между другото за ъпдейта: ( имах двд елит и го ъпдейтнах 2-3 пъти ........................и ............в коша(бобъра) - та затова като чета упътването за упдейта виждам че не е нещо много над възможностите ми, ама 1599лв. не са 80 за двд) та нали ми разбираш мислите(нямам си много вяра, а удоволствието си е цифра)
Лека вечер на всички..............
Ъпдейта не е страшен не се претеснявай. Аз пък днес пробвах да свържа телевизора с външен хард и се получи. Също така писах и писмо на съпорта за да попитам дали ще можем да плейваме .mkv файлове скоро и дали телевизора ще чете български субтитри като изрично споменах, че имам такъв телевизор и съм пробвал, че не става. За съжаление от първия път въпроса ми "не беше" разбран и ми отговориха, че за сега можело да се плейват само .avi файлове и че телевизора не поддържал субтитри в текстов файл. Разбира се отговорих на писмото още един път със същите въпроси и сега чакам да ми пишат![]()
май нито един филипс не чете суб през USB,а пък май и не искат да го оправят
За ъпдейтите никой да не се притесява аз вече 2.път ъпдейтвам и няма проблеми![]()
Здравейте съфорумци
Ъпдейта така ли го направихте:
1.Включи тв
2мушни флашката
3Телевизора ще се изключи.
Черен екран около 10 секунди
Не пипайте нищо
4.Ъпгрейда започва автоматично. Моля изчакайте
5.Ъпгрейда е свършил когато се появи съобщението: “Operation successful”
6. Извадете флашката
7.Натиснете бутона „POWER „
Не натискайте повече нищо и не включвайте телевизора
8. Телевизора ще се изключи
Екрана ще е черен за около 10 секунди
Моля изчакайте
9.Телевизора се включва отново(сам)
Ъпгрейда е готов
Имам 2 въпроса:
1.Файле за ъпгрейда е зипнат всмисъл трябва ли да го разархивирам и тогава да го хвърля на флашката.
2.Пише натиснете POWER - от дистанционното или от самия телевизор
ДАно не задавам много глупави въпроси........
1.Сваляш файла след това го разархивираш и после го качваш на флашката.Първоначално публикувано от emil2564
2.Натискаш POWER - на дистанционното.
правилно си превел инструкцията за ъпдейта на Филипс
Не се притеснявай за ъпдейта-няма проблеми-лично аз съм го правил 5 пътиПървоначално публикувано от emil2564
Трябва предварително да изясниш в какъв стандарт върви шифроването на цифровите канали (например, Conax или ViaAccess). След това да закупиш (струва от порядъка на 100$) и поставиш в TV модула за условен достъп CAM (Conditional Access Module) за даденият стандарт.
В CAM модула се поставя картата за достъп, която се продава от оператора, осъществяващ предаването. Услугата за достъп до кодирани канали е платена.
Модула за условен достъп и картата изглежда примерно така
![]()
До колкото знам българските кабелни оператори нямат практика да раздават само карти. Те искат да ти продадат едно устройство, което върши работата на DVB-C тунера и в него е запечатана тази карта.
Аз съм на м-sat и имам карта-/срущу депозит 50лв/ и Set-tp-box Topfield 7000 който получих безплатно преди 3 години по договор
За приемането на HD каналите ти продват Set-tp-box Topfield за 350лв
Сега видях, че и при Евроком го има този вариянтCAM модула струва 72 лв. или 60 лв. парична гаранция при едногодишен договор, а за картата искат 20 лв. парична гаранция. А заслужава ли си цифровата кабелна?
мога да кажа само за M-SAT -да-хубавите страни са че постоянно имаш сигнал- приемат с антени 3метра
докато ако си на булсатком или ITV антената е малка 80 сантиметра и като има буря се губи сигнала или като има силен вятър се размества антената и пак губиш сигнала/но има възможност да си вземеш по голяма антена за която си плащаш допълнително/
при кабелните оператори има риск-при гръмотевична буря -да удари кабелната мрежа/ако е по въздуха между зградите/ и съответно да изгори битовата електроника свързана с мрежата -те и затова преди 2 години копаха и сега си правят собствени подземни кабелни мрежи /БТК не им дадоха достъп до своята мрежа-искаха голяма такса/
За интересуващите се от новата 8404 серия на PHILIPS,снимки на 42pfl8404 от един турски сайт : http://forum.donanimhaber.com/m_31593928/tm.htm
П.С.- има и мнение на собственика,но няма как да го преведа!
В този случай Google Translate е най-доброто решение.. http://translate.google.com/translat...istory_state0=![]()
Като цяло е писано че се справя много добре с SD сигнала който се вижда на снимките,отоново е казано че не чете субтитири и н възпроизвежда MKV та през USB,също така е казано че малко бавничко зарежда youtube но като цяло си работел много добре.Това е общо взето