Благодаря!
След прочитане на цялата секция от форума и много мислене - Колебаех се между LG 32LH7000 , SAMSUNG LE-32B650 , PHILIPS 32PFL9604 , и въпреки че изпуснах за малко промоцията в ТМ на SAMSUNG LE-32B650 за 1500лж си го взех от Метро.В момента съм малко притеснен от факта че е с матрица AA02 на A-MVA на AUO и че доста приятели ми казаха че именно с тази матрица има много проблеми.Като цяло моделът бил един от най-често срештаните в сервизите от 2009 моделите от по висок клас.
Моля за съвети за първоначално ползване и мнения lazarus18 , hristoslav2 и другите участници във форома.
Мерси предварително.
Здравейте!Първоначално публикувано от mixoff
Това е първия ми пост, така че 198 часа от тогава са си повече от нормално и приемам, че съм уцелил на нов екземпляр, а не на "обновена" мостра
Поздрави,
А3
как се проверяваха отработените часове на Samsung?
Интересно кой ти е казал че тип A-MVA на AUO е проблемна ? Моя Филипс а и телевизорите на мнозина от съфорумците са с такива матрицата не е лоша -просто контраста и беше по нисък и черното сивее-миналата година /тази година е доста по-добре/Първоначално публикувано от kosio1
тазгодишните модели на AUO тип A-MVA са със същият контраст като на Samsung S-PVA -5000:1
разликата в образа на двете марки е слабо забележима/цветовете и бялото/
Самсунг в своите телевизори напряга матриците софтуерно-тоест динамичният контраст е на 30% постоянно
-независимо ,че в менюто ти показва ,че е изключен- в менюто можеш да го увеличаваш до MAX или намаляваш до тези 30%
затова и черното при Самсунг телевизорите е по-добре/спрямо други марки в изключено положение -на динамичният контраст/
-писали сме не един и два пъти ,че има доста Самсунги в сервизите
за съжаление нямаме статистика в % за марките в сервизите- няма да зле да направим анкета
След доста четене на форума и колебания реших да поръчам и аз от промоционалния SAMSUNG LE-40A856. Многото противоречиви мнения относно качество на предлаганите бройки - дефекти,мостри и т.н ме обърка напълно.
Сега се чудя какво точно да питам като/ако се обади оператора - дали тв е мостра ли?
Гледам и една друга промоция - SONY KDL-40L4000K - някакви мнения относно този тв, сравнено със самсунга?
настоявай да не е мостра ! По добре да отидеш на място да го видиш и вземеш- иначе може да ти пробутат мострата- преопакована и забърсанаПървоначално публикувано от Mariner
тая промоция с SONY KDL-40L4000K http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040947
забрави я -телевизора е с меко казано гадна картина /цветопредаването/
модела си е стар със слаб контраст
ТМ са тъпи парчета. Ако бяха написали РАЗПРОДАЖБА на мострени модели 40А856 за 1250 лева хората щяха да се избият да ги взимат. Какво като е ползван няколко седмици? Няма как да е повече защото преди няколко седмици имаше друга промоция с този модел.
Няма на пазара модел с този размер /че и по-малък/ на тази цена и това качество. Една хубава 32-ка в момента струва повече.
грешно се изразих. след reset часовете се нулират или поне така пише ...Първоначално публикувано от hristoslav2
http://www.avforums.com/forums/9175357-post358.html
това е човекът, който е отговаря за samsung service menu research thread-а и вероятно е пробвал ^_^
(така че вероятно няма гаранция )
Благодаря за коментарите. Междувременно вече ми се обади една мадама от София и аз от дума на дума потвърдих поръчката...
Утре вечер ще ми го докарат - ще пиша непременно за впечатления.
Питах дали е мостра - увериха ме че е "запечатка", макар че не знам как ще разбера дали са ме метнали...
ресетването на заработените часове е възможно само от service menuПървоначално публикувано от recycled_bin
Това не е така с reset се излиза от сервизното меню винаги съм излизал така и никога не е занулявало часовете.Първоначално публикувано от recycled_bin
да, това имах в предвид - те така или иначе могат да се видят само там ... идеята ми беше, че човек не може да е 100% сигурен дали е мостра или не, освен може би ако не види на място или по "мириса на нова техника"Първоначално публикувано от hristoslav2
В сервизното меню-Първоначално публикувано от vladgad
3-тата снимка 11 ред в първата колона- PANEL DISPLAY TIME
http://www.avforums.com/forums/lcd-t...ml#post9174046
10х hristoslav2
тъпо но как се влиза в сервизното меню?