Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 193 от 443 ПърваПърва ... 143183191192193194195203243 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,881 до 2,895 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Много добра програма за откриване на изгорели пиксели.Стартира се без инсталация.Успех!

http://www.dataproductservices.com/dpt

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Самсунг в своите телевизори напряга матриците софтуерно-тоест динамичният контраст е на 30% постоянно
    -независимо ,че в менюто ти показва ,че е изключен- в менюто можеш да го увеличаваш до MAX или намаляваш до тези 30%
    затова и черното при Самсунг телевизорите е по-добре/спрямо други марки в изключено положение -на динамичният контраст/
    Не съм виждал проблем с изключването на динамичния контраст на други модли Самсунг освен А856.
    Примерно модела А656 ползва същата матрица като 7-ма серия Филипс, а черното е на светлинни години по-добро.
    Първо, Самсунг ползват този Crystal Clear Panel, който съзадава субективно по-добро черно и втори, има регулиране на подсветката, което дава възможност да се намали когато стаята не е много светла и да се постигне още по-добро черно без загуба на детайли и употребата на динамичен контраст.
    При В650 също не съм забелязал да остава включен динамичен контраст след изключването му. Особено в режим Cinema.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от BigPuff
    Здравейте,
    и на мен ми предстои покупка на ТВ. Бюджета е до 2000 лв. Размера - 40-42" .Ще се гледа основно Булсат и от време на време HD филмчета и Wii.
    По принцип клоня повече към плазмите и по-специално PANASONIC TH-42PY8P. За съжаление обаче имам малък проблем с ел. мрежата и ТВ-то е на един кръг с още сериозни консуматори (фурна, котлони, климатик) и
    в случая по-високата консумация на PDP може да е проблем. Като алтернатива за момента се оказва SONY KDL-40W4000K, но не можах да намеря мнения от собственици на този модел. Ще съм благодарен за споделени мнения, както за Сони-то , така и за други модели в тази категория (изключвам Самсунг... предубеден съм )
    Не ми звучи сериозно да пренебрегнеш плазмата само защото ще ти натовари токовия кръг с 80-100W повече от аналогично ЛСД. Ако наистина клониш към плазма то събери още 200-300 лева и вземи 42G10. Консумацията му е около 230-240W и едва ли е критична.
    Ако все пак държиш да се вместиш в 2000, то W4000 не е лош избор. Писано е много за него тук.
    Виж и това Сони от новата гама, което макар и по-ниско като клас от W е със новия Бравия енджин.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052546

Виж и товa LG:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052361
    малко по-слабо черно, но с доста екстр и 2 инча повече.

5. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

BigPuff консумацията на двата вида телевизори е почти уеднаквена така,че това няма да ти е проблем.Отчитайки ,че ще се ползва с Булсатком и WII маи по добрия избор е плазма.Играл съм на тази конзола и на двата типа телевизори като по добрия резултат бе с плазмен.Както си забелязал конзолата има само аналогови изходи.Не че ще има някакъв проблем и с LCD но там картината бе по размита.
    А може да се случи и това https://www.youtube.com/watch?v=WrrvkPo7TZ4

6. Тук е от
    Jun 2009

Здравейте!
    На мен също ми предстои покупка на TV. Проверих в NET-а (Wikipedia) и от информацията, която четох се насочих към LCD. Помещението, за което предвиждам да се ползва е малко (трапезария с р-ри 2,5/4 м) и затова съм се насочил към 26-ца. Смятам да го поставя стенно. Основното му предназначение ще е само като ТВ (най-вероятно) - няма да се включва ПК и/или home cinema. ПК е в друга стая, а за хола смятам да проуча още по-добре въпроса и (разбира се) да взема нещо по-голямо - напр. 42-ка или 47-ца.
    Колебая се между SONY KDL - 26U4000, SHARP LC - 26D44E, PANASONIC или HITACHI.
    Очаквам мнения и препоръки.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Предложения около 1500-1600? FullHD не е с приоритет, но пък трябва да има задължително компонент, hdmi, композит и поне стерео изход за звук. Samsung и LG може да ги изключите също. Ъм..В момента имам 32wd1 и ми се иска да има по - наситено черно, предполагам, тука плазмите ще надделеят. Екстри не ме интерсуват, само да има входовете и брилянтни цветове.
    Днес на бързо огледах TOSHIBA 42X3000P, 42XV550PG; SHARP LC-42X20E; PHILIPS 50PFP5532D доста съм изпуснал де, но предполагам ще помогнете.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

От тези, които си посочил само Sharp-a е достатъчно добър. Може би и X3000, но едва ли ще те впечатли с добро черно.
    Ако може да се напънеш за този ще е най-добре:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038441

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Ами 40w4 с каква матрица е? Посочените само ги видях, иначе приемам почти всякакви предложения.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

40W4000 е със матрица S-PVA на Самсунг. Отлично черно и контраст, добър ъгъл на виждане, добра детайлност на HD, отлични цветове. Не се справя толкова добре със SD, има чести проблеми с подсветката. Много добър модел е, който беше хит преди 1 година и струваше над 3000 лева.

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    40W4000 е със матрица S-PVA на Самсунг. Отлично черно и контраст, добър ъгъл на виждане, добра детайлност на HD, отлични цветове. Не се справя толкова добре със SD, има чести проблеми с подсветката. Много добър модел е, който беше хит преди 1 година и струваше над 3000 лева.
    Хъм, както и предполагах, матрицата е samsung, предполагам корейска. Преди време имах "честта" да се запозная със 40w3000, та сега се плаша от мисълта за W4000. А да кажеш нещо за панасоничетата?

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vladovn
    Хъм, както и предполагах, матрицата е samsung, предполагам корейска. Преди време имах "честта" да се запозная със 40w3000, та сега се плаша от мисълта за W4000. А да кажеш нещо за панасоничетата?
    За мен това е най-добрата матрица за телевизор пък ти си решавай.
    Панасоник има още много да работят за добри LCD-та - ползват хубава матрица като цветове и равномерност, но с мнго лопо черно и контраст. Като добавиш традиционно слабото представяне на SD сигнал и липсата на елементарни настройки - нищо особено като качество, а на цени са ги докарали.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005

От около 4 месеца съм собственик на 40W4000 и мога да кажа , че съм възхитен от него и матрицата му. След проучване в рамките на 1-2 месеца мисля , че не сбърках перфектен телевизор. А за това с SD сигнала не съм много съгласен , пускам му булсат и мисля че картината е доста добра. Имам наблюдения за сравнение с един Samsung и PANASONIC TH-42PZ8ES , моя си го харесвам повече . За HD сигнала няма да говоря , 6 + . Така , че ТВ-то си заслужава според мен , а и цената му е доста бутната вече.

16. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от vladovn
    Аз не мога да разбера какво му мислиш. Явно искаш хубав телевизор. В момента си с LCD и не харесваш точно тези неща, които са зле при LCD-тата( черно и реални цветове ). Въпреки това пак гледаш LCD-та. За тези пари взимай това и бягай.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не съм виждал проблем с изключването на динамичния контраст на други модли Самсунг освен А856.
    Примерно модела А656 ползва същата матрица като 7-ма серия Филипс, а черното е на светлинни години по-добро.
    Първо, Самсунг ползват този Crystal Clear Panel, който съзадава субективно по-добро черно и втори, има регулиране на подсветката, което дава възможност да се намали когато стаята не е много светла и да се постигне още по-добро черно без загуба на детайли и употребата на динамичен контраст.
    При В650 също не съм забелязал да остава включен динамичен контраст след изключването му. Особено в режим Cinema.
    S-PVA може да имат добро черно, но на каква цена ? Няма детайли в тъмните сцени-все едно гледам бой на негри в тъмна нощ - тъмен екран и разни звуци -ох,ах,ех.....не можеш да разбереш бият ли се ,еб.т ли се....
    S-MVA матриците на CMO /CN/ поставяни в 46" модели на Самсунг дори имат някои предимства спрямо S-PVA
    Според това което съм чел Самсунг са на предела на контраста в своите матрици - то и затова тази година вместо да изписват стойноста на контраста на официалният сайт изписват разни гръмки заглавия-МEGA ,ULTHRA ,HIGH Contrast ......Другата година ще са на максимума-затова и преминаха на LED подсветка собствено производство - за да имат резерв. И тяхната песен е вече изпята - както беше на IPS матриците преди 3 години.Сони вече се ориентираха и по някои данни ,ще се отеглят от S-LCD-съвместният завод със Самсунг и ще преминат постепенно само на ASV матрици-те имат бъдеще.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от LCD???
    Аз не мога да разбера какво му мислиш. Явно искаш хубав телевизор. В момента си с LCD и не харесваш точно тези неща, които са зле при LCD-тата( черно и реални цветове ). Въпреки това пак гледаш LCD-та. За тези пари взимай това и бягай.
    Точно, не ме интерсуват екстри, ще се гледа между от 2 до 4м. почти, 1080 източници съм се убедил, че трудно се намират, но 720 бол из мрежата, затова ми трябва с хубави цветове и поне 32 инча, за тези пари, вече има добри предложения дори с повече инчове, но остава въпроса кой? Samsung не ми ги предлагайте, твърде съм глупав и сам си налагам ограничения, не робувам на марки, но и LG не искам, всичко друго обаче става
    След като видях предната година Sharp 46rx5 всъщност ми стана ясно, че не корейци правят най - хубавите матрици, но дори и в това не съм сигурен....
    Та освен w4000 друг модел на Sony или друга марка ще предложите ли, за да мога в магазина да имам между какво да се колебая :D :P??

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе