Много добра програма за откриване на изгорели пиксели.Стартира се без инсталация.Успех!
http://www.dataproductservices.com/dpt
Много добра програма за откриване на изгорели пиксели.Стартира се без инсталация.Успех!
http://www.dataproductservices.com/dpt
Не съм виждал проблем с изключването на динамичния контраст на други модли Самсунг освен А856.Първоначално публикувано от hristoslav2
Примерно модела А656 ползва същата матрица като 7-ма серия Филипс, а черното е на светлинни години по-добро.
Първо, Самсунг ползват този Crystal Clear Panel, който съзадава субективно по-добро черно и втори, има регулиране на подсветката, което дава възможност да се намали когато стаята не е много светла и да се постигне още по-добро черно без загуба на детайли и употребата на динамичен контраст.
При В650 също не съм забелязал да остава включен динамичен контраст след изключването му. Особено в режим Cinema.
Не ми звучи сериозно да пренебрегнеш плазмата само защото ще ти натовари токовия кръг с 80-100W повече от аналогично ЛСД. Ако наистина клониш към плазма то събери още 200-300 лева и вземи 42G10. Консумацията му е около 230-240W и едва ли е критична.Първоначално публикувано от BigPuff
Ако все пак държиш да се вместиш в 2000, то W4000 не е лош избор. Писано е много за него тук.
Виж и това Сони от новата гама, което макар и по-ниско като клас от W е със новия Бравия енджин.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052546
Виж и товa LG:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052361
малко по-слабо черно, но с доста екстр и 2 инча повече.
BigPuff консумацията на двата вида телевизори е почти уеднаквена така,че това няма да ти е проблем.Отчитайки ,че ще се ползва с Булсатком и WII маи по добрия избор е плазма.Играл съм на тази конзола и на двата типа телевизори като по добрия резултат бе с плазмен.Както си забелязал конзолата има само аналогови изходи.Не че ще има някакъв проблем и с LCD но там картината бе по размита.
А може да се случи и това https://www.youtube.com/watch?v=WrrvkPo7TZ4
Здравейте!
На мен също ми предстои покупка на TV. Проверих в NET-а (Wikipedia) и от информацията, която четох се насочих към LCD. Помещението, за което предвиждам да се ползва е малко (трапезария с р-ри 2,5/4 м) и затова съм се насочил към 26-ца. Смятам да го поставя стенно. Основното му предназначение ще е само като ТВ (най-вероятно) - няма да се включва ПК и/или home cinema. ПК е в друга стая, а за хола смятам да проуча още по-добре въпроса и (разбира се) да взема нещо по-голямо - напр. 42-ка или 47-ца.
Колебая се между SONY KDL - 26U4000, SHARP LC - 26D44E, PANASONIC или HITACHI.
Очаквам мнения и препоръки.
Предложения около 1500-1600? FullHD не е с приоритет, но пък трябва да има задължително компонент, hdmi, композит и поне стерео изход за звук. Samsung и LG може да ги изключите също. Ъм..В момента имам 32wd1 и ми се иска да има по - наситено черно, предполагам, тука плазмите ще надделеят. Екстри не ме интерсуват, само да има входовете и брилянтни цветове.
Днес на бързо огледах TOSHIBA 42X3000P, 42XV550PG; SHARP LC-42X20E; PHILIPS 50PFP5532D доста съм изпуснал де, но предполагам ще помогнете.
От тези, които си посочил само Sharp-a е достатъчно добър. Може би и X3000, но едва ли ще те впечатли с добро черно.
Ако може да се напънеш за този ще е най-добре:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038441
Ами 40w4 с каква матрица е? Посочените само ги видях, иначе приемам почти всякакви предложения.
40W4000 е със матрица S-PVA на Самсунг. Отлично черно и контраст, добър ъгъл на виждане, добра детайлност на HD, отлични цветове. Не се справя толкова добре със SD, има чести проблеми с подсветката. Много добър модел е, който беше хит преди 1 година и струваше над 3000 лева.
Хъм, както и предполагах, матрицата е samsung, предполагам корейска. Преди време имах "честта" да се запозная със 40w3000, та сега се плаша от мисълта за W4000. А да кажеш нещо за панасоничетата?Първоначално публикувано от lazarus18
За мен това е най-добрата матрица за телевизор пък ти си решавай.Първоначално публикувано от vladovn
Панасоник има още много да работят за добри LCD-та - ползват хубава матрица като цветове и равномерност, но с мнго лопо черно и контраст. Като добавиш традиционно слабото представяне на SD сигнал и липсата на елементарни настройки - нищо особено като качество, а на цени са ги докарали.
От около 4 месеца съм собственик на 40W4000 и мога да кажа , че съм възхитен от него и матрицата му. След проучване в рамките на 1-2 месеца мисля , че не сбърках перфектен телевизор. А за това с SD сигнала не съм много съгласен , пускам му булсат и мисля че картината е доста добра. Имам наблюдения за сравнение с един Samsung и PANASONIC TH-42PZ8ES , моя си го харесвам повече. За HD сигнала няма да говоря , 6 + . Така , че ТВ-то си заслужава според мен , а и цената му е доста бутната вече.
Аз не мога да разбера какво му мислиш. Явно искаш хубав телевизор. В момента си с LCD и не харесваш точно тези неща, които са зле при LCD-тата( черно и реални цветове ). Въпреки това пак гледаш LCD-та. За тези пари взимай това и бягай.Първоначално публикувано от vladovn
S-PVA може да имат добро черно, но на каква цена ? Няма детайли в тъмните сцени-все едно гледам бой на негри в тъмна нощ - тъмен екран и разни звуци -ох,ах,ех.....не можеш да разбереш бият ли се ,еб.т ли се....Първоначално публикувано от lazarus18
S-MVA матриците на CMO /CN/ поставяни в 46" модели на Самсунг дори имат някои предимства спрямо S-PVA
Според това което съм чел Самсунг са на предела на контраста в своите матрици - то и затова тази година вместо да изписват стойноста на контраста на официалният сайт изписват разни гръмки заглавия-МEGA ,ULTHRA ,HIGH Contrast ......Другата година ще са на максимума-затова и преминаха на LED подсветка собствено производство - за да имат резерв. И тяхната песен е вече изпята - както беше на IPS матриците преди 3 години.Сони вече се ориентираха и по някои данни ,ще се отеглят от S-LCD-съвместният завод със Самсунг и ще преминат постепенно само на ASV матрици-те имат бъдеще.
Точно, не ме интерсуват екстри, ще се гледа между от 2 до 4м. почти, 1080 източници съм се убедил, че трудно се намират, но 720 бол из мрежата, затова ми трябва с хубави цветове и поне 32 инча, за тези пари, вече има добри предложения дори с повече инчове, но остава въпроса кой? Samsung не ми ги предлагайте, твърде съм глупав и сам си налагам ограничения, не робувам на марки, но и LG не искам, всичко друго обаче ставаПървоначално публикувано от LCD???
След като видях предната година Sharp 46rx5 всъщност ми стана ясно, че не корейци правят най - хубавите матрици, но дори и в това не съм сигурен....
Та освен w4000 друг модел на Sony или друга марка ще предложите ли, за да мога в магазина да имам между какво да се колебая :D :P??