Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 198 от 443 ПърваПърва ... 148188196197198199200208248 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,956 до 2,970 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от samara69
    ...още повече, ако трябва да съм честен много ме влекат ...55 инча, 200 херца, локална лед-подсветка и прочее глезотии ...от 3 метра, гледат си се, факт
    Значи ще се оглеждаме и чакаме заедно. Най-доброто LCD с LED (local dimming), което имаме в наличност, засега, е това:
    http://www.dekom.bg/index.php?page=p...712ce6078b0f47
    :-)

Цената е малко висока, но е най-ниската в страната за този модел. Единственият недостатък е, че няма настройки на баланса на бялото (цветовата температура) в потребителското меню, следователно този много важен параметър трябва да се настройва от сервизното меню, ако имаш калибрираща апаратура (в случая аз имам), а бърникането из сервизното меню нарушава гаранцията.
    :-)

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2009

а не, баланс на бялото покрай фотографията не обичам да пипам, а и вече знам, чe разликата между сони и самсунг е само цената, завода за матрици е общ...S-PVA ...а дето е в китай, все едно нищо не съм казал

4. Тук е от
    Nov 2005

Да питам и аз разбиращите.Днеска си купих ето този телевизор.Та може ли някой да ми каже как се включват тези вишневи ленти отгоре и отдолу,както е на снимката или това е просто поредния маркетингов трик??Къде ли не бърниках и не го намирам.И ама ли 100Hz СКАНИРАНЕ както са написали в спецификациите или няма?? тука пише че няма.

5. Тук е от
    Oct 2008

Здаравейте утре ще ми докарат от техномаркет този телевизор;http://www.technomarket.bg/product_d...117.Някой ще ме упъти ли каква стоика за стена да му купя и от къде?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от samara69
    а не, баланс на бялото покрай фотографията не обичам да пипам, а и вече знам, чe разликата между сони и самсунг е само цената, завода за матрици е общ...S-PVA ...а дето е в китай, все едно нищо не съм казал
    Нещата са различни от фотографията. Правилната настройка на белия цвят /сивата гама/ е определяща за крайния резултат.
    Това че Сони и Самсунг ползват общи матрици в някои от моделите не ги прави еднакви. Матрицата е важен компонент, но не е определяща. Самсунг слагат лъскаво покритие на панела, което създава субективно по-плътно черно, а Сони се придържат към матовите покрития. Отделно ползват съвсем различен хардуер и софтуер, който всъщност е най-важното.

portinari, плазмите работят на 100Hz без да има опция за вкл/изкл. Принципа на тази система е различна при двете технологии.
    Цветната рамка е ефект, който се забелязва на определена светлина и под определен ъгъл /за щастие/.

7. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Според мен той е посочил V10, който е FullHD, но не мисля, че HD Ready плазма е компромис за тезипари.

Точно този имам в предвид - G12 Progressive Full-HD NeoPDP (Plasma Display Panel). В ТМ го няма (поне на сайта), но Технополис го предлагат мисля за 2999, т.е. с 600-700 лв повече от TX-P42G10E - предполага се заради TNX сертификата и сателитния тунер. По самия телевизор не видях лепенки за TNX, макар че го пише в сайта www.panasonic.bg. Може би ще трябва да му се добави и IRDETO CAM модул, при което сумата набъбва без да е сигурен крайния резултат. Интересувам се от мнения на някой който го е пробвал или го е виждал да работи, а не по принцип.
    Накратко идеята е, вместо да си търся HD приемник (за който ще трябва да се бръкна също с 500-600 лв или повече) и да трупам дистанционни, да ползвам вградения на V10.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз видях 50V10 в ТП. Наистина има THX сертификат. Като го пуснеш в ТНХ режим картината е прекрасна въпреки светлия магазин.
    Не съм пробвал дали сателитния тунер става за Булсат, но няма логика да не работи със подходящия модул и карта.
    Честно казано и аз съм го загледал, но цената му е неоправдано висока. Панасоник като цяло се изхвърлиха с цените на моделите си тази година.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от teoget
    Здаравейте утре ще ми докарат от техномаркет този телевизор;http://www.technomarket.bg/product_d...117.Някой ще ме упъти ли каква стоика за стена да му купя и от къде?
    Честито,аз от 1 месец имам същия но 37" и съм много доволен.За стойката -трябва да уточниш въртяща или стационарна,като имай впредвид,че разстоянието м/у 4-те отвора за захващане на гърба на телевизора е 200 мм Vesa стандарт,тоест стойката задължително да го покрива.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Това че Сони и Самсунг ползват общи матрици в някои от моделите не ги прави еднакви. Матрицата е важен компонент, но не е определяща. Самсунг слагат лъскаво покритие на панела, което създава субективно по-плътно черно, а Сони се придържат към матовите покрития. Отделно ползват съвсем различен хардуер и софтуер, който всъщност е най-важното.
    Матрицата е едно от нещата определящи крайният резултат другото важно нещо е видепроцесора.На две места четох нещо интересно-всеизвестно е че SONY купуват чипове от други производители-трият маркировката и ги премаркирват като свои-е тази година са се накъсали да премаркирват чипове Явно кризата си казва думата-след 10 000 съкратени работници...
    Та в тази насока имаше съмнения че видеопроцесорите слагани в модели 5500 тази година са с чужди видеопроцесори /Bravia engine 3 /та затова тазгодишните модели се справяли по-добре с SD сигнал Голям резил за Sony

12. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    нямаш голям избор с тоя бюджет
    LG 37LH2000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052892
    контраста му е слаб

и ако се напънеш с още 450лв
    PANASONIC TX-L37S10E http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053677
    Благодаря за съветите колега, в крайна сметка се реших на 32" и взех това:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052400

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Искам да си купя телевизор 42'' HD Ready за гледане на филми и сериали с ниска резолюция от торент сайтовете, ще го ползвам и за игри и за цифрова кабелна. Гледал съм на мои приятели на лсд-итата картината при тези филми е много зле(мътна,на тъмно черното е кофти и има двоен образ или както там се казва този ефект) а на кабелна понеже сигнала е 4:3 а тв-тата са 16:9 картината е разтеглена(говорим за тв. модели преди 2008г. Сега дали технологията вече се е развила и какъв тв. ще ми препоръчате за ползване като монитор за филми от торентите. Харесах си една плазма панасоник 42PV80P на много добра цена 1200лв. ама нали не става за монитор а и резолюцията и е нестандартна и малка и като пусна игра с по голяма и няма да върви, а и имало проблем при връзка с комп. през HDMI входа. Разполагам с около 1300лв евентуално мога да отделя още 200-300 ако си заслужава. Надявам се на съвет

14.  

15. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от miromiv
    Искам да си купя телевизор 42'' HD Ready за гледане на филми и сериали с ниска резолюция от торент сайтовете, ще го ползвам и за игри и за цифрова кабелна. Гледал съм на мои приятели на лсд-итата картината при тези филми е много зле(мътна,на тъмно черното е кофти и има двоен образ или както там се казва този ефект) а на кабелна понеже сигнала е 4:3 а тв-тата са 16:9 картината е разтеглена(говорим за тв. модели преди 2008г. Сега дали технологията вече се е развила и какъв тв. ще ми препоръчате за ползване като монитор за филми от торентите. Харесах си една плазма панасоник 42PV80P на много добра цена 1200лв. ама нали не става за монитор а и резолюцията и е нестандартна и малка и като пусна игра с по голяма и няма да върви, а и имало проблем при връзка с комп. през HDMI входа. Разполагам с около 1300лв евентуално мога да отделя още 200-300 ако си заслужава. Надявам се на съвет
    Виж тези http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038495
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052010
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09041772 като този е модел от миналата година, но все си мисля,че няма да съжеляваш.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Poinovito
    Благодаря за съветите колега, в крайна сметка се реших на 32" и взех това:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052400
    Честито за придобивката PHILIPS 32PFL5604H е добър за тази цена

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от miromiv
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039257
    Този е със "стандартна" ерзолюция. Ако не прекаляваш с игрите /да играеш много часове само на една и съща игра/ не е проблем.
    Проблема с 4:3 резолюцията на каналите няма решение. Ще се наложи да гледаш разтеглени образи още 2-3 години докато преминем към изцяло цифрови и 16:9.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039257
    Този е със "стандартна" ерзолюция. Ако не прекаляваш с игрите /да играеш много часове само на една и съща игра/ не е проблем.
    Проблема с 4:3 резолюцията на каналите няма решение. Ще се наложи да гледаш разтеглени образи още 2-3 години докато преминем към изцяло цифрови и 16:9.
    Значи и аз съм се спрял на палзма, но мога ли да го ползвам като монитор, например когато съм в интернет дори да не стоя на една страница текстбара на браузера си е един и същ и си стои на едно място освен това чета и книги в електронен формат, а там фона около буквите е с един и същ цвят и седи постоянно. Ще се получи ли прегаряне на фосфора или само отпечатване (което няма да е проблем защото изчезва). Това е което ме спира за палзмата, монитора ми е 17'' 4:3 незнам дали мига да изкарам едновременно читав сигнал и на него и на плазмата. Видеото ми е NVidia 8500GT и няма кой знае какви настройки, но основната ми идея е да махна монитора и да ползвам плазмата вместо него, но заради по горе споменатите проблеми се колебая и се чудя дали лсд няма да ми свърши повече работа, макар на филми с по ниска резолюция да не се вижда много добре(или поне на тези които аз съм гледал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе