Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 200 от 443 ПърваПърва ... 150190198199200201202210250 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,986 до 3,000 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2005

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Аз видях 50V10 в ТП. Наистина има THX сертификат. Като го пуснеш в ТНХ режим картината е прекрасна въпреки светлия магазин.
    Не съм пробвал дали сателитния тунер става за Булсат, но няма логика да не работи със подходящия модул и карта.
    Честно казано и аз съм го загледал, но цената му е неоправдано висока. Панасоник като цяло се изхвърлиха с цените на моделите си тази година.
    Когато имаш време и възможност да погледнеш по-отблизо този 50V10,дали си заслужава пред Kuro 5090,като екстри ясно че ще е по-украсен,като образ как ще е,дали въобще си заслужава пред Kuro-то,като цена и т.н.,ти май се беше огледал в V-серията на Панасоник,ако трябва да редактираш и обновиш предложенията в "Препоръчвани модели ........"
    Поздрави!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    модела е 2007г и вероятно са непродадени бройки останали в някой склад-и за това са преоценени
    /друг вариант-дефектна партида/
    някаква информация за вносителя ?
    модела е от 2008г.,сигурно се бъркаш със серия E 20XX които бяха само 50инчови 3LCD.Както и да е офертата е добра,но не разбрах какъв размер е панела.Аз бих отнесъл един без да се замислям за гаранционото обслужване.Почти не ходят на доктор

4. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Цитат Първоначално публикувано от LilScrappy
    Здравейте отново съм пред дилема кое ЛСД да избера тъйкато си върнах модела поради дефект Самсунг 40А856
    спрял съм се на следните модели
    попринцип ЛСД-то ще се връзва към ПС със ДВИ-ХДМИ кабел за да се гледат 1080п,720п също ще се връзва и конзолна игра х360 и ДВД система
    Моляви помогнете да избера най добрият модел за нуждите ( да има добро черно динамичен контраст поне от видяното докато А856 беше в нас се изумих просто )
    та моделите са:
    PHILIPS 42PFL5604H
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09052401
    SAMSUNG LE-40B550
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09051789

Кой модел е за предпочитане и си заслужава парите
    Предварително ви благодаря
    Ей това не мога да го разбера- да си купиш калпав телевизор (самсунг) и да се чудиш дали да не си купиш още един. Най- виновни са тези, дето ги препоръчват за да им върви търговията с боклуци

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от veszxr
    Когато имаш време и възможност да погледнеш по-отблизо този 50V10,дали си заслужава пред Kuro 5090,като екстри ясно че ще е по-украсен,като образ как ще е,дали въобще си заслужава пред Kuro-то,като цена и т.н.,ти май се беше огледал в V-серията на Панасоник,ако трябва да редактираш и обновиш предложенията в "Препоръчвани модели ........"
    Поздрави!
    Без да го гледам отблизо ще ти кажа, че по-добрия вариант е 5090. Особено както са на една цена.
    ТНХ настройките са нещо хубаво, но какво правим като след 2 години панела остарее и се променят характеристиките? Обработката на видеото пък при Панасоник е доста по-зле.

Тука съм обновил списъка с Препоръчваните модели:
    http://www.popcornhour-bg.com/forum/...ic.php?f=5&t=7

Качих и някои ревюта, които смогнах да опиша:
    http://www.popcornhour-bg.com/forum/viewforum.php?f=6

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от granity
    модела е от 2008г.,сигурно се бъркаш със серия E 20XX които бяха само 50инчови 3LCD.Както и да е офертата е добра,но не разбрах какъв размер е панела.Аз бих отнесъл един без да се замислям за гаранционото обслужване.Почти не ходят на доктор
    Sony KDL 40E4050 за 900 лева- на тази цена си е доста съмнително-намирисва на крадена стока
    но нека да го оставим да напише повече инфо по въпроса-кой е вносителя /може да попитаме директно него/

7. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от kaki
    ... да си купиш калпав телевизор (самсунг) и да се чудиш дали да не си купиш още един. Най- виновни са тези, дето ги препоръчват за да им върви търговията с боклуци
    kaki, нееднократно във форума е споменавано, че изборът на SAMSUNG носи повишен риск от отказ на апарата. То това си идва с по-ниската цена. Особеното (и по-добрата новина) е, че отказът се проявява най-често до няколко дни след покупката, когато лесно може да се направи рекламация. Тези изделия, които не проявят такъв отказ обикновено работят стабилно.
    Под "тези, дето ги препоръчват за да им върви търговията с боклуци" предполагам, че не визираш членове на форума, или греша?
    :-)

8.  

9. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Едно приятно ревю за Panasonic TX-P42V10
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...0090602153.htm

Искам само да обясня (отново) защо не бих купил плазма (ЛИЧНО ЗА СЕБЕ СИ, БЕЗ ДА АНГАЖИРАМ НИЩО И НИКОГО), въпреки, че оценявам картината на плазмите на Pioneer :-)
    Следва цитат от същото ревю:
    "...However, because the greyscale on plasma televisions tends to drift over time as a result of phosphor ageing, we wish Panasonic had included user-accessible white balance controls for owners – if they are so inclined – to bring greyscale into spec every now and then ..."
    Без коментар...

10. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Дапопитам експертите
    LG LH4000 го видях не е лошо ТВ-то но наистина ми направи впечатление Б650 и Б6000/7000
    Но въпросът ми е кое ЛСД според вас си заслужава повече
    LG LH4000,
    SAMSUNG LE-40A686
    SAMSUNG LE-40A656
    SAMSUNG LE-40B550
    И ТВ-то ако няма цифров тунер какъвто имат ЛГ-то и Б550 какво трябва да купя за да хващам цифрови канали ?
    А и тези модели 686 и 656 имат ли всички настройки по картината които има А856 модела и с какво са послаби от него ?

11. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от LilScrappy
    .....ми направи впечатление Б650 и Б6000/7000
    ..И ТВ-то ако няма цифров тунер какъвто имат ЛГ-то и Б550 какво трябва да купя за да хващам цифрови канали ?
    Погледни
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051346
    Има всичко, но... Трябва да бъдеш търпелив да изчакаш промоциите по Нова Година

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от miromiv
    Значи и аз съм се спрял на палзма, но мога ли да го ползвам като монитор, например когато съм в интернет дори да не стоя на една страница текстбара на браузера си е един и същ и си стои на едно място освен това чета и книги в електронен формат, а там фона около буквите е с един и същ цвят и седи постоянно. Ще се получи ли прегаряне на фосфора или само отпечатване (което няма да е проблем защото изчезва). Това е което ме спира за палзмата, монитора ми е 17'' 4:3 незнам дали мига да изкарам едновременно читав сигнал и на него и на плазмата. Видеото ми е NVidia 8500GT и няма кой знае какви настройки, но основната ми идея е да махна монитора и да ползвам плазмата вместо него, но заради по горе споменатите проблеми се колебая и се чудя дали лсд няма да ми свърши повече работа, макар на филми с по ниска резолюция да не се вижда много добре(или поне на тези които аз съм гледал.
    Първата ми плазма 42V6 повече от 3 години, а сегашната ми половин година (над 1500 часа) ползвам за монитор по 10-12 часа всеки ден и няма никакви грижи. За целта само намалявам яркостта на пикселите на 4 (от 10) и контраста на 50 (от 100).
    По-добре е да се вслушваш в мнения на хора, които използват плазмата за монитор, а не само общи приказки. В случая не целя заяждане с Lazarus или който и да е, но е добре всеки който има мнение да си дава опита по въпроса, който се обсъжда.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Значи отказах се от голям вариянт
    попринцип ми трябва сега зимата може да заминавам за Англия или след нова година
    Та моделите на които се спрях са 37 и са следните
    LG 37LH7000 значи в сахта го дават с ултра висок контраст
    LG 37LH4000 той доколкото разбрах има същите опции като 7000 без ултра контраста и дизайна му ( разликата е 300 лева )
    Samsung LE-37B550 модела ми се вижда добър и без 100хз ( я се забелязват я не ) но цената с разлката от 40 инчовият модел е 100 лева аз си мислих че ще е поне 250 лева надолу
    та кой се води по качествен от изброените 3 модела ?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от kaki
    Ей това не мога да го разбера- да си купиш калпав телевизор (самсунг) и да се чудиш дали да не си купиш още един. Най- виновни са тези, дето ги препоръчват за да им върви търговията с боклуци
    Абе, пич според мен всеки си има право на личен избор! И не мога да разбера според теб какво им е "калпаво" на Samsung-ите като телевизори! Аз имам 40А856 и съм поваче от доволен! Имах възможност да го видя един до друг с SONY W5500 и мога да кажа, че SONY-то имаше по кофти черно( сивеше, да не кажа че даже не беше сиво а синьо, всмисъл че избиваше малко поваче CYAN-a ако това въобще ти говори нещо)! А на мен ми е любопитно ти с какъв телевизор си?

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Едно приятно ревю за Panasonic TX-P42V10
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...0090602153.htm

Искам само да обясня (отново) защо не бих купил плазма (ЛИЧНО ЗА СЕБЕ СИ, БЕЗ ДА АНГАЖИРАМ НИЩО И НИКОГО), въпреки, че оценявам картината на плазмите на Pioneer :-)
    Следва цитат от същото ревю:
    "...However, because the greyscale on plasma televisions tends to drift over time as a result of phosphor ageing, we wish Panasonic had included user-accessible white balance controls for owners – if they are so inclined – to bring greyscale into spec every now and then ..."
    Без коментар...
    Да, плазмата има стареене и яркостта се променя с времето. Затова е хубаво когато имаш опция да променяш всяка една настройка на картината /не само от сервизното меню/ за да може след време /2-3 години/ да пипнеш отново. Фиксирания ТНХ режим е перфектен само преди да остарее панела.
    Как стоят нещата при ЛСД обаче. Там още в началото нещата са окензани. Панела не е равномерно осветен и напрактика е невъзможно да го настроиш правилно. Всяка една калибрация е валидна за определена област от екрана. Разликите са фрапиращи. Преди 2-3 години замерените стойностите в различните точки варираше до н ад 20-25%. Айде кажи къде да лепнеш датчика, че да си сигурен, че цялата картина е правилна? Сега при наистина хубавите модели с хубави матрици и подсветки отклоненията са около 10%. Затова много често има големи разлики във стойностите на параметрите в менюто на два еднакви модела, уж калибрирани по еднакъв начин. При някои матрици отклоненията в по ъглите, но при Шарп например са на линии. Като сложиш датчика на 15 см встрани трябва да пренастроиш целия образ.
    Така че adtomov, ти се стряскаш от факта, че при плазмите след време образа се променя, но приемаш факта, че при ЛСД той не е идеален по целия екран.
    Затова бих предпочел Пионер защото след 10-15 хил часа работа можеш да пипнеш 2-3 настройки и да стане като нов, а при Панасоник не може да стане. Трябва да влизаш в сервизното меню, а от него калибрацията е ужасяващо трудна.
    Другия вариант е да се заложи на LCD c LED подсветка където тези неравномерности ги няма. При текущите модели с LED пък си има други проблеми.
    Общо взето идеални неща няма.

17. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от harvi5
    Полезна информация
    отработени часове. SM-->Operation hours
    тип матрица. SM-->Options-->Display-->Screen

П.с.:Ако не е проблем сподели после каква е матрицата на твоя модел/номер,производител/,сигурно има и други на които инфото ще им е полезно.
    Разбира се. Моето системно меню е по-различно обаче - няма SM, Options, т.н. Вместо това имам меню "Hardware", където ми показва версията на софтуера (днес успешно го актуализирах) + следните данни:

Standby processor version: STDBY_92.72.0.0
    Production code: AG1B0920105599

Някой може ли да разтълкува?

Изненадва ме и че във възможностите за формат на картината липсва 4:3, а според ръководството трябва да има такава опция. Нормално ли е това?

Мерси!

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Sony KDL 40E4050 за 900 лева- на тази цена си е доста съмнително-намирисва на крадена стока
    но нека да го оставим да напише повече инфо по въпроса-кой е вносителя /може да попитаме директно него/

Телевизора е 40 инча. Ето модела http://www.sony.bg/product/t32-e-series/kdl-40e4050
    Вносителя е частно лице, евентуално в понеделник ще мога да разгледам бройка. Христослав, има ли начин, срещу заплащане разбира се, да ползвам услугите ти да погледнеш ТВ-то, защото съм скаран с тази техника, пък не ми се иска да ме преметнат с дефектна бройка !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе