ОК
Благодаря Ви за сега.
Като ги разгледам тия дни ще пиша.
Лека вечер.
ОК
Благодаря Ви за сега.
Като ги разгледам тия дни ще пиша.
Лека вечер.
Винаги готови за следващия brainstorm...Първоначално публикувано от visokolov
:-)
Днес отидох да си купувам телевизор и се бях насочил към промото на samsung 40B750, пуснаха ми един филм на него от USB-то и честно казано нещо картината беше като избеляла, отидохме на 40B652 и пуснахме същия филм, картината бе доста по-добра особено черното. Реших затова да купя 37B651 и като го пуснахме картината беше като на "750". Та накрая си купих 40B652.Първоначално публикувано от nkd
Матриците са тези:
40В750 - SQ01
37B651 - AA01
40B652 - SQ02 (каква е разликата между SQ01 и SQ02 ? - ревизия? )
Утре ще ми го доставят, че нямах транспорт. Дано съм направил добър избор и благодаря на всички във форума и най-вече на Lazarus18 и Hristoslav2
P.S. наистина странно е че по-висок клас 750 със матрица на самсунг може да изкара по-кофти картина като цветове, явно тези 200Hz са маркетингов трик за сметка на картината.
И двете матрици (SQ01, SQ02) са 10-битови S-PVA. Колкото до "по-кофти картината" - това е въпрос на обсъждане. 200 Hz не са маркетингов трик и въобще нямат нищо общо с матрицата, а с обработката на сигнала.Първоначално публикувано от kraska
P.S.: Картината при Samsung е въпрос на настройки. При по-новите модели има повече възможности за това.
P.S. 2. Новите матрици на AUO (A-MVA) ама въопште не са за пренебрегване. Лично наблюдение при Samsung модели....
Тук имаме 2 пъти разлика в контраста между 40B750 u 40B650. Не случайно ги сложихме един до друг и еднакви настройки на картината направихме и определено по-добра картина изкара 650-то, да не говорим за "черното" което наистина бе доста черно. Знам за какво са тези херци, казвам го защото прочетох някъде из чуждите форуми,за да се постигнат 200Hz, страдала картината по някакъв параметър. Просто иди и виж на живо за какво говоря, да не говорим че и не бях сам.Първоначално публикувано от hristoslav2
доколкото съм разбрал с четене и сравнение /може и да греша/Първоначално публикувано от kraska
40В750 - SQ01 Samsung матрица първа ревизия /старата матрица на А650 - 2008г/
37B651 - AA01- AUO A-MVA матрица
40B652 - SQ02 Samsung матрица втора ревизия /2-ро поколение 2009г/
ревизия-разбирай -поколение на тип модел
затова и контраста е различен в полза на 40B65X
adtomov
200 Hz не са маркетингов трик и въобще нямат нищо общо с матрицата, а с обработката на сигнала.
Дали пък не е маркетингов трик?
Ти какво би казал, след като тук е форум :--) Ако може - по същество. Чакаме :-)Първоначално публикувано от qbadabaduuu
:-) (извинявам се за спам-а)
любопитен съм някой пробвал ли е от от какво разтояние му лови дистанционното (имам впредвид от колко далеч)
Зависи от дистанционното различните марки,дори различните модели имат различни обхвати.Обикновенно е към 7метра.Някои ловят във всички посоки а при други трябва да е насочено към окото на уреда.Понякога тази информация е представена в упътването на уреда-технически спецификации.Универсалните дистанционни се представят доста по добре-поне при мен е така.Първоначално публикувано от deto
имат много общо с хардуера на самата матрица /контролерите на видеопанела/ трябва да подържат 200HzПървоначално публикувано от qbadabaduuu
иначе не става
http://www.digitalversus.com/duels.p...&p2=3781&ph=14
интересни сравнения могат да се направят тук
повдигна се въпроса са контраста между различните модели Samsung - но няма да е лошо и специалистите да коментират информацията от горния сайт...
Първоначално публикувано от adtomov
Виж как се постигат тези 200Hz. При Sony и Philips е чрез добавяне на кадри при LG е малко по различно. Те и за плазмите дават 600 Hz нали? Ако вярваш но подобни неща си е твоя работа.
Реално са 50Hz след добавянето на кадри постигат 200Hz това за теб не е ли маркетингов трик?Първоначално публикувано от hristoslav2
Здравейте знаещи хора!
От година следя форума и все още не съм си избрала желания тв новече съм на зор и трябва да го свърша до края на месеца ,затова ВИ МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!! Тв-то трябва да е 32 инча и съм харесала този PHILIPS 32PFL8404H,но последните страници пише доста неща за SAMSUNG LE-32B653 и SAMSUNG LE-32B750 . Моля за мнения и съвети. Благодаря