Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 279 от 443 ПърваПърва ... 229269277278279280281289329 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,171 до 4,185 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Много пъти съм чувал да задават същия въпрос само че проблема е с CRT телевизор и само когато се включи климатика.Вярно ,че не всички се оплакват,но явно има изключения.Колегите занимаващи се с климатична техника явно знаят къде е точния проблем.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Здравейте на всички!!!
    За един мой приятел имаме проблем за решаването на размера на TV то като разстоянието от което ще се гледа е от 2 - 2.50 мт..Погледнахме таблиците които предлагат определени разстояния на определни сигнали ,но искахме реално да ни кажете от личен опит наистина какъв е оптималния размер на телевизора от това разстояние за гледане на цифрова телевизия от кабелен оператор и някой филм от PC ..Благодарим ви много!

4. Member
    Тук е от
    Jun 2009

...климатика смущава CRT-монитори заради магнитното поле на двигателя на вентилатора, ...та въпросният монитор какъв е, кабела разпънат ли е или е навит близо до монитора, какви по-точно са смущенията, съвпадат ли зануляванията на всички уреди по кръгове...аз примерно не мога да свържа компа към ресивера с метален проводник ( композит или цифров коаксиален ) , ужасен брум се получава, по опика няма проблем ...та така, търсене му е майката и изключване факторите един по един

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Alexander
    Препоръчаите ми ЛСД или ПЛАЗМА до 1400-500 лв.Ще се използва за гледане на телевизия.Да е 37 или 42 инча.
    Плазма
    PANASONIC TX-P42U10E http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055053
    PANASONIC TX-P37X10E http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051636
    LCD
    SAMSUNG LE-37B550 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051787
    PANASONIC TX-L37S10E http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053677
    LG 37LH4000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052014
    Цитат Първоначално публикувано от shepi
    Аз си мисля, че много зависи какво е напрежението по инсталацията по принцип - дали района, в който ти е апартамента има проблеми със слабо зхранване (примерно вилна зона) или пък инсталацията е стара и не може да поеме натоварването.
    вероятно си прав /у нас напрежението е 226-228V- измерено/при него не знам как е....
    Цитат Първоначално публикувано от granity
    Много пъти съм чувал да задават същия въпрос само че проблема е с CRT телевизор и само когато се включи климатика.Вярно ,че не всички се оплакват,но явно има изключения.Колегите занимаващи се с климатична техника явно знаят къде е точния проблем.
    и при мен беше така с CRT-то /писах и там - но няма отговор

6. Member
    Тук е от
    Jun 2009

...не е слабо захранване, а неправилно ...за проблема климатици и CRT ви обясних вече, почват да трепкат ужасно ...LCD нямат проблем

7. Тук е от
    Aug 2009

hristoslav2 на 37 инчовата плазма където си ми я предложил,тя като не е full hd има ли чак толкова голяма разлика,защото гледам че е на доста добра цена ?И все пак кои е по добрият вариант за телевизия плазмата или лсд ?

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от shepi
    След половингодишно дебнене и колебаене все пак преди 3 седмици се сдобих със Samsung Le40B620 на промоция в ТМ. След като половината ми нови ел. уреди се оказваха дефектни, аз с боязън гледах под лупа новата си прдобивка, към която подхождам с най-голяма любов в сравнение с останалите джаджи. Разбира се, каръкът ми явно не е свършил и след няколко дена се прояви много странен козметичен дефект - след продължително гледане се появи и се разширяваше постепенно цепнатина в рамката на ТВ-то (нещо като отлепване на прозразчната пластмаса, покриваща черната пластмаса на рамката). Отидох в магазина, казха "донеси го ще го сменим". Ама била останала само мострата. Викам си, промоцията е от 10 дена, на специална стойка, телевизорът ще си е почти нов. на следващия ден занесах стария за смяна, но изведнъж се оказа, че управителят бил поръчал друг, който не е мостра. Всичко супер, но на новия липсваше цветната лепенка, оказваща характеристиките. Иначе всички други прозрачни ленти си бяха на рамката, пича скъса пред мен опаковъчния найлон, плика с батериите, кърпичката за почистване, болчетата за поставката май също беше здрав. Та си мисля, че все пак е нов. На мен обаче, въпреки че съм лаик, ми се струва, че картината е по-зле - като цветове и контраст. МОже би си въобразявам от притеснение или пък съм навикнал или просто се взирам по-задълбочено. Но като прочетох неволите на stekyman и всичките шашми, дето ми описахте и пак взех да психясвам.
    Та ако можете да ми кажете как да вляза в системното меню и да проверя часовете на работа? Четох, че било забранено да се влиза, някой обясни ли защо? Всъщност като не особено разбиращ има ли реална необратима опасност да прецакам нещо, ровичкайки в сервизното меню?
    Може би всичко си е въпрос на настройки, въпреки че доста си играх. Ако някой има този телевизор може ли да ми опише настройките, при които е доволен и има реални цветове.
    Полвам си цифровия тунер и съм много доволен - хващам и hd-каналите. от мсат обаче кодираха някои канали(неплатени) и тях мога да ги гледам само през техния декодер. Опитах се да ги намеря ръчно като аналогови, но не ми дава възможност да търся аналогов сигнал - не е активна опцията. Разбрах че трябва да си взема карта и адаптер, които да сложа на тв-то, но устройството все още май е скъпичко за 3-4 канала (от ТМ ми казаха над 100 лв.)
    Та Благодаря предварително и ако аз мога да помогна с нещо свиркайте
    Щом са го разопаковали пред теб -добре значи е нов и вероятно си въобразяваш че картината е различна
    часовете на заработка можеш да видиш в сервизното меню

ВНИМАНИЕ!!
    [b]Не пипайте в сервизното меню неща за които нищо не знаете или не сте достатъчно запознати за какво са.Важи още повече за съкращенията.Всяка една промяна за която не сте наясно може да доведе до блокиране и е на ваш риск.Освен това това води до загуба на гаранцията на телевизора.[b]
    Ако все пак сте решили да промените нещо-запишете си на лист или направете снимка на стойностите-така че евентуално ако не сте доволни от резултата след промените да можете да ги въстановите
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    To enter "Service Mode" Press the remote - control keys in this sequence :
    From Standby Info-Menu-Mute-Power On
    - The buttons are active in the service mode.
    Remote - Control Key : Power, Arrow Up, Arrow Down, Arrow Left, Arrow Right, Menu, Enter, Number Key(0~9)

If you need just to show settings please
    - DON'T USE: Arrow Left, Arrow Right, Number Key(0~9)
    - Use Arrow Down, Arrow Left for moving withing current level of menu
    - Use Enter to go in submenu
    - Use Menu to return back higher level menu
    - DON'T Enter to submenu Calibrate, Reset at all !!!
    - Use Power to exit from "Service Mode"
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1.Набирате бързо и последователно на ДУ бутоните info-menu-mute-power
    нужна е тренировка-4-те бутона се натискат за 1-2 секунди не всеки успява от първият път.
    2.Enter - вход в подменю
    3.Menu - преход нагоре или надолу
    преди да промените нещо помислете премислете няколко пъти, запишете си позициите - те не се въстановяват с Reset,променят се надясно/наляво
    4.Как да излезете ? изключете телевизорa

време на заработка- отива се в Control и след това в Sub option Panel Display time - 0 Hr
    [img width=451 height=600]http://www.avforums.com/forums/attachments/lcd-televisions/114354d1238102553-samsung-service-menu-research-main.jpg[/img][img width=407 height=600]http://www.avforums.com/forums/attachments/lcd-televisions/114355d1238102571-samsung-service-menu-research-option.jpg[/img]

Всичко е на твоя отговорност!!

Цитат Първоначално публикувано от Alexander
    hristoslav2 на 37 инчовата плазма където си ми я предложил,тя като не е full hd има ли чак толкова голяма разлика,защото гледам че е на доста добра цена ?И все пак кои е по добрият вариант за телевизия плазмата или лсд ?
    няма да забележиш разликата м/у fullhd и hdready при този размер
    плазмата е по-добрият вариант /вземи 42"- ата/

10. Тук е от
    May 2009

Спрял съм се на SAMSUNG LE-37B530. доколкото видях е 50Hz. Видима ли е разликата със 100 Hz? Все пак освен телевизора не е ли необходимо и източника (PC, WD HD TV player, кабелна телевизия и каквото и да е там да подават 100 Hz сигнал? И ако те не подават такъв сигнал, както е в същност, какъв е смисъла от 100 Hz и повече?

И колко е HIGH КОНТРАСТ в цифрово изражение?

Благодаря предварително!

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от infinitybeta
    Спрял съм се на SAMSUNG LE-37B530. доколкото видях е 50Hz. Видима ли е разликата със 100 Hz? Все пак освен телевизора не е ли необходимо и източника (PC, WD HD TV player, кабелна телевизия и каквото и да е там да подават 100 Hz сигнал? И ако те не подават такъв сигнал, както е в същност, какъв е смисъла от 100 Hz и повече?

И колко е HIGH КОНТРАСТ в цифрово изражение?

Благодаря предварително!
    Трудно ще ги забележиш тези 100Hz - единствено на бягащите информационни ленти в долната част на телевизора се вижда най забележимо ефекта от работата им.

Не е необходимо и източника да подава тези 100Hz/никой телевизор не подържа 100Hz-oв сигнал/
    телевизора сам си ги генерира хардуерно

HIGH КОНТРАСТ в цифрово изражение? - 4000:1 нативен контраст

вече продават 46PFL9704H/12
    http://www.consumer.philips.com/cons.../46PFL9704H-12
    интересен е размера-досега Филипс продаваха 47"- а от тази година 46"

12. Тук е от
    Aug 2009

Благодаря ти hristoslav,
    мисля че ще е по-разумно ако се въздържа въобще да влизам в сервизното меню, макар, че любопитството е голяма работа

13. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Съветвам и останалите потребители да се въздържат.Все пак затова се казва сервизно а не потребителско меню.Не знаеш ли какво правиш - нямаш работа там.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Аdtomov
    ето ги панелите на миналогодишните Самсунги в полският форум
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1356889.html

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:11088-13#500

http://www.hdzona.com/Samsung_series...leshooting.pdf

http://obrazki.elektroda.net/11_1234990628.jpg

Rolsen (много от моделите на данни ..)
    http://www.rolsen.ru/service/private.html

http://www.digitalhome.ca/forum/

16. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Най-после полезни снимки :-) Браво на този ffdf! За първи път виждам снимано това, което наблюдавах на живо. Помниш ли, като ти споменах за S-образната структура на централния домейн, която остава засветена при ниска яркост на цвета?
    :-)

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Как се процедира когато си дал телевизор в гаранция на ремонт и повече от месец не е готов, по телефона ми казват да чакам, знам че има някакви права за замяна с друг но не съм сигурен, честно казано не ми се правят скандали, а искам по нормалния начин да стане всичко или да го оправят, но от 4 юли съм го дал и още чакам, става въпрос за техномаркет.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Как се процедира когато си дал телевизор в гаранция на ремонт и повече от месец не е готов, по телефона ми казват да чакам, знам че има някакви права за замяна с друг но не съм сигурен, честно казано не ми се правят скандали, а искам по нормалния начин да стане всичко или да го оправят, но от 4 юли съм го дал и още чакам, става въпрос за техномаркет.
    ако не се лъжа -щом си го дал в техномаркет срока за ремонт е 30 дни

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе