Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 231 от 443 ПърваПърва ... 181221229230231232233241281 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,451 до 3,465 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    vladgad,честито за покупката - със здраве да си го ползваш!
    А какво пише за кода на матрицата на малкия стикер от дясната страна на телевизора?
    Ю:-)
    Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    vladgad,честито за покупката - със здраве да си го ползваш!
    А какво пише за кода на матрицата на малкия стикер от дясната страна на телевизора?
    Ю:-)
    model code: LE40B750U1WXXH
    SN:....
    version: SQ01

2.  

3. fit
    fit е офлайн

Тук е от
    Apr 2009

От 2 дена имам 46G15 плазмата е уникална,има всички възможни тунери вградени,НО днес се появи вертикална червена линия на целият екран,моля за помощ от патилите!!!Линията става зелена а понякога за малко изчезва!
    Мерси!

4. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от vladgad
    version: SQ01
    Честита ти S-PVA матрица :-) И то от добрите. Мерси за инфото. Просто бях любопитен, какво ще ти изпратят от ТМ, след като зависи изцяло от тях.
    Телевизорът ти е много хубав и вероятно ще останеш много доволен от него. Има си дори настройки на бялото в потребителското меню (в случай, че проявиш интерес да си го калибрираш.)
    Ето ти едно ревю, в което са дадени и готови калибрационни стойности накрая :
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0090526151.htm
    Моделът от ревюто най-вероятно е с матрица като твоята.
    Приятно гледане!
    :-)

P.S. ( 24.07.2009 )Според спецификациите на Samsung, за тази година, матрицата ти не е S-PVA, а 10 битова S-MVA, независимо, че на стикера пише "SQ01". Това няма значение, тъй като според личното ми наблюдение, картината и е впечатляваща изгледът от голям ъгъл е по-добър от колкото при по-старите S-PVA матрици.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от qbadabaduuu
    hristoslav2

LG също добавят кадри но след всеки кадър се добавя черен кадър за да се изчисти остатъчното изображение в ретината на окото. 600Hz при плазмите, времето за реакция, динамичния контраст да не мислите че някои от тези стоиности които ги дават са реални?

Ако си мислите че ви лъжа няма повече да пиша коментари, казвам ви неща които едва ли някой продавач ще ви сподели просто не е длъжен да споменава кое е търговски трик и кое не.
    ако съм те разбрал правилно LG използват
    MEMC - Motion Estimation+Motion Compensation by interpolation frame
    използват сканираща подсветка-подсветката гасне за момент и така имаш празен кадър

при новите модели Филипс 2009г
    200 Hz Clear LCD показва 200 сцени в секунда, като съчетава 100 Hz технология със сканиращо задно осветяване при 50% цикъл на работа.

открии разликата

Цитат Първоначално публикувано от vladgad
    еврика
    отива се в Control и след това в Sub option
    Panel Display time - 0 Hr показва при мен - опаааа!?!

остава въпроса дали при reset се нулират и отработените часове???

отговора е ДА

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от fit
    От 2 дена имам 46G15 плазмата е уникална,има всички възможни тунери вградени,НО днес се появи вертикална червена линия на целият екран,моля за помощ от патилите!!!Линията става зелена а понякога за малко изчезва!
    Мерси!
    върни го в магазина-това са отлепени дешифратори на панела и е за ремонт
    повтарям не го носи в сервиза а в магазина-поискай да ти го подменят

7. Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ако съм те разбрал правилно LG са комбинирали Мotion технологията която генерира пълноценни кадри с 100HZ технология която вмъква празни кадри
    това го имаше при филипс преди 2 години в всички 100Hz модели-
    пускаш си и HDNatural motion + 100Hz и ето ти 200Hz като в LG

при новите модели Филипс 2009г
    200 Hz Clear LCD показва 200 сцени в секунда, като съчетава 100 Hz технология със сканиращо задно осветяване при 50% цикъл на работа.
    По-скоро и LG-то е като Philips 2009г. По-нагоре съм дал линк.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Fit дано да не е същия проблем като на моята плазма,аз имах същия проблем една тънка вертикална линия която от време на време изчезваше.Понеже беше в гаранция го занесох в сервиза чаках един месец и накрая ми го смениха.

10. fit
    fit е офлайн

Тук е от
    Apr 2009

Плазмата е от Унгария,избирах я 3месеца,чаках още 15дена,ебати късмета имам.От магазина вносител ми казаха да я занеса на сервиз,проблема може да е софтуерен ама не ми се вярва.Мерси за отговора,христослав2!

11. Тук е от
    Aug 2008

здравеите двоума се за тези 2 телевизора бихте ли ми казали кои е по добрия 6те гледам телевизия предимно сигнала за сега ми е аналогов кабелна телевизия . http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038495 , http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039544 може и не6то друго да препоръчате за подобна сума , благодаря ви ..

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Плазмата е от Унгария,избирах я 3месеца,чаках още 15дена,ебати късмета имам.От магазина вносител ми казаха да я занеса на сервиз,проблема може да е софтуерен ама не ми се вярва.Мерси за отговора,христослав2!
    проблема ти не е софтуерен
    не го носи в сервиза а в магазина-те са длъжни да го дадат в сервиз по закон

ето какво съм писал

ГАРАНЦИЯ И СЕРВИЗ

1. Гаранцията -по закон е 2години /Sharp e с 3г/(срок и условия за подмяна);-можете да подмените телевизора-до 3 дни след покупката.
    2. Сервиз и обслужване; желателно е да има сервиз в населеното място където живеете
    Отидете в магазина, разгледайте ги подробно, вземете им книжките с гаранция (прочетете за условията), разпитайте за обслужващия сервиз. След това се приберете за един ден и питайте за сервизите и мнения от гаранционното им обслужване.
    http://www.kkservice.bg/bg/about.php

Добре е да се осведомите за правата си като потребител. Ако е гаранционен не трябва въобще да го носите в сервиз а в магазина от където сте го взели. Те отказват но разчитат на некомпетентността от страна на потребителите защото по закон са длъжни да го приемат и дори са длъжни да го запишат в официален документ че е върнат за ремонт. За последното трябва да настоявате защото това е доказателството от което не могат после да се скрият. Ако отказват - обаждате се в КЗП. След това те да си го носят на сервиз. И това без значение какво пише в гаранцията защото вие имате право да избирате гаранцията от магазина или държавната която да ползвате. След като са записали рекламацията в този официален документ са длъжни в рамките на определен срок ... мисля един месец да реагират. След което можете да изисквате да ви бъде сменен. Ако го занесете в сервиз може и никога да не ви го върнат защото сервиза не се е обвързал със срок спрямо вас и сервиза по принцип не попада под ударите на закона както търговеца. Имаше и нещо че ако уреда дефектира до 6 месеца след закупуването се смята че никога не е работил и пак имате право да го върнете. Но от тук нататък никакви сервизи, директно в магазина и те да се оправят. Длъжни са.

Безплатен телефон на Комисията за Защита на Потребителите - 0700 111 22

Жалба към комисията онлайн можете да подадете на тази страница
    http://www.kzp.bg/index.php?mode=vie...document_id=19

Закон за защита на потребителите
    http://www.econ.bg/law86416/enactmen...cle122934.html

Комисия за защита на потребителите
    http://www.kzp.bg/

федерация на потребителите
    http://pavelkarlev.com/00.html

Блога на еврокомисар Меглена Кунева
    http://blogs.ec.europa.eu/kuneva/

Честота на ремонтите по марки
    http://img220.imageshack.us/img220/1...ovpobrenda.jpg

Закон за защита на потребителите

Чл. 4. Търговецът е длъжен да предостави на потребителя, преди придобиването на стоката или ползването на услугата, подходяща информация, позволяваща му да направи своя избор, която включва:
    1. всички характеристики на стоката или услугата, които трябва да бъдат известни на потребителя, включително състава, опаковката, както и инструкция за ползване, комплектовка и поддържане;
    2. цена, количество, начин на плащане и други договорни условия;
    3. (отм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.)
    4. опасностите, свързани с обичайната употреба, ползване или поддръжка на стоката или услугата;
    5. условията за употреба на стоката или услугата; влиянието, което тя оказва върху други стоки и услуги при евентуална съвместна употреба или ползване;
    6. условия и срок на гаранцията;
    7. срок на годност.
    Чл. 5. (1) Търговецът е длъжен да предоставя информацията за стоката или услугата в писмена форма или по друг подходящ начин, който позволява възприемането й от потребителя. Когато се предоставя в писмена форма, информацията задължително трябва да е на български език и да е изразена в единиците на величините от Международната система единици SI.
    (2) Информацията трябва да бъде вярна, пълна и разбираема.

Чл. 112. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.

Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
    (2) След изтичането на срока по ал. 1 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.
    (3) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
    (4) Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

Чл. 115. (1) Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
    (2) Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.

Чл. 117. (1) Търговска гаранция е всяко задължение, поето от продавача или производителя към потребителя, да възстанови цената, заплатена за потребителската стока, да замени или поправи стоката или да положи други грижи за нея, без това да е свързано с разходи за потребителя, когато потребителската стока не отговаря на условията, обявени в заявлението за предоставяне на търговска гаранция или в рекламата, свързана с него.
    (2) Търговската гаранция обвързва този, който я предоставя, съобразно условията, посочени в заявлението за предоставяне на търговска гаранция и в рекламата за нея.
    Чл. 118. Търговската гаранция се предоставя на потребителя в писмена форма.
    Чл. 119. (1) Заявлението за предоставяне на търговска гаранция съдържа задължително следната информация:
    1. съдържание и обхват на търговската гаранция;
    2. съществените елементи, необходими за нейното прилагане, и по-специално: срок на търговската гаранция; териториален обхват; име и адрес на лицето, предоставящо гаранцията.
    (2) Информацията по ал. 1 трябва да бъде ясна и разбираема.
    Чл. 120. В заявлението за предоставяне на търговска гаранция се посочва, че независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно този закон.
    Чл. 121. Неспазването на някои от изискванията на чл. 118, 119 и 120 не води до недействителност на търговската гаранция и потребителят може да се позове на нея и да претендира за изпълнение на посоченото в заявлението за предоставяне на търговска гаранция.

Чл. 123. (1) Потребителят има право да предяви рекламация на стоката или услугата, независимо от това дали производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката или услугата.
    (2) Когато производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката и удовлетворяването на рекламацията се извършва чрез замяна на стоката с друга, съответстваща на договореното, търговецът е длъжен да запази на потребителя първоначалните гаранционни условия. Когато рекламацията се удовлетворява чрез ремонт на стоката, извършените ремонти се отразяват в гаранционната карта и срокът на ремонта се прибавя към гаранционния срок.
    Чл. 124. (1) При предявяване на рекламацията на стока потребителят може да претендира за възстановяване на заплатената сума, за заменяне на стоката с друга, съответстваща на договореното, за отбив от цената или за безплатно извършване на ремонт при условията и по реда на чл. 113 и 114.
    (2) При предявяване на рекламацията за услугата потребителят може да претендира за извършване на услугата в съответствие с договора, за отбив от цената или за възстановяване на заплатената сума.
    Чл. 125. (1) Рекламацията се предявява пред търговеца или пред упълномощено от него лице.
    (2) Рекламацията се подава устно или писмено.
    (3) При предявяване на рекламация потребителят посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес за контакт.
    (4) При подаване на рекламация потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията:
    1. касова бележка или фактура;
    2. протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на стоката или услугата с договореното;
    3. други документи, установяващи претенцията по основание и размер.

Чл. 127. (1) Търговецът или упълномощено от него лице са длъжни да приемат рекламацията, ако тя е предявена своевременно.
    (2) Лицата по ал. 1 са длъжни да поддържат регистър на предявените рекламации.
    (3) При предявяване на рекламация лицата по ал. 1 задължително я описват в регистъра.
    (4) Приемането на рекламации се извършва през цялото работно време в търговския обект, където е закупена стоката или е поръчана услугата, или на адреса на управление на търговеца, освен ако в договора или в документа за гаранция е определено друго.
    Чл. 128. (1) Ако търговецът е приел, че рекламацията е основателна, е длъжен да я удовлетвори съгласно чл. 113 и 114.
    (2) Когато търговецът удовлетвори рекламацията, той издава акт за това, който се съставя в два екземпляра, и предоставя задължително един екземпляр на потребителя.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vlado1
    По-скоро и LG-то е като Philips 2009г. По нагоре съм дал линк.
    преди малко го видях и поправих поста си
    Цитат Първоначално публикувано от megaduda
    здравеите двоума се за тези 2 телевизора бихте ли ми казали кои е по добрия 6те гледам телевизия предимно сигнала за сега ми е аналогов кабелна телевизия . http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038495 , http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039544 може и не6то друго да препоръчате за подобна сума , благодаря ви ..
    Привет megaduda
    и двата модела са равностойни
    но първият филипса няма цифров кабелен тунер докато вторият сонито има/важно е ако ще гледаш кабелна
    другите варианти са
    LG 42LH3000
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038495

препоръчвам ти този
    PHILIPS 42PFL5604H
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052401

14.  

15. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от megaduda
    .... може и не6то друго да препоръчате за подобна сума , благодаря ви ..
    За този бюджет (до около 1600 лв.) опрделено PHILIPS 42PFL5604H е без конкуренция засега при 42-инчовите.

16. Тук е от
    Aug 2008

благодаря за съвета , Philips мисля да взема , а какво мислите за този http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039452 или някои друг Samsung ?

17. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Мерси!

викаш управителя и правиш скандал

hristoslav2

това 200Hz ли са за теб? За мен не

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

а какво се правеше ако субтитрите от USB то излизат на гергелици?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе