Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 234 от 443 ПърваПърва ... 184224232233234235236244284 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,496 до 3,510 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от qbadabaduuu
    adtomov ако съм те разбрал правилно искаш да кажеш че Hz и кадър са едно и също нещо?
    Ммм такааа. Да започнем отначало. Що е то - "честота"?
    Ако приемем, че дадено периодично събитие "А" се случва, то "честота" на случването на съитието "А" се дефинира като броя появи на периодичното събитие за единица време.
    Ако единицата време е 1 секунда, то броя появи на събитието "А" за една секунда се измерва в единици Херц (Hz).

И да продължим. Ако приемем, че събитието "А" е кадър (на английски - frame), то броя появи на кадри в 1 секунда (на английски - frame rate) е честотата на поява на кадрите на екрана, който твоето око (и нашите земни очи) гледа. (гледат). Абревиатурата е "fps" или "frames per second".
    И ако не вярваш на мен, то добър начин да започнеш да изучаваш явлението честота и как бягащите кадри се вписват в нея, може да се получи от следните линкове:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate
    http://en.wikipedia.org/wiki/Frequency
    Успех!
    :-)

2.  

3. Тук е от
    Jul 2009

И сега по темата PANASONIC TH-42PV8P или PANASONIC TH-42PV80P незнам ... кажете ... Хайде брейнсторм че поръчвам ...

4. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от valiak
    И сега по темата PANASONIC TH-42PV8P или PANASONIC TH-42PV80P незнам ... кажете ... Хайде брейнсторм че поръчвам ...
    Panasonic PY80

5. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Честота 1 Hz означава, че даденото събитие се случва веднъж за една секунда. В електрониката и електротехниката обяснението за честота на сигнала е: броят на повторенията на периода на електрическия сигнал за една секунда.
    Периодът е времето за извършване на един пълен цикъл при периодичните явления. Може да се каже също, че периодът е интервалът от време, в който се повтаря дадено събитие.
    и на теб успех! ;-)

6. Тук е от
    Jun 2009

Здравейте,

в техномаркет имат вече Филипс 42PFL9664. Някой видял ли го е на живо или поне да е чел тест някъде? Имате ли някакви впечатления от този телевизор. Как бихте го сравнили с TX-P42V10 на Панасоник? На първо място за връзка с компютър и гледане на филми 1080p през pc-то ?

7. Тук е от
    Apr 2008

Извинявам се за въпроса, т.к. най-вероятно тук не му е мястото. Преди дни си купих Samsung 40B652 и на цифровия тунер хващам всички програми от МСАТ- Варна ,вкл. и HD, но на някои от тях като Планета и Discovery и TV1000 ми дава съобщението "кодиран сигнал". Каква може да е причината според вас? (на външния цифров приемник работеха)

8.  

9. fit
    fit е офлайн

Тук е от
    Apr 2009

Върнах днес плазмата,казаха че ще ми го сменят!Никакви проблеми не съм имал,сервиза се казва "LAS-service".Сега ще чакам!

10. Member Аватара на JovaniJo
    Тук е от
    May 2009

За kraska не работят защото са кодирани отварят се с приемника на MSAT защото те познава по MAC адреса и серийния номер и ако си платил таксата тези програми влизат в базовия им пакет. За ТВ ти рябва модул conax и карта - но тази услуа май е химера все още. Радвай се на авантата докато я има още ???????.

11. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Привет hristoslav2 :-)
    Преди време те питах:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg362469
    и ти ми отговори, че засега знаеш само кода на матрицата - 181. Е, днес имах възможност да видя 32PFL7404H на две различни места, и на двете беше с S-IPS матрица. Всъщност, започвам да подозирам, че всички матрици в моделите на Philips от тая година, чиито кодове започват с 18*, са S-IPS.

Нямаше как да не погледна и евтиното чудо-модел на Samsung LE40B750. Още на пръв поглед картината му беше много добра, с мнооого слаба промяна на цветовете под голям ъгъл, което ме наведе на някои подозрения. На малкия стикер наистина пишеше код на матрицата SQ01, но за мое голямо учудване под лупа тя въобще не изглеждаше на някакъв вид S-PVA матрица, която досега съм виждал на живо или на картинка. Определено не беше нито А-MVA или S-MVA от типовете, които знам. Личи си, че е някакъв вид нов тип VA, най-вероятно PVA, но защо пък ще носи стария код "SQ01"? Определено си заслужава да се види на живо. Ако намеря някъде съответстваща картинка из мрежата на това, което видях, непременно ще замеря форума с нея.
    Знаех си аз, че в случая с цената на LE40B750 номерът е в матрицата, но каквато и да е тя, картината му е впечатляваща.

P.S. : Видяно днес на живо под лупа:
    Philips 32PFL7404H -> S-IPS;
    Philips 32PFL8404H -> S-IPS;
    Philips 32PFL5604H -> S-MVA (за мое учудване);

Philips 42PFL5604H -> S-IPS.

Sony 37W5500 -> A-MVA.

LG LF 2510 -> S-IPS (нормално)

Panasonic TX-L32S10 -> IPS-Alpha (известно е);
    Panasonic TX-L37S10 -> IPS-Alpha;
    Panasonic TX-L42S10 -> S-IPS (!).
    Ако някой има и други наблюдения, моля споделете ги тук.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте,
    има ли Панасоник TX-P50V10E вече в България ...каква ли ще му е цената, че нещо взех да се замислям за плазма

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Видях ,че я имат в Технополис Люлин .

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Koko123
    Здравейте,

в техномаркет имат вече Филипс 42PFL9664. Някой видял ли го е на живо или поне да е чел тест някъде? Имате ли някакви впечатления от този телевизор. Как бихте го сравнили с TX-P42V10 на Панасоник? На първо място за връзка с компютър и гледане на филми 1080p през pc-то ?
    вземай-много добър модел с 200Hz и матрица на Sharp ASV
    http://www.avforums.com/forums/lcd-t...9704-a-17.html
    http://www.hdtvreview.com/Philips-42PFL9664-hdtv.html
    Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Привет hristoslav2 :-)
    Преди време те питах:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg362469
    и ти ми отговори, че засега знаеш само кода на матрицата - 181. Е, днес имах възможност да видя 32PFL7404H на две различни места, и на двете беше с S-IPS матрица. Всъщност, започвам да подозирам, че всички матрици в моделите на Philips от тая година, чиито кодове започват с 18*, са S-IPS.

Нямаше как да не погледна и евтиното чудо-модел на Samsung LE40B750. Още на пръв поглед картината му беше много добра, с мнооого слаба промяна на цветовете под голям ъгъл, което ме наведе на някои подозрения. На малкия стикер наистина пишеше код на матрицата SQ01, но за мое голямо учудване под лупа тя въобще не изглеждаше на някакъв вид S-PVA матрица, която досега съм виждал на живо или на картинка. Определено не беше нито А-MVA или S-MVA от типовете, които знам. Личи си, че е някакъв вид нов тип VA, най-вероятно PVA, но защо пък ще носи стария код "SQ01"? Определено си заслужава да се види на живо. Ако намеря някъде съответстваща картинка из мрежата на това, което видях, непременно ще замеря форума с нея.
    Знаех си аз, че в случая с цената на LE40B750 номерът е в матрицата, но каквато и да е тя, картината му е впечатляваща.

P.S. : Видяно днес на живо под лупа:
    Philips 32PFL7404H -> S-IPS;
    Philips 32PFL8404H -> S-IPS;
    Philips 32PFL5604H -> S-MVA (за мое учудване);

Philips 42PFL5604H -> S-IPS.

Sony 37W5500 -> A-MVA.

LG LF 2510 -> S-IPS (нормално)

Panasonic TX-L32S10 -> IPS-Alpha (известно е);
    Panasonic TX-L37S10 -> IPS-Alpha;
    Panasonic TX-L42S10 -> S-IPS (!).
    Ако някои има и други наблюдения, моля споделете ги тук.
    Благодаря adtomov
    9-та серия от 42 инча нагоре са с ASV /37" са с AUO
    8-ма и 7-ма серия са с S-IPS
    за Панасоник granity твърдеше че били с IPS-Pro /не съм проверявал/

16. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Здравейте обръщам се към всички....Защо всички марки LCD и плазми телевизори в България са много по скъпи от повечето европейски държави..Дори и в държави като Франция ,Германия и в много други развити диржави е много по ефтини отколкото тука при нас в България...И все пак каква е тази политика,на какво се дължи това нещо.При нас с повече данъци ли се облагат, митата ли са по високи...Или пък затова че сме обречени да вземем по 240 лева заплати ,докато на запада по 3000 евро...Тези цени не се ли контролират ,уж от органите за правата на потребителите...Абе аз изобщо нямам обяснение за тази ценова политика..Живеем бедно пък плащаме много скъпо...Ако все пак има някой обяснение за това нещо ,моля да сподели.....Благодаря Ви!!

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Докато не започнем да си купуваме ТВ от Европа ще ни извиват ръцете. Само незнам как стои въпроса с гаранцията и менюто на български при такъв вариант.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от alex_
    Здравейте обръщам се към всички....Защо всички марки LCD и плазми телевизори в България са много по скъпи от повечето европейски държави..Дори и в държави като Франция ,Германия и в много други развити диржави е много по ефтини отколкото тука при нас в България...И все пак каква е тази политика,на какво се дължи това нещо.При нас с повече данъци ли се облагат, митата ли са по високи...Или пък затова че сме обречени да вземем по 240 лева заплати ,докато на запада по 3000 евро...Тези цени не се ли контролират ,уж от органите за правата на потребителите...Абе аз изобщо нямам обяснение за тази ценова политика..Живеем бедно пък плащаме много скъпо...Ако все пак има някой обяснение за това нещо ,моля да сподели.....Благодаря Ви!!
    1.Нашите търговци слагат по-големи надценки
    2.Повечето от тях работят с банкови кредити-а лихвите потях са по високи от тези на запад/с 10%/
    3.Имат си картелни споразумения м/у търговците на едро-/един и същ модел е на еднаква цена в Технополис и Техномаркет/
    Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Докато не започнем да си купуваме ТВ от Европа ще ни извиват ръцете. Само незнам как стои въпроса с гаранцията и менюто на български при такъв вариант.
    гаранцията си важи и тук - независимо в коя страна на европейският съюз е закупен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе