Първоначално публикувано от
adtomov Привет hristoslav2 :-)
Преди време те питах:
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg362469
и ти ми отговори, че засега знаеш само кода на матрицата - 181. Е, днес имах възможност да видя 32PFL7404H на две различни места, и на двете беше с S-IPS матрица. Всъщност, започвам да подозирам, че всички матрици в моделите на Philips от тая година, чиито кодове започват с 18*, са S-IPS.
Нямаше как да не погледна и евтиното чудо-модел на Samsung LE40B750. Още на пръв поглед картината му беше много добра, с мнооого слаба промяна на цветовете под голям ъгъл, което ме наведе на някои подозрения. На малкия стикер наистина пишеше код на матрицата SQ01, но за мое голямо учудване под лупа тя въобще не изглеждаше на някакъв вид S-PVA матрица, която досега съм виждал на живо или на картинка. Определено не беше нито А-MVA или S-MVA от типовете, които знам. Личи си, че е някакъв вид нов тип VA, най-вероятно PVA, но защо пък ще носи стария код "SQ01"? Определено си заслужава да се види на живо. Ако намеря някъде съответстваща картинка из мрежата на това, което видях, непременно ще замеря форума с нея.
Знаех си аз, че в случая с цената на LE40B750 номерът е в матрицата, но каквато и да е тя, картината му е впечатляваща.
:-)
P.S. : Видяно днес на живо под лупа:
Philips 32PFL7404H -> S-IPS;
Philips 32PFL8404H -> S-IPS;
Philips 32PFL5604H -> S-MVA (за мое учудване);
Philips 42PFL5604H -> S-IPS.
Sony 37W5500 -> A-MVA.
LG LF 2510 -> S-IPS (нормално)
Panasonic TX-L32S10 -> IPS-Alpha (известно е);
Panasonic TX-L37S10 -> IPS-Alpha;
Panasonic TX-L42S10 -> S-IPS (!).
Ако някои има и други наблюдения, моля споделете ги тук.