защо "бивш" ?Първоначално публикувано от adtomov
какъв е проблема на JVC?
За самсунг, ясно. аз съм си харесал а756, но проучвам и другите марки/цени
защо "бивш" ?Първоначално публикувано от adtomov
какъв е проблема на JVC?
За самсунг, ясно. аз съм си харесал а756, но проучвам и другите марки/цени
При мен проблемът беше с реакцията на матрицата - видимо замазваше движенията, независимо от декларираните "8ms". Освен това нямаше достатъно (според мен) възможности за настройка на картината.Първоначално публикувано от hajigeo
Но ако някой има директни впечатления от посочените модели, нека ги сподели. След опита си с JVC вече не се заглеждам в тях. Направих коментар защото тази цена, която си посочил, е висока за 40-42 инча LCD, освен ако не е модел от висок клас.
:-)
sirgeorge, мерси за отговора, за сега съм се спрял на SAMSUNG LE-37A557P2.Първоначално публикувано от sirgeorge
Но открих че на сайта на SAMSUNGhttp://www.samsung.com/uk/consumer/d...XXU&fullspec=F. Пета серия я дават с контраст 15 000:1, а в ТМ е 35 000:1. Или теливизорите са различни от тези който се продават вТМ?
Предложиха ми и LG 37LG5000 - 1 299 лв. в ТЕХНОМАРКЕТ(и сега пак едно мислене пада) .
Тове е често срешано разминаване в информацията, даже дори в официалният сайт на Samsung за различните страни има разлика в описаният динамичен контраст, но това са едни и същи модели.Първоначално публикувано от zvonko
LG 37LG5000 също е добра оферта, но тук сам си прецени кой да избереш.
Здравейте!Първоначално публикувано от plam12
Аз също се спрях като характеристики на тези модели, но все още немога да се реша дали да заложа на LG или да слушам съветите на "разбиращите" от телевизори, които ми казват "Вземай Самсунг и не се занимавай". Гледах Самсунг А436 и А550 32" и Филипс 32pfl5403d/10, които отстъпват по характеристики на LG-тата, но пък ги хвалят. Филипс-а нещо не ми хареса като качество на картината, въпреки че на много места ми го препоръчват. Някой може ли да ми даде ценен съвет на какво да се спра.
nunepa, това вече го пиша за трети път може би и мисля да е за последен: 32" 5600/5700 ме изненадаха с учудващо добра /за парите си.../ обработка на SD сигнал, въпреки, че са FullHD - явно "родството" с Филипс си казва думата. А може би и "консултантите" - по изключение - си бяха поиграли с настройките - не знам... За мен основният проблем /и причина за апетитната цена.../ е отчайващо ниския хоризонтален зрителен ъгъл на матрицата - в момента, в който лееко се изместиш в страни "се спуска мрак"... Ако това не те притеснява /след като го видиш и "на живо".../ и условията, при които ще го гледаш у вас позволяват да се избегне този недостатък - ТВ-то си струва парите...
Убедих се, че 32" FullHD моделите на Самсунг малко му отстъпват откъм процесинг, но дори матрицата на AUO /в 556, 557, 558 примерно/ е с чувствително по-добри ъгли... Ако ги намериш с матрица на Самсунг са си добра покупка, както и 656. Погледни и SHARP LC-32X20E... А ако не държиш на FullHD и намериш екземпляр с матрица на Самсунг - поогледай 455 и 456, погледни и Сони - 32V4500 и 32S4000, както и бюджетните модели за 2008 г. на Шарп - в Метро примерно, LG 5000 и 6000, ако не те притеснява липсата на отделно регулиране на подсветката погледни и PANASONIC TX-32LX80, PHILIPS 7603 и 7803...
Изреждам ги малко "на сляпо", тъй-като не си уточнил нито бюджет, нито за какво ще го използваш основно...
Здравейте,
аз си закупих вчера SONY KDL-32V4500K и съм много доволен от избора си. Аз си го бях харесал модела още декември 2008 (тогава струваше 1399 лв.) а аз го купих за 1138,05 лв. Мнение за модела?
Аз от 4-5 месеца съм с Филипс 42" 5403 и мога да ти кажа, че перфектно предава на SD сигнала.Първоначално публикувано от nunepa
Идинствения недостатък за повечето хора е лоши ъгъл на гледане и сивеешата матрица. Но първо аз гледам фронтално и не обикалям с диваните си из хола, второ ако се преместя врътвам и телевизора. Нивото на черно в реалните ми домашни условия е прекрасно, цветовете са реални (в това отношение само JVC е по-добре настроен).
Според мен не слушай никакви мнения за замазващи матрици и лоши ъгли на гледане или пък перфектно черно.
Матриците наистина дори и да замазват не може да го усетиш, за ъгъла казах вече. Черното е наистина субективно, по важно е нивото на белия цвят, но сама папагали повтарят за черното и не се замислят какво е това дето слагат след него КЕНДЕЛИ (cd)![]()
Говори се за черното защото по въпроса с бялото всичко вече е ясно. Нормална картина по всички стандарти изисква бяло около 130-140 cd/m2. Няма телевизор, който да не може да ги постигне. Вече ако телевизора постига стойност на черното /калибрирано/ от 0,1 cd/m2 получаваш РЕАЛЕН калибриран контраст от 1400:1 което малко под средното за момента в бранша. Аз лично не съм мерил колко е стойността при моделите на Philips/LG от средния клас, но намирам стойности из нета 0,16-0,1, което си е висока стойност и от там нисък реален котраст и сивеещо черно.Първоначално публикувано от hristobotev
За справка, моделите с S-PVA матрица постигат черно от сорта на 0,05-0,06 което вече праща контраста към 2200:1 - 2800:1, а това си 2 пъти повече.
Затова много често в моделите вече се слага "екстра" като активен контраст, която залъгва окото, че картината притежава повече контраст и по-добро черно, но този процес е абсурден за хора, държащи на правилно настроена картина.
Отделно, ъгъла на виждане е изключително важен ако монтираш телевизора на стената. Тогава не може да го въртиш и тези модели стават проблемни за много хора.
някакъв отговор?
Първоначално публикувано от hajigeo
Технологичната корпорация Sony очаква оперативна загуба за миналата година от 2.9 млрд. долара, съобщи "Блумбърг". Сумата надвишава четири пъти очакванията на анализаторите.
Загубата е не само първата от 14 години насам, но и най-голямата в историята на компанията.
Сред основните причини за лошия резултат са слабото търсене на техника, силната йена и извънредни разходи за преструктуриране. Йената поскъпна с 30 на сто спрямо еврото и с 24 процента спрямо долара миналата година.
Може да намаляват броя на служителите си, но продуктите все пак не се продават, коментират анализатори. Компанията ще съкрати 16 хил. служители до март 2010 г.
Очаква се продажбите на компанията да са паднали с 13 на сто за изминалата година.
Колко е S90 модела в Технополис?Първоначално публикувано от hajigeo
Наистина ревютата са добри за него, но не чак впечатляващи. Ако е на цена под 2000 лева ще си заслужава.
Аз съм наблюдения от предните им серии /V80/ и съм доста доволен/ Тогава обаче бяха безобразно по-скъпи от конкуренцията.
Подкрепям мнението на hristobotev!
Абсолютното БЯЛО до сега съм видял само при моделите на Филипс.
Не ми се спомня за ЖЪЛТОТО БЯЛО при модела 46W4000 на Сони който върнах в магазина и отделно заради "уникалното финно и особенно дразнещо" тресене на картината изобщо. М/у другото такова тресене забелязвам почти на 80% от скъпите и евтини модели без значения имат ли 100 Hz, които пък мажат това тресене и става една. Въпроса е да не го забележиш веднъж, че после само това виждаш! При V4000 и актуалния W4500 същата работа + лилавеене + леко зеленеене. Такива ми ти технологични постижения. Ако има черно няма бяло ... Абе УЖАС!
Правилната настройка на белия цвят /сивото/ е определящо за коректната картина. Обикновено в телевизорите има само 3 или 4 стандартни настройки -Warm, Normal, Cool и много често те не са достатъчни. Също много често има превес на някой от основните цветове - синьо, червено, зелено.
Добрите модели имат още в потребителското меню настройки на този параметър тогава може да се постигне добър резултат. Сони го нямат и се налага влизане в сервизното меню за да се постигне истинско бяло /сиво/. Тяхната стандартна настройка Warm2 е прекалено червенееща, а Warm1 Прекалено синееща. Неправилната настройка на бялото /сивата гама/ е определящо за картината като цяло поради принципите, по които се определя цвета в цветната телевизия. Прекалено червенеещото сиво дава прекалено топли цветове, а синеещото прекалено студени.
Честно казано почвам да се чудя дали това, което пиша има някаква реална полза защото досега 90% от хората, които познавам гледат техните телевизори на Normal или Cool, което е извън всякакви норми. Оправданието им е, че така им харесва повечеА иначе всички те търсят "наистина" качествен телевизор.
lazarus18 въпреки годишното ми търсене и сверяване на информацията с реалността + няколко покупки на LCD TV - до сега не съм открил модел,
който може да покрие очакванията ми над 70%. Компромиса на клиентите плаща за бъгавото развитие на тези визуални технологии.
Затваряш си очите и смело гледаш в страни (Мижи да те лажим)!