Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 28 от 443 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Преди малко бяхме в ТМ и сверявахме в тъмно складово помещение матриците на 7403, 7434 и 7603. Показват абсолютно еднакво при една и съща снимкова картинна ситуация, ъгъл, леко сивеене на черното, изобщо 1:1. Относно сивеенето на матрицата, то изобщо не пречи за перфектното черно в общата картина като цяло. В някои моменти е по-черно от моя М86.
    7434?
    не е ли 7433

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Опа! Извинявай - 7403, 7433 и 7603 - 1:1 матрица и картина. М/у другото като се загледахме обстойно, то поне повечето от половината матрици сивееят при всички налични модели които се продават във веригата ни магазини. Няма значение марката, модела пък даже и цената. На каквото им настроение на производителя попаднеш и с такава матрица ще си гледаш.
    hajigeo аз имам и една 42' 7603 с такава матрица и съм 100% доволен от качеството на обработка и при двата сигнала.
    Филипс дълго време няма кой да го стигне при SD/HD!
    hristoslav2 нали и 7603 беше с A-MVA на AUO?

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Преди малко бяхме в ТМ и сверявахме в тъмно складово помещение матриците на 7403, 7434 и 7603. Показват абсолютно еднакво при една и съща снимкова картинна ситуация, ъгъл, леко сивеене на черното, изобщо 1:1. Относно сивеенето на матрицата, то изобщо не пречи за перфектното черно в общата картина като цяло. В някои моменти е по-черно от моя М86.
    С каква настройка на Динамик контраст и Light sensor сте постигнали това? Защото аз си поиграх малко с настройките и при опция OFF добро черно не успях да видя. Дори не се и доближава до М86.
    На тъмно с включен амбилайт и всички подобрители наистина се получава усещане за добро черно, но картината е ужасна като настройки. Поне аз не бих могъл да гледам такава картина.

5. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Честно казано почвам да се чудя дали това, което пиша има някаква реална полза защото досега 90% от хората, които познавам гледат техните телевизори на Normal или Cool, което е извън всякакви норми. Оправданието им е, че така им харесва повече А иначе всички те търсят "наистина" качествен телевизор.
    :-) Lazarus18, до съвсем скоро и аз преминах процес на израстване по режими. Първоначалният ми избор беше "студен", след това "Натурален" (Кой ги знае какво разбират под "натурален" в Тошиба), а най-накрая минах на "Топъл" и сега си го гледам така. Естествено, в сервизното меню трябва да се дръпне малко надолу тук-таме по червеното, но с тия неща приключих отдавна. Сега съм на твърдото мнение, че за моя телевизор най-добро цветопредаване се получава за "топъл" режим. Още повече, че наскоро прочетох, някъде из нета в сайт на Тошиба, че режим "Топъл" е този, който от Тошиба са настроили да се приближава най-много до стандарта D65. Единствената ми забележка е, че сивото мноооого леко жълтее, но няма как да се избяга от това. Опитах какво ли не.
    :-)

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от hajigeo
    матрицата е същата или не?
    142 42 LC420WUF-SAA1 LGPH 42PFL7403, 42PFL7423, 42PFL7433, 42PFL9603

4xPFL74x3, 7623 (шасси Q529.1E LA)
    Топовое шасси 2008 года, из-за каких-то маркетинговых целей применяется название Pixel Plus 3 HD, хотя эти модели по электронике ничем не отличаются от Perfect Pixel 9xx3 моделей
    Pixel Plus 3 HD
    поддерживает HD NM
    разница между моделями
    7623 - амбилайт
    74x3 - 100гц
    7423, 7433 - DLNA
    4xPFL74x3 - стоят те же матрицы, что и в 9603

амбилайта ок
    42PFL7403, 42PFL7423, 42PFL7433, 42PFL9603 в България и източна Eвропа-sa същите/A-MVA на AUO/
    зглобените в Белгия и Францияпреобладаващо са с S-IPS - срещат се и с /A-MVA на AUO/

7. Тук е от
    Aug 2006

Имам един въпрос, малко извън темата, но в този форум сигурно има доста хора, които страдат от този проблем. А той е сравнително не добрия сигнал на част от каналите при Булсатком. Въпроса ми е: Ако сложа усилвател за сигнала преди приемника, би ли ми свършил някаква работа?

Предварително Ви благодаря.

P.S.
    По тношение отпечатване на спомени при плазмата.
    Моето тиви направи 200-те часа разработка, като щателно спазих всички изисквания. Снощи се престраших и изгледах Max Payne, с черните ленти отдолу и отгоре. След като свърши филма осветик екрана. Бяха останали съвсем леко видими следи от тези ленти. Това малко ме смути, но след 10 минути гледане на Булсата всичко изчезна. Това предполагам не е проблем за тивито.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от tango2001
    Имам един въпрос, малко извън темата, но в този форум сигурно има доста хора, които страдат от този проблем. А той е сравнително не добрия сигнал на част от каналите при Булсатком. Въпроса ми е: Ако сложа усилвател за сигнала преди приемника, би ли ми свършил някаква работа?

Накратко - НЕ! Проблема е във високата степен на компресия. По принцип и операторския приемник далеч не е най - доброто нещо! Може да се подобри със качествен приемник - но не очаквай чудеса.
    Цитат от друг форум:
    Качеството ще се подобри видимо, но все пак не очаквай чудеса. Пикселизацията от ниския битрейт няма как да не се вижда с който и приемник да си. Но картинката определено ще е по контрастна и ясна.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    :-) Lazarus18, до съвсем скоро и аз преминах процес на израстване по режими. Първоначалният ми избор беше "студен", след това "Натурален" (Кой ги знае какво разбират под "натурален" в Тошиба), а най-накрая минах на "Топъл" и сега си го гледам така. Естествено, в сервизното меню трябва да се дръпне малко надолу тук-таме по червеното, но с тия неща приключих отдавна. Сега съм на твърдото мнение, че за моя телевизор най-добро цветопредаване се получава за "топъл" режим. Още повече, че наскоро прочетох, някъде из нета в сайт на Тошиба, че режим "Топъл" е този, който от Тошиба са настроили да се приближава най-много до стандарта D65. Единствената ми забележка е, че сивото мноооого леко жълтее, но няма как да се избяга от това. Опитах какво ли не.
    :-)
    Точно така трябва да е бялото. То жълтее спрямо тези, които синеят Това си е стандарта D65 и е нормално да жълтее. Настройката с по-ярко /синеещо/ бяло тотално обърква цветовете и те като цяло стават по-студени. Особено се забелязва в червеното, което всъщност изобщо не е червено.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от tango2001

Проблема с картината на квадрати може да се реши при наличието на хубав MPEG NR филтър. Макар да не решава тотално проблема го намалява видимо.

12. Тук е от
    Dec 2008

... аз имам и една 42' 7603 с такава матрица и съм 100% доволен от качеството на обработка и при двата сигнала.
    как е при игри от компютър. има ли лаг?

13. Тук е от
    Aug 2006

Проблема с картината на квадрати може да се реши при наличието на хубав MPEG NR филтър. Макар да не решава тотално проблема го намалява видимо.
    А този филтър, трябва да се постави отделно или..? Настройките ми на тивито са на максимум за NR, и се справя сравнително добре. Не че програмите които се виждат по-зле са ми от най-гледаните, но все пак...

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Прави разлика между NR и MPEG NR. Ако модела ти го няма няма как да го сложиш допълнително. Хубавите телевизори имат по 2-3 разични NR филтъра.
    Твоя /и моя/ имат само по един, който не влияе изобщо на MPEG компресията, която е виновна за квадратите.

16. Тук е от
    Aug 2006

Прави разлика между NR и MPEG NR. Ако модела ти го няма няма как да го сложиш допълнително. Хубавите телевизори имат по 2-3 разични NR филтъра.
    Твоя /и моя/ имат само по един, който не влияе изобщо на MPEG компресията, която е виновна за квадратите.
    О.К.
    Значи си оставам на този вариянт/просто нямам алтернатива/, и се надявам на "цифрова" без икономия. Ще се надявам....
    Но все пак ти благодаря!

17. Тук е от
    Dec 2008

Какво мислите за този телевизор http://www.technomarket.bg/product_d...t_id=09027060? Има ли по-добър за макс 1000 лева 37инча?

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dunav_forever
    Какво мислите за този телевизор http://www.technomarket.bg/product_d...t_id=09027060? Има ли по-добър за макс 1000 лева 37инча?
    или пък за този http://www.technomarket.bg/products....swe=&grupaswe=
    дал си грешен линк

ако имаш предвид SAMSUNG LE-37A550 за 1199лв си е много добра оферта

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 443 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе