7434?Първоначално публикувано от soon
не е ли 7433
7434?Първоначално публикувано от soon
не е ли 7433
Опа! Извинявай - 7403, 7433 и 7603 - 1:1 матрица и картина. М/у другото като се загледахме обстойно, то поне повечето от половината матрици сивееят при всички налични модели които се продават във веригата ни магазини. Няма значение марката, модела пък даже и цената. На каквото им настроение на производителя попаднеш и с такава матрица ще си гледаш.
hajigeo аз имам и една 42' 7603 с такава матрица и съм 100% доволен от качеството на обработка и при двата сигнала.
Филипс дълго време няма кой да го стигне при SD/HD!
hristoslav2 нали и 7603 беше с A-MVA на AUO?
С каква настройка на Динамик контраст и Light sensor сте постигнали това? Защото аз си поиграх малко с настройките и при опция OFF добро черно не успях да видя. Дори не се и доближава до М86.Първоначално публикувано от soon
На тъмно с включен амбилайт и всички подобрители наистина се получава усещане за добро черно, но картината е ужасна като настройки. Поне аз не бих могъл да гледам такава картина.
:-) Lazarus18, до съвсем скоро и аз преминах процес на израстване по режими. Първоначалният ми избор беше "студен", след това "Натурален" (Кой ги знае какво разбират под "натурален" в Тошиба), а най-накрая минах на "Топъл" и сега си го гледам така. Естествено, в сервизното меню трябва да се дръпне малко надолу тук-таме по червеното, но с тия неща приключих отдавна. Сега съм на твърдото мнение, че за моя телевизор най-добро цветопредаване се получава за "топъл" режим. Още повече, че наскоро прочетох, някъде из нета в сайт на Тошиба, че режим "Топъл" е този, който от Тошиба са настроили да се приближава най-много до стандарта D65. Единствената ми забележка е, че сивото мноооого леко жълтее, но няма как да се избяга от това. Опитах какво ли не.Първоначално публикувано от lazarus18
:-)
42PFL7403, 42PFL7423, 42PFL7433, 42PFL9603 в България и източна Eвропа-sa същите/A-MVA на AUO/Първоначално публикувано от hajigeo
зглобените в Белгия и Францияпреобладаващо са с S-IPS - срещат се и с /A-MVA на AUO/
Имам един въпрос, малко извън темата, но в този форум сигурно има доста хора, които страдат от този проблем. А той е сравнително не добрия сигнал на част от каналите при Булсатком. Въпроса ми е: Ако сложа усилвател за сигнала преди приемника, би ли ми свършил някаква работа?
Предварително Ви благодаря.
P.S.
По тношение отпечатване на спомени при плазмата.
Моето тиви направи 200-те часа разработка, като щателно спазих всички изисквания. Снощи се престраших и изгледах Max Payne, с черните ленти отдолу и отгоре. След като свърши филма осветик екрана. Бяха останали съвсем леко видими следи от тези ленти. Това малко ме смути, но след 10 минути гледане на Булсата всичко изчезна. Това предполагам не е проблем за тивито.
Накратко - НЕ! Проблема е във високата степен на компресия. По принцип и операторския приемник далеч не е най - доброто нещо! Може да се подобри със качествен приемник - но не очаквай чудеса.Първоначално публикувано от tango2001
Цитат от друг форум:
Качеството ще се подобри видимо, но все пак не очаквай чудеса. Пикселизацията от ниския битрейт няма как да не се вижда с който и приемник да си. Но картинката определено ще е по контрастна и ясна.
Точно така трябва да е бялото. То жълтее спрямо тези, които синеят Това си е стандарта D65 и е нормално да жълтее. Настройката с по-ярко /синеещо/ бяло тотално обърква цветовете и те като цяло стават по-студени. Особено се забелязва в червеното, което всъщност изобщо не е червено.Първоначално публикувано от adtomov
Проблема с картината на квадрати може да се реши при наличието на хубав MPEG NR филтър. Макар да не решава тотално проблема го намалява видимо.Първоначално публикувано от tango2001
как е при игри от компютър. има ли лаг?Първоначално публикувано от soon
А този филтър, трябва да се постави отделно или..? Настройките ми на тивито са на максимум за NR, и се справя сравнително добре. Не че програмите които се виждат по-зле са ми от най-гледаните, но все пак...Първоначално публикувано от lazarus18
Прави разлика между NR и MPEG NR. Ако модела ти го няма няма как да го сложиш допълнително. Хубавите телевизори имат по 2-3 разични NR филтъра.
Твоя /и моя/ имат само по един, който не влияе изобщо на MPEG компресията, която е виновна за квадратите.
О.К.Първоначално публикувано от lazarus18
Значи си оставам на този вариянт/просто нямам алтернатива/, и се надявам на "цифрова" без икономия. Ще се надявам....
Но все пак ти благодаря!
Какво мислите за този телевизор http://www.technomarket.bg/product_d...t_id=09027060? Има ли по-добър за макс 1000 лева 37инча?
или пък за този http://www.technomarket.bg/products....swe=&grupaswe=Първоначално публикувано от dunav_forever
дал си грешен линк
ако имаш предвид SAMSUNG LE-37A550 за 1199лв си е много добра оферта